Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Oltszakadát - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Oltszakadát | Hol van ez a hely?

Szakadát temploma a XIII. századi Szeben környéki tornyos háromhajós bazilikák típusához tartozik. A XIII...

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Oltszakadát fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Oltszakadát! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Oltszakadát, 0.12 km távolságra található.
Szállás

Szállás Oltszakadát - Szeben vármegye


Keress szállást Oltszakadát közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 22.67 km-re levő látnivalókkal: Bilea-vízesés - Fogarasi-havasok (3 kép).
1471471432980
1471471433981
1471471436982
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Oltszakadát közelében?
Erődtemplom. Csak kintről nézelődtünk - Vurpód és Veresmart felől visszaúton próbálkoztunk a templomlátogatással. (turisztikai hely geoládával) Fordított ház. 10 km-re. A Felek közelében található Brambura Park legfontosabb látnivalója a Fordtott ház.
A naptár meséje. Tematikus park, amely látványos formában mutatja be az év 12 hónapjának legendáit.
Tündérek völgye Agyagkastély. A Porumbák völgyében épült mesebeli épület jó rálátást biztosít a Fogarasi-havasok csúcsaira, köztük Erdély legmagasabb pontjára, a 2535 m-es Negoj-csúcsra. Csalódás - Sokkal nagyobb és másabb látványra számítottam. (itt geodobozt is lehet keresni)
Szászújfalu. Szászújfalu templomának tornya a nagydisznódihoz hasonló, alatta a félköríves kapu befalazva maradt meg. A dobozt nem találtuk - A dobozt nem találtuk meg.
Zöld domb. Felek vára. (turisztikai hely geoládával) Kerci apátság. A szerzetesek a XV. Nagyon szép hely - A kolostor romjai között éppen a "Kronenfest" folyt.
[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • A látnivalók adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Oltszakadát gps koordináta letöltés
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  • Meg van - A templomot ismertem, jártam már a toronyban is (most is nyitva volt)...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Oltszakadát? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Brukenthal Palota
Brukenthal Palota
A feleki Brukenthal palota, egyedülálló barokk létesítmény Romániában, a XVIII század végén épült a Fogarasi Havasok lábánál, 30 km-re Nagyszebentől.
Régi Olt-fahíd
Régi Olt-fahíd
A fenyőfalvi Olt-híd a Szeben megyei Fenyőfalva és Felek községek között állott.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.