Gőzmozdony - Sepsiszentgyörgy - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Sfantu Gheorghe - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Gőzmozdony - Sepsiszentgyörgy

Ha már Marosvásárhelynek van gőzmozdonya, Sepsiszentgyörgynek is miért ne lenne? A vadi új vasútállomás előtt vesztegel vakvágányon egy régi és érdekes korabeli igazi gőzmozdony. Ezt vettük vallatóra. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Gőzmozdony... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Gőzmozdony Sepsiszentgyörgy rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
4914 Egykori Hungária szálló. Egykori Hungária szálló, ma a Posta épülete. 5486 Bronz Vilma. Bronz Vilma, az integető lány. 5884 Székely Nemzeti Múzeum. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum, Kós Károly tervei alapján épült 1911-12-ben. 6176 Bod Péter Megyei Könyvtár. Sepsiszentgyörgy 1948 előtt két jelentős könyvgyűjteménnyel büszkélkedhetett. 6494 Forrás az Olt partján. Sepsiszentgyörgyről Tusnád fele, a várostáblától nem messze, ha jobbra fordulsz, a mezőn megtalálod a forrást. 6936 Vártemplom. A város régi Ópiaca, a mai Kálvin tér építészeti műemlékegyüttes. 7304 Első világháborús hősök emlékoszlopa. 7461 Kariatida szobor. A Kariatida nevű, fába faragott térszobor Sepsiszentgyörgy Újszemerja lakónegyedében, az Andrei Saguna és Vasile Goldis utcák kereszteződésénél levő parkocskában található. 8516 Nagy-Bogáts kúria. Sepsiszentgyörgy Szemerja városrészében, a József Attila utca 12 szám alatt áll az eklektikus, tornyos, Nagy-Bogáts családi ház. 9015 Unitárius templom. 1334-ben Kylien néven említi a pápai tizedjegyzék. 10679 Őrkő. Sepsiszentgyörgyön van egy érdekes hely, Őrkőnek hívják. 11386 Sepsiszentgyörgyi Panoráma. 11599 Kolcza-gödör. 13179 Szentkereszty-kastély. A Szentkereszty-kastély Sepsiárkos alsó végében helyezkedik el, a főutról jegenyesor által határolt ut vezet fel hozzá. 13461 Szoborpark. 15458 Református erődtemplom. Sepsiszentgyörgytől észak-keletre, a Szépmező északi részén, az Olt bal parti teraszán fekszik Gidófalva. 15697 Unitárius vártemplom. A sepsiárkosi unitárius templom berendezéséből figyelemre méltó a gótikus orgona, a márványozott festésű, három faragott vázával díszített papi szék, valamint a késő klasszicista, díszítetlen padsor.

Néhány székely szó jelentése:
Csürke = Csirke. Csutak = Törzsrész. Cukház = Átok, fene, süly. Cüvek = Cölöp. Czüvek = Kisebb és rövidebb karó, amit a földbe vernek. Dajnál = Énekel.

Különleges látnivalók - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Állomás környéki tavak
Útban a vasútállomás fele, jobbkéz felől, átkelve az Olt hídján, egy tavat láthatunk kis szigettel a közepén.
Millenniumi fenyves
1896-tól kezdődően a millennium emlékére emlékfákat, általában fenyveseket ültettek.
Hol volt hol nem volt
A Hol volt, hol nem volt.
Szobrok a Bálház helyén
Sepsiszentgyörgyön, az úgynevezett Régi piac terén, a Csiki út és a Grigore Balan út sarkánál lévő kis zöldövezetben, néhány műalkotás áll.
Születés szoborkompozició
A Születés nevű szoborkompozició Sepsiszentgyörgyön, a Császár Bálint és a Nicolae Iorga utcák találkozásánál, tömbházak között található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Soros mozdony es nem Berci - Kersd elol, ahova befersz...
 • Megy a gőzös - Eső után, vizes volt minden, de a geodoboz jól elrejtve, szárazon maradt...
 • Egy meglepően jó rejtés - Bevallom, picit tartottam ettől a rejtéstől...
 • Söröspalack - Jókor érkeztünk...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.