Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Árokalja vára - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Árokalja vára

Árokalja vára turisztikai látnivalói

A Mezőség északi felében, a Szamosmelléki dombvidék Sajói ágában, az itt északnyugatra tartó Sajó bal partján fekszik Árokalja község. Árokalja falutól délkeleti irányban, a Szeretfalva felé vezető út nyugati oldala fölött húzódó hegysor egyik észak-déli irányú nyúlványán áll a vár...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Árokalja vára képtárból:

Várárok
Várárok
Sánc
Sánc
A fehér épülettől indultunk
A fehér épülettől indultunk

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Árokalja vára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Árokalja vára!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Árokalja, 2,16 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Árokalja vára közelében?
- Egykori evangélikus templom - Árokalja 2,8 km-re. Egykori evangélikus templom, ma Keresztelő Szent János ortodox templom... Sajnos épp zárva volt - Sajnos zárva volt, időnk nem volt a kulcsot keresni, nagyon megnéztem volna a belsejét, főleg hogy az ortodox vásárlás után hogyan alakították át...
- Bethlen-kastély - Árokalja 3 km-re. A hozzá tartozó 17 hektáros birtokon 3 épület és egy arborétum található... Különleges hangulatú kastély - Nagyon különleges hangulatú kastély, egyetlen Erdélyben ilyen stílusban...
- Síremlék a Bethlen-kastély közelében - Árokalja 3 km-re. Parkja arborétum, száznál több fafajjal, a park déli szélénél egy síremlék található, egy a Sajóba fulladt fiú emlékére... Szomorú mementó - Könnyen megtaláltuk a sírt, a dobozt már nem annyira... (turisztikai hely geoládával)
- Egykori evangélikus templom Sajómagyarós Beszterce-Naszód megye 3,1 km-re. Egykori evangélikus templom, ma ortodox templom, Sajómagyarós...
- Arborétum szigete Árokalja 3,2 km-re. A szigetre egy fából ácsolt palló vezet, közepén egy kulcslyuk formájú díszcserje bokorsor van... Sziget van, víz nincs - A híd, vagy inkább palló könnyen meglett, ugyanígy könnyen a geodoboz is... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Arborétum tulipánfái Árokalja 3,3 km-re. A park arborétum, több mint 150 különleges, messze földről származó fafajtát láthatunk itt... Tulipánfák megvannak, de a dobozt nem találtuk - A koordináták alapján hamar megtaláltuk a tulipánfákat, meg a kettős tulipánfát is (gondolom azt amelyiket kell)... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Református templom Cegőtelke 3,5 km-re. Ez az oklevél legfeljebb egypusztára érvényes: 1366-ban Zegen, 1407-ben Zegew, 1413-ban Scegew,1428-ban Nagy Chegew, 1429-ben Czagendorf, 1433-ban Czege, 1622-benSzász Zege formában fordul elo a forrásokban...
- Várhegy Szeretfalva 4,3 km-re. A falutól keletrere található a Várhegy... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Sajómagyarosi vár 4,3 km-re. A Borgói-hegység nyugati lábánál húzódó, a Nagy-Szamos, Sajó és Beszterce által határolt dombvidéken, az északkeletről érkező Csetátye-patak mellett fekszik Sajómagyarós község...
- Református templom Sófalva 4,7 km-re. 1650-ig szász település...

Történelmi-kulturális értékek - Beszterce-Naszód megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Árokalja vára adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Árokalja vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Beszterce-Naszód megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.