Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Borvízforrás - Zsögödfürdő - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Borvízforrás - Zsögödfürdő

Borvízforrás - Zsögödfürdő | Hol van ez a hely?

Zsögödfürdő, a Borszékkal egyidős fürdőtelep, Csíkszereda déli kijáratánál, az Olt jobb partján található. 17 kádas meleg fürdője 1957-ben épült, azóta többször felújították.

A telepen melegített vizű úszómedence, és mofetta is található. Külső, hideg vizes, 17 fokos úszómedencéjét 1980-ban építették. 1990 után, több más fürdőhellyel együtt, Zsögödfürdőn is befejeződött a színes fürdőélet.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Zsögödi borvízforrás Fedett pihenőhely Fedett forrás Borvíz Esti borvizezés Faszerkezet. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Borvízforrás Zsögödfürdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Zsögödfürdő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Borvízforrás! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Borvízforrás Zsögödfürdő közelében?
Csihányos. A Csihányos egy délnyugat-északkelet irányban elnyúló hegyláb, amely a Rejtek- és a Szentvér-patak völgye között helyezkedik el, a Várhegytől keletre levő Faragó-domb és Zsögödfürdő között.
Mikó-kúria. Mikó-kúria Csíkzsögöd, műemléképület a 19-dik századból.
Nagy Laji dombja. A nevezetes domb Csíkzsögöd és Csíkszereda határán fekszik, jelenleg a Megyei Kórház, valamint a Harvíz szögesdróttal elkerített létesítménye található rajta. A dombon - Nehéz volt ráakadni a kicsi sárga emberkére a nagy oldalban, de csak addig amig nem a megfelelő gödörben kerestem, utána ment minden mint a karikacsapás. (itt geodobozt is lehet keresni)
(érdekes hely geoládával) Harom vára. 2.4 km-re. Zsögödi túra 1. - Vasárnap lévén, úgy döntöttünk, hogy kirándulunk egyet Zsögöd környékén. (turisztikai hely geoládával) Borsáros-fürdő. The 1 km long, 50-200 m wide Borsaros nature conservation area lies on the right bank of the river Olt, at 651 m altitude, to the left of the road leading from Sancraieni to Sansimion. A kültéri fürdő maradványai megvannak - A kültéri Borsáros fürdő sajnos nincs használható állapotban.
Szeredai fürdő. Törvényszéki palota. Törvényszéki palota - Csíkszereda, 1904.
Egykori határőrség székhelye. 2.9 km-re. Az egykori határőrség székhelye Csíkszeredában.
Csiszér-ház Hargita megye. Suta-tó. A Suta-tó egy mesterséges tó, amelyet a Fitód patakán hoztak létre, Csíkszereda mellett. Elhanyagolt hely - Megtalaltuk. (látnivaló és geodoboz)
A csíkszeredai Vár-tér. Főúri rezidenciának épült a reneszánsz várkastély. Aki nem hiszi, az járjon utána - Remélem azért ügyelsz rá, hogy ne figyeljenek fel rád keresés közben.
András Pista-borvízforrás. András Pista kútja - Borsáros, Csíkszentkirály.
A hősök régi temetője. A majdnem 1 hektáros terület a város tulajdona. Sírkövek - Az összes középső kerítés elemet végigtapogattam, mert csak azok U alakúak, de egyikben sem találtam dobozt.
A Vár-tér szilfája. A méltóságteljes fa koránál fogva sokat mesélhet a környezetéről, hiszen a legtöbb épületnél idősebb.
Borsáros-láp Hargita megye. A Borsáros természetvédelmi terület az Olt jobb partján, 651 m tengerszintfeletti magasságban, 1 km-es hosszúságban, 50-200 m szélességben, Csíkszentkirály határában, a Csíkszentsimon felé vezető úttól balra terül el. Lakat alatt - Sajnos ez a rejtekhely már nem látogatható, mivel a bekerített természetvédelmi területet lakattal lezárták.
Szent Kinga-templom. 2003 július elején az átrendezés miatt költöztették a Szécseny nevű dűlőbe, a Hargita lábához. Újrarejtés a Rejtők napja alkalmából - Ma május elseje, a Rejtők napja a játszóterünkön.
Véreskép. Terméskőből emelt, mésszel vakolt, vaskerítéssel övezett emlékmű. Jelentem a geoboz a helyén - Beirtuk a nevunket a kis noteszba.
Vákár Lajos műjégpálya. Nem a parkban van a geodoboz - A geodoboz nem a műjégpálya épülete előtt levő parkban van elrejtve, hanem oldalt, a Hősök parkja felé. A fűzfa.
A református imaház erkélye. Az épületnek jelentéktelen homlokzata, valamint az egykori kocsibejáróra szerelt kapuja van. Gyerekzsivaj - Délben érkeztem a Konzulátushoz.

Borvízforrás Zsögödfürdő románul - in limba romana: Izvorul Baile Jigodin


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Zsögödfürdő térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Borvízforrás gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Ládaellenőrzés - Ma este kibicikliztem Zsögödfürdőre, a borvízforráshoz...
 • Végre megvan - Sokadjára keresem...
 • Legyen egy ilyen rejtés is - Én már többször is ellenőriztem a rejtést, és a geodoboz mindig a helyén volt...
 • Próba cseresznye - Na ezt már sokadjára keresem, de még nem találtam meg...
 • Ez tényleg jól el van rejtve - Bő 15 percig kereshettem , mert nem volt senki sem a környéken, de nem találtam meg...
 • Türelemjáték - Amit e ládakeresés során megtanultam: a borvíztöltők exponenciálisan szaporodnak...

Sikerült eljutni Zsögödfürdő környékére? Tetszett a Borvízforrás? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Egykori kemping
Egykori kemping
Zsögödfürdőn, közel a kezelőközponthoz, egy régi kemping tönkrement faházait találjuk, a strand felé menet.
Ördöglik sziklafal
Ördöglik sziklafal
Az Ördöglik sziklafal egy igazi rejtett hely.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.