Csíkcsatószegi borvízforrás - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Cetatuia Sansimion - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Csíkcsatószegi borvízforrás

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Borvíz Falujelző tábla Forrás Forrás Fedett forrás Borvízforrás... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Csíkcsatószegi borvízforrás rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
11417 Csíkcsekefalva. Csíkcsekefalva Csíkszentmárton ikerfaluja, a főút mellett álló kőkereszt a falu bejáratát jelöli. 11580 Katolikus templom. Nagytusnád a Tusnád-patak kelet-nyugat irányban hosszan elnyúló, szűk völgyében fekszik, Tusnádfürdőtől északra, az országút mellett. 11759 Katolikus templom. Csíkszentmárton középkori templomának emlékeiből megőrizték a XV. 11759 Alszegi borvízkút. Az Alszegi borvízkutat 1960-ban fúrták Tusnád falu alszegi részén. 11967 Kőkereszt. Oh szent kereszt légy oltalmunk, így szól annak a kőkeresztnek a felirata, amely Tusnád falu egyik fontos kereszteződésében, a központból Alszeg felé vezető úton található. 12073 Imets Fülöp Jákó-iskola és emléktábla. A Tusnádon született Imets Fülöp Jákó (1837-1912) kanonok, főesperes, tanár, gimnáziumi igazgató, valamint művelődés- és oktatásszervező tudós pap volt. 12482 Római katolikus kápolna. Csíkszentmárton északi kijáratánál, a Vásárhely nevű falurészen, a Szentsimon felé vezető útelágazásnál áll egy kápolna. 13273 Borvízmúzeum. Tusnád falu központjában lévő múzeumot a Csíki Székely Múzeum működteti. 14045 Nyírkert-rétláp. Az összesen 4 hektáron elterülő Nyírkert-rétláp, a Benes-rétláp folytatása, Nagytusnádtól dél-nyugatra, a Tusnád-patak földrajzi baloldalán terül el. 14325 Varsavész-rétláp. A Varsavész-rétláp védett terület Újtusnádtól észak-keletre, az Olt földrajzi jobb partján terül el, összesen 30 hektáron. 15534 Szent Margit-kápolna. Csíkszentimrétől nyugatra húzódó mező közepén magányosan egy kis kápolna áll. 15703 Henter-kúria. Csíkszentimrén a romos állapotban lévő Henter-kúria előtti évszázados akácfák és vadgesztenyefák mesélhetnének a Henter családról és a település eseményeiről. 16149 Kőkeresztes emlékoszlop. A csíkszentimrei temető bejáratánál levő kőkereszt az 1700-as évek nagy pestisjárványára emlékeztet. 16303 Sószékfürdő. Csíkkozmás területén ágazik el a Nyerges-tetőn át Kászon felé vezető út. 16466 Szent Imre katolikus templom. Csíkszentimre Szent Imre herceg tiszteletére szentelt, római katolikus temploma 1778-ban épült az egyházközség és Henter Ádám költségén.

Csatószeg környékén előforduló néhány helynév:
Három tízesből áll: Templom alja, Középtíz, Csatószeg - itt laktak a Csatók. Nyírmező - itt nyíres volt, amit kivágtak. Hidegség - sok hideg forrás van rajta. Veres - itt laknak a Veresek. Honcsok - használhatatlan hely. Kút alja - forráskútak vannak itt. Gőrgős mező - a szomszédban van a Gőrgős rétje. Gőrgős - itt sokféle széna terem. Deák szege - a deáknak egy nagy birtoka. Nyomás - legelő. Olt melyéke - egészséges, tiszta borvíz van itt. Fisák tő - itt ömlik a Fisák az Oltba. Nádak - nádas hely.

Természeti értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Katolikus templom
A csíkcsatószegi temető útfelőli oldalán egy sor évszázados lucfenyő sorakozik.
Régi székelykapuk 2.09 km-re. Csíkverebesen megmaradt néhány, majdnem kétszáz éves faragott székelykapu.
Csemő rétláp 2.2 km-re. RH1986 Csemő rétláp
Népi fürdő
Csíkverebesen, egy két medencéből, egy filagóriából, öltözőkből és napozó teraszból álló hagyományos népi fürdő található, melyet 2010-11-ben állítottak helyre.
A régi Olt folyó tanösvény
A régi Olt folyó tanösvény - Csíkszentsimon.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Csatószeg - Megtaláltam a dobozt...
 • Sízés után - Sízás után erre fele jöttünk és a geodobozra szert tettünk finom a borvíz télen is...
 • Hol volt hol nem volt - Nivel rendszeresen innen  hozunk borvizet, havonta megnézzük, hogy megvan-e a doboz...
 • Hullámok - Új doboz lapul a hullámok alatt...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.