KincsesládaGeotrekker
Navigálj valós időben a térképen és találd meg az elrejtett kincsesládát!
Ejtőkő - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Ejtőkő

Ejtőkő

Erdővidék népművészetéről híres falujából Vargyasról indulunk, a Vargyas patak völgyén fölfele a Homoródalmási Orbán Balázs barlang irányába. A szurdokvölgy kezdete 13 km-re van a falutól. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Ejtőkő Egy kutya a közeli esztenától Kilátás a Vargyas-szoros fele Kilátás az Ejtőkő tetejéről Az Ejtőkő A gyepűrendszer egy szakasza Ez is az Kilátás az Ejtőkőről Visszatéve Kilátás az Ejtőkőről Az Ejtőkő. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Ejtőkő fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Ejtőkő! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
7561 Vándorsólyom via ferrata. Jó helyen, szép környezetben, nem olyan veszélyes, és nem is túl nehéz. (itt geodobozt is lehet keresni)
7929 Vándorsólyom via ferrata Kilátópont Vargyas-szoros Hargita megye. Megcsodálhatjuk a kilátást, és a különleges sziklai növényzetet. (itt geodobozt is lehet keresni)
8064. 8199 4856. A beömlési pontja keresztezi azt az ösvényt, amelyen a turisták bejárják a szurdokvölgyet.
8456 Tatár-kápolna Vargyas-szoros. (turisztikai hely geoládával) 16633 Homokkő képződmények. Homoródalmás felől a Vargyas-szoros felé vezető út bal oldalán, a domboldalban látványos homokkőképződményeket láthatunk.
17207 Kuvaszó-patak vízesése. (érdekes hely geoládával) 18426 Dobói kápolna Erdőfüle. Erdőfülén felül egy határrészt a Kormospatak völgyében Faluhelynek neveznek.
20193 Katolikus templom romjai Erdőfüle. A szentély 3 öl magasságban, a hajó két öl magasságban állott még.
20332 Kormos völgye. A Kormos-patak völgyében fekszik Erdőfüle, mely közigazgatásilag Bardochoz tartozik.
21226 Hagymás vára Oklánd. Hagymás vára valószínűleg egy római őrtorony vagy egy földvár lehetett, mely az itt átvonuló római út, a limes egyik láncszemét képezhette.
23095 4456. 23754 Sóskút. A homoródalmási Sóskút Lövéte felől a második Sóskút utcai bejárat végében található, a patak partján.
24420 Pisztrángtelep. A Pisztrángtelep a tiszta vizű Kormos-patak völgyében, a Köves-patak torkolata alatt található.
24599 Akasztófa teteje. A Dungó feredőtől északra tekintve, a szemközti Vész oldala gerincen, egy fenyőkkel borított, csúcsos domb hívja fel magára a figyelmet.
25158 Kustaly vára Oklánd. 26071. 26093 Dungó feredő. A Dungó népi feredő Homoródkarácsonyfalvától délkeletre található, a Sós- és a Csősz-patak (régebb Csüsz-patak) között.
26153 Oroszlános emlékmű. Tervezője Tompa József.
26624 5114. A feredőtől nyugatra, alig több mint kétszáz méterre, a Sós-patak földrajzi jobb partján található a Dungó-domb.
26665 656. 8.5 km-re. Erdőfüle a nevét a hagyomány szerint onnan kapta, hogy a Kormos-patak völgyébe mintegy fülként ékelődik be Baróttól pár kilométerre.
26844 Földvár Homoródalmás. Homoródalmás és Lövéte határánál van a homoródalmási Várhegy, amelyen földsáncok nyomait lehet látni.
26919 5110. Homoródkarácsonyfalvától délkeletre, a Dungó népi feredő közelében, attól keletre, a Csősz patakába ömlő Sós-patakon, két sósmedencét találunk.
27064 Várhegy. 27776 Kilátótorony Heveder hegyese Oklánd Hargita megye. Az oklándi Kishomoród Közbirtokosság két kilátótornyot is állított a község területén, az egyik a Heveder hegyese tetején van, a másik a Bene-hegy csúcsán.
27805 5112. A község területére remek kilátást nyújtó faépítményt az oklándi Kishomoród Közbirtokosság állította, az Oklánd és Karácsonyfalva határán levő csúcsra.
27899 Unitárius templom. Homoródkarácsonyfalva a Kis-Homoród völgyében, Homorodalmás és Oklánd között fekszik.
28213 Ferenczy-Boda kúria. Ferenczy-Boda kúria - Erdőfüle.
28273 Szelídgesztenye-liget. Homoródkarácsonyfalva nyugati határában, a vízválasztó keleti oldalán, 2 hektáron elterülő szelídgesztenye ültetvény található.
28580 Ésfalu Bardóc és Erdőfüle. A 80-as években itt egy üzletközpont és orvosi rendelő épült.
28879 I világháborús emlékmű. 9.2 km-re. A Kis-Homoród völgyében fekvő Lövétén, a község központjában, az úgynevezett középszegi malom háta mögött, a parókia kertjének előterében impozáns méretű háborús emlékmű áll.
29130 Református templom. Vargyas Erdővidék festett bútorkészítéséről és fafaragásáról híres települése.
29252 Vargyas tavai Kovászna megye. Ez a környéken több tó megjelenéséhez vezetett.
29591. 30276 Abásfalva. 30785 Asszony-bosszantó csárda. Az Asszony-bosszantó csárda három út kereszteződésénél található, melyek Kirulyfürdőről, Szeltersz felől, illetve Lövétéről érkeznek.
30816 Óvoda. Az oklándi óvoda a polgármesteri hivatal mellett található, Felszegen.
31516 Kankóskert. Megközelíthető a Fosztó utcából.
31532 Unitárius templom. 10 km-re. Ha a fenyők beszélni tudnának, először a 10 hársfáról emlékeznének, melyeket a millennium évében ültettek.
31598 5118. Az oklándi, jó állapotban levő parókia előtt álló, 1809-ben állított és jól megőrzött székelykapu, Udvarhelyszéken a legrégebbi.

Románul - in limba romana: Piatra Ejtoko

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kőcsűr
Kőcsűr - A Kőcsűr, mely tulajdonképpen egy boltív a sziklában a Vargyas-szoros alsó végénél található, egy erdős sziklaszál tetején, közvetlenül a patak felett, átellenben a Medvék szigetének nevezett kis hordalékszigettel.
Orbán Balázs-barlang
Orbán Balázs-barlang - A Vargyas-szoros legnevezetesebb barlangja az Orbán Balázs barlang (Kőlik, Nagybarlang, Almási barlang), melyet az elmúlt évszázadok folyamán számos híresség – Jókai Mór, Wesselényi Miklós, John Paget meglátogatott.
Csala tornya
Csala tornya - A monda szerint nagy erővel támadtak a tatárok a környékre, ezért a nép visszahúzódott az elfalazott bejáratú Kőlikba.
Tatárlik
Tatárlik - Az Orbán Balázs-barlangtól nyugati irányban, a vele átellenben, a patak túlsó partján lévő sziklafalban, a Lócsűr-barlang felett körülbelül 15 méterrel található a Tatárlik-barlang, amely egykor mesterségesen rakott, kőfalakkal védett menedékhely volt.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Ejtőkő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Kőszikla - Miután kiverekedtem magam a csobánkutyákkal, nekiindultam a hegynek...
 • A szoros bejarata elott - Reggel a friss levegotol hamar felebredtem, ugy hogy hatra hagytam a tarsasagot, nyeregbe szalltam es irany az Ejtoko...
 • Meg egy erdekes doboz - Kihasznalva az 5-ik HEKE napokat a Vargyas volgyeben vegre megkereshettem ezt a dobozt is...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Ejtőkő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.