Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Szacsvai panoráma - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Szacsvai panoráma turisztikai látnivalói

Szacsvai panoráma

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Szacsvai panoráma képtárból:

Szacsva 3
Szacsva 3
A kerítésen túl
A kerítésen túl
Szacsva 1
Szacsva 1
Szacsva 2
Szacsva 2
De már közel vagy
De már közel vagy
Merjek kutatni itt?
Merjek kutatni itt?
Az első megtaláló csereajándéka?
Az első megtaláló csereajándéka?
Bodor-birtok
Bodor-birtok
Magyaros
Magyaros
Szacsva
Szacsva

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szacsvai panoráma fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szacsvai panoráma!

... .. Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Szacsva, 1,19 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Szacsva környéke
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Szacsvai panoráma közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
1,3 km-re. Az úttól balra van a csodálatos tulipánmező. Csodálatos. Rengeteg bimbó van, főleg a rejtek körül. Nem a kockás tulipán nyílásának idején, de biciklis kincskereső körútunk alkalmával felkerestük a lelőhelyet. Meli útmutatása szerint Szacsváról a templom mellett jobbra, a mezei úton tovább indultuk Magyaros irányába.
2,6 km-re. Az V-dik találkozó alkalmával szervezett túrán találtuk meg ezt a ládát. A láda jó állapotban van, csak a füzet nedves egy kicsit.
2,7 km-re. Kisborosnyó részének tekintik Kispatakot, pedig bő 1,5 kmtávolság választja el a két települést. A Bodzafordulói hegyek északi lejtőjéről, a Késa nevű helyről ered a Kispatak vize. Ez a doboz az V-dik találkozóra volt rejtve. Tudás vagy szerencse? Kellemes kis seta, es a mai nap ez is meglett.
2,9 km-re. Dobollópatak és Lisznyópatak között egy majdnem kelet-nyugat irányú hegyvonulat ágazik le a bodzafordulói hegyek legmagasabb pontjától, a Szeredő ponktól. Ott voltam a rejtesnel. Jó rejtés. Kisse nehez volt odatalalni. A keleti részén található a 918 m magas Küszürüs-tető.
Lisznyópataki világvége 3 km-re. A világ kezdete vagy vége az az elhagyatott gyümölcsös? Valaki tud többet erről a völgyről? Mert csak sejtjük hogy hol vagyunk. A nyáron gombászgatni szerettünk volna a környéken, de ítéletidő ért utol, hogy a hely nevéhez illően stílusosan fejezzem ki magam.
3,8 km-re. A Fergettyűvár hegytetőjén ma már majden semmi sem látszik, nyomai eltüntette az eke vasa. A helyet régen szántották, ma legelő - ezt a kenyér alakú dombot Bibarc-tető néven ismerik a környékbeliek. Ezt a csapatmunkával elrejtett geoládát, csapatmunka nélkül találtam meg. Ritka szep a kilatas a kornyek falvaira. Ezt már nem sikerült megtalálnom.
3,8 km-re. A Csere-teto, vagy a helybeliek szerint 718 m magas Lisznyo-teto, a Lisznyo-patak es a Beldi-patak festoi kornyezeteben, a Bodzaforduloi-hegyek labanal fekszik.
4,2 km-re. Sepsimagyarós Háromszék egyik kis települése a bodzafordulói hegyek előterében, a Cseretető alatt. Vartam, hogy meg valaki hozzaszol e rejtekhelyhez, de hiaba. Ha már erre jártunk visszarejtettük a dobozt egy szív alakú mélyedésbe, kövek takarásába. A falu határában található legmagasabb pontról, a 717 méter magas Mező-tetőről, jól látszanak a félhold alakban elterülő környező települések: Uzon, Szentivánlaborfalva, Réty, Egerpatak, Szacsva.
4,7 km-re. A Rétyi Nyírbe hatolva déli irányba először egy kevésbbé látszó, majd egy feltűnően széles homoktöltés halad, amely néhol 2 m-es magasságot is elér. Ezt a geodobozt rejtés előtt találtam meg :-) Hogy volt ez lehetséges? A rejtekhely találkozó alkalmával találtuk meg. Megtalaltuk, egy gyonyoru keso oszi delutanon.
4,8 km-re. A Feketeügy felé siető Szacsva patak völgyében fekvő Egerpatak nyugatról a Rétyi-nyírrel határos, területét már az őskorban is lakták. Mennyire lenne fair bejelenteni, hogy megtaláltam? Ha együtt rejtettétek a geodobozt, akkor az Ott voltam a rejtésnél bejegyzéstípust használhatod. Nem voltam jelen a rejtésnél, megtaláltam. A közigazgatásilag Réty községhez tartozó falucskától délkeletre, egy legelőnek használt dombocska tetején egykor vár álott, melynek emlékét a Fergettyűvár helynév őrzi.
5,1 km-re. A kockásliliom, latin nevén Fritillaria meleagris, a liliomfélék családjába tartozó hagymás, egyszikű, évelő, fokozottan védett növényünk. Történetesen pont ma készültünk a Rétyi Nyírbe, tehát pont jókor jelent meg ez a láda, így megtudtuk csodálni ezeket a kockásliliomokat. Na ez aztán a sebesség. Elékerült ez a doboz is. Jellegzetes nedves réti, kora tavaszi növényünk, mely áprilisban tömegesen nyílik.
Református templom Lisznyó 5,4 km-re. Lisznyó a Székelyföld déli részén, a Bodzafordulói hegység egyik völgytorkolatában, a Háromszéki medence keleti peremén található. Lisznyó neve szláv eredetű és erdőt jelent. Ma székely zászló van a zászlórúdon. Megtaláltuk, és csatlakozva az elöttünk szólókhoz akik nem jegyezték még be a találatukat, valóban hideg - sőt március 23hoz képest nagyon hideg van. Elindultunk mi is egy kis setara.
6,6 km-re. A Magyar Honvéd szobor Réty községtől keletre, a Kovásznára vezető főut mellett, a Rétyi Nyír természetvédelmi terület szomszédságában található. A szobrot 1942-ben állították az I világháboruban harcolt rétyi 24-es honvéd gyalogezred, a brassói 24-es Honvéd Bajtársi Szövetség tagjai. Meglett a dobozka leírás szerint. Kezdem egy olyan példával, amelyben mindenki számára egyértelmű, hogy melyik a jobb és bal oldal. Gratulálok a megtaláláshoz.
6,7 km-re. A Rétyi-nyír egy több hektáros természetvédelmi terület, növény- és állatritkaságai miatt Európa egyik csodája, a környékbeliek kedvelt turisztikai célpontja. Udv, tud meg valaki valamit errol a dobozrol? Aznap Szacsvára tartottunk, így magától érthetődött, hogy levadásztuk elsőknek ezt a ládát. Ez egy teljesen uj doboz.
6,8 km-re. Feldoboly látnivalója a festett fastukkóval díszített mennyezetű, 1768-ban épített református temploma.
7,5 km-re. A többszöri felujítás ellenére szentélye máig megőrizte eredeti, félköríves formáját. A geodobozt nagyon könnyű volt megtalálni. Megtaláltam a dobozt. Kellemes nyarias idoben kerestuk fel a regeszeti asatasairol hires Dobolyka teton allo templomot. Réty református templomát az évszázadok során kétszer ujították fel, először a 16-dik században, majd a 19-dik század második felében.
7,8 km-re. Hajnali részegség. Ott voltunk a rejtésnél.
7,9 km-re. A Nagy Piliske, az 1223 méterével, Brassó és Háromszék határán található és a Bodzai-havasok egyik jellegzetes csúcsaként ismeretes. Megközelítése legkönnyebben Dobollóról, vagy Keresztvárról lehetseges.
8 km-re. It komoly keresztesháború zajlott atyánkfiai között valamikor.
8 km-re. A szentivánlaborfalvi unitárius templom 1826 -ban épült. A belsejében van egy emléktábla, amelyet 1939 - ben helyeztek el Berde Mózsa emlékére, aki az 1848-49-es forradalom és háromszéki önvédelmi harc egyénisége és vezetője volt.
8,4 km-re. Elő a világjáró bakancsokkal. Ott voltunk a rejtésnél.
8,6 km-re. Komolló, Réty község egy része, a vár a Feketeügy jobb partján fekszik egy magasabb teraszon. Megtaláltam a dobozt. Körbesétáltuk a kasztrumot, de nem sikerült a dobozt megkeresni zavaró tényezők, vagyis juhnyáj miatt. Mint egy hegy úgy tornyusul a falu fölé.
8,7 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 9-dik stáció - Réty - Római kasztrum Komolló. Ott voltunk a rejtésnél. Megtaláltuk Szabika segítségével. Nehéz volt nem káromkodni.
9,3 km-re. A Várhegy viszonylagos magassága kicsi, csak 20 m. Ha megkívántátok, ti is elkészíthetitek. Ez majd alkalom es ordogadtaval kiprobaltatik. A terkepen egy kovasznai haz jelenik meg a foteri park kozelben, s Lécfalva az más. Lécfalvától délre, az árterület fölé emelkedik, a kelet-nyugat irányú 550 m magas Várhegy-domb.
Székelybánja vára Lécfalva 9,3 km-re. A vár a Cófalva és Lécfalva között található, a Feketeügy jobb partján. A várhegy nem más mint a felsőháromszéki medencéből kiemelkedő tektonikus tanúhegy, amelyet több száz évvel ezelőtt még, a Feketeügy teljesen körülfolyta, és csak az északkeleti részen kapcsolódott a fennsíkhoz. Igaz mar 2013-ban talaltam egy rejtekladat itten a vadalmafa alatt.
9,9 km-re. Gábor Áron 1849 július 2-án hunyt el a kökösi csatában. Ott voltunk a rejtésnél. Én megtaláltam. Igen, hézagban volt. Holttestét szülőfalujában, Bereckben kívánták eltemetni a székelyek, de az oroszok is meg akarták szerezni, a helyiek megfélemlítése céljából.
10,4 km-re. Ereszteveny felett magasodik a Pincetető, az Óriáspincetetőn felépített térplasztika. Egy kis munka utáni, esti keresgélés. Kivettük a bigyót belőle, igyekszünk minél hamarabb máshova helyezni. Szerintunk ez a hely megerdemli a dobozkat.
10,5 km-re. Sepsiszentgyörgytől 17 km-re keletre a Feketeügy jobb partján fekszik. A várhegyi doboz adatait nézegetve vettem észre, hogy Lécfalván is van egy doboz. Lécfalva falu Romániában Kovászna megyében, közigazgatásilag Nagyborosnyóhoz tartozik, a szomszédos Várhegy falut 1899-ben csatolták Lécfalvához.
10,6 km-re. 1924 és 1928 között a Brassó-Bodzaforduló vasút építése a fellendülés időszakát jelentette Keresztvár életében. Határában két alagutat is fúrtak, a Bodzafordulónál végződő a maga 4369 méteres hosszával ma is a leghosszabb vasúti alagút Romániában. Ugy nez ki, hogy nagyon nem tolongtak e rejtek korul.
10,9 km-re. Brassótól kelet-északkeletre, a Csukás-hegység északi lábánál, a Barcaság síkságának keleti szélén, a Nyén-patak mellett fekszik a körülbelül 6 km hosszan elnyúló Keresztvár község. A község határában két várhely is található, egyikük a Nagy-Várhegyen terül el.
10,9 km-re. A harangozó asszonyság férje-úra beengedett a templomba. Ott voltunk a rejtésnél.
10,9 km-re. A község határában két várhely is található, egyikük a Kis-Várhegyen állt egykor. Brassótól kelet-északkeletre, a Csukás-hegység északi lábánál, a Barcaság síkságának keleti szélén, a Nyén-patak mellett fekszik a körülbelül 6 km hosszan elnyúló Keresztvár község.
Református templom Keresztvár 11,5 km-re. A legújabb kutatások alapján ezt a várat azzal a várrommal azonosítják, amely Bodzaforduló völgyében, a Tatárhágó útvonalán fekszik, körülbelül 30 km-re Keresztvár falutól. 1211-ben a Barcaságba telepített német lovagrend annak délkeleti részén erős várat épít.
Sepsibesenyő régi temploma 12 km-re. Jó időben, gyönyörű helyen, szépen karbantartott templom ez a besenyői. Nehezen lett meg a doboz. Ha Besenyo akkor viztarolo, pionirtabor, tanosveny es pro natura talalkozohely is egyben. A Csente-tető alatt, a Bodoki havas lábánál a Besenyő völgyében a nyolcvanas évek második felében a patak elzárásával víztárolót alakítottak ki  Azóta épülnek a hétvégi házak. - Református templom Zágon 12,1 km-re.
SZNM 12 Emlékoszlop Kökös 12,3 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 12-dik stáció - Kökös - A kökösi csata emlékoszlopa. A Székelyek Nagy Menetelésére, na meg a Nagy Kincskeresésre készülödve segítettünk a trekkingklubnak a rejtésben. Szépen ment le a nap. Megtaláltuk , mi innen indultunk a Székely Nagy Kincskeresésre .
Mikes-Szentkereszty kúria Zágon 12,3 km-re. Emblematikus, szép kúria.
12,7 km-re. Honnan a falu szép neve, ha nem a reformáció előtti templom védőszentjéről, aki a két arkangyal, Szent György és Szent Mihály volt? Nos, lehet, hogy éppen róluk nevezték el a falut. Ez is megvan. Valamikor a 2000-es evekben itt dolgoztam es epitettuk a fahazakat a nemeteknek. Sikerült megtalálni a dobozkát, kicsit sáros, de ép állapotban.
12,8 km-re. A szikla tetőlapján egy öt láb átmérőjű embersarok alakú bemélyedés van. Megkerült az ozsdolai Óriáskő is. Soha se fedeztük volna fel, ha nem rejtettél volna oda ládát. Meg juniusban kerestem meg ezt a helyet, tenyleg erdekesek ezek a nagy kovek. Az Óriáskő Szotyor határában, a falu felső végén, a sportpálya fölötti terasz oldalában van, a Köveskert nevű helyen.
12,9 km-re. A besenyői tó Kovászna megye egyik legnagyobb tava, az 1980-as években létesült. Vegre egy nekem valo doboz. Csónakázás és dobozrejtés? A szekely capa a tobol felkoltozott a maksai hegyoldalba, s ott rakta le a ladajat. A 2 km hosszú tó északkeleti oldalán Maksa község, a délnyugati oldalán pedig Besenyő falu található.

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Szacsvai panoráma adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Sikerült megtalálnom - Bár a doboz, inkább a magyarosi panorámát látja, mint a szacsvait. Szerencsére velem volt a feleségem.
 • Magyarosi panoráma - A rejtek közeléből tényleg Magyarósra lehet inkább rálátni. A szacsvai templom rejteke felől érkezők egyszer Szacsva falura látnak rá.
 • A képet is törölni kéne - Akkor a képet is törölni kéne, amit feltettem.
 • Szacsvaiak - Megtalálták a "szacsvaiak" is.
 • Miutan a juhaszkutyak odebballtak - Megtalaltuk, miutan a juhaszkutyak kiugattak magukat es odebballtak. Szerencse.
 • A doboz poénja - Töröltem a bejegyzésból a rejtekhelyre utaló konkrét utalásokat, hiszen a doboz poénja, hogy három lehetséges rejtekhely közül csak egyikben van a geodoboz.
 • A társaság türelmetlen volt - Nagyon ötletes rejtés és kitartást igényel. Krisztina már le is mondott a keresésről, mert a társaság türelmetlen volt.
 • Egyik legszebb hely, erdemes felmenni - Kisse kicsi az odu, amiben a doboz van. Nem fert be a kezem ide se, de azert egy faval sikerul kivenni.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Szacsvai panoráma? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.