Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kolozsmonostori papírmalom - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kolozsmonostori papírmalom

Kolozsmonostori papírmalom | Hol van ez a hely?

A kolozsmonostori templom dombja mögött, északnyugatra, a Kisszamostól (Malomárok) északra álló épület. Valószínűleg már 1718 és 1719 között működött. Első adatai csak 1741-ből ismertek.

A kolozsmonostori templom dombja mögött, északnyugatra, a Kisszamostól (Malomárok) északra álló épület. Valószínűleg már 1718 és 1719 között működött. Első adatai csak 1741-ből ismertek.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A papírmalom maradványa 1 A papírmalom maradványa 2 A papírmalom maradványa belülről 1 A papírmalom maradványa belülről 2 A papírmalom maradványa belülről 3 A papírmalom maradványa 3 A papírmalom maradványa 4 Füzet. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kolozsmonostori papírmalom fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kolozsmonostori papírmalom! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kolozsmonostori papírmalom közelében?
Kakasos templom Kolozsvár. sz. Kakasok mindenhol - Tipikus Kós épület.
Redut. 1848-ban itt mondták ki Erdély unióját Magyarországgal.
Bogdánffy-ház. Bogdánffy-ház - Petőfi (Avram Iancu) utca 1.
Erdélyi Történeti Múzeum. A Bástya utca 2 szám alatti Petrichevich-Horváth-házban kapott helyett az Erdélyi Történeti Múzeum.
Elveszett világ. Egy üde erdő hangulatát hozza, csirepelő madarakkal, csörgedező patakkal, és ugráló mókusokkal. Domszi lakásán - Domszival megbeszéltünk egy találkozót a Botanikus kertben. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kőváry-ház. XIX-dik század elején épült és a Bástya utca elején álló műemlék lakóház.
Karolina-oszlop. 2.5 km-re. 1831-ben állították fel Páll Sámuel főbíró kezdeményezésére, Habsburg I Ferenc császár és felesége Karolina Augusta 1817-dik évi látogatásának emlékére.
Mátyás király szülőháza. Itt született Mátyás király, Méhfi Jakab polgár és szőlősgazda házában, 1443 február 23-án.
Szervátiusz Múzeum. 2.5 km-re. A Szervátiusz Múzeum a kolozsvári Szent Mihály Plébánia épületében, a plébániaházban található állandó kiállítás, melyet megnyitóját 1996-ban tartották.
Szabó Károly háza. Szabó Károly háza - Petőfi (Avram Iancu) utca 12.
Bocskai István fejedelem szülőháza. A Mátyás király utcában álló, lényegében Mátyás király szülőházával szemben álló ház helyén álló épületben született Bocskai István, 1557 január 1-jén.

Történelmi-kulturális értékek - Kolozs megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kolozsmonostori papírmalom gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Késett a repülőgép - Ismerőseim rokonait vártuk haza, de késett a repülőgép, így maradt értékes idő, amit nem unatkozással töltöttünk, hanem dobozkereséssel, és egyúttal próbáltam megfertőzni az ismerősömet is...
 • Letünt idők - Könyü kis séta alkalmával találtam meg ezt a geodobozt...
 • Park - Megtaláltam (másodikként) a parkban levö dobozkát...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kolozsmonostori papírmalom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Park sportpályákkal
Park sportpályákkal 0.4 km-re
RH1387 Park sportpályákkal Kolozsvár
Keleti kilátó
Keleti kilátó
Kolozsvártól északnyugatra, a Törökvágástól nyugatra található egy hegy, és annak gerincét, északi lejtőjét borító erdő, a Hója.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kolozs megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.