Felek vára - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Sebesu de Sus Racovita - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Szeben megye

Felek vára

A Fogarasi-havasok északnyugati lábánál, az Olt lapályán, a délkeletről jövő Feleki (Nagy) patak mellett fekszik Felek község. A falu határában található középkori vár a Várhegy 846 m magas csúcsán, a Fogarasi-havasok fő-gerincének előterében magasodik. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Várhegy Sánc... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Felek vára rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
23114 Szuru-nyereg. Szuru-nyereg, románul Saua Suru. 23255 Nyugodt víz forrás és nyereg. A Nyugodt víz-nyereg és forrás (Apa Cumpanita) a Fogarasi havasokban található, a Tatár-csúcs (1888 m) után az első nyereg, kelet felé. 24426 Genune-szakadék. 24954 Porumbák-márványbánya. 25365 A naptár meséje. Tematikus park, amely látványos formában mutatja be az év 12 hónapjának legendáit. 25377 Tündérek völgye Agyagkastély. Felsőporumbák falu területén található a Tündérek völgye Agyagkastély, egy magánkezdeményezés, mely 2014 márciusában indult. (rejtekhely geodobozzal) 25892 Őslénytani lelőhely. Őslénytani lelőhely. 25974 Forest Cinema. 26363 Holló-nyereg. Holló-nyereg, románul Saua Corbului. 26385 Zöld domb. A Zöld domb panzió egyedi hely, az erdő közepén található. 27484 Sztárok farmja. 28301 Feleki-nyeregkapu. Feleki-nyeregkapu. 29105 Feleki-tó. 29579 Evangélikus templom. 30690 Nyugat-Csortea. Nyugat-Csortea. 30747 Brukenthal Palota. A feleki Brukenthal palota, egyedülálló barokk létesítmény Romániában, a XVIII század végén épült a Fogarasi Havasok lábánál, 30 km-re Nagyszebentől.

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Fordított ház 4.4 km-re. A Felek közelében található Brambura Park legfontosabb látnivalója a Fordtott ház.
Szarvasfarm 4.48 km-re. RH4911 Szarvasfarm Felek
Szuru-menedékhely 5.54 km-re. Szuru-menedékhely, románul Refugiul Suru - Fogarasi-havasok.
Barcaciu-hágó 6.21 km-re. RH1365 Barcaciu-hágó
Szuru feje-csúcs 6.76 km-re. Szuru feje-csúcs, románul Varful Capul Surului - Fogarasi-havasok.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.