Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát! Bejelentkezés után.

Kalibáskő Gyermekvilág

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Valakik mégis használhatják a helyet, mert a drótkerítés meg van rongálva, át lehet lépni rajta. Talán a környékbeli hétvégi házak tulajdonosainak gyerekei fedezték fel maguknak a helyet. Vagy átutazó személyek piknikeznek itt, időnként, jogtalanul...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Kalibáskő Gyermekvilág felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Kalibáskő Gyermekvilág képtárból:

Kalibáskő vendéglő
Kalibáskő vendéglő
Játszótér
Játszótér
Váracska bástyákkal
Váracska bástyákkal
A felnőttek helye
A felnőttek helye

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kalibáskő Gyermekvilág fotóalbumba!

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kalibáskő Gyermekvilág!

A Kirulyfürdői letérővel szemben, a jelenleg zárt Kalibáskő vendéglő mellett, egy kis erdei játszótér áll üresen. Most csend van, nem játszanak itt gyerekek, a kapu pedig zárva. Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Kirulyfürdő, 3,38 km távolságra található.
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Evszakok Parajd 43,7 km-re.
Ördögútja Kis-Fenyéd Nagy-FenyédÖrdögútja Kis-Fenyéd Nagy-Fenyéd 14,4 km-re.
Az Ördögútja székelyföldi töltésvonulat Kis-Fenyéd pataktól a Nagy-Fenyéd patakig terjedő szakasza. Kis-Fenyéd - Égettvész - Kis Tamás legelő - Ördögrontás-árok - Csonka-patak száraz árka - Nagy-Fenyéd.
Csonka-ház Marosvásárhely 83,3 km-re.
Csonka-ház - Marosvásárhely, Dózsa György utca 35. Épült 1910-ben.
Evangélikus templom Domáld CsatófalvaEvangélikus templom Domáld Csatófalva 76,9 km-re.
A hagyomány szerint Domáld (Maldorf) szalmával fedett kisebb templomát egy nagyobb váltja fel, zsindellyel fedve. Új templomot 1845-ben építenek, sík mennyezettel.
UzonkafürdőUzonkafürdő 32 km-re.
Az Uzonkafürdőre vezető kövezett út a Mikóújfaluból Barótra vezető útból ágazik el, az Uzonkai-hágó után, és az Uzonka-patakot követi. Már az Alsó-Sólyomkõrõl nézegettük a láthatáron a Nagy-Murgó kerek hegyét. Már az Alsó-Sólyomkõrõl nézegettük a láthatáron a Nagy-Murgó kerek hegyét. EKE nőnapi túrán kerestük meg ezt a dobozt. A települést kezdetben néhány helybeli, majd idetelepült gyimesi csángó alakította.
T1 és T2 barlangok Nyágra 78,3 km-re.
Nyágrán, a Maros-szoros felsõ szakaszán, a barlangok elérik a 800 m tengerszint feletti szintet. T1 és T2 barlangok - Göde-Nyágra.
Szent István-korona Csíksomlyó 18,4 km-re. Nem volt konnyu megtalalni. Csak egy kicsit másképp képzeltem el.
Zöld sziklavár Kurmatura-patak Királykő-hegységZöld sziklavár Kurmatura-patak Királykő-hegység 91,4 km-re.
A Kurmatura-menedékháztól a Zernyesti-szakadék felé az egyik lehetséges útvonal a kék sávval jelzett ösvény. A Kurmatura-tisztás után a turistaút belép az erdőbe és a patakmeder felett halad.
Homokkő képződmények HomoródalmásHomokkő képződmények Homoródalmás 13,8 km-re.
A közelben kecskéit legeltető pásztor, kérdésemre nem tudta megnevezni a helyet. Érdekes kövek. Homorodalmas a masodik hazam, Csik utan termeszetesen. Mielott a doboz vegleges helyere kerult, legalabb 10 percet halasztuk-piszkaltuk a fatorzs melyebol. Homoródalmás felől a Vargyas-szoros felé vezető út bal oldalán, a domboldalban látványos homokkőképződményeket láthatunk.
Pálos kolostor romjai VármezőPálos kolostor romjai Vármező 57 km-re.
Lestyán Ferenc írja, hogy Pázmány katalógusa Nyárád kolostorról is tud, de helyét nem ismeri. Nem lehetetlen, hogy a Nyárádremete feletti Vármezőn állott, mert itt pálos kolostor emlékét őrzi a hagyomány. A katolikus templom doboza után itt folytattam.
Létrás-szakadékvölgy Királykő 89,8 km-re.
A Letras szakadekvolgy a Kiralyko eszaki feleben talalhato, a nyugati leszakadasban. Megkozelitese legkonnyebben a Diana menhely fele vezeto kek savon, majd az ebbol kiagazo piros kereszt jelzesen lehetseges.
CzofronkaCzofronka 47,4 km-re.
Nem volt könnyű feljutni a sziklára, de a lélegzetelállító látványért bármikor újra megtenném. Nem hiszem el, hogy gyönyörű kilátás volt :-). Bár elsőnek értem fel a csúcsra, nem én voltam az aki meglátta a geodobozt. A Hagymás hegység egyik jellegzetes sziklaformációja a Czofronka köve, amelyről csodálatos kilátás nyílik a környező havasokra.
Csalán-völgyi varrótű 97,4 km-re. Valamikor egy -ket evtizede itt a Kiralykon hallottam, hogy ha "remeg a labad" a sziklan "varsz a tuvel a varrogepen". Nehéz a "varrótű" közelébe férkőzni, átvergődve a borókatengeren, de megéri a fáradságot.
Városháza MarosvásárhelyVárosháza Marosvásárhely 83,3 km-re.
A marosvásárhelyi Főtér déli részén impozáns, tornyos épület hívja fel magára a figyelmet. 1907-ben épült szecessziós, eklektikus stílusban Komor Marcell és Jakab Dezső építészek tervei alapján.
Opálbarlang - KirulyfürdőOpálbarlang - Kirulyfürdő 960 m-re.
Az Opálbarlang név egészen új irodalmunkban, de a környéke, a tolvajosi Festék-malom vagy későbben Hargita-liget, ha gyéren is, de már egy pár adat révén említve volt. A helyet a különböző elnevezések dacára is jól ismerik a Kéruly fürdőt felkeresők, amelytől a Tolvajos patak mentén felfelé 2 km-re fekszik. Tudok terkepet is mellekelni, Banyai Janos keszitette. Megigertem, hogy adok koordinatat, de sajnos elfelejtettem. Nem hagyhattam ki ezt a gyonyoru szep oszi napot, meg ha csak egy rovid kort is mehettem a kerekparral, amibe belefert meg, hogy ismet felkeressem a Solyomko kornyeket, es a perretz altal kuldott leiras alapjan tovabb kutassak a Banyai altal leirt opalbarlang utan.
Levendula Koronka 77,9 km-re.
A koronkai levendula a bolgár levendulaként ismert Sevastopolis, az egyik legmagasabb illóolajtartalmú fajta. Koronka, Alsó utca 167 szám.
Loris-ház SegesvárLoris-ház Segesvár 63,2 km-re.
A Loris-ház, kézművesek lakóháza, az Ónművesek utca 3 szám alatt található.
Nagy Jáfet-ház KézdivásárhelyNagy Jáfet-ház Kézdivásárhely 55,5 km-re.
A műemléképületet a református egyháznak adományozták, jelenleg elhanyagolt állapotban van. A Nagy Jáfet-ház 1829-ben épült, az Állomás utca 21 szám alatt található.
Hollókő HomoródkeményfalvaHollókő Homoródkeményfalva 12,8 km-re.
A hozzá fűződő legendáról Orbán Balázs a Székelyföld leírásában is említést tesz. Nem itt vezetett el az utam, de Homoródfürdőtől egy kis kitérővel kocsival is megközelíthető a hely. Homoródkeményfalva egyik kevésbé ismert nevezetessége, amelyről a helybeliek is kevesen tudnak, a Hollókő.
Kis Lomás úr sziklaKis Lomás úr szikla 86,1 km-re.
A Kis-Lomás-vízesés közelében, a kék háromszöggel jelzett túraútvonal felett látványos sziklaalakzatok emelkednek. Az egyik alakzat oldalában egy emberfejhez hasonlítható szikla nyúlik ki. Mikor olvastam, hogy a Kis Lomás vízeséshez készülsz, biztos voltam benne, hogy itt is rejteni fogsz. A Kis-Lomás-vízesés felé menet megálltam megkeresni ezt a dobozt. Útban a vízeséshez felmásztunk ide a sziklához is, hogy megkeressük ezt a geodozbozt is.
Szabók bástyája SegesvárSzabók bástyája Segesvár 63,3 km-re.
A segesvári vár északnyugati oldalában található Szabók bástyája a XIV-dik században épült. Az 1676-dik évi tűzvész alkalmával elpusztult a felső része.
Bikafalva 25,5 km-re.
A tizedjegyzékben Art de Luce Szent Lukács tiszteletére szentelt templomát jelzi. Az evangélista jelképe ugyanis az áldozati tulok, mivel evangéliumát Zakariás áldozatának leírásával kezdi.
Gréces-tető MarosfőGréces-tető Marosfő 33,1 km-re.
A Gyergyói- és Csíki-medencét elválasztó, Maros és Olt vízválasztóján elkülönülten álló Gréces-tető Marosfő felett magasodik. Ha felkapaszkodunk erre a hegyre, remek kilátás tárul elénk mind a Gyergyói-, mind a Csíki-medencére és az őket övező hegyekre. Ejszaka gyonyoru kilatas van a csiki medencere. Meglett a hatalmas nagy bukkfa, és benne a rejtés. Egy kis vasárnapi biciklizés keretében leszálltunk pár percre a bringóról, hogy a gerincen elsétáljunk a fáig.
Szentkereszty-kastély SepsiárkosSzentkereszty-kastély Sepsiárkos 50,2 km-re.
A Szentkereszty-kastély Sepsiárkos alsó végében helyezkedik el, a főutról jegenyesor által határolt ut vezet fel hozzá. Bánatunkban rejtettünk egy csokitojás dobozt a bal hátsó saroktól pár méterre, a kőfal egy üregébe. Miután megérkeztem a faluba, végighajtottam a jegenyesor mentén. A kastély kertjébe nem lehet csak úgy besétálni.
Likas-kő VármezőLikas-kő Vármező 61,2 km-re.
A Görgényi-havasokban, a Meleg Sugó-völgyében található egy nagy sziklatömb, a Likas-kő, aminek a tövében tengermarta üreg található. Biciklivel mentem végig a Meleg-Sugó völgyében. Nem a Likas-kő volt aznapi turánk célpontja, de mivel utba esett ugy döntöttünk megkeresük.
A parkoló panorámája Belvedere lakónegyed Marosvásárhely 81,5 km-re.
Fenyőkúti tőzeglápFenyőkúti tőzegláp 33 km-re.
A Fenyőkúti tőzeglápot én a szencsedi nárciszmezőkről, kerékpárúton közelítettem meg, Fenyőkúton át. Könnyebben megközelíthető Fenyőkút Korondról. Nagyon szep latvany az oszi napsutesben, a jellegzetes fenyofakkal es az aljnovenyzettel, nem fekszik nagy teruleten, es szepen ki vannak epitve az osvenyeknek egy resze, deszkaval lepadolva, akar lakkcipoben is vegig lehet setalni. Ez a hely az, ahol nem tudjuk a tyúk vagy a tojás, a Peretz vagy a Fakír volt előbb - már mint rejtő. A munkám során megint Szovátára kerültem, gondoltam, hogy ha időben végzek elmehetnék Fenyőkútra megkeresni ezt a dobozt.
Szent Imre herceg mellszobra Gelence 65 km-re.
Szent Imre herceg mellszobra, 2008 - Gelence.
Stefan Untch-ház Nagysink 76,5 km-re.
Alsóvenice 58,6 km-re.
1235-ben plébániatemploma van, ebben az évben plébánosa Konrád, aki ellen és több erdélyi pap ellen panaszt emel Raynald erdélyi püspök.
Csomafalvi Dél-hegyCsomafalvi Dél-hegy 31,8 km-re.
A Dél-hegy (1694 m) csúcsa alatt levő kilátó sziklapereméről ráláthatunk a Sikaszó-patak völgyére, a Hargita vonulatára, a Csudáló-kőre, a Nagyhagymásra, a Gyergyói-havasokra és a Gyergyói-medence délkeleti részére. Délután 5 órakor indultam a Libán-tető felől. Köszönet a gyergyoi ekéseknek ha jol tudom - csak néhány meredek sziklás fakitermelőút szakasz, egyébként szépen bejárható turautvonal.
Mofetta Herkó-kertMofetta Herkó-kert 39,7 km-re.
Az utolsó torjai házak után balra, a patakmeder mentén felfele haladva, egyenesen felfelé körülbelül 5,5 km hosszú úton jutunk a célhoz. Évek óta visszajárok ide. Nem ott volt a doboz, ahol a foto keszult. Lehet, hogy rosszul ertelmeztem a rejtek leirasat. Itt források, mofetta, egy néhai borvízfürdő romjai utalnak a múltra.
Református templom RétyReformátus templom Réty 60,2 km-re.
A többszöri felujítás ellenére szentélye máig megőrizte eredeti, félköríves formáját. A geodobozt nagyon könnyű volt megtalálni. Megtaláltam a dobozt. Kellemes nyarias idoben kerestuk fel a regeszeti asatasairol hires Dobolyka teton allo templomot. Réty református templomát az évszázadok során kétszer ujították fel, először a 16-dik században, majd a 19-dik század második felében.
Evangélikus templom Hundorf CsatófalvaEvangélikus templom Hundorf Csatófalva 77 km-re.
Csatófalva egykori Hundorf faluhoz tartozó evangélikus-lutheránus temploma stílusjegyeiben a gótikus kort idézi a XV-dik századból. Csarnoktemplomnak épült, barokk oltára 1762-ből, Philippi Georg segesvári mestertől származik.
Kálvária-domb BodzavámKálvária-domb Bodzavám 89,2 km-re.
Bodzavám végén régi templom romjai és egy újkori erőd maradványai ismerhetők fel, a Kálvária körül újkori sáncok láthatóak a harmadik katonai felmérés térképszelvényén. A már romos kápolna közelében még ma is megfigyelhetőek a sáncok maradványai. Az erőd felől közelítettem meg a templomromot.
NagykapusNagykapus 83,7 km-re.
A XVIII-dik században lutheránus anyaegyház, és a század elején is az. Itt bizony rengeteg lehetőség van a doboz helyének. Szajnos nem jott ossze, pedig nagyon rahajtottam. 1238-ig székelyek lakják, középkori katolikus hívei a reformáció során lutheránusok lesznek, a templommal együtt.
Postaréti forrás MarosvásárhelyPostaréti forrás Marosvásárhely 82,4 km-re.
A vize már valószínűleg nagyon rég elapadt. A marosvásárhelyi Postaréti forrás a Constantin Romanu Vivu-utcai D11 számú tömbház mellett található.
Thomas Quibb-ház Morgonda 78,3 km-re.
Thomas Quibb-ház, egykori polgármesteri hivatal - Morgonda.
Árcsó 37,4 km-re.
Korond még a vulkanikus övezetben fekszik, ennek köszönheti borvizeit. Árcsó Korond és Felsősófalva között, a Korond-patak balpartján elterülő határrész.
Fehér kút 46,2 km-re.
Sóskút-forrás OltszemSóskút-forrás Oltszem 42,8 km-re.
Oltszem Sepsiszentgyörgytől északra fekszik, itt található Mikó Miklós gróf 1827-ben épült vadászkastélya. Nem messze a falutól egy bikarbonátos-sós gyógyvíz található. Egy nap alatt harom dobozt megtalaln. Nagyon otletes rejtes, ugyanugy a "tipp" is. és megláttam a szikla szívét.
Likas-kő KorondLikas-kő Korond 32,5 km-re.
A kő fölötti hegygerincet Likaskő-bércnek, a kő feletti fensíkot, mely művelhető és lakott terület, Likaskő mezejének nevezik. Könnyen meglett a dobozka. Szép hely mindenesetre. Az afonya arusok figyeltek, hogy mit keresunk, de miutan rauntak, eloszedtuk a dobozt s beirtuk a nevunket. A Székelyudvarhely - Szováta útvonal mellett, Székelyudvarhely felől jövet, jobbról, Korondon felül 3 km-re van a Likaskő.
Vész-kő Bekecs-tetőVész-kő Bekecs-tető 57,8 km-re.
Nem az Írott-kő, más nevén Mosdó-kő, de hasonlít hozzá. Év vége lévén leltároztunk a Bekecsen, a doboz a helyén, de valami rágcsáló megcsócsálta a zacskót. Lesétáltunk a Vész-kőtől egy, az elesett német katonáknak emelt emlékműig. Miután pótoltam az ökumenikus kápolnánál eltűnt geodobozomat, elindultam megkeresni a Bekecs-tető néhány, még meg nem talált rejtését. A Bökecs tetején, a Vész-mező szélén, az erdei út mellett található egy másik kő is.

Különleges látnivalók - Hargita megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kalibáskő Gyermekvilág adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • A játszótér tele volt - A pünkösd előtti pénteken utaztam erre. Meg sem álltam, mert az épület nyitva volt és az udvar tele volt vendégekkel és a játszótér gyerekekkel.
 • Játszótér - Ezt sem volt nagy ördöngösség megtalálni. Tényleg szép játszótér van kialakítva.
 • Meglett - Vadrózsák körül.
 • A kivágott fa új életre kelt és védi a dobozt - A rejtekül szolgáló kivágott fa csutakja nem hagyja magát. Egész körbe új ágak nőttek, amelyek már olyan sűrűk , hogy nehézkes közötük benyúlni a dobozért, de nem lehetetlen.
 • Ördögbors és GPS-es cipő - Az álmosság ellen kevés ördögborssal, gyömbérrel fűszerezett citromos almaitalt ajánlok. Természetesen szakértő által elkészítve :-).
 • Kellemes tó körüli séta - Megtaláltuk tegnap egy kellemes tó körüli séta keretében. Köszi a rejtést.
 • Megtaláltam - Megtaláltam. Ez már a második ezen a napon.
 • Lesben álló pandamaci - Miután a Maros hídja melletti tisztáson hagytam a kocsimat, és természetesen megkerestem a Víg Albert köve geodobozt, elindultam a Panda-kő felé. Nem a leírásban is említett utat választottam, a vasúti töltés mentén.
 • Érthető - Minden megmagyarázott és érthetetlen dolog hirtelen érthetővé és egyszerűvé (és NAperszeVÉ) válik, amikor meglátod.
 • Másik fa - Az a másik fa az aszfaltos fa. Azért aszfaltos, mert a geokémcső :) 2 aszfaltdarabbal van takarva.
 • Nem találtam meg a dobozt - Elég sokan voltak, ezért várnom kellett, hogy elmenjenek. A függőleges repedést megtaláltam, de a dobozt nem.
 • Bencéd határában - Az egyik dombtetőn levő nyíresben elrejtett geodoboz. A sűrű nyíresben már gyakorlatilag nincs gps jel.
 • Sisi - Megtaláltam a dobozt, viszont nem tudtam bejegyezni, mert televolt vizzel. Kiöntöttem a vizet, de a következő kereső, ha lehet, vigyen új füzetet, s esetleg egy jobban záró dobozt, peldaul pet előformát.
 • Felavatás - Balázs Anti bácsi, nyugalmazott tanító, nem tudom grimoirine ismeri-e, én igen személyesen. Alkotásai ezek a kopjafák.
 • A doboz elérhető - A doboz a malom területén kívül van, elérhető akkor is ha a malom zárva van. A szomszédokhoz sem kell bemenni a doboz miatt, ha még a helyén van.
 • Kikerics - Pünkösdi rózsát nem találtam, csak kikericset, meg dobozt. Nagyon jó állapotban van a doboz tartalma.
 • Kaszonokban - Vartnal nehezebben talaltam meg ezt a dobozt. Igaz zavartak a rejtek kozeleben aso "sirasok" is.
 • Csak szemeztem vele - Megtaláltam, illetve csak szemeztem vele, mert egy unott bácsi egyujjnyi kávé mellett mélázott a padon, és nem akartam a szeme láttára levenni a dobozt. Pedig nagyon rágott a kíváncsiság, hogy mi lehet az a meglepetés.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kalibáskő Gyermekvilág? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.