Borvízforrás - Zsögödfürdő - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Borvízforrás - Zsögödfürdő

Borvízforrás - Zsögödfürdő

Zsögödfürdő, a Borszékkal egyidős fürdőtelep, Csíkszereda déli kijáratánál, az Olt jobb partján található. 17 kádas meleg fürdője 1957-ben épült, azóta többször felújították. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Zsögödi borvízforrás Fedett pihenőhely Fedett forrás Borvíz Esti borvizezés Faszerkezet. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Borvízforrás Zsögödfürdő fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Zsögödfürdő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Borvízforrás! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Zsögödfürdő közelében?
3024 Zsögödi régi temető. A Fitód-patak partján fekszik, a város déli nyúlványát képezve. (itt geodobozt is lehet keresni)
3363 Égigérő vackorfa. A világhálón egy nagyon szép, meseszerű leírás olvasható a Csíkszentkirályhoz tartozó Fenyés völgyében levő vackorfáról.
3705 Nagy Imre képtár. 4076 Zsögödi vár. A zsögödi várnak is nevezett egykori erődítmény az Olt jobb partja fölé emelkedő Kis-Vár dombján volt. (látnivaló és geodoboz)
4412 Római katolikus templom. évi regestrumban jelentkezik először 20 kapuval a Szeredához tartozó Mártonfalvával együtt. (itt geodobozt is lehet keresni)
4465 Csihányos. A Csihányos egy délnyugat-északkelet irányban elnyúló hegyláb, amely a Rejtek- és a Szentvér-patak völgye között helyezkedik el, a Várhegytől keletre levő Faragó-domb és Zsögödfürdő között.
4619 1437. Mikó-kúria Csíkzsögöd, műemléképület a 19-dik századból.
5743 Nagy Laji dombja. 1.8 km-re. Nagy Laji dombja közismert helynév a csíkszeredaiak számára. (látnivaló és geodoboz)
6311 Hadiárok lőállásokkal Csíkzsögöd. 7608 Harom vára. Harom vára a 12-dik század eleje körül épült és az Erdélyt keletről védelmező várrendszerhez tartozott.
8732 Borsáros-fürdő. It can also be approached from Jigodin Bai, half an hour walking.
8827 Szeredai fürdő. A helybeliek által Szeredai fürdőnek nevezett, egykori Katalin-fürdő az Olt jobb partján feltörő langyos források vizére épült.
9024 Törvényszéki palota. Törvényszéki palota - Csíkszereda, 1904.
9068 Egykori határőrség székhelye. Az egykori határőrség székhelye Csíkszeredában.
9172 Csiszér-ház. 9276 Suta-tó. A tavat 2007 nyarán lecsapolták, jelenleg csak a Suta II.
9301 1389. Főúri rezidenciának épült a reneszánsz várkastély.
9354 András Pista-borvízforrás Csíkszentkirály. András Pista kútja - Borsáros, Csíkszentkirály.
9448 3641. A majdnem 1 hektáros terület a város tulajdona.
9455 A Vár-tér szilfája. 9458 Borsáros-láp. A Borsáros természetvédelmi terület az Olt jobb partján, 651 m tengerszintfeletti magasságban, 1 km-es hosszúságban, 50-200 m szélességben, Csíkszentkirály határában, a Csíkszentsimon felé vezető úttól balra terül el.
9524 Szent Kinga-templom. A reménység szimbólumává vált deszkatemplom Borbély Gábor nevéhez fűződik.
9681 Véreskép. A Csíkszereda és Csíkszentlélek közötti út jobb oldalán, közel a falu kijáratához, a legmagasabb ponton áll az 5,5 m magas és 2 x 2 m alapú emlékmű.
9853 Vákár Lajos műjégpálya. Annak a nevét, aki a 70 éves csíki jégkorongsportnak hat évtizeden át volt alappillére.
9982 A fűzfa.
9998 A református imaház erkélye. Csíkszeredában a Petőfi Sándor utcában, a költő nevét viselő iskolával szemben található a református imaház.
10098 Hamerock strand Csíkszereda Hargita megye. A csíkszeredaiak egykori kedvenc strandolási helye, a Hamerock strand, az 1980-as években létesült a vasútállomás közelében, a Brassói út mellett.
10315 Duglászfenyők Csíkszereda. A központi park, tömbházak melletti szélső sétányának kultúrház felőli bejáratánál húzódik meg szerényen a négy fenyőfa.
10346 Jégkorongozók Csíkszereda. Törős Gábor 1978.
10353 1851. 10890 Római katolikus templom Csíkszentkirály Hargita megye. A jelenlegi római katolikus templom melletti hársfasort kivágták, ezért Csíkszentkirályról a település déli kijáratánál levő temető kápolna melletti öreg hársfák mesélnek.
11207 Keskenylevelű ezüstfa. Ha beszélni tudna, felhívná magára a figyelmet.
11687 Csukás-tisztás. 11919 Bors-kúria Csíkszentkirály. A Bors-kúria bejárati kapuja állítólag nem szerepel a műemlékek jegyzékében.
12114 Csíkszentléleki 500 éves hársfa Hargita megye. Csíkszentlélek község temploma melletti hársfát valószínűleg az 1500-as években ültethették.
12343 4901. 12409 Cserépgyári borvízforrás Csíkszentkirály. Alcsík borvízforrásokban leggazdagabb települése, Csíkszentkirály, egyik legforgalmasabb borvízkútja a főút melletti, az egykori téglagyár előtti forrás.
13018 Székely Lehel ajándéka. Érdekes lenne ismerni a szekér történetét.
13062 Márton Áron Gimnázium Csíkszereda. A Márton Áron Gimnázium Csíkszereda legimpozánsabb épülete, a Szék útja és a hajdani Rákóczi utca (ma Márton Áron utca) találkozásának közelében található, szecessziós stílusban épült 1909 és 1911 között.
13226 4492. A régi Micsurin-kert területéből ma már csak egy vékony zöldsáv maradt meg, mely a Piaristák Tanulmányi házától a Szék útja felé vezet.

Románul - in limba romana: Izvorul Baile Jigodin

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Zsögödfürdői vár 0.24 km-re. A zsögödfürdői vár az Olt jobb partján, a Malomföldnek nevezett helyen volt, ott ahol a zsögödfürdői házak felé emelkedő távközlési antenna is van.
Egykori kemping
Egykori kemping - Zsögödfürdőn, közel a kezelőközponthoz, egy régi kemping tönkrement faházait találjuk, a strand felé menet.
Ördöglik sziklafal
Ördöglik sziklafal - Az Ördöglik sziklafal egy igazi rejtett hely.
Ördöglik
Ördöglik - Az Ördöglik környékét elsősorban a csíkszeredai terepkerékpárosoknak ajánlom, de a hely természetesen gyalogosan is felkereshető.
Panoráma a zsögödi szorosra
Panoráma a zsögödi szorosra - Zsögödfürdő Csíkszereda déli kijáratánál található, a város egyik, szépen rendben tartott szabadtéri, ásványvizes fürdője.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Zsögödfürdő térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Borvízforrás gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Ládaellenőrzés - Ma este kibicikliztem Zsögödfürdőre, a borvízforráshoz...
 • Végre megvan - Sokadjára keresem...
 • Legyen egy ilyen rejtés is - Én már többször is ellenőriztem a rejtést, és a geodoboz mindig a helyén volt...
 • Próba cseresznye - Na ezt már sokadjára keresem, de még nem találtam meg...
 • Sikerült eljutni Zsögödfürdő környékére? Tetszett a Borvízforrás? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.