Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Opálbarlang - Kirulyfürdő - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Opálbarlang - Kirulyfürdő

Opálbarlang - Kirulyfürdő | Hol van ez a hely?

Az Opálbarlang név egészen új irodalmunkban, de a környéke, a tolvajosi Festék-malom vagy későbben Hargita-liget, ha gyéren is, de már egy pár adat révén említve volt. A helyet a különböző elnevezések dacára is jól ismerik a Kéruly fürdőt felkeresők, amelytől a Tolvajos patak mentén felfelé 2 km-re fekszik...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Az opálbarlang bejárata 2 Az opálbarlang bejárata 1 Opál Opálbánya A barlang bejárata Az opálbarlang Az opálbarlang Térkép Az opálbarlang környéke Az egyik táró nyílása A táró belseje. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Opálbarlang Kirulyfürdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22746 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Kirulyfürdő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Opálbarlang! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Kirulyfürdő, 2.41 km távolságra található.
Szállás

Szállás Kirulyfürdő - Hargita vármegye


Keress szállást Kirulyfürdő közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0.96 km-re levő látnivalókkal: Hargita 50 teljesítménytúra (36 kép).
14714729711100
14714729721101
14714729741102
14714729751103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Opálbarlang Kirulyfürdő közelében?
Ilósza-patak völgye. Akkor ismeri Annuska nénit is, aki a Cifra-Bükkön él már több évtizede. Zöld kupak a híd sarkánál - A közeli rejtéseket igyekszem kipipálni, így került most sorra az Ilósza-patak völgye. (itt geodobozt is lehet keresni)
Sólyomkő-szikla Kirulyfürdő felett. Turistajelzéseket találunk itt, nekünk a kék pont jelzést kell követni Somkőháta felé. (itt geodobozt is lehet keresni)
Sólyomkő. A jobb sorsra érdemes volt pionírtábor felé emelkedik, mintha vigyázna rá. Ladapotlas - A lada potolva lett, most egy pet eloforma varja a keresoket, a hely ugyanaz.
Világháborús bunker. A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országúthoz közel, a Kékvíz-pataktól nyugatra emelkedő domb keleti oldalában egy meglepően jó állapotban levő világháborús bunker található. Ládaellenőrzés - A Szentegyházasfalu feletti Oltárkőnél kirándultunk, rejtettünk aznap. (különleges hely geodobozzal)
Kékvize forrása. Miután nem jutottam semmilyen eredményre, elkezdtem érdeklődni a helybeli idősebb embereknél, és a hallottakat összevetve a leírásokkal, újabb keresgélések után a következőkre jutottam. Hidegviz - Ez a doboz is kipipálva. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kirulyfürdői pionírtábor. Kirulyfürdői pionírtábor. Elhagyott vidék - Valóban szomorú látvány a pusztulásra ítélt régi táborhely, pedig volna benne fantázia.
Keresztelő Szent János-kereszt. Fejvesztett János - Már május közepén jártam erre, de a körülmények úgy hozták, hogy nem álltunk meg, de most bepótoltam. Déli kilátópont. A kirulyfürdői diáktábor déli végétől egy szekérút fordul hirtelen jobbra és vissza.
Ördögborozda. A székelyföldi töltésvonulat Ördögútja nevű, Zeteváralja és Kápolnásfalu közötti szakaszának folytatása az Ördögborozda. Felületes bejárás - Az Ördögborozda leírása és a térképek alapján megpróbáltam azonosítani azt a pontot, ahol a töltésvonulat keresztezi az országutat.
Király kútja. Gróf Teleki József 1799.
Szurduk-vízesés. A Szurduk a Vargyas-patak völgyének a Szeltersz klimatikus üdülőhely északi bejáratánál található, szurdok jellegű helye.
Illemhelyek utcája. Nem ez a hivatalos neve az utcának, olyan talán nincs is.
Vészkaréj. A Vargyas-patak Szeltersz feletti, a Szurdukkal átellenben található földrajzi jobb partját, meredek sziklaoldalát Vészkaréjnak nevezik.
[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Opálbarlang adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Kirulyfürdő térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Rókalyuk - A geodobozt nem sikerült megtalálnom! A barlang eléggé veszélyes, bármikor beomolhat...
 • Színek közt - A leírás elolvasása után kíváncsian vártuk, hogy mi is felfedezhessük a kincset...
 • Csodás - Szenzációs hely, ritkán látni ilyen szépet, bár a barlangba való bejutás nem olyan egyszerű...
 • Barlangaszat - A Vargyas szoros fele megalltunk par helyen ladazni...
 • Opálbarlang - Nem találtuk meg egyből a barlangot, mivel a koordináták arrébb vittek egy kicsit, úgy 30 métert...
 • Siker - Inkabb az unokabatyam kitartasa volt, mert en mar szinte meg voltam gyozodve, hogy beolmott, vagy eltuntettek...

Sikerült eljutni Kirulyfürdő környékére? Tetszett az Opálbarlang? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Kalibáskő
Kalibáskő
Hol van a Kalibáskő? Ezt a kérdést tettük fel a Kiruj-patak völgyében embereknek, akikkel vasárnapi kiruccanásunk alkalmával találkoztunk.
Hargita-liget
Hargita-liget
Természeti értékeink között kiemelkedő fontossággal bírnak a tőzeglápok, amelyek változatos növény- és rovarvilágot rejtenek.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3614 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.