Csicsói-várszikla - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Csicsói-várszikla

Csicsói-várszikla

Csicsó vára Csíkcsicsótól délnyugatra található, a Központi-Hargita keleti peremén, a Vár-patak baloldalán levő, lemezes elválású, törésű andezit szikla tetején. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Havasi rét Az erdővel borított vár Rezes hölgymál A doboz A kiscsapat útban a vár fele kilátás naplemente Csicsói várszikla Pad a Várszikla közelében Jégcsapok - 1. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csicsói-várszikla fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csicsói-várszikla! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
10905 Barátok kútja. Kisdiák koromban, egyszer egyik nagybátyám vitt (vagy hozott) az iskolából. (látnivaló és geodoboz)
11722 Csíki panoráma. Amennyiben Székelyudvarhely felől érkezik valaki Csíkszeredába, a csibai eltérő után, a kavicsos uton balra térve, az ut bal oldalán levő dombon emelkedő római katolikus templomhoz juthat. (látnivaló és geodoboz)
13110 Vasfuvó domb. 4.2 km-re. Csíkszereda nyugati határában, közvetlenül a Székelyudvarhely felé vezető országút mellett, az Olt hídjának közelében található, az úgynevezett Vasfuvó domb.
13913 Forrás Piricske felé. (turisztikai hely geoládával) 14453 Borhegyese borvízforrása. Hanem a patak bal oldalán (folyás irány) kapaszkodunk fel Borhegyese tetőre, utunk egy rendkívül finom borvízforrás mellett halad el, amelyről állítható, hogy a környék egyik legjobb borvízforrása. (itt geodobozt is lehet keresni)
14664 Asztag-kő. Szép kilátás nyílik innen Csíkszeredára, illetve a középcsíki és felcsíki falvakra.
14680 Piricske-forrás. 14871 Lobogó medence és Szemvíz-forrás Hargitafürdő Hargita megye. Az utóbbi pár évben látványosan felújult és megszépült Hargitafürdő.
15000 Mofetta. 15025 1633. 15198 Vallató. ..vagy amíg bírja... utána megmelegítheti a mofettában, és megmoshatja  a szemét is  a közelben.
15402 Alsó zagytározó. 4.9 km-re. A hargitafürdői, fokozatosan bezárt kaolinbánya után több meddőhányó és zagytározó maradt gazda nélkül.
16498 A sárkány gerince meddőhányó. A felgyűlt salak itt egy szakadékot és egy gerincformát alakított ki.
16912 Kaolinbánya. 2018-ban a bánya csődeljárás alá került, fokozatosan bezárták.
17584 Bányanyílás. A Hargitafürdőre vezető út mentén, annak bal oldalán, az út alatt, van egy 1,8 hektáros meddőhányó.
19487 3383. 19556 1852. A Senki tava a várostól nyugatra található, a helybeli horgászok egyik kedvenc helye.
20171 Bagoly-kő. Megközelítés a Kalibáskő vendéglő elől induló kék hámszög jelzésű túraösvényen, a hosszú gyaloglást kedvelőknek, ami körülbelül 8 km hosszú.
20288 Tolvajos-tető. A Tolvajos tető a Központi-Hargitát a Dél-Hargitától elválasztó nyereg.
20353 Hosszú-borvíz. 20529 Szeles vésze. 20605 Csompoly. A Központi Hargita egyik kevésbé látogatott csúcsa a Csompoly, nagyon szép kilátást biztosít a környező csúcsokra - Madarasi Hargita, Csicsói Hargita, Kossuth szikla, Madéfalvi Hargita- de jól látható a csíki medence, Egyeskő, jó látási viszonyok mellett a távolabbi hegyvonulatok is.
20652 Páduai Szent Antal római katolikus templom. A Páduai Szent Antal tiszteletére felszentelt római katolikus templom Csíkcsicsó központjában található, az iskola közelében.
20846 Csicsói Hargita-csúcs Hargitafürdő Hargita megye. A Csicsói Hargita csúcsáról remek a kilátás, rálátni a Madarasi Hargitára, a Csíki-havasokra, a Nagy-Hagymásra.
21022 Melegárok Szécseny. A Melegárok Szécseny nyugati részében található, délnyugat - északkelet irányban szeli át a Csíkszeredához tartozó nyaralónegyedet.
21069 Kőgombák. A Csicsói-Hargita csúcsplatójának nyugati peremén kőgombákhoz hasonló sziklaképződményekre bukkanhatunk.
21104 Sziklabástyák Csicsói-Hargita Hargita megye. A Csicsói-Hargita északi kilátópontja és a kőgombák között, látványos sziklabástyákat láthatunk.
21226 1412. A Csicsói-Hargita északi csúcsrégiójában, a kilátópont szikláitól körülbelül 120 méterre nyugatra, egy piramis formájú csúcsot láthatunk.
21226 Hármaskereszt Tolvajos-tető. október 31.
21446 Madéfalvi Hargita. 21619 Poénos kocsmák Erdélyben. Poénos nevű erdélyi kocsmák helyét, koordinátáit és fényképeit szeretnénk összegyűjteni ezen az oldalon.
21682 Siculicidium emlékmű. 22253 Airsoft pálya. Airsoft és paintball pálya, Csíkcsicsó.
22479 4825. A csíktaplocai Rét utcában egy borvízforrás található, melynek vizét a környékbeliek előszeretettel hordják és fogyasztják.
23095 Siker. Végre sikerült.
23522 Csíkrákosi Pogányvár. A Pogányvár egyik láncszeme volt az Erdély keleti határvonalán létrehozott egységes határvédelmi rendszernek.
23682 Csíkrákos. Csíkrákos határában, az Olt fölé magasodó 787 m magas kiszögellés a Hargitához tartozik.
24128. 24414 68. 7.8 km-re. Csíktaplocát a megyeközpont, Csíkszereda elég sokáig elhanyagolt külvárosának tartják, pedig már akkor létezett, amikor Szeredának még területe sem volt.
24574 Fekete nyárfa csonkja. Pontosabban, csak a maradványait láthatjuk már, mert nemrég majdnem a tövéből levágták.
24690 Lázár-kúria. 7.9 km-re. 25001 Szent Kinga-templom. A reménység szimbólumává vált deszkatemplom Borbély Gábor nevéhez fűződik.
25026 Katolikus templom. I569-ben Taplocza, 1602-ben Taploczia, 1720-ban Csík–Taplocza néven fordul elő.

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Sziklakert a Béta oldalában
Sziklakert a Béta oldalában - A csicsói Várszikláról, a környéket felfedezendő, beereszkedtünk az erdőben délre, a Béta-patak völgyébe.
Szeder-útkereszteződés
Szeder-útkereszteződés - Piricske északi végébe érkezve egy útkereszteződéshez jutunk, mely egyúttal túraútvonalak találkozási pontja is.
Sziklakilátó a Borvíz-patak felett
Sziklakilátó a Borvíz-patak felett - Piricske északi végében, gombaszedés közben, egy sziklakilátóra bukkantunk.
Lina-kanyar
Lina-kanyar - Az igazi Lina-kanyar egy kisebb, de lejtős kanyar a Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető főúton, a csibai letérővel szemben, ahol Lina kocsmája is állt.
Csikókert andezibánya 3.15 km-re. RH3475 Csikókert andezibánya

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Csicsói-várszikla gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Új geodoboz új rejtekben - Mivel a mai napra nagy hidegeket és viharokat jeleztek előre a hegyvidéken, egy közeli, alacsonyabban fekvő túracélpontot választottunk...
 • Oriasok nyoman - Kerekparozasbol hazafele tartva kerestem fel a Sziklavarat, felcsigazott az Orban Balazs fele leiras, es nem csalodtam, nagyon szep a hely, a kilatas, ha nem is annyira lenyugozo, mint pl...
 • Szerencsésen megtaláltuk - Ma délután egy frissen fertőzött, kedves évfolyamtársammal...
 • Hótaposó túra - Egy kis hótalpas, hótaposó, trekkingklubos túra keretén belül kerestük meg a dobozt is...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Csicsói-várszikla? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.