Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Miklóstelke - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Miklóstelke

Miklóstelke | Hol van ez a hely?

1267-ben jelentkezik első ízben oklevélben praedium Nicolai néven. 1353-ban Villa Nicolai, 1356-ban Zenthmiclostelke, 1418-ban Closdorf, 1427-ben Miklostelke, 1492-ben Kolosdorf, 1504-ben Closdorf a neve.

1353-ban plébániatemploma van, papja és rektora Konrád, akinek elődje János volt. A XV. század végén a régi templom helyett újat építenek, amiről a szentélyben lévő kőszentségfülke falába vésett dátum és felirat tájékoztat: 1524 hec structura finita est per me Mrm Stephanum Ungar Schesestur.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Miklóstelke evangélikus szász erődtemploma Ló Várfal a harangtoronnyal Sarokbástya Harangtorony Az erődítmény udvara Árkádok Bejárat a templomba A templom belseje Karzat Festett kazetták. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Miklóstelke fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Miklóstelke! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Miklóstelke közelében?
Evangélikus erődtemplom Rádos. János tiszteletére. Nagyon elhanyagolt állapotban van - De amint láttam, megkezdték a feljavítását.
Szászdálya vára. Fehéregyháza és Héjjasfalva között, utóbbi határában, a Határ-patak mentén déli irányba vezető földúton, Héjjasfalvától 5 km távolságban, egy 588 m magas hegyen találjuk az eredetileg Szászdálya határához tartozó szászdályai vár maradványait.
Sárpatak. A középkorban katolikus temploma volt, amelyet azonban megroskadt állapota miatt 1800-ban le kellett bontani.
Iszapvulkánok Fiatfalva. 11.9 km-re. század vége óta a reformátusok és unitáriusok által közösen használt templom, valamint a falu délnyugati részén található iszapvulkánok. Fehérfalvi vulkánok - Nem annyira látványos, mint amennyire érdekes hely, nem véletlenül szerepel a Székelyföld  7 csodája között.
Nagy-Küküllő híd Sárd. Erődtemplom Szászfehéregyháza. Kék hangulat - Különös hangulatú falucska, kövezett úttal, kék házakkal, fekete bivalyokkal. (turisztikai hely geoládával) Unitárius templom Újszékely. 12.9 km-re. A falut unitáriusok lakják.
Ispán-kút. 1849 július 31-én itt állt fel Bem József főserege. Petöfi - Megtaláltam az emlékmü mellett elrejtett dobozt. (látnivaló és geodoboz)
Református templom Székelymuzsna. 1567-ben a regestrum 35 kapuval jegyzi. Muzsna - Ramaty állapotban van a templom. (itt geodobozt is lehet keresni)

Miklóstelke románul - in limba romana: Cloasterf


Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Miklóstelke gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Felújítási munkálatok - A templom körül nagyban folynak a felújítási munkálatok, állítólag az idén végeznek is...
 • Megtaláltam - A templom kulcsa a falu bejáratánál balra, a 99-es háznál van...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Miklóstelke? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Haller kastély
Haller kastély
Segesvártól 27 km-re délkeletre fekszik, Szászkézd községhez tartozik, a községközponttól 7 km-re délkeletre van.
Földpiramisok
Földpiramisok 3.45 km-re
RH1591 Földpiramisok Szászkézd

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.