Szalatruk település (Bákó megye) Központ: Dormánfalva. Szalatruk román elnevezése: Salatruc.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Szalatruk (Bákó megye) és környéke turisztikai látnivalói

Gázfürdő

Gázfürdő Bálványosfürdő 43,78 km-re
Bálványosfürdő központi útkereszteződésétől észak felé indulva, körülbelül 300 méterre, egy jelenleg elég rozoga állapotban lévő, de még használható mofettához juthatunk.

Óriások asztala

Óriások asztala Bánya-patak 48,51 km-re
Érdekes, nagy méretű szabályos kő, fenyőfák veszik körül, egy óriási asztallaphoz hasonlít. Születésnap - Kellemes kincskeresést kívánok neked és a játszótársaknak is. A nyugdíjba vonulás természetes folyamat - A Rejtekhely webfelülete 2005 november 16-án este került használható állapotba, egy hónapi munka után. Éhesen az asztalnál - Ma arrajártunk, ellenőrizendő a Kőfotel-vízesés rejtését, amit sajnos tönkretettek a favágók.

Molnár Józsiás-park Kézdivásárhely

Molnár Józsiás-park Kézdivásárhely 44,22 km-re
A Kézdivásárhely központjában található Molnár Józsiás-park, a város kiemelkedő személyiségéről, Molnár Józsiásról kapta a nevét. A vasárnapi túrára innen indultunk - Itt volt a találkozó, természetesen azért, hogy tudjuk megkeresni ezt a ládát is. Ez is meg lett - Miután a kisfiam kijátszotta magát a játszótéren, és miután megvártuk amig a bevásárlási útról hazatérő néni megpihent és elszívta cigarettáját azon a padon, megtaláltuk. Hűlt helye - Hűlt helye a doboznak.

Duglászfenyők Csíkszereda 47,21 km-re
A központi park, tömbházak melletti szélső sétányának kultúrház felőli bejáratánál húzódik meg szerényen a négy fenyőfa.

Xántusz-kastély romjai

Xántusz-kastély romjai Hosszúaszó 40,71 km-re
A hagyomány szerint Xántusz Keresztes alcsíki királybíró Hosszúaszóban lakott.

Ortodox templom

Ortodox templom Bükkloka 37,94 km-re
A Tatros forrása és Piposz felé indultunk, megálltunk kicsit ennél a templomnál, megcsodálni a környéket. Ortodox templom 2 geodobozzal - Bükkloka Csíkszépvízhez tartozik.

Évszázados tölgyfa

Évszázados tölgyfa Csíkszépvíz 45,31 km-re
A községközpont felé haladva, a Szépviz-pataka mellett, dr Katona Endre nyugalmazott állatorvos udvarán áll egy évszázados tölgyfa.

A református imaház erkélye

A református imaház erkélye Csíkszereda 47,07 km-re
Csíkszeredában a Petőfi Sándor utcában, a költő nevét viselő iskolával szemben található a református imaház. Nem szükséges megbontani a betonkertet - A két kerítés között be lehet sétálni a rejtekig. Esti erkélyjelenet - Bár a kapu nyitva volt, a kerítések közé egy résen kellett bebújni, és végig olyan érzés volt, mintha tilosban járnánk. Gyerekzsivaj - Délben érkeztem a Konzulátushoz.

Szent László katolikus templom

Szent László katolikus templom Csíkszépvíz 45,06 km-re
Csíkszépvíz római katolikus temploma 1880 és 1892 között épült Kiss Sándor gyergyócsomafalvi építész tervei alapján, Szász István üvegcsűri építész kivitelezésében, neogótikus stílusban.

Iparosok kápolnája

Iparosok kápolnája Csíkszépvíz 45,43 km-re
A Csíkszereda felé vezető főút melletti római katolikus templomocskát mindenki az Iparosok kápolnája néven ismeri.

Szemmosó-kút

Szemmosó-kút Torja 44,51 km-re
Torja igen csodálatos, és értékes természeti kincsekben gazdag. Egy erdekes gyogyforras - Nahat, hogy meg ilyen forras is letezik Felso-Haromszeken, nem is gondoltam volna.

Toronykövek

Toronykövek Tusnádfürdő 48,33 km-re
A Toronykövek néhány érdekes, torony formáju andezit szikla Tusnádfürdő szomszédságában, a Bánya-patak földrajzi bal oldalán. Egy erdekes hely - A Solyomkovel egyetemben megkerestuk a Toronykoveket is. Őszbúcsúztató túra - Őszbúcsúztató túrán vettem részt amelynek keretein belül ellátogattunk a jó öreg toronykövekhez. Nehéz volt az út - Nehéz volt az út felfelé, de még inkább lefelé, nagyon vigyázni kell.

Ladók- vagy Cifra-völgyhíd

Ladók- vagy Cifra-völgyhíd 45,08 km-re
A Ladók-völgyíd a lóvészi állomás közvetlen közelében fekszik, hossza 112,45 m, a völgy legmélyebb pontja felett a pályaszint 31 m. Ladók-, vagy Cifra-völgyhíd - Jo moka volt :) A talalkozo alkalmaval egyikunk rejtette, a tobbiek pedig megkerestek. Szép híd lehetett újkorában - Még ki se hűlt a rejtés, s már meg is lett. Üres az első hely - Szerénységből meghagytam az üres első helyet.

Kossuth Lajos mellszobra

Kossuth Lajos mellszobra Kézdivásárhely 43,99 km-re
A kézdivásárhelyi Kossuth Lajos mellszobor a hasonló nevű utcában, a Milleniumi parkkal szemben található.

Régi sörgyár

Régi sörgyár Csíkszereda 46,94 km-re
Az első csíkszeredai sörgyárat az 1860-as években, a Romfeld család tagjai hozták létre.

Ojtoz vára

Ojtoz vára 28,63 km-re
Kézdivásárhelytől Moldva felé az ojtozi szoroson keresztül visz az út. Határvár - A Vár-kúttól másztunk fel a várhoz. Új geodoboz új rejtekben - Mivel a visszajelzések alapján értesültem róla, hogy a geodoboz meg van repedve, és az utunk itt vezetett el, megálltunk ellenőrizni és karbantartani a geodobozt. Ásatás - Ez a geodoboz valóban mélyen volt elrejtve, A leomlott falrész teljesen betemette.

Szellő-tető csúcs

Szellő-tető csúcs Csíki-havasok 32,75 km-re
Sokan a Szellő-tetőt tartják a Csíki-havasok csúcsának az 1493 méteres magasságával, pedig a Gyimesekben, a Gyimesközéplokról elérhető Hegyes-csúcsa magasabb, 1517 méter. EKE-tábor - Az EKE-táborból való egyik kirándulás alkalmával jutottam el a Szellő tetőre új barátommal, Kozman Botondal ahol megkaptuk ezt a kerek geodobozt. Drájvin túra a csíki Nemere tetejére - Az eredeti elképzelés szerint a gyimesi hágóról indultunk volna a gerincúton. Lengedező - Felkapaszkodtunk a tetőre, kicsodálkoztuk magunkat, és kerestünk, kutattunk de a tető alatt semmit sem találtunk.

Római katolikus kápolna Csíkszentmárton 38,38 km-re
Csíkszentmárton északi kijáratánál, a Vásárhely nevű falurészen, a Szentsimon felé vezető útelágazásnál áll egy kápolna.

Sólyomkő-kilátó

Sólyomkő-kilátó Gorzafalva 20,17 km-re
Az Aknavásár közelében levő Gorzafalva feletti hegyoldalon homokkő sziklák találhatók. Kőszínpad - Különleges kőalakzatokkal tűzdelt körutat köszönhetünk a játékvezetőnek.

Hegyi menedékhely

Hegyi menedékhely Naskalat-hegycsoport 48,58 km-re
A Naskalat-csúcs közelében felállított faházikót a fehérmezei és Ördög-tavi hasonló létesítménnyel együtt, 2010 nyarán helyezték el a Hargita megyei tanács programja keretében, önkéntes és hivatásos hegyimentők.

Sólyomkő-tető

Sólyomkő-tető Gorzafalva 20,02 km-re
A Kalaposkő-sziklát keresve, egy adott pillanatban a Sólyomkő tetejére értem. Végre a csúcs - Újabb mászás után túránk legmagasabb pontjára értünk.

András Pista-borvízforrás

András Pista-borvízforrás Csíkszentkirály 44,56 km-re
András Pista kútja - Borsáros, Csíkszentkirály.

Árnyék oldala

Árnyék oldala Csíkmindszent 40,41 km-re
Csíkmindszent és Kotormány között egy hegygerinc található, mely kelet-nyugat irányban helyezkedik el, neve az Árnyék. Szép hely - Kellemes hangulatú völgy.

Görög-katolikus templom Gelence 47,15 km-re
Görög-katolikus templom - Gelence Meglepetes templom - Nem is tudtunk errol a templomrol, bar sokszor jartunk mar Gelencen.

Futásfalvi Pokolvölgy

Futásfalvi Pokolvölgy 46,88 km-re
A Pokolvölgy felső szakaszán, néhány száz méteres körzetben egymást érik a mofetták és a borvizforrások. Pokolbűz - Megtaláltuk az évnyitó dobozt a csutakban, irtózatos pokolbűzben. Sárdagasztó-túra és túlméretezett fürdőkiépítés - A Pokolvölgy három rejtése, a közeli Torja vára, és még néhány rejtekhely útközben, csábított ide.

Égigérő vackorfa

Égigérő vackorfa Fenyés Csíkszentkirály 46,8 km-re
A világhálón egy nagyon szép, meseszerű leírás olvasható a Csíkszentkirályhoz tartozó Fenyés völgyében levő vackorfáról - Érdemes elolvasni.

Székelykapu

Székelykapu Torja 43,97 km-re
Tudomásunk szerint a világ legnagyobb székelykapuja Torja község Kézdivásárhely felőli bejáratánál áll.

Régi sóaknák

Régi sóaknák Aknavásár 15,57 km-re
Aknavásáron, a Fetele Targului (A vásár lányai) nevű domb nyugati oldalán, a Valcele-patak közelében, már a XIV-dik században bányászták a sót. Meglepetés a rejtekben - A Kósna-dombi kirándulás után, már csak nagyon kevés időm maradt a sötétedésig.

Katolikus templom

Katolikus templom Imecsfalva 48,94 km-re
1561-ben Imecsfalva néven jelentkezik az oklevelekben, 1567-ben Imechfalva a neve, temploma 1583 előtti. A földön - A dobozra a kereszttől pár méterre, a földön talált rá a lányunk. Érdekes parkolóhely a templom előtt - Nekem nem okozott gondot a geodobozhoz való hozzáférés. A fedett kereszt eltűnt - A leírásban szereplő fedett kereszt már nem létezik, legalábbis ott ahol korábban volt most nincs.

Alsótiszáspataki borvíz

Alsótiszáspataki borvíz Tusnádfürdő 46,75 km-re
Alsótiszáspataki borvíz - Tusnádfürdő

Bugyogó-borvíz

Bugyogó-borvíz Sepsibükszád 49,47 km-re
A Csomád-Büdös-hegység legismertebb mésztufa lerakodásai a Csomád déli lejtőin, Rakottyás-patak, Bugyogó-borvíz és Tó-patak völgyében alakultak ki, ahol kis szurdokvölgyek képződtek.

Kosztándi borvíz

Kosztándi borvíz Tusnádfürdő 47,53 km-re
A Kosztándi-borvíz a tusnádfürdői állomás feletti, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén található borvízforrásások egyike. Ez is borviz - Eleg vekonykan csordigalt de azert ennek is a vizet hasznalhatjak azt hiszem.

Csomortán 32,15 km-re
Csomortán falu Kézdivásárhelytől 11 km-re északkeletre található, a Szent Mihály-hegy nyugati lábánál. Fogalomzavar - Nem ertek valamit. Román helységnevek - Csomortán románul Lutoasa.

Putna vízesése 2

Putna vízesése 2 48,17 km-re
A Putna vízesés a Putna folyó bal oldalán, természetvédelmi területen található. Aki GPS nélkül jár medvével találkozik - Aki GPS nélkül jár rejteni, medvét lát az úton és rátromfol egy közeli dobozra. Medvével találkoztam, a dobozra rátromfoltam - Sötétedés után értem a helyszínre, Lipse településnél egy medve sétált át előttem az úton.

Ortodox kolostor

Ortodox kolostor Bükkloka 39,75 km-re
Ortodox kolostor - Bükkloka Egy drive-in rejtés - Egy kétnapos kincskereső túrára, kirándulásra indultam. Hirtelen találat - Hirtelen előhúztuk a dobozt a rejtekből, és ugyanolyan gyorsan vissza is ültettük, amíg szabad volt a terep. Ortodox - Az út mellett minden lehetséges rejteket megnéztem, de nem jöttem rá, hogy melyik lehet a majdnem drive-in rejtek.

Nepomuki Szent Janos szobra Haraly Harale 48,88 km-re
Nepomuki Szent Janos szobra Haraly Harale 1796

Zúgó-vízesés

Zúgó-vízesés Jávárdipataka 48,99 km-re
A Gyimesek egyik különösen szép vidéke Jávárdipataka, ahol a jellegzetes hegyi faházak közt csörgedező patakot a természet vízeséssel teszi még szembetűnőbbé. Másfél ág üzemel, most csak takarékon - A doboz meglett, a Zógó üzemelt, de csak takarékon. Felejthetetlen élmény volt - A Szent Antal kápolnától tovább haladtunk az úton nyugat fele. Nem sikerült megtalálnom a dobozt - Ahogy láttam nagyon forgalmas hely.

Keresztelő Szent János templom

Keresztelő Szent János templom Csíkdelne 46,91 km-re
A Csíkszeredából Csíkszépvizre vezető országút bal oldalán, Csíkdelne magasságában, gyenge ívelésű dombon, szántóföldek között magányosan áll a Szent János-templom. Megkeresztelkednék, ha még nem lennék - Az ember fia-lánya kedvet kap itt a keresztelkedéshez. Aranyos kislány - Egy aranyos 11 éves kislány vezetett körbe minket, kisebb történelem órát tartva, a templom és környékéről. Egymagában - Szimpatikus templom a dombon.

Hamerock strand Csíkszereda 47,64 km-re
A csíkszeredaiak egykori kedvenc strandolási helye, a Hamerock strand, az 1980-as években létesült a vasútállomás közelében, a Brassói út mellett.

Osztrák-magyar katonák sírja Mihály szállása csúcsa 43,21 km-re
Ismeretlen osztrák-magyar katonák sírja a Mihály szállása csúcsától 150 m, Bilibók Illés birtokán.

Katolikus templom

Katolikus templom Csíkszentmárton 38,25 km-re
Csíkszentmárton középkori templomának emlékeiből megőrizték a XV-dik századi fali szentségfülkét beépítve a várfalba; sajnos felső részét letörték, falusi ügyeskedő mester munkája. Keresztek mögött - Megtaláltam, köszi a rejtést. Érdekes hely - A templomudvar nyitva volt. Másodszor - Sajnos úgy történt, hogy elfelejtettük regisztrálni a dobozt aznap, amikor megtaláltuk.

Régi székelykapu Csíkszépvíz 44,7 km-re
A székely népi építészet különleges emléke az 1799-ben készült csíkszépvízi székelykapu.

Tatros-forrás

Tatros-forrás Bükkloka 33,88 km-re
A Tatros-folyó forrásának felderítésére indult el baráti csapatunk a szépvizi közbirtokosság támogatásával. Égszakadás - Elindultunk forráskeresőbe. Másodszorra - Másodszori nekifutásra eljutottunk a forrásig. Amikor futnak a nők utánad, jobb ha megállsz - Ma volt a második alkalom az idén, amikor megpróbáltam eljutni (újra) a Tatros forrásaihoz.

Rompáca-tanösvény

Rompáca-tanösvény Csíkajnád 47,54 km-re
A Rompáca-tanösvény hossza két km, bejárása körülbelül 45 perc.

Katolikus templom

Katolikus templom Csíkszentmihály 47,57 km-re
Csíkszentmihály római-katolikus templomának magas, karcsú tornya mai formáját a XVIII-dik század elején nyerte, amikor magasították. Fehér Madonna - Ez az egyik legszebb templom a környéken, legalábbis az én véleményem szerint. Megtalált rejtekhelyek - Ez a rejtekhely nem jelenik meg a megtalált rejtekhelyek között, és a göröcsfalvi rejtekhely sem. Ott van a hozzászólásoknál - Gondolom, hogy nem le, hanem fel szeretnél tölteni képeket a szóban forgó rejtekhelyekhez.

Római katolikus templom

Római katolikus templom Csíkkozmás 39,18 km-re
A Kozmás-patak mellett elterülő Csíkkozmás igen régi alapítású település. Kicsi - Női kéz kell ehez az odúhoz. A templomkertben - Ha mar ott az ember akkor nagyon konnyu megtalalni, mert egyetlen egy kortefa van az egesz templomkertben. Gomba - A körtefa üregét sajnos belepte a gomba, ezért nem lehetett a dobozhoz hozzáférni.

Bükkfa a Kolos-tető mellett

Bükkfa a Kolos-tető mellett 36,65 km-re
A Kolos-tetőtől északkeletre található a környék legidősebb bükkfája, kerülete 3,6 m.

[ Fel ↑ ]
Bogát-hegyi kápolna

Bogát-hegyi kápolna Csíkrákos 52,98 km-re. A Bogát-hegyen áll az 1725-ben épült kápolna, melyet a csíkszépvizi örmény katolikus püspök szentelt Szent Fülöp és Jakab apostolok tiszteletére. Kis kápolna - Erős szélfúvást fogtunk ki, de az számunkra nem akadály. Külső szószék - Felmásztunk, kotorásztunk, nyúlkáltunk. Esti séta - Nem volt túl sok időnk nézelődni, mert mások is érkeztek utánunk.

Dánfalva

Dánfalva 53,5 km-re. Csíkdánfalva a Felcsíki-medence középső részén települt, összenőtt a 150 évvel ezelőtt még különálló településként emlegetett Oltfalvával.

Kádár László emlékplakett Kovászna 58,54 km-re. Dr Kádár László emlékplakett, Vargha Mihály - Kovászna.

Nádasszéki sósfürdő

Nádasszéki sósfürdő Szeltersz 68,69 km-re. Szeltersz egyik nevezetessége a nádasszéki sósfürdő, vagy banyaúsztató - Balázs József- vagy Fekete-fürdő néven is ismerik.

Katolikus temető

Katolikus temető Zalánpatak 63,06 km-re. Zalánpatak római katolikus temploma 1863-ban épült, a Kisboldogasszony tiszteletére. Temeto - Na, ez egy szep kis temeto a templomocskaval egyutt.

Református templom

Református templom Kézdimartonfalva 53 km-re. Középkori templomáról az oklevelek nem beszélnek. Van doboz vagy nincs doboz - A kézdimartonfalvi temetőbe mentünk gyertyát gyújtani, és így kihasználva a lehetőséget megnéztem a református templomot is.

Sziklakert a Béta oldalában

Sziklakert a Béta oldalában 54,33 km-re. A csicsói Várszikláról, a környéket felfedezendő, beereszkedtünk az erdőben délre, a Béta-patak völgyébe.

Katolikus templom

Katolikus templom Csíkszenttamás 54,62 km-re. 1748-tól tervezik az új csíkszenttamási templom építését, amely a régi romjainak felhasználásával el is készül 1777-1776 között.

Tatárlik

Tatárlik Vargyas-szoros 68,5 km-re. Az Orbán Balázs-barlangtól nyugati irányban, a vele átellenben, a patak túlsó partján lévő sziklafalban, a Lócsűr-barlang felett körülbelül 15 méterrel található a Tatárlik-barlang, amely egykor mesterségesen rakott, kőfalakkal védett menedékhely volt. Ugron barlang - A térképen helytelenül jelenik meg a Tatárlik helye. Javítás és magyarázat - Köszönöm az észrevételt, a térképen tényleg tévesen jelent meg a Tatárlik helye.

Kőfotel-vízesés

Kőfotel-vízesés Bánya-patak 50,86 km-re. A Szentimrei Büdösfürdőtől délkeletre található Bánya-patak egyik látnivalója a majdnem 3 m-es, felfüggesztett kőfotelhez hasonlítható vízesés, pontosabban kétlépcsős zuhatag a patak medrében. Büdösfürdői vízeséske - A madártemető után ezt a vízesést kerestük meg. Bánya-patak II - A Mesebeli tisztástól elndultunk a Bánya-patakába. Tönkretett vízesés - A Bánya-patak mentén több helyen is erdőirtás volt.

Siklótető

Siklótető Kommandó 60,73 km-re. Komandóról Kovászna fele indulva, jobbra elhagyjuk a Máté Pál fele vezető utat, ahol a Lakóca fele lehet menni. Vadonban a medvek kozt - Nem igazan sokan kaptak meg ezt a rejteket, vagy nem kerestek.

Király kútja

Király kútja Virágos Vész 64,39 km-re. Feliratos, epigráfiai emlékekre bukkanhatunk még az erdők mélyén is.

Szurduk-vízesés

Szurduk-vízesés Szeltersz 66,43 km-re. A Szurduk a Vargyas-patak völgyének a Szeltersz klimatikus üdülőhely északi bejáratánál található, szurdok jellegű helye.

Református templom

Református templom Olasztelek 69,06 km-re. Olasztelek református templomának késő román és átmeneti stílusban faragott kapuzata van. Hamar meglett a doboz - Miután elemeztem a helyzetet, hogy hol lehet a geodoboz, mert a fáknak nincs üregük, így csak a talajon lehetett a doboz elrejtve. Munkálatok áldozata lett a geodoboz? - A Kormos-patak völgyében kirándultam, hazafelé Olaszteleken vezetett keresztül az utam.

Márton Áron múzeum

Márton Áron múzeum Csíkszentdomokos 54,75 km-re. A Márton Áron Múzeumot az egykori magyar királyi állami elemi népiskola épületében rendezték be.

Dugásfürdő

Dugásfürdő Csíkdánfalva 55,16 km-re. Csíkdánfalva község határában több jó minőségű borviz fakad, a nyugati részén, a Madaras- és a Gödörviz-pataka összefolyásánál 1926-ban egy kis fürdőhely létesült, mely Dugás-fürdő néven vált ismertté. Cache captivus - Nem próbáltatok egy kis lazító szúrit adni a fa hátsó felébe? Mindjárt elengedte volna a dobozt. Szerencsétlen nap - A medencében nem volt víz, a láda beszorult. Szuk - Amikor rejtettem egyaltalan nem volt szuk a lyuk.

Ignácz Rózsa mellszobra Kovászna 58,59 km-re. Ignácz Rózsa mellszobra, Vargha Mihály 2007 - Kovászna.

Jávárdi völgye

Jávárdi völgye 51,48 km-re. Jávárdipataka település házcsoportjai 3 km hosszúságban sorakoznak az azonos nevű patak mentén.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.