Borvízforrás - Zsögödfürdő - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Jigodin-Bai Miercurea Ciuc - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Borvízforrás - Zsögödfürdő

Zsögödfürdő, a Borszékkal egyidős fürdőtelep, Csíkszereda déli kijáratánál, az Olt jobb partján található. 17 kádas meleg fürdője 1957-ben épült, azóta többször felújították. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Zsögödi borvízforrás Fedett pihenőhely Fedett forrás Borvíz Esti borvizezés Faszerkezet... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Borvízforrás Zsögödfürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
3705 Nagy Imre képtár. Csíkszereda képzőművészeti szempontból nevezetes látnivalója a csíkzsögödi Nagy Imre képtár. 4076 Zsögödi vár. A zsögödi várnak is nevezett egykori erődítmény az Olt jobb partja fölé emelkedő Kis-Vár dombján volt. 4412 Római katolikus templom. Az 1567. 4465 Csihányos. A Csihányos egy délnyugat-északkelet irányban elnyúló hegyláb, amely a Rejtek- és a Szentvér-patak völgye között helyezkedik el, a Várhegytől keletre levő Faragó-domb és Zsögödfürdő között. 4619 Mikó-kúria. Mikó-kúria Csíkzsögöd, műemléképület a 19-dik századból. 5743 Nagy Laji dombja. Nagy Laji dombja közismert helynév a csíkszeredaiak számára. 6311 Hadiárok lőállásokkal. 7608 Harom vára. Harom vára a 12-dik század eleje körül épült és az Erdélyt keletről védelmező várrendszerhez tartozott. 8732 Borsáros-fürdő. The 1 km long, 50-200 m wide Borsaros nature conservation area lies on the right bank of the river Olt, at 651 m altitude, to the left of the road leading from Sancraieni to Sansimion. 8827 Szeredai fürdő. A helybeliek által Szeredai fürdőnek nevezett, egykori Katalin-fürdő az Olt jobb partján feltörő langyos források vizére épült. 9024 Törvényszéki palota. Törvényszéki palota. 9068 Egykori határőrség székhelye. Az egykori határőrség székhelye Csíkszeredában. 9172 Csiszér-ház. A Csiszér-ház Csíkszeredában, 1911-ben épült, jelenleg lakóház. 9276 Suta-tó. A Suta-tó egy mesterséges tó, amelyet a Fitód patakán hoztak létre, Csíkszereda mellett. 9301 A csíkszeredai Vár-tér. A Mikó-várat Mikó Ferenc 1623-ban kezdte építeni és az 163O-as években fejezték be.

Néhány székely szó jelentése:
Gób = Cserepes tűzhely. Göbő = Gübés hely, patak mélyedése, csorgó alatti rész. Gödöje = A kövér, s kissé beszeszelt alak. Gója = A Maroson való átkelésre használt, kisebb tutaj. Gombolyog = Gömbölyű. Gönde = Kövér, gömböc.

Természeti értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Zsögödfürdői vár 0.24 km-re. A zsögödfürdői vár az Olt jobb partján, a Malomföldnek nevezett helyen volt, ott ahol a zsögödfürdői házak felé emelkedő távközlési antenna is van.
Egykori kemping
Zsögödfürdőn, közel a kezelőközponthoz, egy régi kemping tönkrement faházait találjuk, a strand felé menet.
Ördöglik sziklafal
Az Ördöglik sziklafal egy igazi rejtett hely.
Ördöglik
Az Ördöglik környékét elsősorban a csíkszeredai terepkerékpárosoknak ajánlom, de a hely természetesen gyalogosan is felkereshető.
Panoráma a zsögödi szorosra
Zsögödfürdő Csíkszereda déli kijáratánál található, a város egyik, szépen rendben tartott szabadtéri, ásványvizes fürdője.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Ládaellenőrzés - Ma este kibicikliztem Zsögödfürdőre, a borvízforráshoz...
 • Végre megvan - Sokadjára keresem...
 • Legyen egy ilyen rejtés is - Én már többször is ellenőriztem a rejtést, és a geodoboz mindig a helyén volt...
 • Próba cseresznye - Na ezt már sokadjára keresem, de még nem találtam meg...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.