Pixel

Fergettyűvár - Egerpatak Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Fergettyűvár - Egerpatak

Fergettyűvár - Egerpatak


A Fergettyűvár hegytetőjén ma már majden semmi sem látszik, nyomai eltüntette az eke vasa. A helyet ugyanis régen szántották, ma legelő. Ezt a kenyér alakú dombot Bibarc-tető néven ismerik a környékbeliek. Volt ott ugyanis valamelyes őrtorony vagy erődített település: Innen adtak – tűzzel- jelt a környéki várakhoz a hadak veszélyeztette időkben, mivel innen jó a kilátás, jól lehetett látni és jelt adni Várhegyre, az Óriáspincére, Török és Barabás várához - állítja a szájhagyomány. Csupán a kispataki Borzvárával nem volt látó-kapcsolatban, mert azt eltakarta egy hegytető, de arról is ordítozással, kiáltással tovább lehetett adni a hírt. Ezt a hegyet ma is Ordítónak nevezik a környékbeliek.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

Néhány kép a Fergettyűvár - Egerpatak képtárból:

Kilátás a várdombról, Nagyborosnyó
Kilátás a várdombról, Nagyborosnyó
Útban a vár fele
Útban a vár fele
Kincskeresők
Kincskeresők
Felfele a vár felé
Felfele a vár felé
Egerpatak
Egerpatak
A kilato fele
A kilato fele

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Fergettyűvár Egerpatak rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Rejtekhely android alkalmazás

A Rejtekhely-keresés Erdélyben android alkalmazása nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
Református templom Egerpatak
Református templom Egerpatak A Feketeügy felé siető Szacsva patak völgyében fekvő Egerpatak nyugatról a Rétyi-nyírrel határos.
Református templom Szacsva
Református templom Szacsva A Szacsva patak felső völgyében egy dombtetőn, egy kivülről szerény, de belülről annál gazdagabb keső barokk templom található.
Borzvára Kispatakon
Borzvára Kispatakon Kisborosnyó részének tekintik Kispatakot, pedig bő 1,5 km távolság választja el a két települést.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei

Pixel
 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordinátáinak és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


  Néhány hozzászólás

  Pixel
  • Négyen kerestük - Fél órán keresztül kerestük de nem találtuk meg...
  • Fergettyűvár - Köszi, Meli...
  • A fergettyűvári láda a helyén - Ma ellenőriztük a ládát...
  • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc