Oltszakadát - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Sacadate Avrig - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Szeben megye

Oltszakadát

Szakadát temploma a XIII. századi Szeben környéki tornyos háromhajós bazilikák típusához tartozik. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Oltszakadát rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
27761 Hermány. 1302-ben Castenholz, 1339-ben Castenholez, 1409-ben Castenhalez néven jelentkezik az oklevelekben. 31375 Erődtemplom. Dománynak 1332-ben plébániatemploma van, János papját oklevélben említik. 31463 Fordított ház. A Felek közelében található Brambura Park legfontosabb látnivalója a Fordtott ház. 32289 Sztárok farmja. 34480 A naptár meséje. Tematikus park, amely látványos formában mutatja be az év 12 hónapjának legendáit. 34826 Tündérek völgye Agyagkastély. Felsőporumbák falu területén található a Tündérek völgye Agyagkastély, egy magánkezdeményezés, mely 2014 márciusában indult. 34933 Szászújfalu. Szászújfalu templomának tornya a nagydisznódihoz hasonló, alatta a félköríves kapu befalazva maradt meg. 38179 Zöld domb. A Zöld domb panzió egyedi hely, az erdő közepén található. 39467 Felek vára. A Fogarasi-havasok északnyugati lábánál, az Olt lapályán, a délkeletről jövő Feleki (Nagy) patak mellett fekszik Felek község. 40054 Forest Cinema. 45081 Kerci apátság. Kerc a Fogarast Nagyszebennel összekötő főút közelében, az Olt partján, terül el. 45247 Cisztercita apátság. Az Árpád-házi Imre király alapította Kerc cisztercita apátsága még romjaiban is rendkívül impozáns. 46805 Talmács vára. A Szebeni-havasok Resinári hegysorának keleti végében, az északról érkező Szeben folyó és a nyugatról jövő Cód patak találkozásánál fekszik Nagytalmács falu. 47461 Szarvasfarm. 47514 Őslénytani lelőhely. Őslénytani lelőhely.

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Brukenthal Palota
A feleki Brukenthal palota, egyedülálló barokk létesítmény Romániában, a XVIII század végén épült a Fogarasi Havasok lábánál, 30 km-re Nagyszebentől.
Evangélikus templom 3.62 km-re. RH2815 Evangélikus templom Felek
Régi Olt-fahíd
A fenyőfalvi Olt-híd a Szeben megyei Fenyőfalva és Felek községek között állott.
Panoramic Dino Park 6.31 km-re. Felek közelében található zöldövezet, játszótér gyerekeknek.
Evangélikus erődtemplom
1311-ben Feneufalua néven említik a források.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Meg van - A templomot ismertem, jártam már a toronyban is (most is nyitva volt)...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.