Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Gyulafalva - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Gyulafalva

Gyulafalva turisztikai látnivalói

Komandó Kézdivásárhelytől 32 km-re délkeletre, a Háromszéki-havasokban, a Nagy-Bászka völgytágulatában, a Kupán-, Toplica- és Rozsdás-patakok találkozásánál fekszik. 1 km-es tengerszint feletti magasságával Kovászna megye legmagasabban fekvő települése...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Gyulafalva képtárból:

Seprűzanót
Seprűzanót

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Gyulafalva fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Gyulafalva!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Komandó, 5,83 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Gyulafalva közelében?
- Vadász-patak 1,6 km-re. A vasút sajnos már rég nincs, csak a hídfő maradványai... Ki gondolná? - Biciklizünk a megye legmagasabb településének környékével ismerkedve, s ha nem tudnánk, hogy keresnünk kell a rejteket, talán tovább hajtanánk... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Laur-hegyi panoráma Kommandó 5,4 km-re. Az erdő széléről látni a falut, szemben a Medvefej, tőle jobbra a Kecskefej, a Papolci köztető, majd a Barta tető látszik, lefele pedig a Baszka folydogál Gyulafalva felé... (különleges hely geodobozzal)
- Kommandó 5,5 km-re. Kommandó Székelyföld legmagasabban fekvő települése... Kicsi a világ..... - Örülök hogy van újabb ismerős kincskereső... (látnivaló és geodoboz)
- Kommandó Ringó-híd 5,8 km-re. Ha a híd alatt szemlélődsz, vele együtt, a meteorológiai állomás műszereiről leolvashatod, mit hoz a szél a Kecskefej felől... Séta a Baszkán - A harci díszes doboz sajnos jégbe van fagyva... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Siklótető Kommandó 11,7 km-re. Komandóról Kovászna fele indulva, jobbra elhagyjuk a Máté Pál fele vezető utat, ahol a Lakóca fele lehet menni... Vadonban a medvek kozt - Nem igazan sokan kaptak meg ezt a rejteket, vagy nem kerestek...
- Közép-domb Háromszéki-havasok 11,8 km-re.
- Egykori Kommandó-Kovászna kisvasút 12 km-re. A régi Kommandó-Kovászna kisvasút nyomvonala...
- Papolci panoráma 12,3 km-re. Papolcról Komandó fele gyönyörű őszi panoráma fogadott,  innen a Perkő is látszott a szép tiszta őszi időben... Látkép a vadonból - Kommandóról ereszkedve, a biciklisek számára kissé riasztó mocorgásokat hallva, de közben szökkenő őzet is látva jutottunk el erre a helyre...
- Lakóca-csúcs 13,5 km-re. A Háromszéki havasok egyik legjelentősebb csúcsa a Lakóca, 1776 m, Erdély és Moldova vizválasztója, bár a történelmi határ a Putna völgyén halad föl... Doboz a Lakóca tetőn - Sikeresen előkerült a doboz a (fenyőtű)kazalból, miután sikerült internetes segítséget kérni, vagyis letölteni a képet és a helyszínen nézegetve a képet valahogy beazonosítani a fenyőfákat...
- Kovásznai siklópálya 13,6 km-re. A XIX-dik század végén épített keskenynyomtávú vasút Gyulafalváról (ma Kommandó) indult Kovásznára... Egy igazan nagyszeru hely - Junius havaban felkerestuk ezt a romjaiban is nagyszeru ipartorteneti ,,maradvanyt" Kar erte en meg a a 80-as evekben ultem rajta es mentunk is le egeszen Benedek mezejeig-Manyicskaig...

Gyulafalva románul - in limba romana: Gaterul vechi de la Gyula


Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Gyulafalva adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • A pásztorkutyák megvesztegetése - Hát ezt a geodobozt nagyon őrzik, nehéz volt megközelíteni, megtenni még azt a pár métert is az autótól, mivel az emlékmű közvetlen közelében több juhnyáj is van, amikhez persze pásztorkutyák is tartoznak...
  • Tovabb a Baszkan.... - Az emlekmu is meglett,a dobozka is ...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Gyulafalva? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.