Szkerisórai jegesbarlang - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Plisti Garda de Sus - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Fehér megye

Szkerisórai jegesbarlang

Az Aranyosfői vagy Szkerisórai jegesbarlang Románia legnagyobb és leghíresebb jegesbarlangja. A benne található jégtömb kb. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Zsomboly Jégképződmény - 1 Jégképződmény - 2 Szuszog a barlang Vonul a tömeg Bentről Jég - 1 Jég - 2 Jég - 3 Móc ház... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Szkerisórai jegesbarlang rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
28879 Lankás-nyereg. 29739 Fekete-zsomboly. 30310 Hoanca Urzicarului-zsomboly. 30537 Iker-zsomboly. 31956 Porcika-nyereg. 33410 Nagy-Bihar. A Bihar-hegység, az Erdélyi-Szigethegység melynek ismertebb perempontja: Nagyvárad, Kolozsvár, Gyulafehérvár, Déva és Arad- Központi, legkiterjedtebb és egyben legmagasabb hegysége. 33460 Medve-kitörés. 35165 Szentháromság-vízesés. 35623 Ponor-rét. A Pádisi-fennsík egyik legszebb tája a Ponor-rét. 35884 Molhás dagadó tőzegláp. A temérdek tőzegláp az egyik különlegessége a Pádisnak, bár kevesen tudnak róla. 35975 Csodavár. 36487 Porcika-zsomboly. 37143 Ponor-forrás. A Ponor-kitörés vagy Ponor-vízkelet a Ponor-patak vízkitörése. 38967 Galbina-kőköz. 39570 Rozsdaszakadék. A Rozsdaszakadék egy 100 m mély árok, mely a vörös szinű talajáról kapta a nevét. 39734 Pádis-víznyelő. A Pádisi-menedékháztól a Ponor-rét felé tartva (kék, illetve sárga pont fehér alapon) érdemes megnézni a Pádis-víznyelőt.

Természeti értékek - Fehér megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Párkány-kitörés 0.84 km-re. RH2064 Párkány-kitörés
Cotelul Dobrestilor kitörés 1.28 km-re. Cotelul Dobrestilor kitörés.
Hoanca Apei 1.44 km-re. RH2043 Hoanca Apei
Hodobana-barlang 3.86 km-re. RH2045 Hodobana-barlang
Nagy-Kojba 5.6 km-re. A Nagy-Kojba barlang a Bihar-hegység legmagasabban fekvő telepe, a neve után sziklafalakra utaló Kőház település északi végénél található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Jégverem - Megtaláltam a VI 259-es fát, örvendtem, hogy itt kell legyen a 258-as jel is a közelben...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.