Hollókő - Budák - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Cusma Livezile - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Beszterce-Naszód megye

Hollókő - Budák

A Hollókő természetvédelmi terület Felső-Budákról közelíthető meg, a Kolibica-tó irányába vezető aszfaltos erdőkitermelő úton. 7 km után van egy erdészház sorompóval. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Hollókő - 1 Hollókő - 2 Hollókő - 3 Geológus-tűje - 1 Geológus-tűje - 2 Geológus-tűje - 3 Geológus-tűje - 4 Hollókő alulról Hollókő szemből A tű... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Hollókő Budák rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
46117 Vörösfenyő erdő Paszmos. 46940 Kolibica völgyzáró gát. A Kolibica-tó egy 13 km hosszú és 270 hektár területű mesterséges vízgyűjtő a Beszterce folyón. 48441 Teleki-kastély. 48532 600 éves mocsári tölgy. A paszmosi mocsári tölgy a helybéli Teleki kastély mögött, 25 m-re található. 51000 Simontelke. Bár nincs róla okleveles adat, minden valószínűség szerint a középkorban temploma volt. 51339 Nyugati kilátó. Az Isten széke a Kelemen-havasok leglátogatottabb kilátópontja, különösen a Maros megyeiek kedvenc túracélpontja. 51596 Sebes-patak völgye. Sebes-patak völgye. 51904 Csúcsplató. 52322 Zsinagóga. 52655 Keleti kilátó. Az Istenszéke a Kelemen-havasok legnyugatibb része, és bár csupán 1380 m magas, de jellegzetes formája amely az emberek fantáziáját igencsak megmozgatta, és amiről talán legszebben Wass Albert írt, valamint a fenséges kilátás, amit biztosít, annak egyik leglátogatottabb helyévé teszi. 52793 Kisiparosok székháza. Besztercei Kisiparosok Székháza, ma George Cosbuc Városi Kulturális Központ. 53038 Ortodox templom. Szűz Mária templomba vezetése ortodox templom, egykori Szent András minorita ferences kolostor. 53057 Kolibicai panoráma. 53349 Andreas Beuchel egykori lakóháza. Andreas Beuchel egykori lakóháza, Ion Zidaru lakóháza néven ismerik. 53685 Ezüstműves ház. Ezüstműves ház, németül Goldschmiedehaus, ma Megyei Művelődési Igazgatóság.

Természeti értékek - Beszterce-Naszód megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Geológus tűje
A Hollókő sziklavilágának távolról látható érdekessége egy 10 m magas, magányos sziklatorony.
Jakabkő
A Lunga-patak mellett fekvő Kusma községtől 2 km-re délre, a 949 m magas Jakabkő sziklaszirtjén egykor Árpád-kori vár állt, melyre a falu keleti szélétől induló talajúton juthatunk fel.
Kusma-kő 5.84 km-re. Kusma-kő (Kusmai kő) - Kelemen-havasok.
Budak-völgyi tölgyerdő
Óvárhely kijáratánál, Kisdemeter felé (173-as megyei út) jobbra egy földút vezet egyenesen a 6 hektáros liget-, tölgyerdő felé.
Tatárka-kő 10.6 km-re. Tatárka-kő - Kelemen-havasok.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Tíz évvel ezelőtt jártam a Hollókőnél - Felmásztam a tetejére is, talán onnan a leglátványosabb a Geológus tűje...
 • Nyomokat követve - A Budak-völgyi tölgyerdőnél találkoztunk Déliáikkal...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.