Predeál település (Brassó megye) Központ: Predeál. Predeál román elnevezése: Predeal. Német neve: Schanzpass.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Predeál (Brassó megye) és környéke turisztikai látnivalói

Poján-kő 11,3 km-re
A Poján-kő fenyők fölé emelkedő tetejére érdemes kimászni, bár nem vezet rá jelzett ösvény, és a megközelítés sem veszélytelen.

SZNM 12 Emlékoszlop

SZNM 12 Emlékoszlop Kökös 33,4 km-re
Székelyek Nagy Kincskeresése - 12-dik stáció - Kökös - A kökösi csata emlékoszlopa. Innen kezdodott... - Innen kezdtem felfele a SZNM-t egy kodos zimankos december vegi reggelen. Visszafele - Visszafele kezdtük a "menetelést". Kicserélt kerítés - Másodszor tértünk vissza, de ezúttal is sikertelenül kerestük a dobozt.

Kockás tulipán-erdő

Kockás tulipán-erdő Szacsva 42,33 km-re
Meli útmutatása szerint Szacsváról a templom mellett jobbra, a mezei úton tovább indultuk Magyaros irányába. Szentgyörgy-napi tumultusból kiszabadulva - Megkerestem ezt a rejtekhelyet. Megegyszer ugyanitt - Meg 2016 februarjaban jartam itt es akkor masodiknak (meliek utan) talaltam meg a dobozt. Szép hely - Szép hely, könnyű megtalálni.

A bőség allegóriái Brassó 15,27 km-re
A bőség allegóriái - Kapu (Republicii) utca, Brassó.

Csukás-csúcs

Csukás-csúcs 27,38 km-re
A Csukás a Keleti Kárpátok déli hegységcsoportjának,a Kárpát kanyarnak a tagja, különös alakú sziklákkal, látványos kőgombákkal. Máodikként, ugyancsak rögtön - Az a pár másodperc, amig a trikolorral bíbelődtem igazán nem számít, most az egyszer Péternek kedvezett a szerencse, ő nyúlt a helyes lukba hamarább, ennyi az egész. Csúcs - Felértünk a csúcsra, de a dobozt nem sikerült megtalálnom, pedig szerintem ott kell legyen valahol. Megcsináltuk - Helyesbítek, nem a geodobozt találtuk meg, csak a tartalmát.

Létrás-szakadék

Létrás-szakadék 8,54 km-re
A Létrás-szakadék a Nagy-kő-havas talán legkönnyebben megközelíthető látnivalója - egy 50 méter magas, hatalmas mészkősziklában, a Csűr-kő árka-patak hozta létre, hossza 160 méter. Kiépített kanyonok helyett fél spárga - Nem lépcsőre, hanem egy ráadás létrára gondoltam. A kanyon felett - Csodálatos a kanyon, a vízesések, de egy kicsit zavaró a sok vaskorlát, lépcső meg létra, igaz nélkülük nehéz lenne végig haladni rajta. Létrák - Megvan a doboz is.

Létrás-szakadékvölgy Királykő 26,22 km-re
A Letras szakadekvolgy a Kiralyko eszaki feleben talalhato, a nyugati leszakadasban.

Benkő-borvízforrás Árkos 45,62 km-re
A Benkő-borvízforrásnál csorgóház, palackozóüzem, és vendégháztelep található.

Református templom Sepsiszentkirály 38,15 km-re
A falu neve is templomról tanúskodik, Szent István király tiszteletére szentelt templomáról nevezték el.

Református templom

Református templom Szacsva 42,85 km-re
A Szacsva patak felső völgyében egy dombtetőn, egy kivülről szerény, de belülről annál gazdagabb késő barokk templom található. Megvan ez a doboz is - Kár a templom állapotáért, ha belül ilyen szép. Szep rejtes - Kicsit suru a bozot, de azert annyira nem veszes. Sötétben - A sötétedés ellenére megtaláltuk a korhadt csutakot, benne a téglát és a köveket, de a doboz nem került ki.

Lerescu-hágó Fogarasi-havasok 39,23 km-re
Lerescu-hágó, románul Curmatura Lerescu (régebbi térképeken Illerescu).

Gredistye-völgy

Gredistye-völgy Alsómoécs 21,32 km-re
A Gredistye-völgy, románul Cheile Gradistei, a törcsvári hágó közelében található, Felső-Moécs település közelében. Rossz helyen kerestem - Nem vagyok első megtalálója a geodoboznak, talán csak első keresője.

Írott-kő

Írott-kő 7,25 km-re
A Nagy-kő-havas hegységben két fő rétegben áll a kréta-konglomérát, s e közé ékelődve találunk egy több száz méter vastagságú mészkő réteget, mely a tetőgerinc alatt vonul végig és az Írott-kőnél bukkan elő. Egy masik Nagy-Ko farka - Mar van egy lada leteve (kb egy eve), "a masik" Nagy-Ko farkanal egy szikla kozeleben. A természet csipkéje - A kövek írásos részét alolról lehet megcsodálni, tehát a Nagykőhavas csúcs fele vezető ösvényen mielőtt kiérnénk platóra, balra kell térni. Szikla tetején - Megtaláltam a dobozt.

Őrkő

Őrkő Sepsiszentgyörgy 43,08 km-re
Sepsiszentgyörgyön van egy érdekes hely, Őrkőnek hívják. Változás - Nagyot változott az Őrkő környéke. Sepsi 2 - A kilátás igazán szép, ha az ember kicsit távolabbra tekint és nem csak a roma-telepet látja. Kőbánya - Kinyíltak a boldogasszony papucsai a Sugás pataka völgyében, s gondoltam az Őrkő úgyis útban van, hát akkor megkeresem az ott elrejtett dobozt.

Milleniumi fenyves

Milleniumi fenyves Rétyi Nyír 46,29 km-re
A Rétyi-nyír egy több hektáros természetvédelmi terület, növény- és állatritkaságai miatt Európa egyik csodája, a környékbeliek kedvelt turisztikai célpontja. A honvéd küldött - át a műút másik oldalára. Sárga geotojás - A szobor után ezt is megkerestük, hamar ráleltünk a fotón látható jellegzetes gyökerekre. Kis laza séta után - Kellemes, árnyékos hely, felüdülésnek kellemes.

Sepsiszentgyörgyi Panoráma

Sepsiszentgyörgyi Panoráma 41,36 km-re
Sepsiszentgyörgyi Panoráma A víztározónál - Egy kis keresgélés után ez a dobozka is meglett. A dolog kétesélyes - Először az alsó víztározónál kerestük, csak később jöttünk rá, hogy a fentinél is megnézhetnénk. Romhalmaz - Keményen folyt holmi vezetékek lerakása, noha a felső víztározó már romhalmaz.

Ördögpataka zuhatagai

Ördögpataka zuhatagai Keresztény-havas 12,94 km-re
Az Ördögpataka a Köszörűpatak egyik, baloldali mellékvize, egy bővizű csermely, mely négy zuhatagot is képez (három nagyobbat).

Kereszt

Kereszt Kis-Királykő 24,18 km-re
A Királykő gerincének vonulata egy fordított L betű alakjához hasonlít. Magyarázat - Gábor, hol írtam én olyant, hogy vasárnap a Kis-Királykőn geodobozt kerestem volna? Egyetlen rejtést sikerült ellenőriznem, a márványfotelnél elrejtett geodobozom a helyén van. Kis Kiralyko - Koszi. A citromos és a szerelem - Köszi Gábor a citromost, jól fog esni.

Omul-csúcs

Omul-csúcs Bucsecs-hegység 11,52 km-re
A La-om tetején három bizarr alakú sziklaszál van. Itt a bizonyíték - Tényleg sok zerge van a Bucsecsben, az Omul-csúcs környékén. EKE-tábor 2015 - A tusnádfürdői EKE-tábortól, reggel 5 órától, 125 km-t buszoztunk Bustényig majd innen gyalog a Molnár (Morarul) völgyön jutottunk fel az Omul csúcsra. Ember-csúcs - A rejtekhely körül annyian voltak mint a somlyói búcsún.

Vártemplom

Vártemplom Sepsiszentgyörgy 44 km-re
Itt emelkedik a város egyetlen megmaradt középkori műemléke, a református vártemplom, mely a XV-dik század végén és a XVI-dik század elején épült gótikus ízlésben. Falban - Habár a GPS odébb, már a kopjafáknál jelzett, könnyen megkerült a doboz. Emlékezés - Még egész fiatalként pont itt a várfal tövében beszélgettünk az élet nagy kérdéseiről. Sepsi 1 - Nagyon szép és csendes környék.

Törökvár 38,87 km-re
Dobollópatak és Lisznyópatak között egy majdnem kelet-nyugat irányú hegyvonulat ágazik le a bodzafordulói hegyek legmagasabb pontjától, a Szeredő ponktól. A legmagasabb nem is a legmagasabb - Kisse nehez volt odatalalni. Köszönet jkgabor-nak - A Törökvár helyszínére jkgabor vezetett bennünket, végül csapatmunkával találtuk meg a romokat, a két évvel ezelőtti, szacsvai találkozó alkalmával. A láda jól van - Megtaláltuk.

Magura

Magura Galbinarea 20,61 km-re
Tobbszor jartam mar itt is es nem lehetett kihagyni ezt a csodalatos kis hegyseget sem. A keresztnél - A keresztet gondolom a rozsdás színe miatt nem láttuk, de azért nekivágtunk a szikla megmászásának.

Berevoiescu-menedékhely Fogarasi-havasok 47,36 km-re
Berevoiescu-menedékhely, állítólag használhatatlan.

Aranygödör-kilátó Keresztény-havas 7,11 km-re
Aranygödör-kilátó és zsomboly (Groapa de Aur) - Keresztény-havas.

Forrás az Olt partján

Forrás az Olt partján Sepsiszentgyörgy 45,59 km-re
Sepsiszentgyörgyről Tusnád fele, a várostáblától nem messze, ha jobbra fordulsz, a mezőn megtalálod a forrást. Hangya(lka)-rejtek - Nemrég rejtettem Tusnádfürdőn, az Olt partján, egy közvetlenül a mederben levő forrásnál, egy dobozt. Visszarejtettük - Visszarejtettük a dobozt. Aréna - Egyértelműen megtaláltam a rejteket, doboz viszont sehol.

Mérlegmúzeum Lisznyó 38,39 km-re
Lisznyó egykori, frissen felújított tanácsépületének pincéjében egyedi gyűjteményt mutatnak be, ez a környék egyetlen mérlegmúzeuma.

Faragott állatfej

Faragott állatfej Sepsiszentkirály 38,45 km-re
Sepsiszentkirály környékét böngészve a neten, két érdekes fotóra bukkantam a Panoramio egyik oldalán.

Evangélikus erődtemplom

Evangélikus erődtemplom Szászveresmart 36,91 km-re
Szászveresmart temploma román kori csarnoktemplom volt a XIII-dik század második feléből, 1300 táján. Vasárnap nehéz - Nehéz volt kilesni, hogy senki ne legyen a környéken. Leomlott - ''Csuszatornyom omladékán rettetenetes dühös lettem'' A doboz sincs már meg, legalábbis a legvalószinűbb helyen lyuk tátong csak. Torony nélkül - Sok évvel ezelőtt megcsodálhattuk szerencsére az erődtemplom tornyát, sajnos ma már nyoma sincs.

Egykori Szász Nemzeti Bank Brassó 15,28 km-re
Egykori Szász Nemzeti Bank, ma irodahelységek - Michael Weiss utca 22 szám, Brassó.

Szent László-köve Bodzakrasznai-szoros 46,93 km-re
A Szent László-köve Kovászna és Bodza megye határán, az egykori Magyarország és Havasalföld államhatárán, a Bodzakrasznai-szorosban magasodik a szurdokvölgy fölé.

Büdös-víz forrása 12,9 km-re
A Fenyős-tető oldalából ered a Büdös-víz nevű patakocska.

ördög keze-szikla Csukás-hegység 27,71 km-re
Az ördög keze-szikla

Babele

Babele Cocora-hegy Bucsecs-hegység 14,94 km-re
Babele - Cocora-hegy Kiruccanás - Vasárnap a Bucegiben túráztunk, és mivel ott jártunk megkerestem a geoládát.

Földvár

Földvár 35,06 km-re
1240-ben Castrum Sancte Marie néven jelentkezik a forrásokban, 1379-benSaxonum de Fewldwar, 1381-ben Feulwar alias Marienburg, 1489-benMarienburg, 1529-ben Marienberg formában fordul elő. Gps készülék nélkül is lehet rejteni - Több ízben is eltűnt már a földvári geodoboz. Barcaság - A vár nem látogatható. Nyílt kapuk napja - Népünnepély volt Földváron, a Nyílt kapuk napja programban sikerült mind a templomba, mind az újjáépített várba bejutni.

Macska-szoros

Macska-szoros Királykő hegység 24,8 km-re
A Zernyesti-szorosban, a Zernyest felőli bejárattól számított 2 km után elérünk ahhoz a helyhez, ahol a Zernyesti-patak a balról érkező Vladuska-patak vizét fogadja. Egy kis sziklamaszas csaladiasan - Az emlekkereszttol balra kanyarodva behatoltunk a Macska-szoros sziklavilagaba. Cicák - A nagy melegben élvezet volt mászni a szorosban.

Botorog-csorgó

Botorog-csorgó Királykő hegység 22,35 km-re
A bővizű Botorog-csorgó egy kőkeresztből ontja a vizét. Megkóstoltuk - Megkóstoltuk, hát nem valami banánérlelő hőmérsékletű. Forrás - Szerintem Brassó főterén nem voltak annyian, ahányan itt voltak az út mellett megállva.

Panoráma Sugariilor-völgy

Panoráma Sugariilor-völgy Bucsecs-hegység 11,99 km-re
Panoráma Sugariilor-völgy - Bucsecs-hegység Szélkapu - Na, itt aztán rendesen fúj a szél.

A barcarozsnyói vár

A barcarozsnyói vár 12,62 km-re
Brassótól délnyugatra, a Vidombák-patak partján fekszik Barcarozsnyó, a szász mezőváros. Szép rejtés - Ügyes, szép rejtés. Megtaláltuk - Dukéákkal és Kerekesékkel. Diakeveimre vissza - Itt a var arnyekaban gyakorlatoztunk, valamikor ugy a 80-as evek elejen.

Babarunkai vízgyűjtő

Babarunkai vízgyűjtő 16,51 km-re
A Ciucas hegy lábánál fekszik a festői szépségű Babarunkai vízgyűjtő tó, Brassó városát ez látja el a szükséges ivovizzel. Tatrangi víztároló - A víztároló feletti dombon, sok szúrós bokor között megtaláltam ezt a dobozt is. Feszültség a levegőben - A Csukás hegységből hazafele jövet, már sötétedéskor, megálltunk egy utolsó ladakeresésre. Sötétedéskor - A Csukás-hegységből hazafelé tartottunk, az idei Havasszépe-túráról.

Vizelde-vízesés

Vizelde-vízesés 21,04 km-re
A vízesés bio-geológiai rezerváció, travertinen jött létre, magassága 15-20 méter.

[ Fel ↑ ]
Molnár Józsiás-park Kézdivásárhely

Molnár Józsiás-park Kézdivásárhely 69,85 km-re. A Kézdivásárhely központjában található Molnár Józsiás-park, a város kiemelkedő személyiségéről, Molnár Józsiásról kapta a nevét. A vasárnapi túrára innen indultunk - Itt volt a találkozó, természetesen azért, hogy tudjuk megkeresni ezt a ládát is. Ez is meg lett - Miután a kisfiam kijátszotta magát a játszótéren, és miután megvártuk amig a bevásárlási útról hazatérő néni megpihent és elszívta cigarettáját azon a padon, megtaláltuk. Hűlt helye - Hűlt helye a doboznak.

Orzanele-nyereg Fogarasi-havasok 66,6 km-re. Orzanele-nyereg, románul Saua Orzanele (Orzaneaua).

Barót 63,33 km-re. Barót Erdővidék központja, az 1739-ben született Baróti Szabó Dávid szülővárosa.

Répás medence

Répás medence Zalánpatak 57,76 km-re. Ha a Répás medence vizében két hétig napi tíz percig mártózunk, jótékony hatással lesz érrendszeri betegségeinkre, serkenti a vérkeringést, jó csonterősítő hatása van, és nyugtatja az idegrendszert. Feredő - Megtaláltam a dobozt. Még hideg van - Még mielőtt Zalánpatakra értünk volna, kicsit bámészkodtunk a szénégetők munkáját látva. Repas - Meg 2020-ban ott volt a padlo alatt, kovel takarva.

Erődtemplom

Erődtemplom Mirkvásár 65,1 km-re. Mirkvásár templomáról az azt körülvevő várfalon feltüntetett két évszám ad biztos eligazítást: 1517 és 1541.

Fingós borvíz

Fingós borvíz Kisbacon 69,44 km-re. Derültséget keltett a forás neve, csalódás volt az állapota. Borvíz - Elég körülményes volt megtalálni a helyet, jó nagyot kell kerülni a sok bekerített magánterület miatt. Kertek hatanal, bujkalva - Hat ami igaz az igaz, ez egy elegge izgalmas rejtes.

Régi székelyház

Régi székelyház Felsőrákos 63,77 km-re. 1235-ben Cormosbach néven szerepel, mely települést Felsőrákos elődjének tekintenek. Megsétáltam magam Felsőrákoson - Pont 15-én voltam ott, a templomban az ünnepélyre készültek.

Székelykapu

Székelykapu Torja 69,71 km-re. Tudomásunk szerint a világ legnagyobb székelykapuja Torja község Kézdivásárhely felőli bejáratánál áll.

Zirna-hágó menedékhely Fogarasi-havasok 55,11 km-re. Zirna-hágó menedékhely, románul Curmatura Zarnei.

Kossuth Lajos mellszobra

Kossuth Lajos mellszobra Kézdivásárhely 69,98 km-re. A kézdivásárhelyi Kossuth Lajos mellszobor a hasonló nevű utcában, a Milleniumi parkkal szemben található.

Homoród-folyó forrása 63,26 km-re. A Homoród-folyó úgynevezett forrása, pontosabban kezdete, a Kis-Homoród és a Nagy-Homoród összefolyásánál található, Homoród községben.

Tepő vára

Tepő vára Alsórákos 59,9 km-re. A Kárpát-kanyar hágói a legfontosabb átjárócsoport, amely a Kárpát-medencét a Fekete-tenger térségével összeköti. A nevekrol - Utolag meg egy kerdes. A Rákosi és Ürmösi Töpe rejtekhelyei - A tartalmas leírásnak nem én vagyok a szerzője. Különböző helynevek - Tepő, Töpe, és Tepej csak változatai ugyanannak a helynévnek, valószínűleg csak a különböző kiejtés miatt.

Moldoveanu-csúcs

Moldoveanu-csúcs Fogarasi-havasok 66,2 km-re. A Fogarasi-havasokban található 2544 méteres Moldoveanu-csúcs Románia legmagasabb pontja. Az orszag tetejen - Egy jo Podragu menedekhazas ejszaka utan indulva, a sotetben fejlampak fenyeivel, mar a napfelkeltet a Fogaras gerincen ertuk. Szép júliusi napon - Fogarasi gerinctúránk 3-dik napján találtam meg, koordináták nélkül. Állítólag eltűnt a geodoboz - A román geojátszótéren, SorinIov felhasználó jelentette be, hogy folyó év október 1-én kereste, de nem találta meg a geodobozt.

Barokk kapu

Barokk kapu Zoltán Étfalvazoltán 51,67 km-re. Bodoktól délre az Olt bal partján található Étfalva, a valamivel kisebb területű Zoltán az Olt jobb partján települt, Étfalvától északra. Barokk - Kár, hogy az épületből nem maradt fenn semmi, de ez a kapu is nagyon szép. Kapu - Még régebbi bicikli túráimról ismerem ezt a helyet. Hiányzó láda - Többször voltam Étfalván, de valahogy nem figyeltem erre a kapura.

Várhegy

Várhegy Lécfalva 50,96 km-re. Lécfalvától délre, az árterület fölé emelkedik, a kelet-nyugat irányú 550 m magas Várhegy-domb. Banja nem banja de megvan - Sokszor megjartam ezt a helyet, de most talaltam egy dobozkat is. Drótszamárral - Kihasználva a szép őszi időt, biciklizés közben kerestem rá erre a rejtekre. A tehénpásztornak nincs internetje - GPS nélkül fedeztem fel újra ezt a helyet.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.