Lisznyópatak település (Kovászna megye) Központ: Uzon. Közeli települések: Sepsimagyarós (Magherus) 2.42 km-re, Szacsva (Saciova) 2.79 km-re, Lisznyó (Lisnau) 3.42 km-re, Dobollópatak (Valea Dobarlaului) 4.03 km-re, Bikfalva (Bicfalau) 4.4 km-re. Lisznyópatak román elnevezése: Lisnau-Vale.
Szállás

Szállás Lisznyópatak (Lisnau-Vale) - Uzon, Kovászna


Keress szállást Lisznyópatak közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Lisznyópatak (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Törökvár 1.25 km-re. Dobollópatak és Lisznyópatak között egy majdnem kelet-nyugat irányú hegyvonulat ágazik le a bodzafordulói hegyek legmagasabb pontjától, a Szeredő ponktól. A keleti részén található a 918 m magas Küszürüs-tető.
Szacsvai panoráma 1.7 km-re. Szacsvai panoráma
Lisznyópataki világvége 2.05 km-re. A világ kezdete vagy vége az az elhagyatott gyümölcsös? Valaki tud többet erről a völgyről?
Kockás tulipán-erdő 2.34 km-re. Meli útmutatása szerint Szacsváról a templom mellett jobbra, a mezei úton tovább indultuk Magyaros irányába. Az úttól balra van a csodálatos tulipánmező.
Szacsva vára 2.45 km-re. Szacsva vára
Református templom 2.74 km-re. A Szacsva patak felső völgyében egy dombtetőn, egy kivülről szerény, de belülről annál gazdagabb késő barokk templom található.
Csere-tető 3.53 km-re. A Csere-teto, vagy a helybeliek szerint 718 m magas Lisznyo-teto, a Lisznyo-patak es a Beldi-patak festoi kornyezeteben, a Bodzaforduloi-hegyek labanal fekszik.
Mező-tető 3.94 km-re. Sepsimagyarós Háromszék egyik kis települése a bodzafordulói hegyek előterében, a Cseretető alatt. A falu határában található legmagasabb pontról, a 717 méter magas Mező-tetőről, jól látszanak a félhold alakban elterülő környező települések: Uzon, Szentivánlaborfalva, Réty, Egerpatak, Szacsva.
Református templom 4.18 km-re. Lisznyó a Székelyföld déli részén, a Bodzafordulói hegység egyik völgytorkolatában, a Háromszéki medence keleti peremén található. Lisznyó neve szláv eredetű és erdőt jelent.
Borzvára Kispatakon 4.3 km-re. Kisborosnyó részének tekintik Kispatakot, pedig bő 1,5 km távolság választja el a két települést. A Bodzafordulói hegyek északi lejtőjéről, a Késa nevű helyről ered a Kispatak vize.
Hunárka 5.36 km-re. A Rétyi Nyírbe hatolva déli irányba először egy kevésbbé látszó, majd egy feltűnően széles homoktöltés halad, amely néhol 2 m-es magasságot is elér.
Fergettyűvár 5.43 km-re. A Fergettyűvár hegytetőjén ma már majden semmi sem látszik, nyomai eltüntette az eke vasa. A helyet ugyanis régen szántották, ma legelő.
[ Fel ↑ ]
Kockás tulipán 5.5 km-re. A kockásliliom, latin nevén Fritillaria meleagris, a liliomfélék családjába tartozó hagymás, egyszikű, évelő, fokozottan védett növényünk.
Református templom 6.2 km-re. A Feketeügy felé siető Szacsva patak völgyében fekvő Egerpatak nyugatról a Rétyi-nyírrel határos.
Nagy Piliske 6.57 km-re. A Nagy Piliske, az 1223 méterével, Brassó és Háromszék határán található és a Bodzai-havasok egyik jellegzetes csúcsaként ismeretes.
Rétyi-tó - Kovászna megye
Rétyi-tó - Kovászna megye
Veczerkő
Veczerkő
A Veczerkő Erősd falutól délre, 3 km-re található, a Felső-Veczer nevű hely déli lejtőjén.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Manastirea Suzana - Turisztikai látnivalók Sepsibesenyő - Turisztikai látnivalók Habud - Turisztikai látnivalók Zahanaua
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.