Erődtemplom - Veresmart - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Rosia - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Szeben megye

Erődtemplom - Veresmart

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Erődtemplom Veresmart rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
27776 Holcmány. Holcmány Nagyszebentől 25 km-re fekszik. 28979 Vurpód. Vúrpodnak 1332-ben plébániatemploma van. 29001 Falkenhayn-torony. Szenterzsébet (románul Gusteriţa, németül Hammersdorf) régebb önálló szász falu volt, 1950 óta Nagyszebenhez tartozik. 31887 Régi Olt-fahíd. A fenyőfalvi Olt-híd a Szeben megyei Fenyőfalva és Felek községek között állott. 32967 Brukenthal Palota. A feleki Brukenthal palota, egyedülálló barokk létesítmény Romániában, a XVIII század végén épült a Fogarasi Havasok lábánál, 30 km-re Nagyszebentől. 33538 Evangélikus erődtemplom. 1311-ben Feneufalua néven említik a források. 34085 Evangélikus templom. 39771 Bádogosok tornya. A volt Bádogosok tornya, a szebeni harmadik védőfal övezetnek része, a 16. 40198 Fazekasok tornya. A nagyszebeni Vár utca menti várfal megőrizte 15-dik századi arculatát, amikor téglából építették újra és úttal látták el az őrszemek számára. 40302 Katolikus Templom. Nagyszeben főterének északi oldalán áll a Szentháromság Római Katolikus Templom. 40333 Hazugok Hídja. Románia első vashídja, amelyet 1859-ben állítottak fel, és amely biztosította a bejutást az Alsóvárosból a várba. 40368 Albert Huet-tér. Nagyszeben Szászföld "fővárosa", 2007-ben Európa kulturális fővárosa volt. 40531 Brukenthal-palota. Brukenthal-palota, ma muzeum. 40691 Teréziánum. A Nagyszeben-külvárosi plébániát, régi nevén Terezianumot, a 18. 41705 Szent János-templom Nagyszeben. A Szent János (Johannis) templom a nagyszebeni Mitropoliei utcában áll. 42057 August von Spiess vadászmúzeum. 42173 Burgberg.

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Rothberg
Az Oltmelléki hegysor területén fekvő Veresmart falutól keleti irányba emelkedő 561 m magas Várhegyen találjuk a várat.
Szászújfalu
Szászújfalu templomának tornya a nagydisznódihoz hasonló, alatta a félköríves kapu befalazva maradt meg.
Erődtemplom
Dománynak 1332-ben plébániatemploma van, János papját oklevélben említik.
Hermány
1302-ben Castenholz, 1339-ben Castenholez, 1409-ben Castenhalez néven jelentkezik az oklevelekben.
Oltszakadát 8.49 km-re. Szakadát temploma a XIII.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Nyitott ajtó - A templom kívülről szépen felújítva, a torony még várat magára...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.