Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Ejtőkő - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Ejtőkő

Ejtőkő | Hol van ez a hely?

Erdővidék népművészetéről híres falujából Vargyasról indulunk, a Vargyas patak völgyén fölfele a Homoródalmási Orbán Balázs barlang irányába. A szurdokvölgy kezdete 13 km-re van a falutól. Közeledve a szurdok bejáratához, attól lennebb a jobb oldalon meredek sziklaoldal emelkedik a magasba.

Vargyasról az út folytonosan a Vargyaspataki kies völgyén megy fel, (mely patakot többször kelletvén átgázolni, mikor az áradásban van, ez az út nem használható). Fele útján balodalon a Hollókő nevű szép sziklaszál, szemben vele a Zobor nevű csúcs (ily nevű székely ősről neveztetve), még fennebb a gyönyörű idomú Ejtelkő vagy Ejtőkő, melyben Ethelkő elferdítését keresik sokan, ennek megközelíthetetlen oldalában még most is sólymok tanyásznak, és a fejedelmi korban a vargyasi solymárok (ily nevű család még most is van Vargyason) itt fogták a sólymokat. A völgy túlfelén a Gyökeres nevű szikla orom, e kettő között a háttérben az almási barlang fejérlő sziklahegyei, s azok közt azon óriási hegynyilat, melyet a lábainknál hömpölygő kis patak vésett oda.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Ejtőkő Egy kutya a közeli esztenától Kilátás a Vargyas-szoros fele Kilátás az Ejtőkő tetejéről Az Ejtőkő A gyepűrendszer egy szakasza Ez is az Kilátás az Ejtőkőről Visszatéve Kilátás az Ejtőkőről Az Ejtőkő. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Ejtőkő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Ejtőkő! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Ejtőkő közelében?
Kőmező-patak zuhatagsora. Tatár-kápolna. Itt bújnak meg egy gyertyánfacsoport között a Tatár-kápolna romjai. Kápolna - Nemrég, 20-án, voltam a kápolnánál, s ellenőriztem a dobozt, a régit. (itt geodobozt is lehet keresni)
Homokkő képződmények Homoródalmás. Homoródalmás felől a Vargyas-szoros felé vezető út bal oldalán, a domboldalban látványos homokkőképződményeket láthatunk. Térképnéző - Köszönöm az információt.
(érdekes hely geoládával) Dobói kápolna Erdőfüle. Erdőfülén felül egy határrészt a Kormospatak völgyében Faluhelynek neveznek. Doboz rendben - Visszatértem első megtalált dobozomhoz. (látnivaló és geodoboz)
Katolikus templom romjai Erdőfüle. A múlt század közepén még elég magasan álló romokból egy középkori templom maradványait azonosították, amelyeket Orbán Balázs ismertet: 8 lépés hosszú és ugyanilyen széles poligon záródású szentély, 17 lépés hosszu és 11 lépés széles hajó. Templom rom - Nyári és téli időszámítások találkozásánál indultam útnak, kissé barátságtalan időben biciklizni, de megérte a fáradságot. (látnivaló és geodoboz)
Kormos völgye. A monda szerint, nevét arról kapta, hogy az erdővidéki Kormos-patak völgyébe fülként ékelődik be. Ha rövid a kardod, toldd meg egy lépéssel - Miután megkerestem a Kuvaszó-vízesés rejtését, ez volt a soron következő, megtalálandó geodoboz.
Hagymás vára Oklánd. Hagymás vára valószínűleg egy római őrtorony vagy egy földvár lehetett, mely az itt átvonuló római út, a limes egyik láncszemét képezhette.

Ejtőkő románul - in limba romana: Piatra Ejtoko


Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Ejtőkő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Kőszikla - Miután kiverekedtem magam a csobánkutyákkal, nekiindultam a hegynek...
 • A szoros bejarata elott - Reggel a friss levegotol hamar felebredtem, ugy hogy hatra hagytam a tarsasagot, nyeregbe szalltam es irany az Ejtoko...
 • Meg egy erdekes doboz - Kihasznalva az 5-ik HEKE napokat a Vargyas volgyeben vegre megkereshettem ezt a dobozt is...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Ejtőkő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Kőcsűr
Kőcsűr
A Kőcsűr, mely tulajdonképpen egy boltív a sziklában a Vargyas-szoros alsó végénél található, egy erdős sziklaszál tetején, közvetlenül a patak felett, átellenben a Medvék szigetének nevezett kis hordalékszigettel.
Orbán Balázs-barlang
Orbán Balázs-barlang
A Vargyas-szoros legnevezetesebb barlangja az Orbán Balázs barlang (Kőlik, Nagybarlang, Almási barlang), melyet az elmúlt évszázadok folyamán számos híresség – Jókai Mór, Wesselényi Miklós, John Paget meglátogatott.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.