Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Dugásfürdő - Csíkdánfalva - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Dugásfürdő - Csíkdánfalva turisztikai látnivalói

Csíkdánfalva község határában több jó minőségű borviz fakad, a nyugati részén, a Madaras- és a Gödörviz-pataka összefolyásánál 1926-ban egy kis fürdőhely létesült, mely Dugás-fürdő néven vált ismertté...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Dugásfürdő - Csíkdánfalva képtárból:

Dugásfürdő
Dugásfürdő
A víz kémiai összetétele
A víz kémiai összetétele
Borvizes melegfürdő
Borvizes melegfürdő
Forrás
Forrás
Strand
Strand

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Dugásfürdő Csíkdánfalva fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Csíkdánfalva és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Dugásfürdő!

A legközelebbi település Csíkdánfalva, 0,84 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Az Olt felvölgye Madaras. Fazekasok, régen bányatelep, régi bányái. Dánfalva. Oltfalva. Város. Nagy Boldogasszony megye. Karczfalva temploma. Templomkastély. Régi szentedények s más régiségek. Táborhely, Ábránfalva. Madicsa. Várbükke. Jenőfalva. Szent-Tamás. Templomrom. Régi harang. Feneketlen tó. Emésztő. Regék. Hőviz. Báthori kardja. Kápolnahegy. Szent-Domokos.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Dugásfürdő Csíkdánfalva közelében?
- Dugásfürdő 2 - Csíkdánfalva 130 m-re. Feredő - A hídtól lejjebb hódok által épített gátak duzzasztják a patakot.
- Dánfalva 1,7 km-re. Csíkdánfalva a Felcsíki-medence középső részén települt, összenőtt a 150 évvel ezelőtt még különálló településként emlegetett Oltfalvával.
- Szent Antal-kápolna Csíkmadaras Hargita megye 1,7 km-re. A Fejedelem kertjében, Csíkmadaras nyugati kijáratánál, tőle mintegy 800 méterre, a Hámorfenék területén álló Szent Antal-kápolna 1992-ben épült egy régi kápolna romjaira. Útban a töltöttkáposzta-fesztivál felé - A gyergyószárhegyi töltöttkáposzta-fesztiválra igyekeztünk aznap, egy kis kitérővel felkerestük a már jól ismert Szent Antal-kápolnát. (különleges hely geodobozzal)
- Csergeványoló Csíkmadaras Hargita megye 1,9 km-re. Igaz, ma már többnyire csak szőnyegeket mosatnak itt.
- Csíkmadaras 2,4 km-re. Az Olt mentén egybeépült hat település.
- Csíkkarcfalva erődtemploma 2,9 km-re. Csíkkarcfalva a Nagyboldogasszony egyházközség központja, amely már az 1330-as években létezett. Pákó - Budapestről jöttem haza Erdélybe, egy kedves barátom tanácsára próbáltam neki a feladatnak. (látnivaló és geodoboz)
- Madicsa-fürdő Csíkkarcfalva 4,7 km-re.   Az Olt vetőrendszerére merőleges kelet-nyugat irányú völgyben törnek elő Madicsa-fürdő és Lok-pataka borvízforrásai. Csodák csodája - Úgy néz ki, hogy a hídat szépen felújították, újrafedték, de csodák csodájára a geodoboz nem tünt el, sőt még be se falazták. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Szent Anna-kápolna Csíkszenttamás 4,8 km-re. Ez a család Csíkszentdomokosról származott, és a kápolna kriptájába temetkezett. Anikó - Hát azért vagy kétszer körbejártam a falat, amíg ráleltem a dobozra. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Porgyos-tető Csíkjenőfalva 5,2 km-re. Csíkjenőfalvától északra, a Porgyos-tető körül, az Olt által kirajzolt törésvonal mentén, több borvízforrás van, egykor népi fürdő is működött.
- Kőcsonka Balaskó vára 5,6 km-re. Valószinüleg a Jenőfalván lakott ily nevü primor családnak lehetett itten vára, melyet azonban most nyomtalanul eltörölt az idő hatalma.
- Szent Anna feredő Csíkszenttamás 5,7 km-re. A fürdő és környezete a helyi Szent Anna kultusz nyomán a Szent Anna Feredő nevet kapta. Felháborító a fürdő állapota - Na ez a hely, amit úgy hívnak, hogy a nemtörödés magas foka.
- Kőd-vonulat Csíkajnád 5,9 km-re. A Kőd-vonulat kakukkfióka a Csíki-havasok kristályos palából, mészkőből, dolomitból, de főleg kárpáti flis homokkőöszletből felépült tömegéhez képest.
- Csonkatorony Csíkszenttamás 6,1 km-re. A 11 méter magas Csonkatorony a Csíki-medencében, Felcsíkon,Csíkszenttamás fölött jelzi az idő múlását. A szerencse nem volt velem - Bizony, én ott kezdtem keresni ahol előre gondoltam, aztán csak még egyszer végigkerestettem a potenciális helyeket.
- Vacsárcsi kőbánya 6,1 km-re. Vacsárcsi közelében, egy olyan kevésbé ismert, felhagyott kőfejtő van, ahol Csíkban egyedülálló, bazaltorgonákat láthatunk. Esti séta 1 - Esti sétára indultunk a környékre.
- Szent Ilona-kápolna Csíkajnád 6,6 km-re. Ajnád második védőszentje Szent Ilona, augusztus 18-án ünnepelik.
- Csíkrákos Bogát-hegyi kápolna 6,7 km-re. A szemben levő Kőd nyúlványával képezi a Rákosi-szorost, amely határt jelent Középcsík és Felcsík között. Esti séta 3 - Nem volt túl sok időnk nézelődni, mert mások is érkeztek utánunk.
- Csíki Székely Krónika Vacsárcsi 6,8 km-re. Vacsárcsi első hiteles említése az 1560-as évekből származik, azonban a korábbi történetére több, elsősorban régészeti adat utal.
- Katolikus templom Göröcsfalva Csíkrákos 6,9 km-re. Tulajdonképpen összeépült Csíkrákossal. Zöld Péter - Ez a templom nem csak a tornyával különleges, hanem a loggiás bejáratával.
- Csíkajnádi Kálvária 7,5 km-re. Ezeken a helyeken állt a csíkajnádi Kálvária 15 keresztje 1933-1948 között, Soó Dénes plébános idejében.
- Kőmosó-tó Csíkrákos 7,6 km-re. A Göröcsfalva közelében levő, benyúló földnyelvvel rendelkező, a rejtő által Nyelves-tónak keresztelt tó, az újabban elhelyezett irányjelző táblákon Rákosi tó elnevezéssel jelenik meg. Az esti séta második állomása - Elég szép a látvány, nem zavart meg senki a keresésben, de sajnos mégsem találtuk meg a dobozt.
- Bálinték forrása Csíkkarcfalva 7,6 km-re.
- Szent István katolikus templom Csíkajnád 7,7 km-re. Csíkajnád első templomát 1514-ben a Bernáld-család építette, a kápolnát később kibővítik.
- Rompáca-tanösvény Csíkajnád 7,7 km-re. A rompácai borvízig 4 km hosszú az út, bejárása körülbelül másfél órát vesz igénybe.
- Garados-kőbánya Csíkszentdomokos 7,7 km-re. A Kis-Garadoson található kőbányában szép, fehér színű kristályos mészkövet, mozaik-alapanyagot termelnek. A láda nincs meg - A ládát nem találtuk a helyén, de érdemes volt felsétálni a hegyre, mert gyönyörű volt a kilátás.
- Csíkszentmihály hársfái 7,9 km-re. A hosszan elnyúló Kőd és Kőcsonka magaslata alatt, a Rákospatakamentén elterülő Csíkszentmihály templomkertjében találhatók hársfák mesélnek a településről. Izgalmas volt a keresgélés - Ha Csobotfalván azt írtam, hogy porosak voltak a "dobogtató" gerendái, akkor a szentmihályi lépcsőhöz képest ezt nem kifejezés! A geodobozt is nagyjából ellepte, de sebaj, annál izgalmasabb volt a keresgélés! Hosszas leskelődés (fel a tetőre - ki az utcára: vajon lát-e valaki? - be a sarokba - megint ki az utcára.
- Katolikus templom Csíkszentmihály 7,9 km-re. A templomot lőréses és bástyás várfal veszi körül. Ott van a hozzászólásoknál - Gondolom, hogy nem le, hanem fel szeretnél tölteni képeket a szóban forgó rejtekhelyekhez.
- Szederjesi borvíz Csíkmadaras 7,9 km-re. A Fehérkavicsos- vagy Szederjesi borvíz Csíkmadaras egyik közismert borvízforrása.
- Kicsiloki-borvíz Csíkkarcfalva 8,3 km-re. Az csíkkarcfalvi Alsó- vagy Kicsiloki borvízforrás a Nagylok-patak földrajzi jobb partján található.
- Kavics- és homokbánya Csíkszépvíz 8,4 km-re. Egy kerékpártúra alkalmával, véletlenül bukkantam rá.
- Asztalkő felé Karcfalva 8,4 km-re. Másodikok - Szóval így jártunk, lecsúsztunk az első helyről miután a trekkingklub megviccelt és képes volt elfoglalni az első helyet a füzetben.
- Asztalkő Csíkkarcfalva 8,6 km-re. A tetőre kiérve, a földön heverő jelzőtáblák látványa fogad. A rövidebb, kényelmesebb, és könnyebb út - Aznap az Ördög-tó volt a kirándulásunk célpontja.
- Gyertyán-tető 8,6 km-re. Délre látható a Karakó- és Rákos-patakok völgye, Ajnád, Lóvész, Csíkszentmihály településekkel.
- Siculicidium útja Jézus Szíve templom Madéfalva 8,7 km-re. A madéfalvi veszedelemhez kapcsolódik az a történelmi tanösvény, amelynek kiépítésére még 2010-ben nyert pályázatot Madéfalva önkormányzata. Esti séta 4 - Utunk negyedik állomása.
- Nagyloki-borvíz Csíkkarcfalva 8,8 km-re. Vizét ivókúrára és fürdőkúrára egyaránt használták.
- Siker Madéfalva 8,9 km-re. Végre sikerült.
- Hosszú-borvíz Madéfalva 9,1 km-re.
- Poénos kocsmák Erdélyben 9,2 km-re. Poénos nevű erdélyi kocsmák helyét, koordinátáit és fényképeit szeretnénk összegyűjteni ezen az oldalon. Fészek - Madéfalva - Madéfalván, a Siculicidium emlékmű közvetlen szomszédságában található a Fészek.
- Siculicidium emlékmű Madéfalva 9,2 km-re. Emelte a hálás utókor kegyelete. Kő nélkül - Könnyű volt megtalálni.
- Csíkrákosi Pogányvár 9,6 km-re. A csíkrákosi Pogányvár romjai Csíkszeredától északra, Csíkrákos község nyugati határában, a Vár-patak és a Súgó-patak által közrefogott 1274 m magas sziklacsúcson állnak. Új geodoboz a régi rejtekben - Szilveszter utáni, első túracélpontként, egy könnyen és rövid idő alatt elérhető helyszínt akartunk.
- Kőbánya Hídlás Észak-Hargita 9,8 km-re. Óriás kőtömbök - Ha már itt voltunk, nagyon szerettem volna becserkészni az Asztalkőt is, de nem sikerült.
- Alsócibrei fürdő Csíkszépvíz 10 km-re. Az alsócibrei fürdő Csíkszépvíz és Csíkszentmihály határában található, a szépvíziek majálisozó helye volt. Emlékmű és új geodoboz - Cibrefürdő bejáratánál egy közel négy tonnás emlékművet helyeztek el, mely az 1694-es tatár betöréskor megsemmisült Cibrefalvának állít emléket.
- Karakó vasúti viadukt Lóvész 10 km-re. Karakó egy megállóhely neve, mely a kilencvenes évek közepén létesült az ajnádi és lóvészi állomások között.
- Karakó-völgyhíd Lóvész 10,2 km-re. A szép, romantikus táj mellett látnivalói olyan remek műtárgyak, mint a Karakó, a Ladók, az Utusaly és a Bánya völgyhidak, illetve a lóvészi alagút. Gigantikus méretek - Előbb távolról csodáltuk meg, majd alulról, oldalról, aztán a tetején sétálgattunk a kellemes napsütésben.
- Airsoft pálya Csíkcsicsó 10,4 km-re. Airsoft és paintball pálya, Csíkcsicsó.
- Felsőcibre 10,6 km-re.
- Pogányhavasi vár Csíkszentmihály 10,7 km-re. Az ősi vár a Pogány-havas egyik alább eső, tojásdad alakú dombján, a nép nyelvén ma is Várhegynek nevezett kiemelkedésen, Felcsík völgyére benézve, s a szomszéd hegyeken lévő várakkal láttani összeköttetésben állott.
- Asztag-kő Madéfalva 10,7 km-re. A Hargita-hegység egyik kevésbé ismert gyöngyszeme az Asztag-kő. Csak a kő maradt - Piricskéről jöttünk.
- Egy elfelejtett földvar 10,8 km-re. Igeretemnek megfeleloen megosztom veletek, egy a szakirodalomban alig emlegetett  foldvar helyet. Elfelejtett ösvényeken az elfelejtett földvárhoz - Miután megjártuk a Hegy útját, a Pogány havasról ezt a várat vettük célba, természetesen árkon-bokron át, erdőn-mezőn át, vagyis inkább csak sűrű, szúrós erdőn át, de végül aztán csak oda jutottunk a várhoz.
- Hegy útja Csíkszépvíz 10,8 km-re. Csíkszépvíz központjából indul a fehér alapon piros kereszt jelzésű túraútvonal, amely a régi út - az egykori országút nyomvonalán halad. Egy ötletes rejtés és egy új látnivaló a Hegy útján - Miután az általam elrejtett, doboz nélküli geodoboz eltűnt, örültem az újratelepítésnek, amit a román geojátszótérnek köszönhetünk.
- Római-katolikus templom Csíkszentmiklós 11 km-re. Báthori István trónra lépésekor (1571) Közép- és Alcsíkon 11 helyen volt plébános, Csíkszentmiklóson ekkor már két pap is volt. Itt is rend és fegyelem - Ahogy tapasztaltam a mai napon, a környék templomai rendbe vannak téve és megtörténhet, hogy több doboz látta a kárát.
- Felszegi csengettyű Csíkszépvíz 11 km-re. Csíkszépvíz felszegi részén, az 1799-ben készült székelykapu mellett áll egy harangláb, amelyet a helyiek mind a mai napig egyszerűen csak Csengettyűnek neveznek. Kisharang - Ahhoz képest, hogy az orrom után mentem, könnyen rátaláltam a haranglábra.
- Szent József-kápolna Csíkborzsova 11,1 km-re. A fakápolna helyébe a falu 1794–1821. Régi sírok - Itt az első kapu nem volt nyitva, szerencsére hátul volt a nagy kapu, be tudtam menni a temetőbe.
- Katolikus templom Csíkborzsova 11,1 km-re. Az útelágazódásnál irányítótábla jelzi Csíkborzsova létét. Más stilus - Ez a templom egyáltalán nem idevalósi stílusban épült.
- Rompáca borvíz Csíkajnád 11,2 km-re. A helyiek szerint a rompácai borvíznek gyógyhatása van, sokan ma is használják.
- Disznórió 11,2 km-re. A Fertő-nyeregtől a Fertő-tető felé érdemes kitérni a Disznó-hegyre, vagy ahogy még a térképen szerepel a Disznórió. Szemerkélő esőben a felcsíki falvak felett - Miután a Fertő-nyeregben sikertelenül kerestük az ott elrejtett geodobozt, elindultunk a Disznó-hegyre.
- Hegyi menedék Ördög-tó Észak-Hargita 11,3 km-re. Legelő a Hargitán - Esti sétára indultunk a terepjáróval és az Ördög-tó - Csíkdánfalva utat választottuk.
- Páduai Szent Antal római katolikus templom Csíkcsicsó 11,3 km-re. Végleges formáját 1839-ben kapta.
- Gréces-tető Marosfő 11,3 km-re. Ha felkapaszkodunk erre a hegyre, remek kilátás tárul elénk mind a Gyergyói-, mind a Csíki-medencére és az őket övező hegyekre. Ázott doboz - A dobozt teljesen beázva találtuk meg és már messziről virított, mert kieshetett a rejtekből.
- Bánya pataka Csíkmadaras 11,9 km-re. A régi higanybányák közelében feltörő, gyógyhatású forrás mellett egy 4 x 2 m-es kideszkázott medencével ellátott népi feredőt építettek, mely Küpüs-borvízfürdő néven ismert.
- Ladók- vagy Cifra-völgyhíd 12 km-re. A Ladók-völgyíd a lóvészi állomás közvetlen közelében fekszik, hossza 112,45 m, a völgy legmélyebb pontja felett a pályaszint 31 m. Üres az első hely - Szerénységből meghagytam az üres első helyet, hátha még valakit arra késztet, hogy meglátogassa ezt a szép kőhíd maradványt, mert érdemes.
- Borvíz-forrás Ördög-tó Észak-Hargita 12,1 km-re. Csak hóolvadáskor, vagy nagyobb esőzések idején telik meg vízzel. Tanösvény - A gyergyóújfalvi község önkormányzatának és az Aranyász Egyesületnek köszönhetően elkészült az Ördög-tó tanösvény.
- Nagy Pájszó teteje 12,3 km-re. Tiszta időben gyönyörű kilátás tárul elénk.
- Rákosi Hargita 12,4 km-re. Bár nem a legmagasabb, de talán a legszebb csúcsa, az 1757 m magas Rákosi Hargita vagy Galusa-tető. Galusa tető - A rákosi Pogányvártól jöttünk tovább a kék keresztet követve, és a mackó csapásokat keresztezve.
- Pucsek Jani ládája Fertő-nyereg 12,4 km-re. 2007 júliusában másodszor jártam végig a Hargita gerincét, és ebből az alkalomból 3 ládát helyeztem el az útvonalon, amelyeket a Hargita-túrázóknak ajánlok. Átalakítás érdekes hely típusra - Ezelőtt hét évvel megtaláltam ezt a geodobozt, de ez alkalommal hiába kerestem.
- Jártó Gábor ládája Fertő-nyereg 12,5 km-re. Jártó Gábor ládája a Fertő-nyeregben. Megtaláltam, pedig be sem volt jelentve - A Madarasi Hargita közelében levő Nyerges-kősziklán található via ferratát készültünk megmászni, már ki tudja hányadik alkalommal.
- Lóvészi állomás és alagút 12,5 km-re. A lóvészi alagút kijárata közelében volt a 17-dik számú őrház - az alagútnak Görbepatak felé van a kijárati oldala, és Rákos-pataka felé a bejárati oldal, Csíkszereda felől. Királynénk nyomában - Nagy mérnöki alkotás volt az alagút, és korához képest - no meg több "felszabadítás" ellenére - jó állapotban van.
- Kőbánya Csíkdelne 12,6 km-re. A Csíkpálfalva községhez tartozó Delnétől észak-keletre, egy kődaráló-állomással felszerelt kőbánya található. Egy felcsiki korut - Ha mar kobanya legyen meg ez is.
- Borzsovafürdő 12,9 km-re. Borzsovafürdő Csíkborzsovától keletre, a Csíki-havasokban fekszik, a Borzsova pataka mentén. Mosolyka - A rejteket megtaláltuk, de sajnos a mosolyka mögött nem volt semmilyen doboz, pedig átfésültük érte az egész helyet :( Reméljük így is elfogadható a megtalálás.
- Szökő vízesés 12,9 km-re. A vulkáni kitörések idején a Madarasi Hargita oldalában létrejött kisebb lejtésű plató a csúcs alatti 100-150 méternyi területnek lépcsőzetes külsőt kölcsönöz. Vörös-áfonya - Október derekán jártunk itt újra.
- Alagút felett Lóvész 12,9 km-re. Amíg a vonat a vasúti alagútban haladhat, mi az alagút felett sétálhatunk az Utusaly vasúti megálló és a lóvészi állomás között.
- Vásárút Csíkdelne Borzsova Csíkszépvíz 12,9 km-re. Körülbelül négy-ötszáz évvel ezelőtt, a csíkdelnei Keresztelő Szent János-templomtól északra, a Vásárút legmagasabb pontján, a Vásárkapu nevű helyen tartottak csíkszékiek állatvásárokat, sokadalmakat.
- Kicsi Pogányhavas 13 km-re.
- Keresztelő Szent János templom Csíkdelne 13 km-re. A templomkerten belüli kőrisfák a környékről mesélhetnének. Egymagában - Szimpatikus templom a dombon.
- Pogány-havas 13 km-re. A Pogány-havas és környéke, az év minden szakában érdekes látnivalót nyújt. Virágok doboz helyett - Egy rövid túrát terveztünk közel a Gyimesekhez.
- Hosszúvontató-itató Csíkszépvíz 13 km-re. Mellette fából ácsolt, asztalból és padokból álló, fedetlen pihenőhely. Sajnos - Ez volt a második állomásunk a Szent László Emlékhely fele.
- Kis-Havas Csíkszépviz 13 km-re. Csíkszépviz neve Szent Lászlóval kapcsolatos. Új geodoboz új helyen - .
- Szent László emlékhely Csíkszépvíz 13 km-re. A Szent László emlékhely magába foglalja a Szent László kápolna konzervált romjait, Szent László kövét, valamint Szent László kútját és az újonnan épült haranglábat. Kis Pogány havas - A Szépvízi tároló rejtekhelyén mikor belőttem a következő célpontot, ami a Kis Pogány Havas volt, úgy döntöttem, nem megyek vissza Szépvízre, toronyiránt rövidebb.
- Szent László köve Pogányhavas 13 km-re. Személyében nagy hős és nagy királyképe rajzolódik elénk.
- Római-katolikus kápolna Delne 13,1 km-re. Delnén, a falu szélén, egy kis kápolna áll, ez ma a falu rendszeresen használt temploma - a XV-dik században épült poligon záródású gótikus szentéllyel, csúcsíves diadalívvel és ablakokkal. A falu szélén - A kápolna megvan, de a rejteket sehol sem találtam.
- Madéfalvi Hargita 13,5 km-re. Az Asztag-kőtől a Madéfalvi Hargitáig -  Miután kigyönyörködtem magam az Asztag-kőnél, és egy jót csemegéztem a kőtojás melletti szamócákból - még egy szem érett fekete kakojzát is találtam- a Madéfalvi Hargita fele fordítottam a bicikli szarvát.
- Vársarka Csíkszentdomokos 13,5 km-re. Területét sűrű bozót borítja.
- Csompoly 13,6 km-re. A Központi Hargita egyik kevésbé látogatott csúcsa a Csompoly, nagyon szép kilátást biztosít a környező csúcsokra - Madarasi Hargita, Csicsói Hargita, Kossuth szikla, Madéfalvi Hargita- de jól látható a csíki medence, Egyeskő, jó látási viszonyok mellett a távolabbi hegyvonulatok is. Lecsompolyított csúcs geodobozzal és havasi meggyel - Miután az Asztag-kőnél ellenőriztem a geodobozomat, és megnéztem az ott létrehozott erdei múzeumot, folytattam az utamat a Csompoly felé.
- Madarasi Hargita-csúcs 13,7 km-re. A Madarasi-Hargita a Hargita-hegység és a Székelyföld legmagasabb hegye, egy egykori sztratovulkáni kráter peremének északi maradványa. Kopjafák - Fenn voltam esment a csúcson, s volt időm megkeresni a dobozt is, amit a télen a hó miatt nem sikerült.
- Szem-gyógyforrás Marosfő 13,7 km-re. A marosfői vasútállomástól a kék pont turistajelzést követve, elhagyva a lakott települést, a Meszes-patakhoz érünk. Ősszel nincs szem előtt a forrás - Már régóta tervezem e forrás felkeresését, és bár elég gyakran átmegyek Marosfőn, csak most került rá sor.
- Szeder-útkereszteződés Piricske 13,7 km-re. Piricske északi végébe érkezve egy útkereszteződéshez jutunk, mely egyúttal túraútvonalak találkozási pontja is.
- Pásztorbükk 13,7 km-re. Csíkszentdomokos határában, a Pásztorbükk nevű csúcs alatt 1816-ban emlékkeresztet állítottak, mely szomorú történelmi eseményre emlékeztet. Volt még bejegyzés a füzetben? - Gratululálok Gábor! Te voltál az első megtaláló? Hiszen ez a geodoboz már 3 és fél éve várja a látogatóit.
- Csíkszépvízi víztároló 13,7 km-re. 1981 és 1986 között, egy agyagmagot tartalmazó földgát emelésével hozták létre, a Szépvíz-patak völgyének felső szakaszán. Kora esti séta - Nagyon szép volt a tó a lemenő nap fényében, jól esett a tavasz első virágai között járni.
- Tetőterasz Madarasi Hargita 13,8 km-re. Ez a rejtés távolabb esik a forgalmasabb helyektől. Szent hegy - Ekkora hóban nem sok esélyem volt megtalálni a dobozt.
- Csicsói-várszikla 13,8 km-re. Csicsó vára Csíkcsicsótól délnyugatra található, a Központi-Hargita keleti peremén, a Vár-patak baloldalán levő, lemezes elválású, törésű andezit szikla tetején. Új geodoboz új rejtekben - Mivel a mai napra nagy hidegeket és viharokat jeleztek előre a hegyvidéken, egy közeli, alacsonyabban fekvő túracélpontot választottunk.
- Sziklakilátó a Borvíz-patak felett Piricske 13,8 km-re. Piricske északi végében, gombaszedés közben, egy sziklakilátóra bukkantunk.
- Kis-Bagolykő Madarasi Hargita 13,9 km-re. Mivel egy sziklaperem, felülről nem könnyű észrevenni. Kitekinto - Egy kis keterot tettunk a Kis Bagolyko fele, hisz keszultunk egyet via ferratazni.
- Sziklakert a Béta oldalában 13,9 km-re. Innen lehet ugyanis, kikapaszkodva a vársziklához, megnézni annak lemezes törésű, andezit sziklafalait.
- Faharangláb Tinkák Marosfő 14,2 km-re. Felső része a tulajdonképpeni üdülő, az alsó része a Boták, a középső része pedig a Tinkák nevet viseli. Francia ágy - Tavaszias napsütésben indultunk a Bojzás-forráshoz, útba ejtve a haranglábat és az aranyos kis dobozkát.
- Szentlélek-kápolna Széphavas 14,3 km-re. Kézzelfogható közelségben délnyugatra a Pogány-havas, lábunk alatt a Tatros völgye, annak túloldalán a völgy keleti hegyoldalai, gondozott kaszálóival. Köd - Mire felértünk, teljesen ködbe burkolózott  a kápolna, észre se vettük volna, ha nem tudtuk volna, hogy hol van.
- Pihenő a Fekete-rez felé Gyergyói-havasok 14,4 km-re. Pihenés közben meggyőződhetünk, hogy az Ördög még mindig szorgalmasan őrli a köveket :) A pihenő(hely) volt a cél(pont) - A Szem-gyógyforrástól gyalog indultam neki a Fekete-Rez felé.

Dugásfürdő Csíkdánfalva románul - in limba romana: Baile Dugas Danesti


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Dugásfürdő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Csíkdánfalva térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • szuk - Amikor rejtettem egyaltalan nem volt szuk a "lyuk"E honap vegen megyek Marosfore par napra es ujratelepitem vagy kitagitom a "lyukat" :))Orulok hogy legalabb a lada megvan...
 • Szerencsétlen nap - ...
 • Cache captivus - Nem próbáltatok egy kis lazító szúrit adni a fa hátsó felébe? Mindjárt elengedte volna a dobozt...
 • Sajnos nem mindkét válaszom - A kupakhoz sem lehet hozzáférni...
 • Beszorult doboz - A rejtek hamar meglett, rengeteg hangya van rajta és körülötte, de nem jön ki a likból, körülnőtte a fa...
 • Tévedés - ...
 • Dugásfürdő - A strand még zárva, de a környéken sétáltunk és fotóztunk kicsit...
 • Jó helyen... - Jó volt az ötlet a rejtésre :-)Élveztük a keresgélést és ötleteltünk, hogy mi hová rejtettük volna el...
 • Köszi - De a gratuláció ne nekem szóljon, hanem trekkingklub-nak, hisz írtam az este, hogy igazából nem én találtam meg, csak ott voltam a megtalálásnál...
 • Nagyon ott vagyunk - Egy geodobozt nem keresni kell, hanem megtalálni :-) És bár keresés közben él az ámber, találat közben teljesedik be...

Sikerült eljutni Csíkdánfalva környékére? Tetszett a Dugásfürdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.