Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Holcmány - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Holcmány

Holcmány | Hol van ez a hely?

Holcmány Nagyszebentől 25 km-re fekszik. 13. századi erődtemplomának értékei a bejárati kapu, a rajta levő festett szoboralakokkal, valamint a 250-300 éves működő óraszerkezet...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A holcmányi templom felé 1 A holcmányi templom felé 2 Bejárat Torony órával Az erődítmény falai Kaputorony Erődítmény Toronytetők 1 Tornyok Torony a fal mögött Félbástya. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Holcmány fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22746 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Holcmány! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Holcmány, 0.3 km távolságra található.
Szállás

Szállás Holcmány - Szeben vármegye


Keress szállást Holcmány közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 26.88 km-re levő látnivalókkal: Bilea-vízesés - Fogarasi-havasok (3 kép).
1471471432980
1471471433981
1471471436982
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Holcmány közelében?
Panoramic Dino Park. Felek közelében található zöldövezet, játszótér gyerekeknek.
Régi Olt-fahíd. 1838-1842-ben épült, a két település vámot szedett rajta 1900-ig.
Evangélikus erődtemplom. Ide nem sikerült bejutnunk - Hiába kerülgettük a várfalat, sehol nem találtunk egy elérhetőséget kifüggesztve. (turisztikai hely geoládával) Erődített evangélikus templom. A templom sokkal régibb, mert Kürpöd az 1200 előtti Szeben vidéki települések közé tartozik. Megvan - Itt sem lehetett bejutni a templomba. (itt geodobozt is lehet keresni)
A naptár meséje. Házikók finomságokkal, játszóhelyek, vendéglő, előadások gyerekeknek.
Tündérek völgye Agyagkastély Szeben megye. Felsőporumbák falu területén található a Tündérek völgye Agyagkastély, egy magánkezdeményezés, mely 2014 márciusában indult. Csalódás - Sokkal nagyobb és másabb látványra számítottam. (látnivaló és geodoboz)
Fordított ház. A Felek közelében található Brambura Park legfontosabb látnivalója a Fordtott ház.
Zöld domb. A Zöld domb panzió egyedi hely, az erdő közepén található.
Sálfalvi szakadék. Szeben megyében, Sálfalva községtől 1 km-re található. Teljesen száraz szakadék - A szakadék bejárása után megtaláltam én is, ugyanazt a fát a bejárattól balra, de doboz nélkül.
Falkenhayn-torony. A település a város északkeleti részén található, a Szeben (Cibin) folyón túl. Új geoláda - Mivel a régi ládát betemette a föld, új ládát helyeztem el, kicsivel távolabb. (itt geodobozt is lehet keresni)
Evangélikus templom. 1317-ben Mária-temploma van - a templom és plébánia azonban sokkal régibb, mert az első Szeben vidéki telepítések közé tartozik, az 1200-as évekből.
Evangélikus templom Szeben megye. Templomának eredete egy századdal korábbra, a XIII.

Holcmány románul - in limba romana: Hosman

[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Holcmány adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  • Sajnos - Nem találtam meg geodobozt, csak a köfalat, az esetleges rejtekkel...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Holcmány? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Rothberg
Rothberg
Az Oltmelléki hegysor területén fekvő Veresmart falutól keleti irányba emelkedő 561 m magas Várhegyen találjuk a várat.
Vurpód
Vurpód
Vúrpodnak 1332-ben plébániatemploma van.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3614 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.