Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Felek vára - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Felek vára

Felek vára | Hol van ez a hely?

A Fogarasi-havasok északnyugati lábánál, az Olt lapályán, a délkeletről jövő Feleki (Nagy) patak mellett fekszik Felek község. A falu határában található középkori vár a Várhegy 846 m magas csúcsán, a Fogarasi-havasok fő-gerincének előterében magasodik.

A várral tudományos szempontból elsősorban Kurt Horedt foglalkozott az 1940-es évek elején. Véleménye szerint a vár a dél-erdélyi határvédelmi rendszer tagjaként épült 1200 körül. Egy földutat figyelt meg, mely Havasalföld irányába, Curtea de Argesbe vezetett.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Várhegy Sánc. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Felek vára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Felek vára! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Felek vára közelében?
A naptár meséje Felsőporumbák. Házikók finomságokkal, játszóhelyek, vendéglő, előadások gyerekeknek.
Tündérek völgye Agyagkastély Felsőporumbák. Csalódás - Sokkal nagyobb és másabb látványra számítottam. (turisztikai hely geoládával) Őslénytani lelőhely Vöröstorony. Őslénytani lelőhely - Vöröstorony.
Forest Cinema Felsőporumbák. Holló-nyereg Fogarasi-havasok. Holló-nyereg, románul Saua Corbului.
Zöld domb Felsőporumbák. A Zöld domb panzió egyedi hely, az erdő közepén található.
Feleki-nyeregkapu Fogarasi-havasok. Evangélikus templom Felek. 9.4 km-re. Nyugat-Csortea Fogarasi-havasok. Brukenthal Palota Felek. A feleki Brukenthal palota, egyedülálló barokk létesítmény Romániában, a XVIII század végén épült a Fogarasi Havasok lábánál, 30 km-re Nagyszebentől. Erdély kormányzója - Épp egy bicikli verseny közepébe csapodtunk be.
Szkara-csúcs Fogarasi-havasok. Kelet-Csortea Fogarasi-havasok. Régi Olt-fahíd Fenyőfalva. 10.5 km-re. 1838-1842-ben épült, a két település vámot szedett rajta 1900-ig.
Evangélikus erődtemplom Fenyőfalva. 1311-ben Feneufalua néven említik a források. Ide nem sikerült bejutnunk - Hiába kerülgettük a várfalat, sehol nem találtunk egy elérhetőséget kifüggesztve. (látnivaló és geodoboz)
Talmács vára. A Szebeni-havasok Resinári hegysorának keleti végében, az északról érkező Szeben folyó és a nyugatról jövő Cód patak találkozásánál fekszik Nagytalmács falu. Ez meg a Cserna volgye volt - Ezt rejteket meg a Cserna volgyi talalkozo alkalmabol kerestem meg. (látnivaló és geodoboz)
Serbota-csúcs Fogarasi-havasok.

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Felek vára gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Felek vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Tündérek völgye Agyagkastély
  Tündérek völgye Agyagkastély
  Felsőporumbák falu területén található a Tündérek völgye Agyagkastély, egy magánkezdeményezés, mely 2014 márciusában indult.
  Feleki-tó
  Feleki-tó 9.27 km-re
  RH2105 Feleki-tó Fogarasi-havasok

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.