Kolozsvár település (Kolozs megye) Központ: Kolozsvár. Kolozsvár román elnevezése: Cluj-Napoca. Német neve: Klausenburg. Egyéb neve: Cluj.
Bejelentkezés --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Kolozsvár (Kolozs megye) és környéke turisztikai látnivalói

Kétágú templom Kolozsvár 0,74 km-re. A kolozsvári Kétágú templom, más néven az alsóvárosi református templom az egykori Külső-Magyar utca, ma 1989 december 21 sugárút 41 szám alatt található. Ezt is javítják. Bemenni ebbe sem tudtam, de felmentem az egyik toronyba, mivel a tetőjavító munkások is ott közlekedtek.
Ecsetgyár Kolozsvár 0,75 km-re. Az Ecsetgyár egy jelenkori művészeti tér, mely független kulturális központként működik. A projektet 2009-ben kezdeményezte egy kolozsvári művészekből, és kulturális menedzserekből álló csoport.
EMKE-palota Kolozsvár 0,87 km-re. EMKE-palota, CFR tartományi igazgatóság - Bocskai (Avram Iancu)-tér 16.
Pénzügyi palota Kolozsvár 0,95 km-re. Pénzügyi palota - Honvéd (Dorobantilor) utca 1.
Képzőművészeti Egyetem Kolozsvár 1,05 km-re. Képzőművészeti Egyetem Kolozsvár Minden csak nem rug. Az az igazsag, hogy addig gondolkoztam rugalmasan, hogy majdnem kataputaltam magam az eg fele. Mit jelenthet a gondolkozz rugalmasan?. Fogalmam sincs, hogy mit jelent a segítő szöveg, még a megtalálás után sem.
Szent György laktanya Kolozsvár 1,06 km-re. Szent György laktanya (kaszárnya) - Hunyadi (Stefan cel Mare)-tér 3.
Renner bőrgyár 1,06 km-re. The Shoe Tower located inside the former Renner shoe factory was a symbol of Cluj. Jó ötlet ez a rejtekhely. A veszélyekre figyeljetek, ha arra jártok. Gyar. Nagyon durva hely. It still can be admired by nostalgics, but now it is almost a ruin, and probably soon will be demolished.
Thorotzkay-ház Kolozsvár 1,08 km-re. Thorotzkay-ház - Deák Ferenc utca 51.
Kariatidák Pap-ház Kolozsvár 1,12 km-re. A Pap-ház a volt Deák Ferenc utca 42 szám alatt található, szecessziós stílusú polgári emeletes ház. Pap József ügyvédi kamarai elnök emeltette 1910-ben.
Wertheimer-ház Kolozsvár 1,14 km-re. Wertheimer-ház - Deák Ferenc utca 38.
Rucska-ház Kolozsvár 1,18 km-re. Rucska-ház - Deák Ferenc utca 37.
Kis Bánffy-ház Kolozsvár 1,18 km-re. Kis Bánffy-ház - Deák Ferenc utca 32.
Pattantyús-ház Kolozsvár 1,2 km-re. Pattantyús-ház - Deák Ferenc utca 33.
Váradi-ház Kolozsvár 1,21 km-re. Váradi-ház - Deák Ferenc utca 31.
Fehér Márton háza Kolozsvár 1,22 km-re. Fehér Márton háza - Deák Ferenc utca 29.
Betula Pendula Kolozsvár 1,23 km-re. A középkori Kolozsvár egykor körülbelül négy kilométeres várfallal volt körülvéve, bástyáinak (tornyainak) száma pedig meghaladta a 20-at, és mindegyiket más céh védelmezte. Utólag. Egy megtalálás még a rejtekhelyes születésem elötről. Van doboz?. Kerestük, de hiába.
Simon Elek majd Gallus Viktor háza Kolozsvár 1,23 km-re. Simon Elek majd Gallus Viktor háza - Deák Ferenc utca 27.
Kemény-ház Kolozsvár 1,24 km-re. Kemény-ház vagy Katona-ház - Deák Ferenc utca 20.
Szabók bástyája Kolozsvár 1,25 km-re. A kolozsvári Szabó-bástya a város második falának legerősebb sarokbástyája, a Farkas utca külső részében található. Bástya. Látom, hogy Novák apó szobor talpazatáról lekerült, hogy a magyarok ölték meg. Az építmény első írásos említése Mátyás király idejéből, 1475-ből származik.
Csizmadiák céhháza Kolozsvár 1,25 km-re. Csizmadiák céhháza - Deák Ferenc utca 23-25.
Szigeti-ház Kolozsvár 1,25 km-re. A Király utca 24 szám alatt található a Szigeti-ház, amely egy XVIII-dik században épült kolozsvári barokk műemlék ház.
Csíki-ház Kolozsvár 1,26 km-re. Csíki-ház - Deák Ferenc utca 18.
Gróf Béldi-ház Kolozsvár 1,26 km-re. Kolozsváron a Szentegyház (Iuliu Maniu) utca 9 szám alatt található a gróf Béldi-ház, amely egy XVI-XIX-dik században épült műemlék ház.
Korbuly-ház Kolozsvár 1,26 km-re. Korbuly-ház - Deák Ferenc utca 21.
Teleki-Béldi-palota Kolozsvár 1,27 km-re. Teleki-Béldi-palota - Király utca 22 szám, Kolozsvár. XVI-XIX-dik században épült lakóépület.
Bethlen-ház Kolozsvár 1,28 km-re. Bethlen-ház - Deák Ferenc utca 19.
Harmincadház Kolozsvári kaszinó Kolozsvár 1,28 km-re. Harmincadház vagy Kolozsvári kaszinó - Deák Ferenc utca 16.
Lath-ház Kolozsvár 1,29 km-re. Lath-ház - Deák Ferenc utca 17.
Pfenningsdorf-ház Kolozsvár 1,29 km-re. Pfenningsdorf-ház - Deák Ferenc utca 15.
Incseli Szőts Sámuel-ház Kolozsvár 1,3 km-re. Kolozsváron, a Király utca 18 szám alatt áll az 1795-ben épített, barokk műemlék Incseli Szőts Sámuel-ház.
Farkas utcai református templom Kolozsvár 1,3 km-re. A Farkas utcai református templom építészeti és történelmi műemlék-épület, a legnagyobb egyhajós gótikus templom Erdélyben. Szent György és a sárkány. Na, ez jó nagy templom. A ferences testvérek építették késő-gótikus stílusban, Mátyás király rendeletére és anyagi támogatásával.
Deák-ház Kolozsvár 1,3 km-re. Deák-ház - Deák Ferenc utca 13.
Alvinczi–Rhédey–Mikó-ház Kolozsvár 1,32 km-re. Alvinczi-Rhédey-Mikó-ház - Deák Ferenc utca 11.
Bethlen-Bánffy-ház Kolozsvár 1,32 km-re. Kolozsvár belvárosában, a Király utca 16 szám alatt álló, barokk műemlék lakóház.
Pataki-Gombos-ház Kolozsvár 1,32 km-re. Pataki-Gombos-ház - Deák Ferenc utca 12.
Sárkányölő Szent György szobra Kolozsvár 1,33 km-re. Sárkányölő Szent György szobra a Farkas utcai református templom előtt áll.
Bolyai János szülőháza Kolozsvár 1,33 km-re. A világhírű tudós, Bolyai János szülőháza (másnéven Benkő-ház) a belvárosi Bolyai János utca sarkán áll, az 1 szám alatt. A Bolyai utca felújítás után sétálóövezetté alakul, a tér görbületét idéző optikai csalódást előidéző térkövezéssel burkolta a kivitelező.
Gombos-ház és nyomda Kolozsvár 1,34 km-re. Gombos-ház és nyomda - Hermann Oberth utca 1.
Minorita templom és kolostor Kolozsvár 1,34 km-re. Egykori minorita templom és kolostor, ma görög-katolikus székesegyház - Deák Ferenc utca 10.
Aranyműves vagy Újhelyi-ház Kolozsvár 1,35 km-re. Aranyműves vagy Újhelyi-ház - Ion C Bratianu (volt Király) utca 27.
Toldalagi-Korda-palota Kolozsvár 1,36 km-re. Toldalagi-Korda-palota, ma a Babes-Bolyai Egyetem adminisztrációs hivatala. Király utca 14.
Schilling-ház Kolozsvár 1,36 km-re. Schilling-ház - Deák Ferenc utca 7.
Református Kollégium Kolozsvár 1,37 km-re. Református Kollégium - Farkas utca 14.
Wass-ház Kolozsvár 1,38 km-re. Wass-ház - Deák Ferenc utca 5.
Emil Racovita Líceum Kolozsvár 1,38 km-re. Emil Racovita Líceum, volt Polgári Leányiskola - Farkas utca 9-11.
Folly-Hutflesz-házak Kolozsvár 1,39 km-re. Folly-Hutflesz-házak - Deák Ferenc 6-8.
Szarvadi-ház Kolozsvár 1,39 km-re. Szarvadi-ház - Király utca 10.
Ócsai-ház Kolozsvár 1,39 km-re. Ócsai-ház, Kereskedelmi és Iparkamara - Deák Ferenc utca 3.
Bánffy-palota Kolozsvár 1,4 km-re. Bánffy György erdélyi kormányzó építtette 1774-85 között a böblingeni Johann Eberhard Blaumann tervei alapján barokk stílusban.
Tükör utca Kolozsvár 1,4 km-re. A Tükör utca, ma Iuliu Maniu, nyugati része a XIX-dik században épült, eklektikus stílusban - a tervezők Haussmann Párizs újjáépítéséhez kidolgozott tervéből inspirálódtak. Renoválás alatt. Azért, Kolozsvár épületei nem maradnak el szépségben, egyik európai nagyvárosétól sem.
Wesselényi-Dobál-ház Kolozsvár 1,4 km-re. Wesselényi-, majd Dobál-ház - Deák Ferenc utca 4.
Barokk polgárház Kolozsvár 1,41 km-re. Barokk polgárház - Király utca 8.
Barokk Makoldy-ház Kolozsvár 1,42 km-re. Barokk (Makoldy)-ház - Király utca 6.
Teleki-palota Kolozsvár 1,42 km-re. Teleki-palota - Farkas utca 7.
Kenedeffy-ház Kolozsvár 1,42 km-re. Kenedeffy-ház - Deák Ferenc utca 2.
Pataki-Teleki-ház Kolozsvár 1,43 km-re. Pataki-Teleki-ház - Deák Ferenc utca 1.
Memorandisták emlékműve Kolozsvár 1,43 km-re. Memorandisták emlékműve - Deák Ferenc utca.
Állami Levéltár Kolozsvár 1,46 km-re. Állami Levéltár, volt fogház, és középkori városfal-részlet a telek határán. Farkas utca 10.
Pataki-Tollas-ház Kolozsvár 1,46 km-re. Pataki-Tollas-ház - Farkas utca 5.
Óratorony Szent Mihály templom Kolozsvár 1,47 km-re. Az Óratoronyról annyit, hogy elég sok lépcsőt kell megmászni, de sokszorosan kifizetődő vállalkozás. Kolozsvári Magyar Napok. A toronyba, de a torony tövében sem, a GPS egyáltalán nem működött. Magas torony. Mivel, szerintem a toronyba való felmenés számít megtalálásnak és én nem tudtam bemenni, úgy gondolom, hogy nem találtam meg a rejtekhelyet. Ugyanis innen nyílik az egyik legszebb kilátás a városra, mintegy 360 fokban.
Ferences kolostor és templom Kolozsvár 1,48 km-re. A kolozsvári ferences kolostor az egyedüli épen maradt gótikus koldulórendi kolostorunk a XV-dik századból.
Akadémiai Kollégium Kolozsvár 1,49 km-re. Akadémiai Kollégium, a régi Egyetemiek Háza, az első magyar kőszínház telke. Színház utca 1 szám, Király utca 4.
Egykori vármegyeház Kolozsvár 1,51 km-re. Egykori vármegyeház, és középkori városfal-részlet a telek határán. Farkas (Mihail Kogalniceanu) utca 6.
Bocskai István fejedelem szülőháza Kolozsvár 1,52 km-re. A Mátyás király utcában álló, lényegében Mátyás király szülőházával szemben álló ház helyén álló épületben született Bocskai István, 1557 január 1-jén.
Erdélyi Iskola szoborcsoport Kolozsvár 1,52 km-re. Erdélyi Iskola szoborcsoport a Farkas utcában, a Babes-Bolyai Tudományegyetem főépülete előtt található.
Mátyás király szülőháza Kolozsvár 1,53 km-re. Itt született Mátyás király, Méhfi Jakab polgár és szőlősgazda házában, 1443 február 23-án.
Karolina-oszlop Kolozsvár 1,53 km-re. 1831-ben állították fel Páll Sámuel főbíró kezdeményezésére, Habsburg I Ferenc császár és felesége Karolina Augusta 1817-dik évi látogatásának emlékére.
Karacsay-házak Kolozsvár 1,54 km-re. Karacsay-házak, és középkori városfal-részlet a telek határán. Farkas (Mihail Kogalniceanu) utca 1.
Babes-Bolyai Egyetem Kolozsvár 1,56 km-re. Babes-Bolyai Egyetem, egykori Magyar Királyi Ferenc József Tudományegyetem. Egyedül és gps nélkül. Megtaláltam, méghozzá egyedül és GPS nélkül. Csinos láda, csinos lányok nélkül?. Ezt nem hiszem el. Farkas (Mihail Kogalniceanu) utca 1.
Gilovics haz 1,57 km-re. A Gilovics-ház 2001 áprilisában leégett, azután tégláit széthordták, ma csak romjai látszanak. Petőfi (Avram Iancu) utca 23.
Bolyai János mellszobra Kolozsvár 1,57 km-re. Bolyai János mellszobra a Babes-Bolyai Tudományegyetem belső udvarán áll - Vetró Artúr alkotása, 1979.
Szervátiusz Múzeum Kolozsvár 1,58 km-re. A Szervátiusz Múzeum a kolozsvári Szent Mihály Plébánia épületében, a plébániaházban található állandó kiállítás, melyet megnyitóját 1996-ban tartották.
Kőváry-ház Kolozsvár 1,58 km-re. XIX-dik század elején épült és a Bástya utca elején álló műemlék lakóház.
Egykori piarista templom Kolozsvár 1,59 km-re. Egykori piarista templom, ma Szentháromság római katolikus templom. Egyetem utca 5.
Báthory István elméleti líceum Kolozsvár 1,59 km-re. Báthory István elméleti líceum, volt Piarista líceum - Egyetem utca 7-9.
Erdélyi Történeti Múzeum Kolozsvár 1,6 km-re. A Bástya utca 2 szám alatti Petrichevich-Horváth-házban kapott helyett az Erdélyi Történeti Múzeum.
Piarista rendház kolostora Kolozsvár 1,62 km-re. Piarista rendház kolostora és Convictus nobilium (nemesi bentlakás). Egyetem- és Farkas-utca saroképülete.
Katolikus líceum nyomdája Kolozsvár 1,68 km-re. Katolikus líceum nyomdája és középkori városfalrész a telek határán - Petőfi (Avram Iancu) utca 15.
Báthory-Apor Szeminárium Kolozsvár 1,68 km-re. Az Egyetem utcában lévő Báthory-Apor Szeminárium épületét Apor István alapítványából építették a jezsuiták 1728-31 között. Az egykori Szent József Fiúneveldét 1776-ban a piaristák vették át.
Redut Kolozsvár 1,71 km-re. Az egykori Belső-Monostori utcában álló épület karzatos báltermében több erdélyi országgyűlést tartottak. 1848-ban itt mondták ki Erdély unióját Magyarországgal.
Egykori Biazini-szálloda Kolozsvár 1,72 km-re. Egykori Biazini-szálloda, ma lakóház - Petőfi (Avram Iancu) 20.
Aleman-ház Kolozsvár 1,74 km-re. Aleman-ház - Petőfi (Avram Iancu) 18.
Szabó Károly háza Kolozsvár 1,78 km-re. Szabó Károly háza - Petőfi (Avram Iancu) utca 12.
Bogdánffy-ház Kolozsvár 1,85 km-re. Bogdánffy-ház - Petőfi (Avram Iancu) utca 1.
Elveszett világ Botanikus kert Kolozsvár 2,5 km-re. A kolozsvári botanikus kert egy olyan pontját ismerheted meg, ahol elfelejted, hogy egy városban, vagy akár egy botanikus kertben vagy. Amit írtam csak az én véleményem. Lehet mások másképp látják a dolgokat. Domszi lakásán. Domszival megbeszéltünk egy találkozót a Botanikus kertben. Egy üde erdő hangulatát hozza, csirepelő madarakkal, csörgedező patakkal, és ugráló mókusokkal.
Kakasos templom Kolozsvár 2,67 km-re. A Kakasos templom, vagy felsővárosi református templom a Mócok utca 84 szám alatt található - a templomot Kós Károly tervei alapján építették szecessziós stílusban 1913 és 1914 között. Kakasok mindenhol. Tipikus Kós épület.
Alverna ferences kegyhely Kolozsvár 2,69 km-re. Az Alverna Szent Ferenc-rendi épületegyüttes Kolozsvár délkeleti szélén, a Békás nevű helyen, a Bükk utca elején található. Az Assisi Szent Ferenc szülőhelyén álló templom mintájára épült.
Agrobotanikus kert Kolozsvár 3,34 km-re. A kolozsvári Agrobotanikus kert az Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem területén található. Közel 7 hektárnyi területen 1800 növényfajta található itt.
Szent Donát szobra Romulus Vuia Néprajzi Park 3,4 km-re. A Hója-domb egyik kiemelkedő pontjára a 18-dik század végén állították fel szőlősgazdák védőszentjének, Szent Donátnak a szobrát. Jelenleg a Romulus Vuia Néprajzi Park szabadtéri részlegén tekinthető meg.
Kálvária-templom Kolozsvár 3,98 km-re. A kolozsmonostori Kálvária-templom, vagy római katolikus Nagyboldogasszony-templom a Monostori út 60 szám alatt található. Magyarázat megértése. Nekem a dadogós viccet is kétszer kellett elmagyarázzák. Bencések. Sikerült bemennem. Az első kolozsmonostori erődítmény, egy árokkal körülvett földvár, a 10-dik században épült.
[ Fel ↑ ]
Várkastély Gyalu 17,12 km-re. 1246-ban Golounak írják az oklevelek. 1282-ben Gylo, 1298-ban Gyolo, 1334-ben Gyalov, 1466-ban Oppidum Gyalw, 1501-ben castrum Ghyalw, 1584-ben Gyalu formában jelentkezik.
Levendulafarm és sósfürdő Kolozs 17,92 km-re. A sósfürdőjéről híres Kolozson a Valkai házaspár levendulafarmot, két sósvizű fürdőmedencét, és egy vendégházat létesített. Minden évben levendulafesztivált szerveznek, ami egy háromnapos hétvégi időszakot jelent, 2023-ban július 8-9 között tartanak Levendula napokat.
Római katolikus templom Tordatúr 19,29 km-re. A tordatúri Szent Kereszt felmagasztalása-római katolikus templom 1841-42-ben épült. XIV-dik század elején készült Madonna-szobra Erdély legrégebbi Madonnája, melyet ma a gyulafehérvári székesegyház őriz.
Református templom Türe 20,83 km-re. Református templom - Türe
Magyarpeterd 22,42 km-re. A reformáció során a katolikus lakosság az unitárius vallásnál állapodik meg. Laura panzió. Mivel itt volt foglalva a szállás, normális, hogy megtaláltam a falut. Már 1570-től erős unitárius egyházközség, természetesen a középkori templom birtokában.
Doboka-vár Várhegy 22,72 km-re. A Kis-Szamosba folyó Lóna-patak völgyében található a hajdanán vármegyének is nevet adó település Doboka. Utban a Szilagysag fele. A Szilagysag fele menve nem hagyhattam ki a hires Doboka varat sem. A falu legnagyobb nevezetessége az északi részében Várhegy nevezetű magaslaton épült középkori vár.
Unitárius templom Szind 23,67 km-re. Temploma XIII-dik századbeli, román stílusú - félköríves diadalíve megmaradt az átalakítások és újítások után is, akárcsak a díszes ablakrózsa a félköríves apszison és egy köríves ablak. Hajóját újjáépítették, de a régiből átmentették félköríves kapuzatát.
Hollókő Tárnica-tó 24,27 km-re. Hollókő, Tárnica-tó. Újabban a Dán köve elnevezés terjedt el.
Tordai sóbánya 25,22 km-re. A tordai sóbánya a sóbányászat különleges épségben megmaradt tanúja, Torda egyik legnagyobb, maradandó élményt nyújtó turista látványossága. Kint. Nem kell bemenni a dobozhoz, mert kint van, ha szemben állunk a bejárattal, baloldalt van egy régi fal, abban van a boltív, és abban a doboz. Hiába. Nagyon alaposan átvizsgáltunk minden mozgatható követ a boltív alatt, de sajnos a dobozt nem találtuk meg.
Református templom Újtorda 25,44 km-re. Az újtordai templom építésének idejéről nagyon régi adatot őrzött meg Torda megye levéltára. Egy gyanús parklakóval a sarkamban. Aznap délben a Túri hasadéknál, valamint a magyarpeterdi Szent László kútja mellett rejtettem. Torda és környéke 3. Szerencsére nem volt sok járókelő, rendesen bekönyököltünk az odúba, de sajnos műanyag poharakon kívül semmit nem találtunk benne. Eszerint 1204-ben épült Szent László tiszteletére.
Járabányai mosógép 25,77 km-re. Járabányát nyugat felé elhagyva a DJ107R jelzésű úton, az utolső házaktól körülbelül 300 m-re, van egy nagyon energiatakarékos mosógép. :)
Kis Lukács-kő Tárnica-tó 26,09 km-re. A Meleg-Szamoson levő Tárnica-tó népszerű kirándulóhely volt Kolozs megyében. Lehet, hogy még mindig az, de ma már nehezebb elérni a tavat a sok bekerített magánterület miatt.
Piaci nagytemplom Torda 26,43 km-re. A tordai katolikus templom az ótordai plébánia területén épült, a főtér északi részén, eredeti stílusa alapján építési korát a XV-dik századra teszik. Országgyűlések helyszíne. A tordai sóbánya után kerestük fel a templomot, sajnos zárva találtuk, csak az előcsarnokba lehetett bemenni, azonban innen is szép látvány volt, de a felidézett történelmi hangulat hamar elillant amint elindultam a dobozt keresni. Nagyon nehéz terep. Többször is átutaztam már a városon, kocsival áthajtva a főutcán, és a sok felújított épületet látva mindig az volt az érzésem, hogy Torda egy szép, rendezett, gondozott város. Ennek kőbe vésett tanúi is vannak: egy külső támpilléren 1458-as, egy másikon 1478-as, egy harmadikon 1504-es dátum.
Magyarkiskapus 26,54 km-re. Magyarkiskapus református temploma az egyik legAzlésesebb kalotaszegi templom. Értékei a faragott falikarok, a szentély gótikus hálóboltozata, a gótikus ablakok, a karzat mellvédje és a kazettás mennyezet.
Ótordai kastélytemplom Torda 26,75 km-re. A mai templom XV-dik századi és a gótikus kar alkotása; a XI-XIV-dik században itt más templom állott. Atutazoban, ladakeresoben. Otletes kis rejtek, hamar megkerult. Ahol az asszony az úr. Miután a nap első felében megmásztam a Tordai hasadék vasalt mászóútját, majd geodobozokat rejtettem a tordai sós tavaknál, eljött az ideje, hogy megkeressek néhány geodobozt is. A középkori első templom Szent Márton nevét viselte, s valószínűleg az ótordai templom örökölte ezt a címet, s elődje volt a város legrégibb parochiális temploma.
Fülemüle-tó Torda 27,12 km-re. Fülemüle-tó -  Torda Szabadstrand. A rejtek-fa körül néhány strandoló heverészett pokrócokon, és strand-ágyakon, egy hölgy húszlépésnyiről figyelt minket a napszemüvege mögül, miközben eljátszotta, hogy máshova néz.
Tordai Sósfürdő 27,15 km-re. Tordai Sósfürdő, Római-tó
Régi Aranyos-fahíd Torda 27,31 km-re. A tordai Aranyos-híd Torda város szélén, a Kolozsvár-Brassó úton állott. Épült 1804-1815-ben, vámot szedtek rajta.
Csukás vizesés Mészkő 27,42 km-re. A legegyszerűbb megközelíteni a Csukás vízesést Sínfalva vagy Mészkő felől. Egy nagyon forró napon. Egy szólóban megrendezett biciklitúra alkalmával jutottam el a Csukás vizeséshez. Ha autóval vagy biciklivel vágunk neki az útnak akkor legjobb ha Tordáról, Szentmihályon keresztül Mészkő fele megyünk.
Unitárius templom Mészkő 27,45 km-re. Mészkő látnivalója a középkori eredetű unitárius templom.
[ Fel ↑ ]
Turisztikai látnivalók Felsőfernezely - Látnivalók Nyírmező - Közeli települések: Kisbács 6,72 km-re - Erdőfelek látnivalói 6,9 km-re.
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.