Úzmezei víztároló - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Salatruc Darmanesti - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Bákó megye

Úzmezei víztároló

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Völgyzáró gát A gát fölött Régi motorcsónak Az Uz beömlése 7021 Öböl Tópart Úzmezei víztároló Víztükör... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Úzmezei víztároló rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
26172 Maguricea-domb. A Maguricea-domb Dormánfalva város felett emelkedik, az Úz-Csobányos vízválasztón, az Úznak a Tatrosba történő befolyása közelében. 29434 Nemere tavai. 31359 Dofteana Arborétum. A Dofteana-szurdok felkeresése előtt érdemes megtekinteni ezt az értékes arborétumot. 31438 Kápolna az Úz völgyében. 32015 Nagy-Nemere-csúcs. 33761 Honvédsírok az Úz völgyében. Az Úz-völgyi emlékhelyen augusztus 26-án, az Aklos- és Magyarós-tető alatti völgyben emlékeznek arra a napra, amikor tizenéves leventekatonák átestek a tűzkeresztségen. 37721 Kis-Nemere nyerge. 37928 Dofteana-szurdok. A Dofteana-szurdok a Nemere-hegység egyik legszebb szorosa. 38368 Az óriás köve. 38930 Kőgomba. A Kis-Nemere körül elszórtan több gomba-, torony- vagy piramisszerű sziklaképződmény található. 39834 Magyar-Nemere-csúcs. A Nemere-hegység gerincének a legszebb része a Magyar-, másnéven Kis-Nemere. 43037 Szélkapu. 43633 Aszó tava. 44836 Tárnica-tó. 45480 Meleg szellőzőrepedések.

Természeti értékek - Bákó megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Naszály-vízesés 5.11 km-re
RH1779 Naszály-vízesés
Lápos remetelak romjai
A Csíki-havasok hasonló nevű hegye alatt található Lápos-remetelakot egy szerzetes építette 1737-ben, majd 1850-ben egy tűzvész martaléka lett.
Farok Orra alatti forrás 7.3 km-re. A kis forrás 15 percnyi járásra található a Farok Orra névre fordítható, románul Botul Farcului elnevezésű csúcs alatt, a Nemere-hegység kék sávval jelzett főgerincén.
Fáraó-szikla
Fáraó-szikla - Kománfalva.
Kislépcső-vízesés
A kománfalvi medence, beleértve a várost is, a Csíki-havasok északkeleti lábánál helyezkedik el.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A gát - A rejtekhelyről gyönyörű kilátás nyílik a gátra és a tó felső részére...
 • Megáll a szusz - ...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.