Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kalonda-tető - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kalonda-tető

Kalonda-tető | Hol van ez a hely?

A Kalonda tető, Farkaslaka és Korond közt fekszik félúton, 845 m tengerszint fölötti magasságban. Egyúttal a Kis-és Nagy-Küküllő vizválasztója. Kalonda a Hargita folytatása, vagyis vulkanikus kőzetek építik fel...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A fennsík... Kalonda-tető Valami régi, valami új. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kalonda-tető fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kalonda-tető! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Kalonda, 1.8 km távolságra található.
Szállás

Szállás Kalonda - Hargita vármegye


Keress szállást Kalonda közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0.79 km-re levő látnivalókkal: Kalonda-tető (16 kép).
14714725291100
14714725331101
14714725351102
14714725361103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kalonda-tető közelében?
Tau. 5.8 km-re. A Tau a görög ábécé 19-dik, a héber ábécének pedig az utolsó betűje. Puhányok - Csak szólok, hogy erre jártam, s kíváncsi voltam tényleg eltűnt-e a kis Tau kereszt. (látnivaló és geodoboz)
Tamási Áron sírja. Farkaslaka a Felső-Nyikó völgyében, a Nyikó mindkét partján, a Gordon-tető aljában települt, a térség legjelentősebb települése. Geodobozt nem találtuk - A sírnál szokás szerint sok turista.
Vízimalom. Korondon az 1900-as évek elején harminchét malom működött. Malomkerék - Kétszer is nekifogtunk a keresésének. (látnivaló és geodoboz)
Oroszhegyi kilátó. A kilátót 2008 nyarán építették az oroszhegyiek, szeptember 21-én avatták fel a második Szilvanapok alkalmával, Böjte Csaba ferences szerzetes által celebrált szentmise keretében. Új kilátó - Áll az új kilátó, fém és fa sikeres összehangolása. (különleges hely geodobozzal)
Kormos-kő sziklakilátó. Nem sokan ismerik, pedig Korond környékének legszebb, legimpozánsabb kilátópontja. Remek kilátás Korond felé - A sziklabástyától jöttünk át a kilátóra. (itt geodobozt is lehet keresni)
Péter-hegyese. A hagyományok szerint a Péter-hegyesén állott egy Szent Péternek szentelt és népes búcsúkkal látogatott kápolna.
Sziklaablak. A Kormos-kő sziklabástyája és sziklakilátója között, a sziklakilátó közelében-végében, van egy érdekes sziklaablak. Nagy kő esett le a szívemről - Amikor én a sziklakilátónál és a sziklabástyánál rejtettem a geodobozaimat, láttam távolról ezt a sziklaablakot is.
Kormos-kő sziklabástya. A Sólyomkő pataka mellől a Kormos-kő sziklakilátója felé kapaszkodva a meredek domboldalon, egy kisebb sziklatornyot és egy nagyobb, impozáns, kettős sziklabástyát találtam. Meredek - A leírást követve jutottunk fel előbb a kisebb sziklához, majd a sziklabástyához.
Firtosi kilátó Hargita megye. Medvevár sziklavilág. A Kormos-kő sziklavilágától északkelet felé, Fenyőkút irányába, a következő hegylábon egy másik sziklacsoport található. Szerencse - Szóval az élethez is és a medvéhez is szerencse kell! Néztem én már medvével farkasszemet, de nem egy lyukban! Nem is tudom, talán ledermedtem volna.
Firtos kútja. Firtos kútja.

Kalonda-tető románul - in limba romana: Pasul Calonda

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kalonda-tető adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Odú - Nárciszillattal telve megkerestük ezt a rejteket is...
 • Nárciszmezők - A nárciszokat nem itt, hanem az út másik oldalán, a szénégetőkön túl kell keresni...
 • Most nincs nárcisz - Megtaláltuk az elásott dobozt...
 • Kilatas - Szep Kilatas! Auf unserer Rückfahrt Richtung Tirgu Mures den schönen GC erfolgreich absolviert...
 • Kis kitérő - Hamar megtaláltuk a rejteket és a dobozt is, mivel a hozászolásokból tudtuk, hogy alaposan kajtatni kell...
 • Elásva - Korondról hazafele tartva megálltunk, hogy megkeressük ezt a ládát is...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kalonda-tető? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Szénégetők
Szénégetők
Farkaslaka határában, a Kalonda-tetőn még sokan foglalkoznak faszénégetéssel.
Likas-kő
Likas-kő
A Székelyudvarhely - Szováta útvonal mellett, Székelyudvarhely felől jövet, jobbról, Korondon felül 3 km-re van a Likaskő.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3600 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.