Egerpatak település (Kovászna megye) Központ: Réty. Közeli települések: Bita 2.12 km-re, Nagyborosnyó (Borosneu Mare) 3.18 km-re, Szacsva (Saciova) 3.67 km-re, Réty (Reci) 4.38 km-re, Kispatak (Valea Mica) 4.4 km-re. Egerpatak román elnevezése: Aninoasa.
Szállás

Szállás Egerpatak (Aninoasa) - Réty, Kovászna


Keress szállást Egerpatak közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Egerpatak (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Református templom 0.14 km-re. A Feketeügy felé siető Szacsva patak völgyében fekvő Egerpatak nyugatról a Rétyi-nyírrel határos. Területét már az őskorban is lakták.
Fergettyűvár 1.72 km-re. A Fergettyűvár hegytetőjén ma már majden semmi sem látszik, nyomai eltüntette az eke vasa. A helyet ugyanis régen szántották, ma legelő.
Hunárka 2.8 km-re. A Rétyi Nyírbe hatolva déli irányba először egy kevésbbé látszó, majd egy feltűnően széles homoktöltés halad, amely néhol 2 m-es magasságot is elér.
Magyar Honvéd 2.81 km-re. A Magyar Honvéd szobor Réty községtől keletre, a Kovásznára vezető főut mellett, a Rétyi Nyír természetvédelmi terület szomszédságában található. A szobrot 1942-ben állították az I.
Milleniumi fenyves 2.87 km-re. A Rétyi-nyír egy több hektáros természetvédelmi terület, növény- és állatritkaságai miatt Európa egyik csodája, a környékbeliek kedvelt turisztikai célpontja.
Református templom 3.49 km-re. Réty református templomát az évszázadok során kétszer ujították fel. Először a 16-dik században, majd a 19-dik század második felében.
Református templom 3.59 km-re. A Szacsva patak felső völgyében egy dombtetőn, egy kivülről szerény, de belülről annál gazdagabb késő barokk templom található.
Kockás tulipán 3.68 km-re. A kockásliliom, latin nevén Fritillaria meleagris, a liliomfélék családjába tartozó hagymás, egyszikű, évelő, fokozottan védett növényünk. Jellegzetes nedves réti, kora tavaszi növényünk, mely áprilisban tömegesen nyílik.
Kockás tulipán-erdő 3.84 km-re. Meli útmutatása szerint Szacsváról a templom mellett jobbra, a mezei úton tovább indultuk Magyaros irányába. Az úttól balra van a csodálatos tulipánmező.
Borzvára Kispatakon 4.4 km-re. Kisborosnyó részének tekintik Kispatakot, pedig bő 1,5 km távolság választja el a két települést. A Bodzafordulói hegyek északi lejtőjéről, a Késa nevű helyről ered a Kispatak vize.
Szacsvai panoráma 4.82 km-re. Szacsvai panoráma
Várhegy 4.97 km-re. Lécfalvától délre, az árterület fölé emelkedik, a kelet-nyugat irányú 550 m magas Várhegy-domb. A Várhegy viszonylagos magassága kicsi, csak 20 m.
[ Fel ↑ ]
Székelybánja vára 4.98 km-re. A vár a Cófalva és Lécfalva között található, a Feketeügy jobb partján.
Mező-tető 5.05 km-re. Sepsimagyarós Háromszék egyik kis települése a bodzafordulói hegyek előterében, a Cseretető alatt.
Csere-tető 5.11 km-re. A Csere-teto, vagy a helybeliek szerint 718 m magas Lisznyo-teto, a Lisznyo-patak es a Beldi-patak festoi kornyezeteben, a Bodzaforduloi-hegyek labanal fekszik.
Rétyi-tó - Kovászna megye
Rétyi-tó - Kovászna megye
Kovászna város környéke
Kovászna város környéke
Vártető - Tündérvár - Siklópálya.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Uzunu - Turisztikai látnivalók Nyíresalja - Turisztikai látnivalók Tariceni - Turisztikai látnivalók Movila
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.