Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Törcsvári kastély - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Történelmi-kulturális érték(általános kép - történelmi-kulturális értékek)

Törcsvári kastély | Hol van ez a hely?

A már messziről festői látványt nyújtó, törcsvári várat a brassói polgárok építették a 14-dik század végén. Bár nincs sok köze Vlad Tepes havasalföldi vajdához, a legtöbb turisztikai kiadványban Drakula kastélyként emlegetik. A rendkivül hangulatos, romantikus, zegzúgos folyosókkal teli, kis belső udvarral rendelkező várkastély kiváló állapotban van.

Egy kis történelem 1367-ben Terch néven jelentkezik az okiratokban. 1377-ben lapis Tydrici, 1395-ben castrum Terch, 1412-ben castrum Törcz, 1421-ben Bran, 1529-ben Tercz, 1611-ben Tarczivár, 1667-ben Tercsvár formában fordul elő. Beke, Zimmermann–Wernerre hivatkozva, egy Bernád nevű plébánosról tud 1255-ben.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Törcsvári kastély fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Törcsvári kastély! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Törcsvári kastély közelében?
Vizelde-vízesés. Magassága 15-20 méter. (itt geodobozt is lehet keresni)
Zernyesti-szoros Királykő-hegység. A Királykő egyik legszebb szurdokvölgye a Zernyesti-szoros, a Kis-Királykő egyik nyúlványa, a Zanoaga-orom és a Toanches-hegy közé ékelődik. Impozáns rejtekhely - Nagyon jól megfigyelhetőek a gyűrődések, melyek hol lefele, hol felfele görbülnek. (különleges hely geodobozzal)
Toronyszék. Ez is a Bucsecsben -  A Lepcsosrol mar a Toronyszekebe leptunk. (érdekes hely geoládával) Sziklatorony Kurmatura-patak Királykő-hegység. A Kurmatura-patak völgyének a Kurmatura-gerinc felőli oldalában, tehát a patak földrajzi jobb oldalában, egy nagyobb sziklatorony található. (látnivaló és geodoboz)
Kereszt Kis-Királykő. A citromos és a szerelem - Köszi Gábor a citromost, jól fog esni. Kurmatura-patak szorosa Királykő-hegység. Amennyiben a kirándulásunk célpontja a Kis-Királykő, illetve a Kurmatura menedékház, és a Botorog-csorgótól indulunk, érdemes oda- vagy visszafelé bejárni a Kurmatura-patak völgyét is.
Macska-szoros Királykő hegység. Cicák - A nagy melegben élvezet volt mászni a szorosban. Zöld sziklavár Kurmatura-patak Királykő-hegység. Szoros-patak sziklái Királykő hegység. A Macska-szoros kijáratához közel, a Szoros-patak völgyében érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel. 6 év útán még megvan - Évente mindszentek napja környékén, bizonyos személyes ügyek elintézése végett Brassóba kell látogassunk.
Lépcső-csúcs. Egy jo lada ami vekony -  A GC betukot nem talaltam de az ablakot azt igen. Curmatura-menedékház. Innen megcsodálhatod a kilátást a sziklaszirtekre, a közeli és távoli csúcsokra. Mosdó - Jól szétnéztem, de fogalmam sincs hol lehet a doboz.
Hasadék-nyereg Királykő-hegység. A nyeregben - A hasadékban kellemes hűvösség volt a kánikula ellenére. Kecskék párkánya. kecskek nyomaban.... - Ugyanaz a tura alkalmabol mint az Omulnal.

Történelmi-kulturális értékek - Brassó megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Törcsvári kastély gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • ernoe Csillababa es Gaspar megtalalta a ladikot - Hihetelennek tunt a kastelytol felfele tartva az erdon at, hogy olyan gyonyoru tisztas van fenn...
 • Kivágott fa törzsének üregében - A geodoboz a vár fölötti domb tetején, egy kivágott fa törzsének üregében található, pár lépésre a tisztástól, az erdőben...
 • Törcsvár - Kaphatnánk egy kis segítséget a ládára vonatkozóan? A koordináták megadása magában nem biztos hogy elegendő a megtaláláshoz, valami támpont is sokat segítene...
 • GC5D8 - Délután 5 óra után érkeztem a helyszínre...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Törcsvári kastély? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Várpanoráma
Várpanoráma
A törcsvári kastéllyal szemben, a patakon túl, egy tisztást találunk.
Kilátópont kereszttel
Kilátópont kereszttel
Amennyiben az időnk engedi, a törcsvári Várpanoráma kilátópontjától érdemes fennebb kapaszkodni a hegy gerincén.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.