Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Babarunkai vízgyűjtő - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Babarunkai vízgyűjtő

Babarunkai vízgyűjtő | Hol van ez a hely?

A Ciucas hegy lábánál fekszik a festői szépségű Babarunkai vízgyűjtő tó. Brassó városát ez látja el a szükséges ivovizzel. De nemcsak a jó viz, hanem a jó levegő és a környező hegyek szépsége idevonza a turistákat...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A doboz fedele A doboz új GPS A doboz tartalma Kidőlt fenyőfa. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Babarunkai vízgyűjtő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Babarunkai vízgyűjtő! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Négyfalu, 7.01 km távolságra található.
Szállás

Szállás Négyfalu - Brassó vármegye


Keress szállást Négyfalu közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 8.9 km-re levő látnivalókkal: Nagykő-havas (10 kép).
1471471193980
1471471237981
1471471238982
14714712502203
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Babarunkai vízgyűjtő közelében?
Boglya-tető. Csűr-kapu. A Csűr-kapu egy 1,5 x 4 m-es nyílás a Csűr-kő sziklájában, mely a rétegek beszakadása révén keletkezett. Az elso mindig emlekezetes... - Egy szep nap, egy szep hely. (különleges hely geodobozzal)
Létrás-szakadék. A Létrás-szakadék a Nagy-kő-havas talán legkönnyebben megközelíthető látnivalója. Létrák - Megvan a doboz is! Nem volt könnyű megtalálni. (különleges hely geodobozzal)
Írott-kő. A Nagy-kő-havas hegységben két fő rétegben áll a kréta-konglomérát, s e közé ékelődve találunk egy több száz méter vastagságú mészkő réteget, mely a tetőgerinc alatt vonul végig és az Írott-kőnél bukkan elő. Szikla tetején - Megtaláltam a dobozt. (különleges hely geodobozzal)
Nagy-kő-havas csúcs Brassó megye. A menedékháztól a Nagy-kő-havas csúcsáig a piros sávval jelzett ösvényen juthatunk el. Brassó felett - Lenyűgöző kilátás, nem csak a helyszínen, hanem az oda vezető ösvényen is. (látnivaló és geodoboz)
Kő-havas farka. Ott ahol a Garcsin völgyéből az Azuga-völgybe átvivő fakitermelő út keresztezi a régi országhatárt, indul a kék háromszöggel, és piros sávval is jelzett túraösvény. Nagy-kő-havas farka - A Nagy-kő-havas csúcsától, a szép őszi napsütésben, átsétáltunk ide a farkához.
Tészla-tisztás. A Tészlának főleg az alsó részét mészkő alkotja.
Tészla-nyereg.
[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Babarunkai vízgyűjtő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Sötétedéskor - A Csukás-hegységből hazafelé tartottunk, az idei Havasszépe-túráról...
 • Feszültség a levegőben - A Csukás  hegységből hazafele jövet, már sötétedéskor, megálltunk egy utolsó ladakeresésre...
 • Tatrangi víztároló - A víztároló feletti dombon, sok szúrós bokor között megtaláltam ezt a dobozt is...
 • Hangyaboly a dobozban - Megtaláltuk az egykori doboz maradványait, épp hangyaboly volt benne, tartalma teljesen tönkrement...
 • Babarunkai vízgyűjtő - Nehéz volt megtalálni a nagy bozót miatt...
 • Dobozok karbantartása - Reméljük, hogy jelentkezik Merlin999 is, a rendszer automatikus értesítést küld a rejtőnek, amikor az általa rejtett geodobozhoz bejegyzés érkezik...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Babarunkai vízgyűjtő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Garcsin mezeje
Garcsin mezeje
A Mozsár-patakán felül, Fürészmezőtől egy jó órai távolságra a Garcsin völgye kiszélesedik, partjain egy havasi községnek fekhelyül kinálkozó, szép térség terül el, buja tenyészetű bekeritett kaszálókkal.
Kőkert éle
Kőkert éle 8.03 km-re
RH1364 Kőkert éle

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3609 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.