Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Fergettyűvár - Egerpatak - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Fergettyűvár - Egerpatak

Fergettyűvár - Egerpatak | Hol van ez a hely?

A Fergettyűvár hegytetőjén ma már majden semmi sem látszik, nyomai eltüntette az eke vasa. A helyet ugyanis régen szántották, ma legelő. Ezt a kenyér alakú dombot Bibarc-tető néven ismerik a környékbeliek...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Fenn a tetőn, a várhelyen Kincskeresők Egerpatak, kilátás a várdombról Kilátás a várdombról, Nagyborosnyó Útban a vár fele Felfele a vár felé Egerpatak A kilato fele Sejde csipebokorba jottem a vilagra Fergettyűvár 1 Fergettyűvár 2. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Fergettyűvár Egerpatak fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Egerpatak és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Fergettyűvár! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Egerpatak, 1.72 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: A két Borosnyó és Egerpatak környéke Nagy-Borosnyó. A Nagypatak völgyében fekvő Kis-Borosnyó. Régi curiák. A Kispatak völgye. Bodza vára. Nagy-patak, lakói. Vár-bércze. az itt levő romok. Regék. Bagoly pataka. Várnicza. Aranyos kut. Egerpatak. Fergettyű vára. Bibarcz. Orditó. Nyolcforintos tó. Bita.
Szállás

Szállás Egerpatak - Kovászna vármegye


Keress szállást Egerpatak közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 4.49 km-re levő látnivalókkal: Rétyi-tó - Kovászna megye (5 kép).
1471471465980
14714775441101
14714775451102
14714775501103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Fergettyűvár Egerpatak közelében?
Csere-tető. 5.4 km-re. A Csere-teto, vagy a helybeliek szerint 718 m magas Lisznyo-teto, a Lisznyo-patak es a Beldi-patak festoi kornyezeteben, a Bodzaforduloi-hegyek labanal fekszik. (különleges hely geodobozzal)
Várhegy. 5.5 km-re. A Várhegy viszonylagos magassága kicsi, csak 20 m. A tehénpásztornak nincs internetje - GPS nélkül fedeztem fel újra ezt a helyet.
Székelybánja vára. A vár a Cófalva és Lécfalva között található, a Feketeügy jobb partján. Nahat-nahat - Igaz mar 2013-ban talaltam egy rejtekladat itten a vadalmafa alatt. (látnivaló és geodoboz)
Mező-tető. 5.5 km-re. A falu határában található legmagasabb pontról, a 717 méter magas Mező-tetőről, jól látszanak a félhold alakban elterülő környező települések: Uzon, Szentivánlaborfalva, Réty, Egerpatak, Szacsva. Mező-tető újra - Ha már erre jártunk visszarejtettük a dobozt egy szív alakú mélyedésbe, kövek takarásába. (itt geodobozt is lehet keresni)
(érdekes hely geoládával) Törökvár Kovászna megye. A keleti részén található a 918 m magas Küszürüs-tető. A láda jól van - Megtaláltuk.
Lécfalva. Közigazgatásilag Nagyborosnyóhoz tartozik. Kultúrotthon - A várhegyi doboz adatait nézegetve vettem észre, hogy Lécfalván is van egy doboz.
Lisznyópataki világvége. A világ kezdete vagy vége az az elhagyatott gyümölcsös? Valaki tud többet erről a völgyről? Mert csak sejtjük hogy hol vagyunk. Már jártunk a világvégén - A nyáron gombászgatni szerettünk volna a környéken, de ítéletidő ért utol, hogy a hely nevéhez illően stílusosan fejezzem ki magam.
SZNM 8 Eresztevény. Székelyek Nagy Kincskeresése - 8-dik stáció - Eresztevény - Gábor Áron síremléke Gábor Áron 1849 július 2-án hunyt el a kökösi csatában. Sikertelenül - Gyakran járok sétálni, bringázni erre a környékre, háromszor is kerestem a dobozkát de nem találtam.
Komollói Nagyvár. Komolló, Réty község egy része. Kasztrum - Körbesétáltuk a kasztrumot, de nem sikerült a dobozt megkeresni zavaró tényezők, vagyis juhnyáj miatt.
Óriáspincetető. Ereszteveny felett magasodik a Pincetető, az Óriáspincetetőn felépített térplasztika. Sanderoval a tetőn - Egy igazi élmény ezen a tetőn állni.
SZNM 9 Római kasztrum. Kr. Nem káromkodtunk, csak - A kis doboz kinn hevert a fűben.
SZNM 7 Maksa Kovászna megye. Ezt könnyű volt megtalálni - A kis dobozka szabadon volt, így könnyű volt megtalálni.

Fergettyűvár Egerpatak románul - in limba romana: Cetatea Fergettyu Aninoasa

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Fergettyűvár adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Egerpatak térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Évek után az utam újra a Bibarc-tetőre hozott - Itt 2011 oszen Melivel ketten ladat rejtettunk...
 • Négyen kerestük - Fél órán keresztül kerestük de nem találtuk meg...
 • Fergettyűvár - Köszi, Meli...
 • A fergettyűvári láda a helyén - Ma ellenőriztük a ládát...
 • Vakond be - A Tiborc várátol elhozott "Good Luck Horseshoe" vakondot, ebbe a ládába utaztattam, ami új zacsiba is került ezúttal, amúgy minden rendben körülötte...
 • ládaellenőrzés hamarosan - Üdvözlünk a rejtekhey vadászok körében...

Sikerült eljutni Egerpatak környékére? Tetszett a Fergettyűvár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Református templom
Református templom
A Feketeügy felé siető Szacsva patak völgyében fekvő Egerpatak nyugatról a Rétyi-nyírrel határos.
Református templom
Református templom
A Szacsva patak felső völgyében egy dombtetőn, egy kivülről szerény, de belülről annál gazdagabb késő barokk templom található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.