Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Dánfalva - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Dánfalva turisztikai látnivalói

Csíkdánfalva a Felcsíki-medence középső részén települt, összenőtt a 150 évvel ezelőtt még különálló településként emlegetett Oltfalvával. Csíkdánfalva községközpont, a hozzá tartozó Csíkmadaras népszavazás útján vált külön községgé...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Dánfalva képtárból:

Fahúzató verseny
Fahúzató verseny
Kubik gödör
Kubik gödör

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Dánfalva fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Dánfalva!

A legközelebbi település Csíkdánfalva, 1,3 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Az Olt felvölgye Madaras. Fazekasok, régen bányatelep, régi bányái. Dánfalva. Oltfalva. Város. Nagy Boldogasszony megye. Karczfalva temploma. Templomkastély. Régi szentedények s más régiségek. Táborhely, Ábránfalva. Madicsa. Várbükke. Jenőfalva. Szent-Tamás. Templomrom. Régi harang. Feneketlen tó. Emésztő. Regék. Hőviz. Báthori kardja. Kápolnahegy. Szent-Domokos.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Dánfalva közelében?
- Dugásfürdő 2 - Csíkdánfalva 1,6 km-re. Feredő - A hídtól lejjebb hódok által épített gátak duzzasztják a patakot.
- Dugásfürdő - Csíkdánfalva 1,7 km-re. Csíkdánfalva község határában több jó minőségű borviz fakad, a nyugati részén, a Madaras- és a Gödörviz-pataka összefolyásánál 1926-ban egy kis fürdőhely létesült, mely Dugás-fürdő néven vált ismertté. szuk - Amikor rejtettem egyaltalan nem volt szuk a "lyuk"E honap vegen megyek Marosfore par napra es ujratelepitem vagy kitagitom a "lyukat" :))Orulok hogy legalabb a lada megvan.
- Csíkmadaras 2,2 km-re. Az Olt mentén egybeépült hat település.
- Csergeványoló - Csíkmadaras 2,4 km-re. Csíkmadaras nyugati kijáratánál, a Nagy Madaras-patakon, ma is működik egy csergeványoló.
- Csíkkarcfalva erődtemploma 3 km-re. Ide tartozott Jenőfalván és Karcfalván kívül Dánfalva Oltfalvával, valamint Madaras. Pákó - Budapestről jöttem haza Erdélybe, egy kedves barátom tanácsára próbáltam neki a feladatnak. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Szent Antal-kápolna - Csíkmadaras 3 km-re. A Fejedelem kertjében, Csíkmadaras nyugati kijáratánál, tőle mintegy 800 méterre, a Hámorfenék területén álló Szent Antal-kápolna 1992-ben épült egy régi kápolna romjaira. Útban a töltöttkáposzta-fesztivál felé - A gyergyószárhegyi töltöttkáposzta-fesztiválra igyekeztünk aznap, egy kis kitérővel felkerestük a már jól ismert Szent Antal-kápolnát. (különleges hely geodobozzal)
- Kőcsonka Balaskó vára 3,9 km-re. Orbán Balázs így ír Balaskó váráról, A Székelyföld leírása című művében: Szentmihálytól a Köd szép fenyvesei között vezet az ut Szenttamásra, ennek közelében egy dombocskát Balaskó várának neveznek.
- Kőd-vonulat Csíkajnád 4,3 km-re. A Kőd-vonulat kakukkfióka a Csíki-havasok kristályos palából, mészkőből, dolomitból, de főleg kárpáti flis homokkőöszletből felépült tömegéhez képest. (látnivaló és geodoboz)
- Szent Anna-kápolna Csíkszenttamás 4,9 km-re. Ez a család Csíkszentdomokosról származott, és a kápolna kriptájába temetkezett. Anikó - Hát azért vagy kétszer körbejártam a falat, amíg ráleltem a dobozra. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Szent Ilona-kápolna Csíkajnád 5 km-re. Szent Ilona 248-330 között élt, Constantius császár felesége lehetett, Nagy Konstantin császár édesanyja.
- Vacsárcsi kőbánya 5,1 km-re. Csak bazaltandezitek, de formára hasonlóak a híres alsórákosi bazaltoszlopokhoz. Esti séta 1 - Esti sétára indultunk a környékre.
- Csíki Székely Krónika Vacsárcsi 5,4 km-re. Vacsárcsi első hiteles említése az 1560-as évekből származik, azonban a korábbi történetére több, elsősorban régészeti adat utal.
- Porgyos-tető Csíkjenőfalva 5,7 km-re. Csíkjenőfalvától északra, a Porgyos-tető körül, az Olt által kirajzolt törésvonal mentén, több borvízforrás van, egykor népi fürdő is működött.
- Csíkajnádi Kálvária 5,8 km-re. Ezeken a helyeken állt a csíkajnádi Kálvária 15 keresztje 1933-1948 között, Soó Dénes plébános idejében.
- Szent Anna feredő Csíkszenttamás 5,9 km-re. A fürdő és környezete a helyi Szent Anna kultusz nyomán a Szent Anna Feredő nevet kapta. Felháborító a fürdő állapota - Na ez a hely, amit úgy hívnak, hogy a nemtörödés magas foka.
- Szent István katolikus templom Csíkajnád 6 km-re. A jelenlegi templom 1846-ban épült, a régi helyébe.
- Rompáca-tanösvény Csíkajnád 6 km-re. A rompácai borvízig 4 km hosszú az út, bejárása körülbelül másfél órát vesz igénybe.
- Madicsa-fürdő Csíkkarcfalva 6 km-re. A szebb napokat is megélt Madicsa-fürdő helyi, kis fürdőtelep, Csíkkarcfalvától 4 km-re nyugatra, az Északi Hargita keleti oldalán. Csodák csodája - Úgy néz ki, hogy a hídat szépen felújították, újrafedték, de csodák csodájára a geodoboz nem tünt el, sőt még be se falazták.
- Csonkatorony Csíkszenttamás 6,1 km-re. A rom egy középkori templom maradványa, amelyet Csíkszentdomokos és Csíkszenttamás közösen épített. A szerencse nem volt velem - Bizony, én ott kezdtem keresni ahol előre gondoltam, aztán csak még egyszer végigkerestettem a potenciális helyeket.
- Katolikus templom Göröcsfalva Csíkrákos 6,1 km-re. Csíkrákos központjában keletre kanyarodva, a 124-es megyei úton közelíthető meg. Zöld Péter - Ez a templom nem csak a tornyával különleges, hanem a loggiás bejáratával.
- Csíkszentmihály hársfái 6,3 km-re. .. Izgalmas volt a keresgélés - Ha Csobotfalván azt írtam, hogy porosak voltak a "dobogtató" gerendái, akkor a szentmihályi lépcsőhöz képest ezt nem kifejezés! A geodobozt is nagyjából ellepte, de sebaj, annál izgalmasabb volt a keresgélés! Hosszas leskelődés (fel a tetőre - ki az utcára: vajon lát-e valaki? - be a sarokba - megint ki az utcára.
- Katolikus templom Csíkszentmihály 6,3 km-re. Csíkszentmihály római-katolikus templomának magas, karcsú tornya mai formáját a XVIII-dik század elején nyerte, amikor magasították, de ablakai még a gótikus kor jegyeit hordozzák. Ott van a hozzászólásoknál - Gondolom, hogy nem le, hanem fel szeretnél tölteni képeket a szóban forgó rejtekhelyekhez.
- Csíkrákos Bogát-hegyi kápolna 6,4 km-re. A szemben levő Kőd nyúlványával képezi a Rákosi-szorost, amely határt jelent Középcsík és Felcsík között. Esti séta 3 - Nem volt túl sok időnk nézelődni, mert mások is érkeztek utánunk.
- Kőmosó-tó Csíkrákos 6,8 km-re. A Göröcsfalva közelében levő, benyúló földnyelvvel rendelkező, a rejtő által Nyelves-tónak keresztelt tó, az újabban elhelyezett irányjelző táblákon Rákosi tó elnevezéssel jelenik meg. Az esti séta második állomása - Elég szép a látvány, nem zavart meg senki a keresésben, de sajnos mégsem találtuk meg a dobozt.
- Kavics- és homokbánya Csíkszépvíz 7,1 km-re. Egy kerékpártúra alkalmával, véletlenül bukkantam rá.
- Gyertyán-tető 7,2 km-re. Délre látható a Karakó- és Rákos-patakok völgye, Ajnád, Lóvész, Csíkszentmihály településekkel.
- Garados-kőbánya Csíkszentdomokos 7,6 km-re. A Kis-Garadoson található kőbányában szép, fehér színű kristályos mészkövet, mozaik-alapanyagot termelnek. A láda nincs meg - A ládát nem találtuk a helyén, de érdemes volt felsétálni a hegyre, mert gyönyörű volt a kilátás.
- Siker Madéfalva 8,2 km-re. Végre sikerült.
- Siculicidium útja Jézus Szíve templom Madéfalva 8,3 km-re. A tanösvénynek 14 stációja van, ezek Madéfalva azon részein találhatók, amelyhez a madéfalvi veszedelem valamilyen eseménye társítható. Esti séta 4 - Utunk negyedik állomása.
- Alsócibrei fürdő Csíkszépvíz 8,4 km-re. Az alsócibrei fürdő Csíkszépvíz és Csíkszentmihály határában található, a szépvíziek majálisozó helye volt. Emlékmű és új geodoboz - Cibrefürdő bejáratánál egy közel négy tonnás emlékművet helyeztek el, mely az 1694-es tatár betöréskor megsemmisült Cibrefalvának állít emléket.
- Karakó vasúti viadukt Lóvész 8,5 km-re. Az impozáns mérető Karakó-hídvölgy Székelyföld egyik kevésbé ismert, elrejtett völgyében fekszik, annak vadregényes környéke fölé magasan kiemelkedik, Csíkszereda felől közeledve már messziről látszik.
- Hosszú-borvíz Madéfalva 8,5 km-re.
- Poénos kocsmák Erdélyben 8,5 km-re. Poénos nevű erdélyi kocsmák helyét, koordinátáit és fényképeit szeretnénk összegyűjteni ezen az oldalon. Fészek - Madéfalva - Madéfalván, a Siculicidium emlékmű közvetlen szomszédságában található a Fészek.
- Siculicidium emlékmű Madéfalva 8,6 km-re. Emelte a hálás utókor kegyelete. Kő nélkül - Könnyű volt megtalálni.
- Karakó-völgyhíd Lóvész 8,7 km-re. A Csíkszereda - Gyimesbükk vasútvonal a történelmi Magyarország egyik legszebb, egyben legnehezebb hegyi pályája mentén vezet végig. Gigantikus méretek - Előbb távolról csodáltuk meg, majd alulról, oldalról, aztán a tetején sétálgattunk a kellemes napsütésben.
- Felsőcibre 8,9 km-re.
- Pogányhavasi vár Csíkszentmihály 9 km-re. Csíkszentmihály község határán, a nevezetes Pogányhavas keleti részén, egy hajdani vár szétporladó romjai láthatók.
- Egy elfelejtett földvar 9,1 km-re. Igaz ezt mar evekkel ezelott felkerestem, akkor is elrejtettem egy ladat, de a leirasok elvesztek. Elfelejtett ösvényeken az elfelejtett földvárhoz - Miután megjártuk a Hegy útját, a Pogány havasról ezt a várat vettük célba, természetesen árkon-bokron át, erdőn-mezőn át, vagyis inkább csak sűrű, szúrós erdőn át, de végül aztán csak oda jutottunk a várhoz.
- Hegy útja Csíkszépvíz 9,2 km-re. Csíkszépvíz központjából indul a fehér alapon piros kereszt jelzésű túraútvonal, amely a régi út - az egykori országút nyomvonalán halad. Egy ötletes rejtés és egy új látnivaló a Hegy útján - Miután az általam elrejtett, doboz nélküli geodoboz eltűnt, örültem az újratelepítésnek, amit a román geojátszótérnek köszönhetünk.
- Bálinték forrása Csíkkarcfalva 9,3 km-re.
- Felszegi csengettyű Csíkszépvíz 9,5 km-re. 1873-ban vásárolta, és állíttatta a község akkori közjegyzője Balázs Lajos. Kisharang - Ahhoz képest, hogy az orrom után mentem, könnyen rátaláltam a haranglábra.
- Szederjesi borvíz Csíkmadaras 9,5 km-re. A Fehérkavicsos- vagy Szederjesi borvíz Csíkmadaras egyik közismert borvízforrása.
- Rompáca borvíz Csíkajnád 9,6 km-re. A helyiek szerint a rompácai borvíznek gyógyhatása van, sokan ma is használják.
- Római-katolikus templom Csíkszentmiklós 9,6 km-re. Báthori István trónra lépésekor (1571) Közép- és Alcsíkon 11 helyen volt plébános, Csíkszentmiklóson ekkor már két pap is volt. Itt is rend és fegyelem - Ahogy tapasztaltam a mai napon, a környék templomai rendbe vannak téve és megtörténhet, hogy több doboz látta a kárát.
- Airsoft pálya Csíkcsicsó 9,6 km-re. Airsoft és paintball pálya, Csíkcsicsó.
- Katolikus templom Csíkborzsova 9,9 km-re. Az útelágazódásnál irányítótábla jelzi Csíkborzsova létét. Más stilus - Ez a templom egyáltalán nem idevalósi stílusban épült.
- Szent József-kápolna Csíkborzsova 9,9 km-re. A csíkszentmiklósi egyházközség filiáléját alkotó Csíkborzsovában, a jelenlegi kápolna helyén az Egri család épített egy fakápolnát, amelyet az idő vagy a tőzvész elpusztított. Régi sírok - Itt az első kapu nem volt nyitva, szerencsére hátul volt a nagy kapu, be tudtam menni a temetőbe.
- Kicsiloki-borvíz Csíkkarcfalva 9,9 km-re. Az csíkkarcfalvi Alsó- vagy Kicsiloki borvízforrás a Nagylok-patak földrajzi jobb partján található.
- Asztalkő felé Karcfalva 10,1 km-re. Másodikok - Szóval így jártunk, lecsúsztunk az első helyről miután a trekkingklub megviccelt és képes volt elfoglalni az első helyet a füzetben.
- Asztalkő Csíkkarcfalva 10,2 km-re. A gyalogtúra egy meredek kaptatóval kezdődik a Loki borvízforrástól, az elég ritka, de azért követhető kék kereszt jelzés mentén. A rövidebb, kényelmesebb, és könnyebb út - Aznap az Ördög-tó volt a kirándulásunk célpontja.
- Nagyloki-borvíz Csíkkarcfalva 10,4 km-re. Vizét ivókúrára és fürdőkúrára egyaránt használták.
- Ladók- vagy Cifra-völgyhíd 10,5 km-re. A Ladók-völgyíd a lóvészi állomás közvetlen közelében fekszik, hossza 112,45 m, a völgy legmélyebb pontja felett a pályaszint 31 m. Üres az első hely - Szerénységből meghagytam az üres első helyet, hátha még valakit arra késztet, hogy meglátogassa ezt a szép kőhíd maradványt, mert érdemes.
- Csíkrákosi Pogányvár 10,5 km-re. A Pogányvár egyik láncszeme volt az Erdély keleti határvonalán létrehozott egységes határvédelmi rendszernek. Új geodoboz a régi rejtekben - Szilveszter utáni, első túracélpontként, egy könnyen és rövid idő alatt elérhető helyszínt akartunk.
- Páduai Szent Antal római katolikus templom Csíkcsicsó 10,6 km-re. A Páduai Szent Antal tiszteletére felszentelt római katolikus templom Csíkcsicsó központjában található, az iskola közelében.
- Nagy Pájszó teteje 10,7 km-re. Tiszta időben gyönyörű kilátás tárul elénk.
- Lóvészi állomás és alagút 11,1 km-re. A lóvészi alagút kijárata közelében volt a 17-dik számú őrház - az alagútnak Görbepatak felé van a kijárati oldala, és Rákos-pataka felé a bejárati oldal, Csíkszereda felől. Királynénk nyomában - Nagy mérnöki alkotás volt az alagút, és korához képest - no meg több "felszabadítás" ellenére - jó állapotban van.
- Asztag-kő Madéfalva 11,3 km-re. A Hargita-hegység egyik kevésbé ismert gyöngyszeme az Asztag-kő. Csak a kő maradt - Piricskéről jöttünk.
- Kicsi Pogányhavas 11,3 km-re.
- Pogány-havas 11,4 km-re. A Pogány-havas és környéke, az év minden szakában érdekes látnivalót nyújt. Virágok doboz helyett - Egy rövid túrát terveztünk közel a Gyimesekhez.
- Hosszúvontató-itató Csíkszépvíz 11,4 km-re. Mellette fából ácsolt, asztalból és padokból álló, fedetlen pihenőhely. Sajnos - Ez volt a második állomásunk a Szent László Emlékhely fele.
- Kőbánya Csíkdelne 11,4 km-re. Hargita megyében több, külszíni robbantásos fejtéssel dolgozó, nagyméretű bánya van. Egy felcsiki korut - Ha mar kobanya legyen meg ez is.
- Szent László emlékhely Csíkszépvíz 11,4 km-re. A Szent László emlékhely magába foglalja a Szent László kápolna konzervált romjait, Szent László kövét, valamint Szent László kútját és az újonnan épült haranglábat. Kis Pogány havas - A Szépvízi tároló rejtekhelyén mikor belőttem a következő célpontot, ami a Kis Pogány Havas volt, úgy döntöttem, nem megyek vissza Szépvízre, toronyiránt rövidebb.
- Szent László köve Pogányhavas 11,4 km-re. Június 27-e Szent László ünnepe.
- Kőbánya Hídlás Észak-Hargita 11,4 km-re. Óriás kőtömbök - Ha már itt voltunk, nagyon szerettem volna becserkészni az Asztalkőt is, de nem sikerült.
- Alagút felett Lóvész 11,5 km-re. Amíg a vonat a vasúti alagútban haladhat, mi az alagút felett sétálhatunk az Utusaly vasúti megálló és a lóvészi állomás között.
- Kis-Havas Csíkszépviz 11,5 km-re. Amikor ezen a vidéken a kunokkal hadakozott, a csatából visszatérve egy patakból a lovát ezekkel a szavakkal itatta meg: Igyál lovam, mert ez szép viz. Új geodoboz új helyen - .
- Borzsovafürdő 11,5 km-re. A terület élővilága nagyon gazdag. Mosolyka - A rejteket megtaláltuk, de sajnos a mosolyka mögött nem volt semmilyen doboz, pedig átfésültük érte az egész helyet :( Reméljük így is elfogadható a megtalálás.
- Vásárút Csíkdelne Borzsova Csíkszépvíz 11,9 km-re. Körülbelül négy-ötszáz évvel ezelőtt, a csíkdelnei Keresztelő Szent János-templomtól északra, a Vásárút legmagasabb pontján, a Vásárkapu nevű helyen tartottak csíkszékiek állatvásárokat, sokadalmakat.
- Keresztelő Szent János templom Csíkdelne 12 km-re. A templomkerten belüli kőrisfák a környékről mesélhetnének. Egymagában - Szimpatikus templom a dombon.
- Római-katolikus kápolna Delne 12 km-re. A XVIII-XIX-dik század fordulóján bővítik és átalakítják, ablakait lekerekítve. A falu szélén - A kápolna megvan, de a rejteket sehol sem találtam.
- Gréces-tető Marosfő 12,1 km-re. A Gyergyói- és Csíki-medencét elválasztó, Maros és Olt vízválasztóján elkülönülten álló Gréces-tető Marosfő felett magasodik. Ázott doboz - A dobozt teljesen beázva találtuk meg és már messziről virított, mert kieshetett a rejtekből.
- Csíkszépvízi víztároló 12,1 km-re. A Csíkszeredától 14 km-re északkeletre található csíkszépvízi víztároló Csíkszereda vízellátását biztosítja. Kora esti séta - Nagyon szép volt a tó a lemenő nap fényében, jól esett a tavasz első virágai között járni.
- Szentlélek-kápolna Széphavas 12,6 km-re. Kézzelfogható közelségben délnyugatra a Pogány-havas, lábunk alatt a Tatros völgye, annak túloldalán a völgy keleti hegyoldalai, gondozott kaszálóival. Köd - Mire felértünk, teljesen ködbe burkolózott  a kápolna, észre se vettük volna, ha nem tudtuk volna, hogy hol van.
- Széphavas 12,8 km-re. Emléket állítanak annak a Szent Lászlónak, akinek a falu a nevét köszönheti. Mi se jutottunk be a misére - Hogy juthat valakinek eszébe, nyáron hóembert építeni? Egyébként nem is rossz ötlet, ide télen is feljönni.
- Disznórió 12,9 km-re. A Fertő-nyeregtől a Fertő-tető felé érdemes kitérni a Disznó-hegyre, vagy ahogy még a térképen szerepel a Disznórió. Szemerkélő esőben a felcsíki falvak felett - Miután a Fertő-nyeregben sikertelenül kerestük az ott elrejtett geodobozt, elindultunk a Disznó-hegyre.
- Hegyi menedék Ördög-tó Észak-Hargita 13 km-re. Legelő a Hargitán - Esti sétára indultunk a terepjáróval és az Ördög-tó - Csíkdánfalva utat választottuk.
- Szent Benedek-kápolna Görbepataka 13 km-re. A Tatrostól nyugatra található, a festői szépségű Görbe-patak völgyében. Érdekes kápolna - Különleges építésű kápolna.
- Gyimesi hágó 13 km-re. Itt éri el a Csíkszereda és a Gyimesi szoros közötti 12 rszágút a legmagasabb pontját. Piheno - Vasarnap itt kezdtuk a keresest, es meg is talaltuk a dobozt.
- Utusaly-völgyhíd Görbepataka 13,2 km-re. A Görbepataki utasok számára a kilencvenes évek közepén létesítették az utusalyi megállót, az utusalyi völgyhíd mellett.
- Pásztorbükk 13,4 km-re. Csíkszentdomokos határában, a Pásztorbükk nevű csúcs alatt 1816-ban emlékkeresztet állítottak, mely szomorú történelmi eseményre emlékeztet. Volt még bejegyzés a füzetben? - Gratululálok Gábor! Te voltál az első megtaláló? Hiszen ez a geodoboz már 3 és fél éve várja a látogatóit.
- Bánya pataka Csíkmadaras 13,4 km-re. Csíkmadarastól nyugatra, a Vasér- vagy Bánya-patakában tör fel a Küpüs-borvíz.
- Rákosi Hargita 13,4 km-re. A Központi-Hargita a Hargita-hegység legmagasabb és leglátványosabb része. Galusa tető - A rákosi Pogányvártól jöttünk tovább a kék keresztet követve, és a mackó csapásokat keresztezve.
- Katolikus templom Csíkpálfalva 13,5 km-re. 1569-ben Pálfalva néven említik. Palik - Jó helyen van templom, körbe lehet látni a környéket.
- Vársarka Csíkszentdomokos 13,6 km-re. Területét sűrű bozót borítja.
- Borvíz-forrás Ördög-tó Észak-Hargita 13,7 km-re. Az 5 hektáros Ördög-(Seholsincs)-tó, egy magashegyi láp, az Osztoros nyugati kráterében, a Sikaszó patak forrásvidékén. Tanösvény - A gyergyóújfalvi község önkormányzatának és az Aranyász Egyesületnek köszönhetően elkészült az Ördög-tó tanösvény.
- Ortodox kolostor Bükkloka 13,8 km-re. Ortodox - Az út mellett minden lehetséges rejteket megnéztem, de nem jöttem rá, hogy melyik lehet a majdnem drive-in rejtek.
- Csicsói-várszikla 13,8 km-re. Csicsó vára Csíkcsicsótól délnyugatra található, a Központi-Hargita keleti peremén, a Vár-patak baloldalán levő, lemezes elválású, törésű andezit szikla tetején. Új geodoboz új rejtekben - Mivel a mai napra nagy hidegeket és viharokat jeleztek előre a hegyvidéken, egy közeli, alacsonyabban fekvő túracélpontot választottunk.
- Sziklakert a Béta oldalában 13,9 km-re. A csicsói Várszikláról, a környéket felfedezendő, beereszkedtünk az erdőben délre, a Béta-patak völgyébe.
- Régi sáncok Gyimesfelsőlok 13,9 km-re. A gyimesfelsőloki régi sáncokat 1701-1702-ben építették a tatár betörések ellen.
- Szeder-útkereszteződés Piricske 13,9 km-re. Irányjelző táblák mellett egy fabódét is találunk itt.
- Pucsek Jani ládája Fertő-nyereg 14 km-re. Helyüket és nevüket rendszeres Erdély-járó társaimmal közösen megélt élményeink alapján választottam ki. Átalakítás érdekes hely típusra - Ezelőtt hét évvel megtaláltam ezt a geodobozt, de ez alkalommal hiába kerestem.
- Vár-domb Csíkcsomortán 14 km-re. A Várdombról szép kilátás nyilik a fenyvesnőtte szép Remete-patak völgyére, melynek hátterében a Bodos feje magasul fel, valamint a szemben levő Nagy Somlyóra. Latszat es valosag - A doboz rendesen visszakerult akkor a helyere, takartam.
- Szökő vízesés 14,1 km-re. A vulkáni kitörések idején a Madarasi Hargita oldalában létrejött kisebb lejtésű plató a csúcs alatti 100-150 méternyi területnek lépcsőzetes külsőt kölcsönöz. Vörös-áfonya - Október derekán jártunk itt újra.
- Jártó Gábor ládája Fertő-nyereg 14,1 km-re. Jártó Gábor ládája a Fertő-nyeregben. Megtaláltam, pedig be sem volt jelentve - A Madarasi Hargita közelében levő Nyerges-kősziklán található via ferratát készültünk megmászni, már ki tudja hányadik alkalommal.

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Dánfalva adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Dánfalva? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.