Kőkert éle - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Timisu de Jos Predeal - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Brassó megye

Kőkert éle

Rejtő: vinterriket Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Jelzés Álcázva Keresés Harangrojt Séta a kőkertben... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kőkert éle rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
7759 Nagy-kő-havas csúcs. A menedékháztól a Nagy-kő-havas csúcsáig a piros sávval jelzett ösvényen juthatunk el. 8252 A Nagy-kő kőgombái. 9455 Garcsin mezeje. A Mozsár-patakán felül, Fürészmezőtől egy jó órai távolságra a Garcsin völgye kiszélesedik, partjain egy havasi községnek fekhelyül kinálkozó, szép térség terül el, buja tenyészetű bekeritett kaszálókkal. 9640 Kő-havas farka. Kő-havas farkának megközelítése leggyorsabban és legkényelmesebben a Petricsika esztena felől lehetséges. 10776 Büdös-víz forrása. A Fenyős-tető oldalából ered a Büdös-víz nevű patakocska. 12042 Bolnok. 12503 Magyarvár a Tömösi-szorosban. Közismert a Nyerges-tető és az itt lezajlott ütközet, hiszen közel van, könnyen el is érhető. 14507 Toplós-kút. A Toplós-kút a csernátfalus Hát-tető alatti tágas völgyben, a Hegyes-hegy gödrében található. 17047 Tamina-vízesés. A Nagy-kő-havas csúcsától délre, az Esztena-völgy középső szakaszán, ott ahol a Hasadt-kő éle és a Bánya-bérc gerince a völgyet összeszűkíti, a patak útját egy 70 m magas, középen kettéhasadt mészkőszirt, a Hasadt-kő zárja el. 22790 Keresztény-havas-csúcs. 23525 Szamárka-domb. 23676 Lóhavas. Lóhavas (Spinarea Calului). 24175 Schulerau-kapu. Brassó Pojána Erdély legdrágább és legnépszerűbb síközpontja. 25211 Három kislány-tisztás. 25224 Babarunkai vízgyűjtő. A Ciucas hegy lábánál fekszik a festői szépségű Babarunkai vízgyűjtő tó.

Természeti értékek - Brassó megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Jeges-barlang 0.35 km-re. RH1362 Jeges-barlang Nagykő-havas
Medve-szakadék 0.87 km-re
RH1377 Medve-szakadék Nagy-kő-havas
Létrás-szakadék
A Létrás-szakadék a Nagy-kő-havas talán legkönnyebben megközelíthető látnivalója.
Poján-kő 1.76 km-re. A Poján-kő fenyők fölé emelkedő tetejére érdemes kimászni, bár nem vezet rá jelzett ösvény, és a megközelítés sem veszélytelen.
Csűr-kapu
A Csűr-kapu egy 1,5 x 4 m-es nyílás a Csűr-kő sziklájában, mely a rétegek beszakadása révén keletkezett.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Kőkert éle - Nagyon erdekes rejtes, de ovatosan kell maszni ,mert konnyen le lehet esni...
 • Pénteken találtuk meg ezt a geodobozt - A Medve-szakadék felől érkeztünk, az erdőben vágva utat magunknak...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.