Kézdialmás település (Kovászna megye) Központ: Kézdialmás. Közeli települések: Csomortán (Lutoasa) 1.29 km-re, Lemhény (Lemnia) 2.99 km-re, Esztelnek (Estelnic) 3.33 km-re, Bélafalva (Belani) 3.81 km-re, Kurtapatak (Valea Scurta) 4.05 km-re. Kézdialmás román elnevezése: Mereni.
Szállás

Szállás Kézdialmás (Mereni) - Kovászna


Keress szállást Kézdialmás közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Kézdialmás (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Csomortán 1.24 km-re. Csomortán falu Kézdivásárhelytől 11 km-re északkeletre található, a Szent Mihály-hegy nyugati lábánál. Közigazgatásilag 2004 óta Kézdialmáshoz tartozik.
Krisztus lábnyoma 1.58 km-re. Az Almás rétről az Olvasó pusztán keresztül felmásztunk az Avas-tetőre. Mostanában keresztet állítottak a tetőn, ahonnan látszik a lemhényi Szent Mihály templom, a Nyavajka, Lemhény és Kézdialmás.
Szent Mihály-templom 1.71 km-re. A római katolikus vártemplom középkori eredetű, Kézdialmás és Lemhény között a Szent Mihály-hegyen áll. A középkori templom összeomlott és 1510-ben újat kellett építeni helyette, 1777-ben barokk stílusban átépítették, védőfalai 17.
Esztelnek és Csomortán közötti kereszt 2.04 km-re. Esztelnek és Csomortán közötti kereszt
Katolikus templom 2.37 km-re. Az esztelneki templom, melyet Szent Simon és Júdás tiszteletére szenteltek fel, eredetileg legkésőbb a pápai tizedjegyzék korában már állott. Ezt az 1958.
Hódtanya a halastóban 3.53 km-re. Hódtanya vagy halastó? Lemhény határában nemrég halastó létesült.
Csomortáni Péter vára 3.95 km-re. Kézdicsomortántól észak irányában a Csuklyán tetőn, az Aszalvány és a Várpatak között találjuk Csomortáni Péter várát.
Farkaspataki Büdös-víz 3.97 km-re. Almás rétjén Kézdialmás határában, a Büdös kút egy igen hideg vizű forrás, 8-9 fokos a vize, kéndioxidot tartalmaz, innen jön a neve is. A környékbeliek reumatikus panaszok enyhítésére használták a múltban.
SZNM 2 Lemhény 4 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 2-dik stáció - Lemhény - Falukapu.
Nagy-Lemhény-patak 4.17 km-re. Almásrétről a Almási vár fele haladva, újévi sétánk alkalmával, a Nagy-Lemhény-patak mellett felfele haladva.
[ Fel ↑ ]
Farkasvár 4.97 km-re. Keresunk egy dombszeru kiemelkedest. Ami nem mas, mint egy terasznyelv, amelyet a Sepsiszentgyorgy-Bereck vasutvonal vag keresztul.
Almás vára 5.28 km-re. Almás várának romja Lemhény falutól északra, Kézdialmás határában, a Várerősségének nevezett hegyfokon áll. Valószinűleg a 12.
Dofteana-szurdok - Magyar-Nemere-csúcs
Dofteana-szurdok - Magyar-Nemere-csúcs
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Talpa - Turisztikai látnivalók Lera - Turisztikai látnivalók Hiliseu-Crisan - Turisztikai látnivalók Hilib
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.