Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Breite Öregtölgyes - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Breite Öregtölgyes

Breite Öregtölgyes turisztikai látnivalói

Segesvárttól délnyugatra levő dombtetőn helyezkedik el a Breite Öregtölgyes Természetvédelmi Terület, egy szépen megőrzött legelőerdő, makkoserdő, számos többévszázados tölgyfával. Több mint 600 tölgy található a platón, melyek közül sok már a 800 éves kort is meghaladta...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Breite Öregtölgyes képtárból:

5587
5587
5600
5600
5603
5603
5608
5608
5609
5609

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Breite Öregtölgyes fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Breite Öregtölgyes!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Angofa, 2,18 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Breite Öregtölgyes közelében?
- Attila Berg Segesvár 3,6 km-re. Érdemes lenne azonosítani a helyet, és megtudni a helynév történetét... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Segesvári várfal 3,7 km-re. Az örökös jobb- és baloldal dilemma - Én először a leírást pontosan követve a támpillér baloldalán kerestem a geodobozt, de ott nem volt...
- Szent Miklós evangélikus vártemplom Segesvár 3,7 km-re. A segesvári Szent Miklós evangélikus vártemplom, németül Bergkirche, románul Biserica din Deal...
- Fedett falépcső Segesvár 3,8 km-re. Az építmény homlokzatán reneszánsz mintákat láthatunk... Alagút - Sikerült bemennem a fenti templomba, emlékszem most egy pár éve még zárva volt... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Joseph Haltrich-líceum Segesvár 3,8 km-re. 1901-ben újjáépítik, ekkor kapja a mai romantikus, historizáló sílusú formáját...
- Durutya-Ebner-ház Segesvár 3,8 km-re.
- Zsidó temető Segesvár 3,8 km-re. Segesvár Marosvásárhely, illetve Medgyes felőli bejáratánál, a Kőkép tornyocskája alatti kis, félig rejtett domboldalon találjuk a segesvári zsidó temetőt... Mi nem találtuk - A Kőképet megkerülve mentünk le a temető sarkához...
- Baschner-ház Segesvár 3,8 km-re.
- Szűcsök bástyája Segesvár 3,8 km-re. Az 1676-os tűzvész elpusztította, de később újraépítették...
- Tichy-ház Segesvár 3,9 km-re.
- Heinz-ház Segesvár 3,9 km-re.
- Kőkép Segesvár 3,9 km-re. A segesvári várhegy temploma mellett még ma is látható egy boltozott alagút kezdete, amely végső szükségben kimenekülő utat biztosított az ostromlott várból... Rövid és hosszútávú megoldás - Több forgatókönyvet is el tudok képzelni... (látnivaló és geodoboz)

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Breite Öregtölgyes adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • ásó, kapa - Segesváron hagytuk az autót, onnan mentunk fel a piros sáv jelzésen, amin most már a Via Transylvanica is halad...
 • Öreg tölgyek, fiatal medvék - A dobozt ki kellett bányászni az odúból, be volt ágyazódva a törmelékbe...
 • Szép erdö - Tetszett nagyon a Segesvár melletti tölgyes...
 • Az öreg hölgyek nyomában - Nem olvastam el figyelmesen a leírást...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Breite Öregtölgyes? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.