Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Tiborc vára - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Tiborc vára

Tiborc vára | Hol van ez a hely?

Tiborc vára, Bibarcfalvától délre fekvő, Várbükk nevű hegyen épült. A várból mára csak a falak körvonalai maradtak meg egy lekerekedett töltés formájában.

Bármelyik pontját is figyeljük, a töltés magassága és formája közel állandó értékeket mutat. Kerülete 665 m. Bibarcfalva "felett délről szép lomberdő nőtte kerekded hegy emelkedik.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Jelzőtábla Google Earth Földtöltés Földvár A doboz tartalma Erdővel borított várudvar Bodos A bodosi bányató Ime a doboz. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Tiborc vára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Tiborc vára! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Tiborc vára közelében?
Barót. Barót Erdővidék központja, az 1739-ben született Baróti Szabó Dávid szülővárosa.
Mackó bácsi feredője. Sási borvíz. Ravaszlik. Tortomától csekély távolra a Hermánból Bardóczra vezető út mellett van egy most össze omladozott, Ravaszlik-nak nevezett sziklaüreg, mely régi harczias időkben a vidék lakóinak erőditett védhelyül szolgált.
Református templom. Olasztelek református templomának késő román és átmeneti stílusban faragott kapuzata van. Munkálatok áldozata lett a geodoboz? - A Kormos-patak völgyében kirándultam, hazafelé Olaszteleken vezetett keresztül az utam.
Veres János borvíz. Daniel-kastély. Benedek Elek fürdő. A régi Benedek Elek fürdő, vagy más néven Kisbaconi feredő, a Faluborvize vagy Rezes-forrás mellett található. Feredő - Nem volt nehéz megtalálni a dobozt, mert a kőrisfák között egy bükkfa van. (különleges hely geodobozzal)
Bükkfej. A Baróti-hegység turisztikai szempontból alig feltárt, alig használt vidék, pedig lombos erdőivel, hangulatos ligeteivel üdítő változatosságot jelent a körötte lévő magashegységek zordon rengetegeihez képest. Segitseggel - Hat ugy valamikor egy jo par evvel ezelott talaltam meg ezt a ladat. (különleges hely geodobozzal)
Faluborvize forrás. A Faluborvize vagy Rezes forrás Kisbacon és Magyarhermány között található, a bodvaji letérőtől körülbelül 500 m távolságra, Magyarhermány felé. Szep es forgalmas hely - Biztosra mentem, es nem kaptam semmit, marmint a dobozkat, habar a borviz es a kornyeke az nagyszeru es gondozott.
Bolond-borvíz. Nevét időszakos feltöréseiről kapta, úgymond bolondosan tört elő és tűnt el újra.
Miklós borvíz. Miklós borvíz, a Borvizek Tanösvény térképen Rossz borvíz.
Reformatus templom. 6.1 km-re. A templomnak ma is jó gondnokai vannak. Kedves kis falu - Kedves kis falu, rendezett iskolája sokat elmond.
Ésfalu. A 80-as években itt egy üzletközpont és orvosi rendelő épült.
Likaskő. Olasztelek határában, közel a felsőrákosi úthoz, egy lapos kőkúp tűnik az arrajáró szemébe, mely élénken kiválik a lapos rét füves, zöld színéből. Tisztaság és doboztalanság - A Likaskő környezetét valamikor nemrégiben megtisztíthatták, mert egy darab szemetet sem láttunk, ami nagyon jó hír. (látnivaló és geodoboz)
Ferenczy-Boda kúria. Ferenczy-Boda kúria - Erdőfüle. Sürgés-forgás - Már megtörtént a sürgés-forgás, friss vakolat a kapu körül.
Mária-borvízforrás. 6.7 km-re. A Kormos és Vargyas vize egyesülésénél, a Darabonta nevű helyen fakad fel e térség legjelesebb ásványos forrása, a rákosi borviz, melyet gyakran borszéki gyanánt is hordanak szét.
Fingós borvíz. Derültséget keltett a forás neve, csalódás volt az állapota. Kertek hatanal, bujkalva - Hat ami igaz az igaz ez egy elegge izgalmas rejtes.
Kankóskert. A Kankóskert Erdőfüle észak-keleti dombján, a Fok-tető alatt található. Nárcisz - A Kankós kertet magtaláltam, viszont a dobozt nem sikerült. (látnivaló és geodoboz)
Kopjafás temető. 7.2 km-re. Erdőfüle a nevét a hagyomány szerint onnan kapta, hogy a Kormos-patak völgyébe mintegy fülként ékelődik be Baróttól pár kilométerre. Hej, égig-nyúló giz-gazok - Cuppogó sárban, ködben fedeztük fel ezt a temetőt, ami tényleg különleges, mert a legtöbb sírt még nem öntötték betonba.
Köpeci szil. 7.4 km-re. A győztes fát, a köpeci szilt, a Polgár-Társ Alapítvány nevezte be az Év Fája Európában versenyre. Ami kivül, az volt belül is - Hogy mi egyéb lehet még itt? Rengeteg minden.

Tiborc vára románul - in limba romana: Cetatea Tiborc


Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Tiborc vára gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Vakond ki - Egy kis őszi séta alkalmával ujra rákerestem a dobozra, de sajnos eléggé szét volt ázva a tartalma...
 • Vakond - A mai napnak azzal a cellal indultam neki hogy a nalam levo utazo vakondot berakjam a tortomai halomsirok kornyeken levo dobozba, de mivel azt nem talaltam meg, igy a Tiborc varanal levobe kerult bele...
 • Erdővidéki vártúra - Egy kis erdővidéki vártúra alkalmával, egy kis séta az erdőben...
 • Korbejartuk a videket - Kis csapatunkkal, nem tul konnyen, de ratalaltunk a dobozkara, ami jo allapotban volt...
 • Tiborc vára - Nem volt nehéz megtalálni...
 • Bodosból közelítettem meg - Azért, őseink jó nagy várat húztak fel, olyan mint a Herec vára...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Tiborc vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Református templom
Református templom
Bibarcfalva látnivalója a református templom Szent László-legendát ábrázoló freskótöredékei.
Református templom
Református templom
Bodos a Barót felől jövő főúttól kicsit bennebb,  nyugalmas környezetben, dombok között, egy teknőben fekszik.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.