Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Hermány - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Hermány

Hermány | Hol van ez a hely?

1302-ben Castenholz, 1339-ben Castenholez, 1409-ben Castenhalez néven jelentkezik az oklevelekben.

1302-ben plébániatemploma van, az erre, vonatkozó oklevél szerint ekkor az elhunyt plébános utódjául az egyházközség népe Dániel comes kiskorú fiát, Pétert választja meg plébánosnak, ami ellen a szebeni dékán tiltakozik. Végül mégis jóváhagyja, azzal a kijelentéssel, hogy a jövőben csak olyan választáshoz járul hozzá, amely a papszenteléshez szükséges kánoni kort tiszteletben tartja. Az oklevélből azt is megtudjuk, hogy a templom Szűz Mária tiszteletére volt szentelve.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Kapu Óratorony Vad szörnyeteg A templom ajtaja Egy másik vad szörnyeteg Ablak A templom órája Templomtorony. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Hermány fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Hermány! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Hermány közelében?
Bádogosok tornya. században épült. Vörös szőnyeg - Valami előadásra készülődhettek a szomszéd színházban, mert a vörös szőnyeg volt kiterítve a bejárat elé. (itt geodobozt is lehet keresni)
Fazekasok tornya. Nem korondiak - A tornyok, mármint kettő, teljesen fel van újítva. Katolikus Templom. Főtér - A templom most is lenyűgöző, főleg a belső díszítése. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Brukenthal-palota. Brukenthal-palota, ma muzeum.
Albert Huet-tér. Nagyszeben Szászföld "fővárosa", 2007-ben Európa kulturális fővárosa volt. Odú - Na végre egy megtalált doboz.
Hazugok Hídja. 10.1 km-re. Románia első vashídja, amelyet 1859-ben állítottak fel, és amely biztosította a bejutást az Alsóvárosból a várba. Hid - Érdekes, hogy mekkora a szintkülönbség a városban, ezt a hídról lehet jól észlelni.
Szent János-templom Nagyszeben. 10.4 km-re. A Szent János (Johannis) templom a nagyszebeni Mitropoliei utcában áll. Saint Johann - Érdemes körülnézni odabent a könyves üzletben is. (látnivaló és geodoboz)
Teréziánum. A Nagyszeben-külvárosi plébániát, régi nevén Terezianumot, a 18. Teréziánumi Sarlós Boldogasszony templom - A Nagyszeben-külvárosi plébániatemplom, melyet Mária Terézia alapított, 1767–1781 között épült és Batthyány Ignác erdélyi püspök szentelte fel.
Petőfi Sándor-park. Petőfi Sándor a szabadságharc idején Nagyszebenben is megszállt. Petőfi - Ugy gondoltam nagyon könnyen fog ez menni, de végül nem ugy lett. (látnivaló és geodoboz)
Erlenpark. Fiatalerdő. A Fiatalerdő (Dumbrava Sibiului, Junge Wald) Nagyszeben város közigazgatási területén található. Uj rejtek - Mivel a máramarosi emlékműnél levő geodoboz eltűnt, egy újat helyeztem egy kicsit távolabb.
Nagydisznód. Nagydisznód központjában található a 13.
Állatkert. Az állatkert létrejöttét a Códon (Sadu) levő vízierőművet (az első Erdélyben) feljavitó Székely mérnök kezdeményezte, miután egy pár rókát fogott a közeli erdőben. Nincs már geodoboz - Sajnos nincs már meg az állatkert és az Astra Néprajzi Múzeum közötti kapunál levö geodoboz.
Kistorony evangélikus templom. Kistorony egykor önálló település volt, ma Nagyszeben városának nyugati részéhez tartozik. A hely már rég kérte a dobozt - Csodálkoztam is rajta, hogy nincs még itt geodoboz.
Holcmány. Holcmány Nagyszebentől 25 km-re fekszik. Sajnos - Nem találtam meg geodobozt, csak a köfalat, az esetleges rejtekkel.
Talmács vára. A Szebeni-havasok Resinári hegysorának keleti végében, az északról érkező Szeben folyó és a nyugatról jövő Cód patak találkozásánál fekszik Nagytalmács falu. Ez meg a Cserna volgye volt - Ezt rejteket meg a Cserna volgyi talalkozo alkalmabol kerestem meg.
Vurpód. A templom maga régebbi, mint az első okleveles adat: 1230-ban építik román kori stílusban. Nincs már dobozka - Templomkertbe a bejutás kis kerítésmászással.
Panoramic Dino Park. Trambulin, felfújható csúszda, hinták, ijászat.
Kisdisznódi vár. A kisdisznódi erődtemplomot 1223 körül építette Gocelinus magister, román stílusban. Szent Mihály - Egyedi a templom építési stílusa.
Kisdisznód. Kisdisznód, románul Cisnadioara, németül Michelsberg, Nagyszebentől 10 km-re délnyugatra, a Csindrel-hegység aljában fekszik. Kazetták - A vár jegyszedőjénél érdeklődtünk a templomba való bejutás lehetőségéről és kaptunk egy telefonszámot, egy nagyon kedves szász hölgy engedett be.

Hermány románul - in limba romana: Casolt


Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • A látnivalók adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Hermány gps koordináta letöltés
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  • Megvan - Megvan a doboz...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Hermány? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Erődtemplom
Erődtemplom
Dománynak 1332-ben plébániatemploma van, János papját oklevélben említik.
Szászújfalu
Szászújfalu
Szászújfalu templomának tornya a nagydisznódihoz hasonló, alatta a félköríves kapu befalazva maradt meg.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.