Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Szacsva vára - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Szacsva vára turisztikai látnivalói

Szacsva vára ..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Szacsva vára képtárból:

Szacsva 2
Szacsva 2
Vaddisznó
Vaddisznó
Egy szacsvai vaddisznó
Egy szacsvai vaddisznó
Merre tovabb?
Merre tovabb?
Szacsva vára 1
Szacsva vára 1

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szacsva vára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szacsva vára!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Lisznyópatak, 2,45 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Szacsva környéke Magyaros. Kuruczhalom. Szacsvai család. Kárhágó. Vadalma pusztása. A szacsvai régi vár, mostani maradványai Kilátás. Regék. Az ősvárakra fektetett védrendszer körül való tapogatódzások.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Szacsva vára közelében?
- Szacsvai panoráma Kovászna megye 2,6 km-re. Egyik legszebb hely, erdemes felmenni - Kisse kicsi az odu, amiben a doboz van.
- Törökvár 2,8 km-re. Dobollópatak és Lisznyópatak között egy majdnem kelet-nyugat irányú hegyvonulat ágazik le a bodzafordulói hegyek legmagasabb pontjától, a Szeredő ponktól. A láda jól van - Megtaláltuk. (látnivaló és geodoboz)
- Református templom Szacsva 3,8 km-re. A Szacsva patak felső völgyében egy dombtetőn, egy kivülről szerény, de belülről annál gazdagabb késő barokk templom található. Sötétben - A sötétedés ellenére megtaláltuk a korhadt csutakot, benne a téglát és a köveket, de a doboz nem került ki.
- Borzvára Kispatakon 3,9 km-re. A Bodzafordulói hegyek északi lejtőjéről, a Késa nevű helyről ered a Kispatak vize. A szaloncukrot kivettük - Jó mélyen volt, de megtaláltuk. (turisztikai hely geoládával)
- Kockás tulipán-erdő Szacsva 3,9 km-re. Meli útmutatása szerint Szacsváról a templom mellett jobbra, a mezei úton tovább indultuk Magyaros irányába. Szép hely - Szép hely, könnyű megtalálni. (látnivaló és geodoboz)
- Nagy Piliske 5,7 km-re. A Nagy Piliske, az 1223 méterével, Brassó és Háromszék határán található és a Bodzai-havasok egyik jellegzetes csúcsaként ismeretes. (látnivaló és geodoboz)
- Csere-tető Lisznyó 5,9 km-re. A Csere-teto, vagy a helybeliek szerint 718 m magas Lisznyo-teto, a Lisznyo-patak es a Beldi-patak festoi kornyezeteben, a Bodzaforduloi-hegyek labanal fekszik.
- Fergettyűvár Egerpatak 6,1 km-re. A Fergettyűvár hegytetőjén ma már majden semmi sem látszik, nyomai eltüntette az eke vasa. Évek után az utam újra a Bibarc-tetőre hozott - Itt 2011 oszen Melivel ketten ladat rejtettunk.
- Mező-tető Sepsimagyarós 6,3 km-re. A falu határában található legmagasabb pontról, a 717 méter magas Mező-tetőről, jól látszanak a félhold alakban elterülő környező települések: Uzon, Szentivánlaborfalva, Réty, Egerpatak, Szacsva. Mező-tető újra - Ha már erre jártunk visszarejtettük a dobozt egy szív alakú mélyedésbe, kövek takarásába.
- Református templom Lisznyó 6,5 km-re. Lisznyó neve szláv eredetű és erdőt jelent. Nagytakarítás volt - Ismét meglátogattuk e helyet, pihenőül szolgált egy biciklitúrán.
- Református templom Egerpatak 7,3 km-re. A közigazgatásilag Réty községhez tartozó falucskától délkeletre, egy legelőnek használt dombocska tetején egykor vár álott, melynek emlékét a Fergettyűvár helynév őrzi. Mégis megtaláltuk - Hittünk a gyermekeknek, mikor a kapuhoz rohanva közölték: Lelakatolták! Nem ellenőriztük le, hogy esetleg dísz-e a lakat.
- Hunárka Rétyi Nyír 7,3 km-re. A Rétyi Nyírbe hatolva déli irányba először egy kevésbbé látszó, majd egy feltűnően széles homoktöltés halad, amely néhol 2 m-es magasságot is elér. Régi kedvenc hely - Gyakran eljárok a környékre, ismerőseimnek mindig felajánlom, hogy keressék a dobozkát.
- Református templom Feldoboly 7,4 km-re. Feldoboly látnivalója a festett fastukkóval díszített mennyezetű, 1768-ban épített református temploma.
- Kockás tulipán Rétyi Nyír 7,6 km-re. Jellegzetes nedves réti, kora tavaszi növényünk, mely áprilisban tömegesen nyílik. Korábban nyíltak - Hideg ide vagy oda, a kockásliliomok április elején nyíltak az idén és a tavaly is.
- Viadukt Keresztvár 8,1 km-re. Határában két alagutat is fúrtak, a Bodzafordulónál végződő a maga 4369 méteres hosszával ma is a leghosszabb vasúti alagút Romániában. Vártuk a vonatot - Többször megcsodáltuk már ezt a hídat átutazva alatta, ezúttal úticél volt.
- Kisvár Keresztvár 9,3 km-re. A község határában két várhely is található, egyikük a Kis-Várhegyen állt egykor.
- Magyar Honvéd Rétyi Nyír 9,3 km-re. A szobrot 1942-ben állították az I. Törött, de megvan - A jelzett helyen megtaláltuk a dobozt.
- Nagyvár Keresztvár 9,3 km-re. A község határában két várhely is található, egyikük a Nagy-Várhegyen terül el.
- Milleniumi fenyves Rétyi Nyír 9,4 km-re. A Rétyi-nyír egy több hektáros természetvédelmi terület, növény- és állatritkaságai miatt Európa egyik csodája, a környékbeliek kedvelt turisztikai célpontja. Kis laza séta után - Kellemes, árnyékos hely, felüdülésnek kellemes.
- SZNM 10 Szentivánlaborfalva Szentiványi sírkápolna 9,8 km-re. Kutyák társaságában - Keresés közben a  szomszéd kutyák is odakerültek, kicsik, nem veszélyesek, csupán ugatósak, végül engedték megsimogatni is magukat.
- SZNM 11 Uzon Református erődtemplom 9,9 km-re. Az én kezem sem ért be - Elég sokat ástunk, találtunk benne törött üveget, fóliát, PET palack maradékot, de a dobozt nem értük el.
- Református templom Keresztvár 9,9 km-re. 1222-ben castrum quod Cruceburg nominatur.
- Református templom Réty 10,2 km-re. Réty református templomát az évszázadok során kétszer ujították fel. Körülményes megközelítés - A geodobozt nagyon könnyű volt megtalálni, viszont elég körülményesre sikerült a templom megközelítése.
- Katolikus templom Szentivánlaborfalva 10,2 km-re. Keresztes hadjárat - It komoly keresztesháború zajlott atyánkfiai között valamikor.
- Unitárius templom Szentivánlaborfalva 10,2 km-re. A szentivánlaborfalvi unitárius templom 1826 -ban épült.
- Komollói Nagyvár Réty 11,1 km-re. A vár a Feketeügy jobb partján fekszik egy magasabb teraszon. Kasztrum - Körbesétáltuk a kasztrumot, de nem sikerült a dobozt megkeresni zavaró tényezők, vagyis juhnyáj miatt.
- SZNM 9 Római kasztrum Komolló 11,2 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 9-dik stáció - Réty - Római kasztrum Komolló. Nem káromkodtunk, csak - A kis doboz kinn hevert a fűben.
- Várhegy Lécfalva 11,5 km-re. Lécfalvától délre, az árterület fölé emelkedik, a kelet-nyugat irányú 550 m magas Várhegy-domb. A tehénpásztornak nincs internetje - GPS nélkül fedeztem fel újra ezt a helyet.
- Székelybánja vára Lécfalva 11,5 km-re. A várhegy nem más mint a felsőháromszéki medencéből kiemelkedő tektonikus tanúhegy, amelyet több száz évvel ezelőtt még, a Feketeügy teljesen körülfolyta, és csak az északkeleti részen kapcsolódott a fennsíkhoz. Nahat-nahat - Igaz mar 2013-ban talaltam egy rejtekladat itten a vadalmafa alatt.
- Református templom Zágon 12 km-re.
- Mikes-Szentkereszty kúria Zágon 12,2 km-re. Kár, hogy zárva volt - Emblematikus, szép kúria.
- SZNM 8 Eresztevény Gábor Áron síremléke 12,5 km-re. Holttestét szülőfalujában, Bereckben kívánták eltemetni a székelyek, de az oroszok is meg akarták szerezni, a helyiek megfélemlítése céljából. Sikertelenül - Gyakran járok sétálni, bringázni erre a környékre, háromszor is kerestem a dobozkát de nem találtam.
- SZNM 12 Emlékoszlop Kökös 12,6 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 12-dik stáció - Kökös - A kökösi csata emlékoszlopa. Kicserélt kerítés - Másodszor tértünk vissza, de ezúttal is sikertelenül kerestük a dobozt.
- Lécfalva 12,7 km-re. Lécfalva falu Romániában Kovászna megyében. Kultúrotthon - A várhegyi doboz adatait nézegetve vettem észre, hogy Lécfalván is van egy doboz.
- Óriáspincetető Eresztevény 13 km-re. Ereszteveny felett magasodik a Pincetető, az Óriáspincetetőn felépített térplasztika. Sanderoval a tetőn - Egy igazi élmény ezen a tetőn állni.
- Mikes-kert Zágon 13,2 km-re. Zágon Mikes Kelemennek a szülőfaluja. Tölgy és kápolna - Több mint 20 éve jártam itt, nagyon másabb környezet fogadott most.
- SZNM 7 Maksa Református templom 13,5 km-re. Ezt könnyű volt megtalálni - A kis dobozka szabadon volt, így könnyű volt megtalálni.
- Bölényrezervátum Bodzavám 13,7 km-re. A kezdeményezés Brassó megye turizmusát hivatott fellendíteni, a bölények egyelőre egy százhektáros területen kaptak helyet, de a közeljövőben szabadon engedik az egykor őshonos állatokat. Bölények - Mióta utoljára voltam itt, eléggé megfutotta a belépő ára, egy kicsit hozzávettek.
- Óriáskő Szotyor 14,3 km-re. A szikla tetőlapján egy öt láb átmérőjű embersarok alakú bemélyedés van, melyről a néphagyomány azt tartja, hogy az egy óriás sarkának a benyomulása, ki innen egy lépéssel a Brassó feletti Cenk hegyre lépett át. Érdekes darab - Érdekes darab, egy érdekes helyen.
- Vártemplom Prázsmár 14,4 km-re. Sepsiszentgyörgy és Brassó között, a Szászföld határán található. Elso kereses - Csodalatos hely, a doboz konnyen megtalalhato a leiras alapjan.
- Sepsibesenyő régi temploma 14,7 km-re. A Csente-tető alatt, a Bodoki havas lábánál a Besenyő völgyében a nyolcvanas évek második felében a patak elzárásával víztárolót alakítottak ki  Azóta épülnek a hétvégi házak. Éppen hogy elértem - Nehezen lett meg a doboz.
- Angyalos 15,2 km-re. Honnan a falu szép neve, ha nem a reformáció előtti templom védőszentjéről, aki a két arkangyal, Szent György és Szent Mihály volt? Nos, lehet, hogy éppen róluk nevezték el a falut. Első dobozunk - Sikerült megtalálni a dobozkát, kicsit sáros, de ép állapotban.
- Református vártemplom Illyefalva 15,3 km-re. A Sepsiszentgyörgytől néhány km-re délre fekvő Illyefalva látnivalója a 15-16-dik század körül épült várfallal körülvett, festett fapados, új kazettás mennyezetű református temploma. Relatív - Ahogy mondani szokták, fél lábbal illyefalvi vagyok, hát ideje volt megkeresni az itt rejtett ládát.
- Unitárius templom Kilyén 15,3 km-re. A templom a XV-dik században gótikus formát kap, szentélye ma is őrzi gótikus jellegzetességeit.
- Ortodox fatemplom Papolc 15,4 km-re.
- Sepsibesenyői tó 15,6 km-re. A besenyői tó Kovászna megye egyik legnagyobb tava, az 1980-as években létesült. Véletlenül parkoltunk a doboz mellé - Ebédkészítés közben kerestük meg a ládát.
- Aldoboly 15,8 km-re. 1567-ben Aldobolj néven írják.
- Lovak szobra Dálnok 16,2 km-re. Az egykori dálnoki ménes szálláshelye előtt áll a Lovak szobra, melyet Miholcsa József szobrász készített, az 1990-es évek közepe táján. A geodoboz a helyén, de a lovak már eltűntek - Brassó felől Kézdivásárhely felé tartottam.
- Állomás környéki tavak Sepsiszentgyörgy 16,7 km-re. Útban a vasútállomás fele, jobbkéz felől, átkelve az Olt hídján, egy tavat láthatunk kis szigettel a közepén. Tomenti romantika - Tesztelek egy uj rejteket ott, es ha bevalik, ujratesszuk ezt.
- Gőzmozdony Sepsiszentgyörgy 16,7 km-re. Ha már Marosvásárhelynek van gőzmozdonya, Sepsiszentgyörgynek is miért ne lenne? Ezt vettük vallatóra. Soros mozdony es nem Berci - Kersd elol, ahova befersz.
- Halastó Szörcse 16,8 km-re. A Szörcse falu melletti, Feketeügy holtágán kialakított tórendszer jobb sorsot érdemelne. A halasto - Ha mar volt Imecsfalva, lehetett Szorcse is.
- Református templom Sepsiszentkirály 16,9 km-re. A falu neve is templomról tanúskodik, Szent István király tiszteletére szentelt templomáról nevezték el.
- SZNM 6 Dálnok 16,9 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 6-dik stáció - DálnokDálnok harmadik Dózsa György emlékhelye a Dálnok patak völgyében, a műút melletti Dózsa panzió udvarán található. Reménykedtünk - Az előző - elég régi - bejegyzést olvasva, reménykedtünk, hogy mára már sikerült pótolni a hiányzó ládát.
- Millenniumi fenyves Sepsiszentgyörgy 17 km-re. Sepsiszentgyörgyön az állomástól északra, a csíki vasútvonal Kézdivásárhely felé elágazó szögében létesítették a millenniumi fenyvest. Emlekmuvek - Sepsiszentgyorgy emlekmuvei.
- Faragott állatfej Sepsiszentkirály 17 km-re. Az egyik kép címe A szarvak között, a másiké Lovas farmról.
- Kőrösi Csoma Sándor mellszobra Csomakőrös 17,1 km-re. Mellszobor a templom mellett - A nagyon szép, kis református templom és a kultúrotthon közötti térre került Körösi Csoma Sándor mellszobra, Orbán Áron szobrászművész 1972-es alkotása.
- Dozsa Gyorgy mellszobra Dalnok 17,3 km-re.
- Hol volt hol nem volt Sepsiszentgyörgy 17,4 km-re. .. egy játékos-absztrakt alkotás, mely az Oltmező úton, a fedett uszoda előtti kis zöldövezetben található. Alkotója Hosszú Zoltán, helyi szobrász és rajztanár. Autokra nezve - Hosszu Zoltan alkotasa ez a szobor, de meg tobb mint 200 szobra van szetszorva mindenfele.
- Unitárius templom Sepsiszentkirály 17,4 km-re. A falu neve is templomról tanúskodik, Szent István király tiszteletére szentelt templomáról nevezték el.
- Szörcse 17,5 km-re. Lakói a középkorban tiszta katolikusok, a reformáció után pedig reformátusok, a XVIII-dik században református anyaegyház, és azóta is csak református egyháza van, templommal.
- Születés szoborkompozició Sepsiszentgyörgy 17,6 km-re. A város központi parkjában, 2011 nyarán egy szobrásztábort rendeztek, ennek műterméke ez az alkotás is. Hol a szuletes? - Hat igen, megszuletni nem nagy dolog, csak lehet fajdalmas.
- Csoma-diófák Csomakőrös 17,7 km-re. Csomakőrös Kovásznától néhány km-re fekszik, Kőrösi Csoma Sándor, a világhírű utazó szülőfaluja. Emlékfák - A korábbi geodoboz helyét nem tudtuk megnézni, mert a diófák már mind körülkertelt magánterületen vannak.
- Papolci panoráma 17,8 km-re. Papolcról Komandó fele gyönyörű őszi panoráma fogadott,  innen a Perkő is látszott a szép tiszta őszi időben. Látkép a vadonból - Kommandóról ereszkedve, a biciklisek számára kissé riasztó mocorgásokat hallva, de közben szökkenő őzet is látva jutottunk el erre a helyre.
- Nagy-Bogáts kúria Sepsiszentgyörgy 17,9 km-re. A 19-dik század végén, 1904-ben épült Szotyori Nagy Ferenc szemerjai földbirtokos tervei alapján. Kuria a Szemerjan - Ez egy szepen helyrehozott kuria.
- Székely Nemzeti Múzeum Sepsiszentgyörgy 17,9 km-re. A város jelképévé vált épület előtt a tervező szobrát láthatjuk. Múzeumi kamera - Nem messze a rejtekhelytől parkoltunk, majd sétálgattunk a múzeum fele.
- Egykori Hungária szálló Sepsiszentgyörgy 18 km-re. Épült 1907-ben. Regi az uj kozott - Igen, a regi Hungaria szallo, epult a XX-dik szazad elejen.
- Református templom Fotosmartonos 18 km-re. Az 1567-i regestrumban Fotos 10 kapuval, Martonos 11 kapuval szerepel.
- Régi kőhíd Sepsiszentkirály 18 km-re. Valamikor Előpatak helyett, itt jártak át a Barcaság irányába, szekerekkel. Mar nem a regi - Mint mar a cimben is utaltam, mar nem a regi.
- Szobrok a Bálház helyén Sepsiszentgyörgy 18,1 km-re. Sepsiszentgyörgyön, az úgynevezett Régi piac terén, a Csiki út és a Grigore Balan út sarkánál lévő kis zöldövezetben, néhány műalkotás áll. Oreg fak a parkban - A valamikori Balhaz most szakszervezeti intezmeny.
- Kariatida szobor Sepsiszentgyörgy 18,2 km-re. A város központi parkjában, 2009 nyarán egy szobrásztábort rendeztek, ennek műterméke ez a szobor is. A Golgotan - A Kariatida Petrovics Istvan szobrasz alkotasa.
- Bronz Vilma Sepsiszentgyörgy 18,2 km-re. Bronz Vilma, az integető lány - Sepsiszentgyörgy. Bronzba ontott no - Vetro Artur alkotasa.
- Forrás az Olt partján Sepsiszentgyörgy 18,3 km-re. De csak az egyiket keresd a három közül. Aréna - Egyértelműen megtaláltam a rejtekhelyet, doboz viszont sehol.
- Bod Péter Megyei Könyvtár 18,3 km-re. A Székely Nemzeti Múzeum könyvtára (100. Adatbázis-karbantartás - Furcsa volt, hogy a cinegék egy egész kicsi geodobozt találtak meg, habár a rejtehely képtárába feltöltött kép alapján a geodoboz nem pici.
- Sepsiszentgyörgyi Panoráma 18,5 km-re. Romhalmaz - Keményen folyt holmi vezetékek lerakása, noha a felső víztározó már romhalmaz.
- Vártemplom Sepsiszentgyörgy 18,9 km-re. A város régi Ópiaca, a mai Kálvin tér építészeti műemlékegyüttes. Sepsi 1 - Nagyon szép és csendes környék.
- Református erődtemplom Gidófalva 19 km-re. Sepsiszentgyörgytől észak-keletre, a Szépmező északi részén, az Olt bal parti teraszán fekszik Gidófalva. Alig - A templomot sajnos nem találtuk nyitva, pedig belülről is szívesen megnéztük volna, de még a templomkertbe sem lehetett bejutni.
- Első világháborús hősök emlékoszlopa Sepsiszentgyörgy 19 km-re. Katonai temeto - Az elso vilaghaborus emlekmu a kozos temeto kozpontjaban talalhato, sajnos elgge elhanyagolt allapotban.
- Dózsa György szobra Dálnok 19,1 km-re. Itt született Dózsa György, a tragikus sorsú parasztvezér, az 1514-ben kitört parasztháború vezére. Annyira rejtés, hogy már nem is rejtés - Kövek alatt, hát abból itt aztán van jó sok :) Ennek ellenére, nem kellett sokat keresgélni, hiszen ez a rejtés, ott "hányódik" mindenki szeme előtt :) Még jó, hogy az illetékesek nem gyűjtenek gyakran szemetet a környéken, mert kárba veszne.
- Emlékpark Dálnok 19,1 km-re. Emlékpark - Dálnok.
- Kolcza-gödör Sepsiszentgyörgy 19,4 km-re. Téli szánkózás - Gyerekkoromban a Kolcza gödör egyik kedvenc helyünk volt.
- Kőrösi Csoma Sándor mellszobra Kovászna 19,6 km-re.
- Őrkő Sepsiszentgyörgy 19,6 km-re. Sepsiszentgyörgyön van egy érdekes hely, Őrkőnek hívják. Kőbánya - Kinyíltak a boldogasszony papucsai a Sugás pataka völgyében, s gondoltam az Őrkő úgyis útban van, hát akkor megkeresem az ott elrejtett dobozt.
- Márton Áron szobor Kovászna 19,6 km-re.
- Kádár László emlékplakett Kovászna 19,7 km-re. Dr Kádár László emlékplakett, Vargha Mihály - Kovászna.
- Erőd Bodzavám 19,7 km-re. A jól látható tüzérségi erőd mellett további hét kisebb sánc, katonai barakk helye található a területen. Bodzavámi kilátó - Tényleg jól látszanak az erőd nyomai, kiváncsi vagyok, ha megásnák, mit rejt.
- Erkel Ferenc emlékmű Kovászna 19,7 km-re.
- Ignácz Rózsa mellszobra Kovászna 19,7 km-re. Ignácz Rózsa mellszobra, Vargha Mihály 2007 - Kovászna.
- Fábián Ernő mellszobra Kovászna 19,7 km-re.
- Kovásznai Pokolsár 19,8 km-re. Kovászna híres székelyföldi gyógyüdülőhely. Működő gázfeltörés - Ugyan tudtam róla, de tiszta véletlenül kerültünk a Pokolsár közelébe.
- Geometrikus kompozició Kovászna 19,8 km-re. Geometrikus kompozició, Gazdáné Olosz Ella - Kovászna.
- Várhányás Maksán 19,8 km-re. A Várhányás egy erődített ősvár (pogányvár) volt, amelynek a 4-5 méter mély nyaksáncát ma is láthatjuk. A doboz maradékait összeszedtük - A tuskó teljesen elkorhadt.
- Református templom Kézdimárkosfalva 20 km-re. 1497-benMárkosfalva formában fordul elő.
- Barabás Miklós szobra Kézdimárkosfalva 20 km-re. Édesapja Barabás János, édesanyja Gaál Therézia. Csernatontol Katolnaig - Hat ez a rejtekdoboz egy nagyon kitett, helyen talalhato.
- Világháborús bunker 20,1 km-re. Erről tanúskodik jónéhány betonbunker és védőárok is. A célnak biztos megfelelt - A célnak biztos megfelelt, jó rálátás kínálkozik az Előpataki-hágóra.

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Szacsva vára adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Vadlesben - Az út nagyon sáros volt, de ezt feledtette velünk a sok vad megpillantása...
 • Megtaláltuk - A kapu zárva volt...
 • Hogy merre tovább? - Két lehetőség is van: 1...
 • Arra jartunk - De a vadaspark villanypasztorral orzott kapujatol csak a lest nezegettuk kivulrol, sovarogva...
 • Szacsva vára - Az V...
 • Gombaszedés közben ellenőriztük - A láda jó állapotban van, csak a füzet nedves egy kicsit...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Szacsva vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.