Árokalja vára - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Arcalia Sieu-Magherus - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Beszterce-Naszód megye

Árokalja vára

A Mezőség északi felében, a Szamosmelléki dombvidék Sajói ágában, az itt északnyugatra tartó Sajó bal partján fekszik Árokalja község. Árokalja falutól délkeleti irányban, a Szeretfalva felé vezető út nyugati oldala fölött húzódó hegysor egyik észak-déli irányú nyúlványán áll a vár. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Várdomb Várárok Sánc A fehér épülettől indultunk... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Árokalja vára rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
11100 Református templom. 1243-ban jelentkezik az okiratokban egy Chegetelke megnevezés, de Györffy szerint az oklevél nem hiteles. 13392 Várhegy. A Mezőség északi felében, a Szamosmelléki dombvidék Sajói ágában, az itt északnyugatra tartó Sajó bal partján fekszik Szeretfalva község. 13559 Sajómagyarosi vár. A Borgói-hegység nyugati lábánál húzódó, a Nagy-Szamos, Sajó és Beszterce által határolt dombvidéken, az északkeletről érkező Csetátye-patak mellett fekszik Sajómagyarós község. 14884 Református templom. Egy 1243-dik évi oklevél tatárjárás előtti birtokadományozásról értesít, tehát a település tatárjárás előtti. 16001 Lázár Imre-kastély. 17433 Barlangsír. Kerlést elhagyva a Sajósárvár felé vezető út bal oldalán egy kanyarban meredek sziklafalban furcsa nyílások tátonganak. 18159 Evangélikus templom. Erdély egyik legkorábbi épen maradt temploma. 22580 Besenyő. 1332-ben Villa Paganica néven írják a pápai tizedjegyzékben. 22859 Szakadék kőbabákkal. Különleges formájú homokkövek látványában gyönyörködhetünk Besztercétől 17 km-re, Szászrégen irányába, a DJ154 jelzésű útvonalon, Bilak, románul Domnesti, település előtt, az út bal oldalán. 24219 Egykori evangélikus templom. 1332-ben plébániatemploma van. 26869 Szépnyír tava. 30219 Simontelke. Bár nincs róla okleveles adat, minden valószínűség szerint a középkorban temploma volt. 36685 Egykori Kaszinó. Egykori Kaszinó, ma Szakszervezeti Művelődési Ház. 37033 Andrei Muresanu Kollégium. Andrei Muresanu Kollégium, az egykori Királyi Leányiskola. 37159 Katolikus templom. Szentháromság római katolikus templom, az egykori Piarista szerzetesek kolostora.

Történelmi-kulturális értékek - Beszterce-Naszód megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Egykori evangelikus templom 2.35 km-re. Egykori evangélikus templom, ma Szent Demeter ortodox templom.
Egykori evangélikus templom
Egykori evangélikus templom, ma Keresztelő Szent János ortodox templom.
Bethlen-kastély
Az árokalji Bethlen-kastély az egyetlen mór-bizánci stílusú kastély Erdélyben.
Egykori evangélikus templom 3.12 km-re. Egykori evangélikus templom, ma ortodox templom, Sajómagyarós.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.