Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Csíkcsatószegi borvízforrás - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Csíkcsatószegi borvízforrás | Hol van ez a hely?

A Csíkcsatószeg központjában eredő borvíz, Alcsík egyik legjobb ízű borvízforrása. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Borvíz Falujelző tábla Forrás Forrás Fedett forrás Borvízforrás. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csíkcsatószegi borvízforrás fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csíkcsatószegi borvízforrás! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Csíkcsatószegi borvízforrás közelében?
Katolikus templom Tusnád. Nagytusnád a Tusnád-patak kelet-nyugat irányban hosszan elnyúló, szűk völgyében fekszik, Tusnádfürdőtől északra, az országút mellett. (különleges hely geodobozzal)
Katolikus templom Csíkszentmárton. 3.7 km-re. (turisztikai hely geoládával) Alszegi borvízkút Tusnád. Kőkereszt Tusnád. Oh szent kereszt légy oltalmunk, így szól annak a kőkeresztnek a felirata, amely Tusnád falu egyik fontos kereszteződésében, a központból Alszeg felé vezető úton található.
Imets Fülöp Jákó-iskola és emléktábla Tusnád. Római katolikus kápolna Csíkszentmárton. Csíkszentmárton északi kijáratánál, a Vásárhely nevű falurészen, a Szentsimon felé vezető útelágazásnál áll egy kápolna.
Borvízmúzeum Tusnádfalu. Nyírkert-rétláp Nagytusnád. Varsavész-rétláp Újtusnád. A Varsavész-rétláp védett terület Újtusnádtól észak-keletre, az Olt földrajzi jobb partján terül el, összesen 30 hektáron.
Szent Margit-kápolna Csíkszentimre. A hagyomány úgy tudja, hogy Tankó Margit építtette 1661-ben. (itt geodobozt is lehet keresni)
Románul - in limba romana: Izvorul de apa minerala Cetatuia

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Csíkcsatószegi borvízforrás gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Csatószeg - Megtaláltam a dobozt...
 • Sízés után - Sízás után erre fele jöttünk és a geodobozra szert tettünk finom a borvíz télen is...
 • Hol volt hol nem volt - Nivel rendszeresen innen  hozunk borvizet, havonta megnézzük, hogy megvan-e a doboz...
 • Hullámok - Új doboz lapul a hullámok alatt...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Csíkcsatószegi borvízforrás? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Katolikus templom
A csíkcsatószegi temető útfelőli oldalán egy sor évszázados lucfenyő sorakozik.
Népi fürdő
Csíkverebesen, egy két medencéből, egy filagóriából, öltözőkből és napozó teraszból álló hagyományos népi fürdő található, melyet 2010-11-ben állítottak helyre.
A régi Olt folyó tanösvény
A régi Olt folyó tanösvény - Csíkszentsimon.
Benes rétláp
A Benes rétláp területét borvízforrások táplálják.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.