Zsögödfürdő település (Hargita megye) Központ: Csíkszereda. Közeli települések: Csíkszereda (Miercurea Ciuc) 2.53 km-re, Csíkszentlélek (Leliceni) 3.05 km-re, Fitód (Fitod) 3.44 km-re, Csíkszentkirály (Sancraieni) 4.79 km-re, Csíkpálfalva (Pauleni-Ciuc) 6.4 km-re. Zsögödfürdő román elnevezése: Jigodin-Bai.
Szállás

Szállás Zsögödfürdő (Jigodin-Bai) - Csíkszereda, Hargita


Keress szállást Zsögödfürdő közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Zsögödfürdő (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Nagy Imre képtár 0.19 km-re. Csíkszereda képzőművészeti szempontból nevezetes látnivalója a csíkzsögödi Nagy Imre képtár. Megtekinthető itt Nagy Imre festőművész munkáinak állandó tárlata.
Római katolikus templom 0.25 km-re. Az 1567. évi regestrumban jelentkezik először 20 kapuval a Szeredához tartozó Mártonfalvával együtt.
Mikó-kúria 0.27 km-re. Mikó-kúria Csíkzsögöd, műemléképület a 19-dik századból.
Zsögödi régi temető 0.28 km-re. Zsögöd egy 1930 óta Csíkszeredához tartozó település. A Fitód-patak partján fekszik, a város déli nyúlványát képezve.
Nagy Laji dombja 0.59 km-re. Nagy Laji dombja közismert helynév a csíkszeredaiak számára. A nevezetes domb Csíkzsögöd és Csíkszereda határán fekszik, jelenleg a Megyei Kórház, valamint a Harvíz szögesdróttal elkerített létesítménye található rajta.
Zsögödi vár 0.71 km-re. A zsögödi várnak is nevezett egykori erődítmény az Olt jobb partja fölé emelkedő Kis-Vár dombján volt. A régészek Zsögöd III elnevezéssel jelölik a helyet.
Ördöglik 0.97 km-re. Az Ördöglik környékét elsősorban a csíkszeredai terepkerékpárosoknak ajánlom, de a hely természetesen gyalogosan is felkereshető. Érdekes formájú kőtömböket lehet itt találni, a hely és a megfelelő időpont pedig kiváló fotótémát (panoráma, naplemente, árnyék, stb.
Borvízforrás 1.24 km-re. Zsögödfürdő, a Borszékkal egyidős fürdőtelep, Csíkszereda déli kijáratánál, az Olt jobb partján található. 17 kádas meleg fürdője 1957-ben épült, azóta többször felújították.
Zsögödfürdői vár 1.42 km-re. A zsögödfürdői vár az Olt jobb partján, a Malomföldnek nevezett helyen volt, ott ahol a zsögödfürdői házak felé emelkedő távközlési antenna is van. A régészek Zsögöd I elnevezéssel jelölik az egykori erődítmény helyét.
Ördöglik sziklafal 1.47 km-re. Az Ördöglik sziklafal egy igazi rejtett hely. Csíkszereda közelében ez a legközelebbi hely, ahol a kezdő sziklamászók gyakorolhatnak.
Egykori kemping 1.52 km-re. Zsögödfürdőn, közel a kezelőközponthoz, egy régi kemping tönkrement faházait találjuk, a strand felé menet. Egy vizesárokkal körülvett földnyelven 7 plusz 1 kisebb házikó, és 6 nagyobbacska, emeletes faház maradványait láthatjuk még.
Törvényszéki palota 1.63 km-re. Törvényszéki palota - Csíkszereda, 1904.
[ Fel ↑ ]
Egykori határőrség székhelye 1.65 km-re. Az egykori határőrség székhelye Csíkszeredában.
Csiszér-ház 1.68 km-re. A Csiszér-ház Csíkszeredában, 1911-ben épült, jelenleg lakóház.
A csíkszeredai Vár-tér 1.72 km-re. A Mikó-várat Mikó Ferenc 1623-ban kezdte építeni és az 163O-as években fejezték be.
Harom vára romjai - Csíkzsögöd
Harom vára romjai - Csíkzsögöd
Harom vára a 12-dik század eleje körül épült, és az Erdélyt keletről védelmező várrendszerhez tartozott.
Kossuth-szikla - Hargita-hegység
Kossuth-szikla - Hargita-hegység
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Vieru - Turisztikai látnivalók Bratasanca - Turisztikai látnivalók Ungureni - Turisztikai látnivalók Bucsoaia
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.