Breite Öregtölgyes - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Angofa Sighisoara - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Breite Öregtölgyes

Segesvárttól délnyugatra levő dombtetőn helyezkedik el a Breite Öregtölgyes Természetvédelmi Terület, egy szépen megőrzött legelőerdő, makkoserdő, számos többévszázados tölgyfával. Több mint 600 tölgy található a platón, melyek közül sok már a 800 éves kort is meghaladta. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A Breite ősszel 5587 5600 5603 5608 5609 A régi lecsapolás nyomai 5615 5618 5628 5635... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Breite Öregtölgyes rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
12045 Zsidó temető. Segesvár Marosvásárhely, illetve Medgyes felőli bejáratánál, a Kőkép tornyocskája alatti kis, félig rejtett domboldalon találjuk a segesvári zsidó temetőt. 12048 Baschner-ház. 12058 Szűcsök bástyája. A Szűcsök bástyája a segesvári vár délnyugati oldalán található. 12089 Fedett falépcső. 12095 Tichy-ház. 12102 Heinz-ház. 12127 Kőkép. A segesvári várhegy temploma mellett még ma is látható egy boltozott alagút kezdete, amely végső szükségben kimenekülő utat biztosított az ostromlott várból. 12152 Fetter-ház. Fetter-ház a Városfal utca 11 szám alatt, történelmi műemlék a XVIII-dik századból. 12161 Régi Küküllő-fahíd. A segesvári Küküllő-híd a várostól 3 km-re állt, egy nyílásban hidalva át a Nagy-Küküllő folyót. 12164 Morin-ház. 12193 Roman S-ház. Roman S-ház. 12262 Segesvár első plébániatemplomának romjai. Az Ónművesek (románul Cositorarilor) utcájában láthatjuk Segesvár első, XIV-dik században épített plébániatemplomának megmaradt romjait. 12309 Haraszty-ház. Az Iskola utca 15 szám alatt található, egykori kézművesek által lakott ház a XVI-dik században épült. 12325 Kiskacsák tere. A Kiskacsák tere a Tímár-torony és az Ónművesek tornya közelében található, melyek várfolyosóval vannak összekötve. 12353 Fronius-ház. Az Iskola utca 13 szám alatt található Fronius-ház kézművesek lakóháza volt, a XVI-dik században épült. 12387 Wonnerth-ház. A Wonnerth-ház az Ónművesek utca 4 szám alatt található, épült a XVI-XVII-dik században, módosították a XIX-dik században és 1938-ban. 12419 Joseph Bacon-ház. Itt lakott Joseph Bacon (1857-1941), orvos és szenvedélyes gyűjtő, az Óratoronyban található Történelmi Múzeum (eredetileg Régi Segesvár Múzeum) alapítója.

Néhány székely szó jelentése:
Ellepcsel = Ellágyul a hal a bő zsírban. Emeletes veréb = Gólya. Éppeg = Éppen. Eránt = Iránt. Erányába = Iránt. Erigy, menj el = Ne tréfálj.

Természeti értékek - Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Attila Berg 3.57 km-re. Attila Berg - Segesvár.
Segesvári várfal 3.73 km-re
RH0087 Segesvári várfal
Szent Miklós evangélikus vártemplom 3.75 km-re. Szent Miklós evangélikus vártemplom, németül Bergkirche, románul Biserica din Deal - Segesvár.
Joseph Haltrich-líceum
Az evangélikus vártemplomtól északkeletre található iskolát, az épület előtt elhelyezett tájékoztató tábla szerint, 1792-ben kezdték el építeni.
Tölgyeshát-gerinc kilátó 3.81 km-re. A Tölgyeshát-gerinc (Tölgyerdő háta, németül Eichenrücken, Eichrücken, románul Lunca Postei) Segesvár déli szélén emelkedik a város fölé.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • ásó, kapa - Segesváron hagytuk az autót, onnan mentunk fel a piros sáv jelzésen, amin most már a Via Transylvanica is halad...
 • Öreg tölgyek, fiatal medvék - A dobozt ki kellett bányászni az odúból, be volt ágyazódva a törmelékbe...
 • Szép erdö - Tetszett nagyon a Segesvár melletti tölgyes...
 • Az öreg hölgyek nyomában - Nem olvastam el figyelmesen a leírást...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.