Szacsvai panoráma - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Szacsvai panoráma

Szacsvai panoráma

Szacsvai panoráma Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: A kerítésen túl Szacsva 1 Szacsva 2 De már közel vagy Merjek kutatni itt? Az első megtaláló csereajándéka? Szacsva 3 Bodor-birtok Magyaros Szacsva Korzeti hirado. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szacsvai panoráma fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szacsvai panoráma! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
12061 Csere-tető. A Csere-teto, vagy a helybeliek szerint 718 m magas Lisznyo-teto, a Lisznyo-patak es a Beldi-patak festoi kornyezeteben, a Bodzaforduloi-hegyek labanal fekszik. (különleges hely geodobozzal)
12277 Fergettyűvár. 3.9 km-re. (turisztikai hely geoládával) 13144 Mező-tető. Sepsimagyarós Háromszék egyik kis települése a bodzafordulói hegyek előterében, a Cseretető alatt. (látnivaló és geodoboz)
14774 Hunárka. A Rétyi Nyírbe hatolva déli irányba először egy kevésbbé látszó, majd egy feltűnően széles homoktöltés halad, amely néhol 2 m-es magasságot is elér. (különleges hely geodobozzal)
15100 Református templom. A Feketeügy felé siető Szacsva patak völgyében fekvő Egerpatak nyugatról a Rétyi-nyírrel határos.
16027 Kockás tulipán. A kockásliliom, latin nevén Fritillaria meleagris, a liliomfélék családjába tartozó hagymás, egyszikű, évelő, fokozottan védett növényünk.
17044 662. Lisznyó a Székelyföld déli részén, a Bodzafordulói hegység egyik völgytorkolatában, a Háromszéki medence keleti peremén található.
20784 Magyar Honvéd Rétyi Nyír. A Magyar Honvéd szobor Réty községtől keletre, a Kovásznára vezető főut mellett, a Rétyi Nyír természetvédelmi terület szomszédságában található.
21069 Milleniumi fenyves. 6.7 km-re. A Rétyi-nyír egy több hektáros természetvédelmi terület, növény- és állatritkaságai miatt Európa egyik csodája, a környékbeliek kedvelt turisztikai célpontja.
21424 Református templom. 6.8 km-re. Feldoboly látnivalója a festett fastukkóval díszített mennyezetű, 1768-ban épített református temploma.
23616 Református templom. 24373 SZNM 10 Szentivánlaborfalva Szentiványi sírkápolna. 24699 Nagy Piliske. Megközelítése legkönnyebben Dobollóról, vagy Keresztvárról lehetseges.
25195 Katolikus templom Szentivánlaborfalva Kovászna megye. 25195 Unitárius templom. A belsejében van egy emléktábla, amelyet 1939 - ben helyeztek el Berde Mózsa emlékére, aki az 1848-49-es forradalom és háromszéki önvédelmi harc egyénisége és vezetője volt.
26414 SZNM 11 Uzon. 26885 Komollói Nagyvár. 27164 SZNM 9 Római kasztrum. Székelyek Nagy Kincskeresése - 9.
29284 Székelybánja vára 1. A Várhegy viszonylagos magassága kicsi, csak 20 m.
29306 Székelybánja vára 2 Lécfalva Kovászna megye. A várhegy nem más mint a felsőháromszéki medencéből kiemelkedő tektonikus tanúhegy, amelyet több száz évvel ezelőtt még, a Feketeügy teljesen körülfolyta, és csak az északkeleti részen kapcsolódott a fennsíkhoz.
30976 SZNM 8 Eresztevény. stáció - Eresztevény - Gábor Áron síremléke Gábor Áron 1849 július 2-án hunyt el a kökösi csatában.
32665 Óriáspincetető. 10.4 km-re. Ereszteveny felett magasodik a Pincetető, az Óriáspincetetőn felépített térplasztika.
33096 Lécfalva. Lécfalva falu Romániában Kovászna megyében.
33350 Viadukt Keresztvár. Határában két alagutat is fúrtak, a Bodzafordulónál végződő a maga 4369 méteres hosszával ma is a leghosszabb vasúti alagút Romániában.
34107 Nagyvár. 10.9 km-re. 34220 SZNM 7 Maksa. Székelyek Nagy Kincskeresése - 7.
34326 Kisvár. Brassótól kelet-északkeletre, a Csukás-hegység északi lábánál, a Barcaság síkságának keleti szélén, a Nyén-patak mellett fekszik a körülbelül 6 km hosszan elnyúló Keresztvár község.
35975 Református templom. 1222-ben castrum quod Cruceburg nominatur.
37740 Sepsibesenyő régi temploma. A Csente-tető alatt, a Bodoki havas lábánál a Besenyő völgyében a nyolcvanas évek második felében a patak elzárásával víztárolót alakítottak ki  Azóta épülnek a hétvégi házak.
38044 Református templom. 38503 SZNM 12 Emlékoszlop Kökös. Székelyek Nagy Kincskeresése - 12-dik stáció - Kökös - A kökösi csata emlékoszlopa.
38748 1493. 39737 Angyalos. 40349 Óriáskő Szotyor. 40619 Sepsibesenyői tó. A 2 km hosszú tó északkeleti oldalán Maksa község, a délnyugati oldalán pedig Besenyő falu található.
42057 Mikes-kert Zágon. Zágon Mikes Kelemennek a szülőfaluja.
42340 Unitárius templom Kilyén. 1334-ben Kylien néven említi a pápai tizedjegyzék.
43002 Lovak szobra. Az egykori dálnoki ménes szálláshelye előtt áll a Lovak szobra, melyet Miholcsa József szobrász készített, az 1990-es évek közepe táján.
44808 Református vártemplom. A Sepsiszentgyörgytől néhány km-re délre fekvő Illyefalva látnivalója a 15-16-dik század körül épült várfallal körülvett, festett fapados, új kazettás mennyezetű református temploma.
45392 SZNM 6 Dálnok. Székelyek Nagy Kincskeresése - 6.
45944 Állomás környéki tavak. 45973 Gőzmozdony. A vadi új vasútállomás előtt vesztegel vakvágányon egy régi és érdekes korabeli igazi gőzmozdony.
46356 Halastó. A Szörcse falu melletti, Feketeügy holtágán kialakított tórendszer jobb sorsot érdemelne.

Románul - in limba romana: Panorama Saciova

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Református templom
Református templom - A Szacsva patak felső völgyében egy dombtetőn, egy kivülről szerény, de belülről annál gazdagabb késő barokk templom található.
Kockás tulipán-erdő
Kockás tulipán-erdő - Meli útmutatása szerint Szacsváról a templom mellett jobbra, a mezei úton tovább indultuk Magyaros irányába.
Szacsva vára
Szacsva vára 2.65 km-re. RH1379 Szacsva vára
Borzvára Kispatakon
Borzvára Kispatakon - Kisborosnyó részének tekintik Kispatakot, pedig bő 1,5 km távolság választja el a két települést.
Törökvár 2.94 km-re. Dobollópatak és Lisznyópatak között egy majdnem kelet-nyugat irányú hegyvonulat ágazik le a bodzafordulói hegyek legmagasabb pontjától, a Szeredő ponktól.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Szacsvai panoráma gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Egyik legszebb hely, erdemes felmenni - Kisse kicsi az odu, amiben a doboz van...
 • Szacsvai panoráma - Nagyon ötletes rejtés és kitartást igényel...
 • A doboz poénja - Töröltem a bejegyzésból a rejtekhelyre utaló konkrét utalásokat, hiszen a doboz poénja, hogy három lehetséges rejtekhely közül csak egyikben van a geodoboz...
 • Miutan a juhaszkutyak odebballtak - Megtalaltuk, miutan a juhaszkutyak kiugattak magukat es odebballtak...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Szacsvai panoráma? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.