Szentháromság sziklája - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Armenis - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Krassó-Szörény megye

Szentháromság sziklája

A sziklába vájt Írott kő ortodox remetekolostor Örményes határában, a Temes felett átívelő vasúti híd tövében található. Először egy 1788-as katonai térkép tüntette föl, Szentháromság sziklája néven. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Szentháromság sziklája Szundítás Írott kő remetekolostor Aprópénz Hordó-bejárat... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Szentháromság sziklája rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
63353 Beganyiresd tava. 64715 Szervesd tava. 66019 Kis-havas. A Szárkő-hegység a Déli-Kárpátok nyugati részén található. 68364 Ferencfalva tava. 70691 Olán-csúcs. Olán-csúcs, románul Varful Olanelor. 72010 Ferenc József szobrának talapzata. Ferenc József egészalakos szobrát 1906 október 7-én avatták fel Karánsebesen. 79542 Kis-Tucsila-csúcs. Kis-Tucsila-csúcs, romanul Varful Tucila Mic. 81160 Tucsila-csúcs. Tucsila-csúcs, románul Varful Tucila. 81857 Tucsila-nyereg. Tucsila-nyereg, románul Saua Tucila. 82786 Kemenceszék tava. Kemenceszék tava. 85179 Godján-csúcs. 88209 Őslénytani lelőhely Apádia. 90890 Scarisoara temploma. 91663 Tibiscum római municípium. Délmagyarország legtekintélyesebb római municípiuma, Tibiscum, Krassó-Szörény vármegyében feküldt, a mai Zsuppa helyén. 92746 Robbantott-szikla. A Robbantott-szikla a Cserna folyó jobb partján található, a Iuta-patak beömlésének közelében.

Történelmi-kulturális értékek - Krassó-Szörény megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Néra-forrás 19.16 km-re. RH2093 Néra-forrás
Szárkő-hegység 19.48 km-re. A Szárkő-hegység a Déli-Kárpátok ÉNY-i részén található, Krassó-Szörény és Hunyad megyék területén.
Szervesdi nárciszrét 19.68 km-re. RH2750 Szervesdi nárciszrét
Vízimalmok 19.99 km-re. Mehadika, 1911 és 1918 között Kismiháld, község a Bánságban, Krassó-Szörény megyében.
Sebestorony
A Szörényi-havasokhoz tartozó Szárkő-Godján-hegység északnyugati részében, Karánsebestől keletre fekszik Sebestorony község.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Majdnem drive-in rejtés - A vasúti híd, illetve a Szentháromság sziklájának közelében, mindkét oldalon hatalmas parkoló áll rendelkezésre...
 • Az újrarejtett ládát találtátok meg - Hát, ez volt a ...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.