Alsótömös település (Brassó megye) Központ: Predeál. Közeli települések: Brassópojána (Poiana Brasov) 5.69 km-re, Felsőtömös (Timisu de Sus) 6.85 km-re, Négyfalu (Sacele) 7.21 km-re, Brassó (Brasov) 8.06 km-re, Predeál (Predeal) 9.12 km-re. Alsótömös román elnevezése: Timisu de Jos.
Szállás

Szállás Alsótömös (Timisu de Jos) - Predeál, Brassó


Keress szállást Alsótömös közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Alsótömös (Brassó megye) és környéke turisztikai látnivalói

Magyarvár a Tömösi-szorosban 1.46 km-re. Közismert a Nyerges-tető és az itt lezajlott ütközet, hiszen közel van, könnyen el is érhető. Hasonló ütközet zajlott le a Tömösi-szorosban is, de ez kevésbé ismert a mi tájainkon, mert távolabb van tőlünk.
Létrás-szakadék 2.33 km-re. A Létrás-szakadék a Nagy-kő-havas talán legkönnyebben megközelíthető látnivalója.
Medve-szakadék 2.6 km-re. Medve-szakadék - Nagy-kő-havas
Kőkert éle 3.34 km-re. Kőkert éle
Nagy-kő-havas csúcs 3.56 km-re. A menedékháztól a Nagy-kő-havas csúcsáig a piros sávval jelzett ösvényen juthatunk el. A csúcsot az északi oldalon érdekes, 8-10 m magas, kúp alakú, konglomerát sziklák építik fel.
Jeges-barlang 3.58 km-re. Jeges-barlang - Nagykő-havas
A Nagy-kő kőgombái 3.63 km-re. A Nagy-kő kőgombái - Nagykő-havas
Bolnok 3.7 km-re. Bolnok
Csűr-kapu 3.87 km-re. A Csűr-kapu egy 1,5 x 4 m-es nyílás a Csűr-kő sziklájában, mely a rétegek beszakadása révén keletkezett.
Poján-kő 4.04 km-re. A Poján-kő fenyők fölé emelkedő tetejére érdemes kimászni, bár nem vezet rá jelzett ösvény, és a megközelítés sem veszélytelen. Feledhetetlen kilátás tárul elén onnan.
Boglya-tető 4.08 km-re. A Boglya-tető a szénaboglya formája miatt kapta a nevét. A Garcsin-völgy felőli részén, 100 méteres szakadék felett állunk.
Írott-kő 4.09 km-re. A Nagy-kő-havas hegységben két fő rétegben áll a kréta-konglomérát, s e közé ékelődve találunk egy több száz méter vastagságú mészkő réteget, mely a tetőgerinc alatt vonul végig és az Írott-kőnél bukkan elő.
[ Fel ↑ ]
Kő-havas farka 4.47 km-re. Kő-havas farkának megközelítése leggyorsabban és legkényelmesebben a Petricsika esztena felől lehetséges.
Keresztény-havas-csúcs 4.47 km-re. Keresztény-havas-csúcs
Schulerau-kapu 4.74 km-re. Brassó Pojána Erdély legdrágább és legnépszerűbb síközpontja.
Létrás-szakadék - Nagy-kő-havas
Létrás-szakadék - Nagy-kő-havas
Létrás-szakadék - Nagy-kő-havas
Létrás-szakadék - Nagy-kő-havas
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Vasláb - Turisztikai látnivalók Colibasi - Turisztikai látnivalók Surdesti - Turisztikai látnivalók Crevedia Mare
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.