Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Bácstorok - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Bácstorok

Bácstorok | Hol van ez a hely?

Bácstorok

[En] Valea Lunga forms the north-east edge of the Hoia forest, going through calcar rocks into the Baciu Gorges. The valley itself is asymetric, the northern side is steep and rocky, with fossil deposits which granted it's status of natural preserve, while the southern side is more gentle, covered by forest).A small natural lake lies upstream of the gorges.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Északi oldal Egykor szebb napokat megélt Bácstorok-i menedékház Egykor szebb napokat megélt Bácstorok-i menedékház 2 Bácsi torok. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bácstorok fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bácstorok! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Bácstorok közelében?
Kálvária-templom Kolozsvár. sz. Bencések - Sikerült bemennem! Nagyon egyszerű a belseje, majdnem reformátusos.
Szászfenesi Leányvár. Legendák szerint tündérek építették és lakták, akiknek kincsei még a mai napig a vár pincéjében vannak. Elfelejtett megtalálás - Egy tavaszi túra alkalmával találtuk meg ezt a ládát, csak elfelejtettem bejelenteni. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kakasos templom Kolozsvár. sz. Kakasok mindenhol - Tipikus Kós épület.
Agrobotanikus kert Kolozsvár. Erdélyi Történeti Múzeum Kolozsvár. Kőváry-ház Kolozsvár. XIX-dik század elején épült és a Bástya utca elején álló műemlék lakóház.
Redut Kolozsvár . Az egykori Belső-Monostori utcában álló épület karzatos báltermében több erdélyi országgyűlést tartottak.
Karolina-oszlop Kolozsvár. 5.9 km-re. 1831-ben állították fel Páll Sámuel főbíró kezdeményezésére, Habsburg I Ferenc császár és felesége Karolina Augusta 1817-dik évi látogatásának emlékére.
Ferences kolostor és templom Kolozsvár. Mátyás király szülőháza Kolozsvár. Itt született Mátyás király, Méhfi Jakab polgár és szőlősgazda házában, 1443 február 23-án.
Bocskai István fejedelem szülőháza Kolozsvár. 5.9 km-re. A Mátyás király utcában álló, lényegében Mátyás király szülőházával szemben álló ház helyén álló épületben született Bocskai István, 1557 január 1-jén.
Bogdánffy-ház Kolozsvár. Bogdánffy-ház - Petőfi (Avram Iancu) utca 1.
Szervátiusz Múzeum Kolozsvár. A Szervátiusz Múzeum a kolozsvári Szent Mihály Plébánia épületében, a plébániaházban található állandó kiállítás, melyet megnyitóját 1996-ban tartották.
Óratorony Szent Mihály templom Kolozsvár. Az Óratoronyról annyit, hogy elég sok lépcsőt kell megmászni, de sokszorosan kifizetődő vállalkozás. Magas torony - Mivel, szerintem a toronyba való felmenés számít megtalálásnak és én nem tudtam bemenni, úgy gondolom, hogy nem találtam meg a rejtekhelyet. (látnivaló és geodoboz)
Szabó Károly háza Kolozsvár. Bánffy-palota Kolozsvár. 6.1 km-re. Tükör utca Kolozsvár. A Tükör utca, ma Iuliu Maniu, nyugati része a XIX. Renoválás alatt - Azért, Kolozsvár épületei nem maradnak el szépségben, egyik európai nagyvárosétól sem.
Báthory-Apor Szeminárium Kolozsvár. Csodaszarvas fa Kolozsvári Bükk. Fazékrejtő játék - Csürülye, illetve Szelicse felől tartottam Kolozsvár irányába, így a Plecska-patak völgyéből közelítettem meg a helyet. (turisztikai hely geoládával)

Bácstorok románul - in limba romana: Cheile Baciului


Természeti értékek - Kolozs megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Bácstorok gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Erdei séta - Egy kellemes hétvégi séta közben megtaláltuk ezt a dobozt is...
 • Utólag - Egy megtalálás még a rejtekhelyes születésem elötről, a ...
 • Csoporttársaimmal - Köszönöm a rejtést...
 • Bácstorok - Konnyeden megtalaltuk egy geoladavadasz tura alkalmaval...
 • Bácstorok - Nagyon könnyen rátaláltunk...
 • Egy kellemes kis kiruccanás alkalmával - Gyönyörű szép napos téli napon, megtaláltam ezt a geodobozt is...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Bácstorok? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Katolikus templom
Katolikus templom
A kisbácsi harapós kutyákA rejtés a kisbácsi római katolikus templomot mutatja be.
Keleti kilátó
Keleti kilátó
Kolozsvártól északnyugatra, a Törökvágástól nyugatra található egy hegy, és annak gerincét, északi lejtőjét borító erdő, a Hója.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kolozs megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.