Tiborc vára - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Biborteni Baraolt - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Tiborc vára

Tiborc vára, Bibarcfalvától délre fekvő, Várbükk nevű hegyen épült. A várból mára csak a falak körvonalai maradtak meg egy lekerekedett töltés formájában. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Jelzőtábla Google Earth Földtöltés Földvár A doboz tartalma Erdővel borított várudvar Bodos A bodosi bányató Ime a doboz... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Tiborc vára rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
11649 Benedek Elek sírja. Benedek Elek sírja a Kisbacontól nyugatra fekvő temetőben található. 12309 Református templom Kisbacon. Az 1567-es regestrumban jelentkezik először Kws Baczon néven. 12328 Benedek Elek nagy mesemondó szobra. Délceg, javakorabeli férfi ül a kisbaconi iskola előtti padon, arca derűs, mellette egy üres hely. 12453 Tortomai halomsirok. Bardóc és Bibarcfalva közt, a Kerekhegyen és a Csutakos tetőn egy 18 halomból álló, kora bronzkori temető van. 12660 Vízimalom. A székely ezermesterség még mindig működő csodája, a kisbaconi Fülöp-malom. 13103 Barót. Barót Erdővidék központja, az 1739-ben született Baróti Szabó Dávid szülővárosa. 14168 Mackó bácsi feredője. Mackó bácsi egy nagy termetű ember volt, aki rendszeresen járt e fürdőhöz. 14494 Sási borvíz. A Sási borvíz a Barót-patak vízgyűjtő medencéjében található, Kisbacontól észak-északkeletre, kb. 15810 Ravaszlik. Tortomától csekély távolra a Hermánból Bardóczra vezető út mellett van egy most össze omladozott, Ravaszlik-nak nevezett sziklaüreg, mely régi harczias időkben a vidék lakóinak erőditett védhelyül szolgált. 16472 Református templom. Olasztelek református templomának késő román és átmeneti stílusban faragott kapuzata van. 16670 Veres János borvíz. 17003 Daniel-kastély. A Daniel-kastély az erdővidéki Olasztelek központjában található, reneszánsz stílusú épület, a falu egyik legfontosabb műemléke. 17204 Benedek Elek fürdő. A régi Benedek Elek fürdő, vagy más néven Kisbaconi feredő, a Faluborvize vagy Rezes-forrás mellett található. 17333 Bükkfej. A Baróti-hegység turisztikai szempontból alig feltárt, alig használt vidék, pedig lombos erdőivel, hangulatos ligeteivel üdítő változatosságot jelent a körötte lévő magashegységek zordon rengetegeihez képest. 17396 Faluborvize forrás. A Faluborvize vagy Rezes forrás Kisbacon és Magyarhermány között található, a bodvaji letérőtől kb. 18818 Bolond-borvíz. Az olaszteleki Bolond-borvíz a Kormos-patak és az egykori Malom-árok találkozása közelében, attól délkeletre található. 19129 Miklós borvíz. Miklós borvíz, a Borvizek Tanösvény térképen Rossz borvíz.

Néhány székely szó jelentése:
Ittegyen = Itten. Járamfa = Juharfa. Játom = Barátom. Jöszte = Gyere. Jula = Julcsa. Juliszta = Tavaszi lednek.

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Református templom
Bibarcfalva látnivalója a református templom Szent László-legendát ábrázoló freskótöredékei.
Református templom
Bodos a Barót felől jövő főúttól kicsit bennebb,  nyugalmas környezetben, dombok között, egy teknőben fekszik.
Zathureczky-temető
Barót északkeleti végében, a Szőlős-oldalon található a Zathureczky-temető, a helység egy régebbi temetője, mely a hatvanas évek elejéig volt használatban.
Református templom
Nagybacon látnivalója az 1930-as években épített, Kós Károly által tervezett és szépen felújított kultúrotthon.
Kisbaconi régi temető
Kisbacon temetőjével átellenben, egy dombon található a falu régi temetője.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Vakond ki - Egy kis őszi séta alkalmával ujra rákerestem a dobozra, de sajnos eléggé szét volt ázva a tartalma...
 • Vakond - A mai napnak azzal a cellal indultam neki hogy a nalam levo utazo vakondot berakjam a tortomai halomsirok kornyeken levo dobozba, de mivel azt nem talaltam meg, igy a Tiborc varanal levobe kerult bele...
 • Erdővidéki vártúra - Egy kis erdővidéki vártúra alkalmával, egy kis séta az erdőben...
 • Korbejartuk a videket - Kis csapatunkkal, nem tul konnyen, de ratalaltunk a dobozkara, ami jo allapotban volt...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.