Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

A Garcsin völgye, mint ismeretlen határszéli szoros - Barcaság - Orbán Balázs: A Székelyföld leírása

A Teszla, Csukás és Zenoga Garcsin szorosa. Kőgát. Andír-Bércz. Nagy-Kőhavas. A tömösi szoros Terra Siculorum
Garcsin mezeje Nagy-kő havas 0 km-re. A Garcsin itt két ágra oszlik, az eredeti déli irányból társfolyója a Kiság törtett le, mig maga a Garcsin mindenütt a Nagykőhavas alján folyva délnyugatra kanyarodik. A Garcsin völgyéből a Nagy-kő havasra. A drájvinos Nagy-kő-túrából hazafele tartva, bár nagyon siettem, nem hagyhattam ki a Garcsin-mező szűz geodobozát. A farsang temetese a Garcsinban. A rejtek szomszedsagaban reszt vettunk, a brassoi EKE szervezeseben, az ez evi farsangon.
Büdös-víz forrása 1,62 km-re. Érdekes homokkőbe vájt medrében, az úttól körülbelül 400 méterre, egy ásványvíz-forrás buzog fel.
Poján-kő 2,31 km-re. Feledhetetlen kilátás tárul elén onnan.
Jeges-barlang Nagykő-havas 2,69 km-re. Jeges-barlang - Nagykő-havas
Toplós-kút 2,73 km-re. Több hiedelem is fűződik hozzá.
Kőkert éle 3,01 km-re. Kőkert éle Pénteken találtuk meg ezt a geodobozt. A Medve-szakadék felől érkeztünk, az erdőben vágva utat magunknak. Kőkert éle. Nagyon erdekes rejtes, de ovatosan kell maszni ,mert konnyen le lehet esni.
Medve-szakadék Nagy-kő-havas 3,89 km-re. Medve-szakadék - Nagy-kő-havas Gyökerek közt. Egy eléggé kemény túra befejezésére tette fel a koronát ennek a doboznak a megtalálása. Egyik kedvenc helyem. Innen az egyik legszebb kilátás a Nagy-kő irányába.
Boglya-tető 4,06 km-re. A Garcsin-völgy felőli részén, 100 méteres szakadék felett állunk.
Csűr-kapu Nagy-kő-havas 4,22 km-re. Csűr-kapu Nagy-kő-havas Az elso mindig emlekezetes. Egy szep nap, egy szep hely.
Létrás-szakadék 4,36 km-re. A szűk hasadékban a patak vize 60 métert esik, és ezalatt 7 kisebb-nagyobb vizesést hoz létre, innen a Hétlépcső-vizesés elnevezés. A kanyon felett. Csodálatos a kanyon, a vízesések, de egy kicsit zavaró a sok vaskorlát, lépcső meg létra, igaz nélkülük nehéz lenne végig haladni rajta. Létrák. Megvan a doboz is.
Írott-kő 4,75 km-re. Írott-kő A természet csipkéje. A kövek írásos részét alolról lehet megcsodálni, tehát a Nagykőhavas csúcs fele vezető ösvényen mielőtt kiérnénk platóra, balra kell térni. Szikla tetején. Megtaláltam a dobozt.
Bolnok 4,81 km-re. Bolnok Bolnok. A rejtek mellől kitűnő rálátás van Bolnok villanegyedére.
Babarunkai vízgyűjtő 5,03 km-re. De nemcsak a jó viz, hanem a jó levegő és a környező hegyek szépsége is idevonza a turistákat. Feszültség a levegőben. A Csukás hegységből hazafele jövet, már sötétedéskor, megálltunk egy utolsó ladakeresésre. Sötétedéskor. A Csukás-hegységből hazafelé tartottunk, az idei Havasszépe-túráról.
Nagy-kő-havas csúcs 5,09 km-re. A csúcsot az északi oldalon érdekes, 8-10 m magas, kúp alakú, konglomerát sziklák építik fel. Kincs a geoládán kívül. Könnyűszerrel, GPS nélkül is meglett, hála a szöveges segítségnek. Brassó felett. Lenyűgöző kilátás, nem csak a helyszínen, hanem az oda vezető ösvényen is.
A Nagy-kő kőgombái Nagykő-havas 5,23 km-re. A Nagy-kő kőgombái - Nagykő-havas Kőgombák menedékhellyel. Nem a kőgombák, hanem a menedékház feletti Csűr-kő volt az úticélom.
Kő-havas farka Nagy-kő-havas 5,31 km-re. Ott ahol a Garcsin völgyéből az Azuga-völgybe átvivő fakitermelő út keresztezi a régi országhatárt, indul a kék háromszöggel, és piros sávval is jelzett túraösvény. Nagy-kő-havas farka. A Nagy-kő-havas csúcsától, a szép őszi napsütésben, átsétáltunk ide a farkához.
Magyarvár a Tömösi-szorosban 6,97 km-re. Hasonló ütközet zajlott le aTömösi-szorosban is, de ez kevésbé ismert a mi tájainkon, mert távolabb van tőlünk.
Tamina-vízesés 7,98 km-re. Ebben a hasadékban található az a zuhatagsor, amelyet ma Tamina-vízesésnek neveznek. Ott voltam. Ott voltam a rejtesnel. Minikanyon. Egy csodálatos, ragyogó napsütésben kerestük fel ezt a csodaszép kanyont.
Szamárka-domb Brassó 9,15 km-re. Szamárka-domb Szep kilatas, de szomoruan. Hat igen ez a helyzet a brassoi ladakkal. Szamárka-domb. Az itt elrejtett geodoboz eredeti rejtője egy sepsiszentgyörgyi román fiú, aki Brassóba költözött.
Honterus-forrás Brassó 9,4 km-re. Az új, Honterus-forrás nevet 1845-ben kapta, a völggyel együtt.
Keresztény-havas-csúcs 10,26 km-re. Keresztény-havas-csúcs
Lóhavas Keresztény-havas 10,5 km-re. Lóhavas Keresztény-havas
Villa a tömbház tetején Ragadó negyed 10,51 km-re. A villához a tömbház utolsó emeletéről egy vaslétrán lehet feljutni.
Schulerau-kapu Keresztény-havas 10,68 km-re. A sziklák felett halad el a Zerge (románul Capra Neagra) kabinos felvonó, a közelében és nyugatra található Brassópojána piros színnel jezett, közepes nehézségű, Sulinar nevű sípályája. Elso dobozunk. Megtalaltuk. Csak most. Ha már a télen, sízés közben nem kerestük meg.
Cenk-hegy Brassó 11,02 km-re. Itt már az Árpád-korban erődítmény állt. Ott lapul a helyén. Megtaláltuk, miután Áron_bv-nak drukkoltunk, a Cenken rendezett félmaratonon. Gabony lépcső. Nem is értem, hogy eddig, hogy nem kerestük meg ezt a geodobozt.
Három kislány-tisztás Keresztény-havas 11,04 km-re. Három kislány-tisztás - Keresztény-havas
Kőkapuk éle-csúcs Keresztény-havas 11,51 km-re. Kőkapuk éle-csúcs - Keresztény-havas
Fekete laktanya Brassó 11,53 km-re. Fekete laktanya Brassó
Friedrich Wolf-ház Brassó 11,54 km-re. Friedrich Wolf-ház Brassó
Johannes Honterus-ház Brassó 11,58 km-re. Johannes Honterus-ház Brassó
Demeter-ház Brassó 11,62 km-re. Demeter-ház Brassó
Kőkapuk éle-tisztás Keresztény-havas 11,7 km-re. Kőkapuk éle-tisztás - Keresztény-havas
Egykori Szász Nemzeti Bank Brassó 11,74 km-re. Egykori Szász Nemzeti Bank Brassó
Teutsch-ház Brassó 11,74 km-re. Teutsch-ház Brassó
Magyar evangélikus templom Brassó 11,75 km-re. 1783-ban építették, itt mondták ki az önálló erdélyi magyar evangélikus egyházmegye megalakulását.
A bőség allegóriái Brassó 11,78 km-re. A bőség allegóriái Brassó
Jekelius-ház Brassó 11,78 km-re. Jekelius-ház Brassó
Hirscher-ház Brassó 11,78 km-re. Hirscher-ház Brassó
Bolgárszegi-kapu Brassó 11,79 km-re. Bolgárszegi-kapu A hajdani Brassó egyik kapuja. Érdekes kapu, de sokkal szebb a mellette levö Katalin-kapu. Pillangót fogni hóesésben. Forralt bor.
Szent Miklós-templom Bolgárszeg 11,82 km-re. A templomkert területén áll a Brassói Ifjak Múzeuma, az Első Román Iskola épülete, és Coresi diakónus román nyomdász szobra.
Fekete templom Brassó 11,85 km-re. A templom bejárata mellett áll Johannes Honterus bronzszobra, aki az evangélikus vallást Erdélyben elterjesztette. Kis segitseggel. Megtalaltuk Aronekkal, es kis segitseggel. Megtaláltuk. Még márciusban megtaláltuk.
Fekete Torony 11,99 km-re. Fekete Torony Brassó Sok beiras. Egy "Unnepi" setat tettem a tortenelmi brassoi tornyoknal. Megalazva es kifosztva. Ezt mar egy jopar eve megtalaltam, akkor meg a lada tele volt, es osztan a rejtek kitorlodott.
Fehér Torony Brassó 12,03 km-re. Fehér Torony Brassó Hosszas keresgélés után megtaláltuk. A szemét tényleg hangulatromboló, de - lássuk be - legalább elriasztja az illetékteleneket a geo"ládától", így feltehetőleg hosszú életű lesz. Egy regi tartozas. Szegyen nem szegyen egyik legnehezebb brassoi dobozom volt.
Magas-csúcs Keresztény-havas 12,16 km-re. Magas-csúcs Keresztény-havas
A hegy Brassó 12,19 km-re. A hegy - Brassó
Fellegvár Brassó 12,27 km-re. Az 1975-1981 közötti nagymértékű restaurálási munkálatoknak köszönhetően napjainkban vendéglátói és turisztikai létesítményként működik. Szemetes hely. Ez egy olyan hely volt szamomra, ami tobb volt mint kiabrandito.
Salamon sziklái Brassó 12,31 km-re. Salamon sziklái Brassó Februari seta. Nem volt konnyu megtalalni, mert jeges volt a szikla, de a kilatas megerte az erofeszitest. X faktor?. Meglett a doboz ezen a szép őszi délutánon.
Lenföldek tisztása Keresztény-havas 12,46 km-re. Lenföldek tisztása (Poiana Inului) - Keresztény-havas
Ördögpataka zuhatagai Keresztény-havas 12,52 km-re. A piros háromszög jelzésű, meredek ösvényen lehet bejárni, mely Brassó Bolgárszeg városrészének délnyugati végéből indul, mielőtt elérnénk a Salamon sziklákhoz.
Szent Márton-templom Brassó 12,65 km-re. A Fellegvár nyugati részét Szent Márton-hegyének nevezik a templom után.
[ Fel ↑ ]
Medve-szakadék - Nagy-kő-havas
Medve-szakadék - Nagy-kő-havas 3,88 km-re
A 76 m mély Medve-szakadék hatalmas sziklafalának legmagasabb pontja a Veres-kő teteje. Pompás kilátás nyílik innen a Nagykő-havasra.
Nagykő-havas
Nagykő-havas 3,98 km-re
[ Fel ↑ ]
Közeli települések: Négyfalu 5,44 km-re, Alsótömös 6,13 km-re, Tatrang 9,17 km-re, Zajzon 9,77 km-re, Felsőtömös 10,5 km-re, Pürkerec 11,05 km-re, Látnivalók Kerpenyes 11,48 km-re.
2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.