Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.

Halász - Székelyhíd

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Az 1970-re már lecsapolt érmelléki lápvilág utolsó egyedeit figyelhette meg és még személyesen beszélhetett az addigi megélhetésüktől egyik napról a másikra megfosztott halászokkal, ezek a személyes kapcsolatok tették lehetővé, hogy összegyűjtse a kistérség eltűnőben lévő halászati eszközeit...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Halász - Székelyhíd felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Halász - Székelyhíd képtárból:

Sötétben halászó
Sötétben halászó

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Halász Székelyhíd fotóalbumba!

Az Érmellék egykor gazdag vizeinek emlékére az Ady Endre Kulturális Központban nyílt meg egy múzeum. A székelyhídi doktor Wilhelm Sándor nyugalmazott tanár, halbiológus nevéhez fűződik a kiállítás anyagának összegyűjtése. Fedezzétek fel Székelyhíd és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Halász!

A legközelebbi település Székelyhíd, 0,08 km távolságra található.
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Bartsch-kúria Szalárd 14,9 km-re.
Bartsch-kúria, ma idősek otthona - Szalárd.
Szent Vince Római Katolikus Intézete Nagyvárad 34,4 km-re.
Szent Vince Római Katolikus Intézete, épült 1868-ban - Nagyvárad.
Ady Endre Nagyvarad 35 km-re.
Görög katolikus papnevelde Nagyvárad 34,9 km-re.
Görög katolikus papnevelde - Nagyvárad, 1846 1928, középület.
Adorján vára Szalárd 13,2 km-re.
Szigligeti Színház NagyváradSzigligeti Színház Nagyvárad 35 km-re.
A váradi láda-kereső séta második állomása. Egy kis séta a központban, na meg láda keresés. A Fellner-Helmer bécsi tervezőintézet tervei alapján, 1899-ben kezdik el a színház építését neoklasszicista homlokzatú, neorokkokó belsejű stílusban.
Zichy-kastély Bihardiószeg 9,4 km-re.
Zichy-kastély, épült 1701-ben - Bihardiószeg.
Körösszegi vár lakótornyának romjaKörösszegi vár lakótornyának romja 47,2 km-re.
1291-ben itt halt meg IV-dik Kun László magyar király, 1604-06-ban Bocskai hajdúi rombolták le. A várat a Borsa-nemzetség építtette a tatárjárás után, a XIII-XIV-dik században, lakótornya 25 méter magas.
Nagyerdei Víztorony Debrecen 41,7 km-re.
A Nagyerdő lombkoronaszintje felett rá lehet látni az erdőre, az Egyetemvárosra, és az egész Debrecenre. A debreceni Nagyerdei park látványossága a ma is működő Víztorony, 1913-ban épült - az épületnek 34 m magas kilátója van.
Szentjobb vára 10,7 km-re.
Várának helyéhez úgy jutunk el, ha a Berettyó hídján átmenve az útról jobbra térünk. Nagyváradtól északkeletre, a Hegyköz területén fekszik Szentjobb település.
Millenniumi emlékmű - Székelyhíd 150 m-re. Érmelléki autós túra keretében jutottam el Székelyhídra.
Gyógyfürdő Hegyközszentmiklós 6,4 km-re.
A 60-65 Celsius fokos meleg vízre a 70-es években kőolaj után kutatva találtak rá, ezt követően épült ki a forrástól 500 méterre elhelyezkedő hegyközszentmiklósi gyógyfürdő.
Fuchsl palota Nagyvárad 35,3 km-re.
Fuchsl-palota - Nagyvárad, 1902 1903.
ÉrsemjénÉrsemjén 15,9 km-re.
Érsemjén a nevét legkorábbi birtokosai, a Balogh-Semjén család (Boloc-Semyan) név után kapta. 1332 - Symian, Ujsemian; 1520 - Semyen; 1900 - Érsemjén, 1920 Simian.
Levendula Farm Nagyvárad Kisszántó 29,7 km-re.
2023-ban, a kisszántói Levendula Farm Nagyvárad június 24-25 között szervezi meg a Levendulafesztivált.
Református templom TasnádReformátus templom Tasnád 39 km-re.
A Szilágysági-dombvidék és az Alföld találkozásánál húzódó dombhát peremén áll. Tasnádon a református templomnál nagy felújítási munkák folynak 2023 júliusában, nem látogatható. A tasnádi református templom az egykori Közép-Szolnok vármegye legnagyobb középkori egyházi épülete.
Bihar földvára 24,1 km-re.
A hajdani Biharvár, Bihar vármegye névadó székhelye lett. Hatalmas méretű földvára hazánk legimpozánsabb ilyen jellegű emléke.
I es II vilaghaborus emlekmu Bihardioszeg 9,3 km-re.
I es II vilaghaborus emlekmu Bihardioszeg 1996.
Kazinczy Ferenc mellszobra 15,9 km-re.
Eredetileg egy gránitkőből készült emlékmű állt Kazinczy Ferenc szülőházával szemben, kerítéssel körülvéve, melyet 1859-ben állíttatott Krajnik Alajos. A szobor 1907 szeptember 22-én került a talapzatra, ugyanekkor emléktábla Kazinczy szülőházára.
Garasos híd Nagyvárad 35,1 km-re. A megadott helyen, a megadott koordinátáknál találtunk egy geoládát. Valamit megtaláltam, vagyis egy geodobozt találtam meg.
HegyközszentmiklósHegyközszentmiklós 5,8 km-re.
Valamikor a XII-XIII század folyamán a Váradtól Szatmár felé vezető középkori kereskedelmi út mentén. Most veszem észre, hogy a nagy lelkesedésben, a ládaoldal elkészítésekor kimaradt a lényeg. Első találatom egy szűz láda. Hegyközszentmiklós az Érmellék és a Hegyköz találkozásánál, a Cserhát (érmelléki dombok) erdős dombjai között alakult ki.
Petőfi Sándor mellszobor Nagyvárad 34,1 km-re.
Petőfi Sándor mellszobor, a róla elnevezett park végében, közel a sétálóutcához - 1991. Petőfi Sándor park, Nagyvárad.
Szent Anna-Orsolyita rendi templom és egykori apácazárda NagyváradSzent Anna-Orsolyita rendi templom és egykori apácazárda Nagyvárad 35 km-re.
A zárdát Szentzy István babolcsai apát és váradi kanonok alapítványának segítségével építették 1771-74-ben, majd 1858-ban bővítették és homlokzatát gótizálták.
Petőfi Sándor emléktábla - Székelyhíd 140 m-re. Petőfi Sándor 1843-ban szállt meg itt, mint oly sok más helyén is az országnak.
Református templom Szilágyzovány 45,3 km-re.
A népi emlékezet szerint Szilágyzovány nevének eredete a sovány (terméketlen, mocsaras, lápos) szóból ered. A település első írásos adata a Váradi Regestrumban fordul elő 1249-ben Zwan név alatt: A Libini Zoan apátúr és Ders fia Ders meg Pagh azok között vannak, akik előtt lopással vádolják két kaznacsi jobbágy szolgáját.
Régi víztorony Nagykároly 46,1 km-re.
Ez a víztorony a park legdélebbi sarkában van. Amennyiben az elmúlt években sok fát kivágtak, nagy valószínűséggel a geodoboz is eltűnt a park felújítása során. Hello, Ott jártam a helyszínen, kerestem a ládát, de sajnos nem találtam meg. A parkban, ahogy a leírásokból kivettem, van egy víztorony, ami nem néz ki víztoronynak, abban az értelemben, ahogy azt mi megszoktuk.
Új városi strand Margitta 17,3 km-re. Megnéztem a város új strandját is, a város határában van.
Római katolikus püspöki palota Nagyvárad 33,9 km-re.
Római katolikus püspöki palota 1762-1776 - Dacia sugárút, Nagyvárad.
Nagyváradi Egyetem Gyógyszerészeti Kara 35,2 km-re.
A Nagyváradi Egyetem Gyógyszerészeti Karának épülete, az egykori Kereskedelmi Csarknok. Középület 1893 1894.
Fekete Sas fogadó NagyváradFekete Sas fogadó Nagyvárad 35,3 km-re.
Fekete Sas fogadó - Nagyvárad, 1909.
Megyei Kórház Nagyvárad 34,5 km-re.
Megyei Kórház, egykori Pénzügyi Palota, épült 1806-ban - Nagyvárad.
Kölcsey Ferenc szülőháza Sződemeter 32,4 km-re.
Püspökfürdő 39,9 km-re.
Nevezetessége a termálvizu tóban nyiló tündérrózsa. Püspökfürdo, kemping és fürdotelep, Nagyváradtól 8 km-re található.
Ady Endre emlékmúzeum NagyváradAdy Endre emlékmúzeum Nagyvárad 34,9 km-re.
A központban való fiszlikolás közben ide is eljuttunk. Váradi tartozkodásom alatt, egy nosztalgikus séta keretében kaptam meg a geodobozt. Bevallom őszintén, hogy nem tudom mit jelent a fiszlikolás szó. A park közepén lévő kicsiny emlékmúzeumot 1957-ben létesítették, abban az épületben, amelyikben a múlt századi "Mülleráj" üzemelt.
Vértessy-kúria Debrecen 40,9 km-re.
A köznyelvben kastélynak nevezett, 2011-ben műemlékké nyilvánított, sokáig lepusztult állapotban levő Vértessy-kúria Debrecen délnyugati részében található, a Vértesi út mellett.
Karolyi Sandor Nagykaroly 46,3 km-re.
Félixfürdő 40,8 km-re.
Félixfürdo Nagyváradtól 8 km-re fekszik, a nagyváradiak népszeru üdülohelye.
Református templom - SzékelyhídReformátus templom - Székelyhíd 440 m-re.
Kárpát-medencei analógiája néhány felvidéki templom, a budaszentlőrinci Remete Szent Pál kápolna és a gyöngyösi Szent Bertalan templom. A református templom magán hordozza a gótika nyomait. A XIII-dik század utolsó negyedében épült, majd a XV-dik században építették új gótikus szentélyét tengelysarkos, sokszögzáródású alaprajzi megoldással.
Millenniumi emlekoszlop Nagyvarad 35 km-re. Szentlélek kiáradása plébániatemplom kertje Nagyvárad 34,5 km-re.
Nepomuki Szent Janos Szekelyhid 300 m-re. Érmelléki körtúrán jutottam el a székelyhídi római katolikus templomhoz és a mellette álló Nepomuki Szent János szoborhoz.
Sólyomkő vára Sólyomkőpestes 34,4 km-re.
Sólyomkő várának romjai a Réz-hegység nyugati felében, Sólyomkőpestes falutól észak-északnyugatra találhatók, a Sólyomkővári-patak felett.
Várhegy TasádfőVárhegy Tasádfő 46,5 km-re.
A tasádfői Várhegyet 1968-ban fedezték fel, több ásatás volt a helyszínen 1969-1984, 1994-1996, 2007-ben. Az ásatások során több egymásra telepedett kultúrát találtak, az első már az újkőkorban létezett, de kora bronzkori telepre utaló nyomokat is találtak.
Betfia kilátótorony Somló-hegy Betfia 41,4 km-re.
Betfia kilátótorony, Betfia-zsomboly, Somló-hegyi őslénytani lelőhely.
Márkaszék vára 35,5 km-re. Csíkos-tó Váradolaszi 4,6 km-re.
Szentháromság kápolna NagykárolySzentháromság kápolna Nagykároly 45,5 km-re.
Ezt a dombot a népnyelv Lyukashalomnak nevezte el. Kibicikliztem a kápolnához, szépen sütött a nap, éppen jó idő volt egy kis keresgéléshez. Nagykárolytól délre, nagyjából 3 kilométerre található, egy emberi kezek által emelt domb tetején, amely feltételezhetően egykor strázsadombként szolgált.
Mamutfenyő Csiffytanya Balkány 46,6 km-re.
1968-ban a koronáját kettéhasította a villám, azóta acélabroncsok tartják össze, 1989-ben védetté nyilvánítják, 2015-ben az Év fája lett. A mamutfenyő Balkány várostól délnyugatra, a Csiffytanya településrészen található, 1860 körül ültette Finta József.
Betfia-zsomboly Somló-hegy Betfia 41,5 km-re.
A Somlyó-hegy fél hektáron elterülő paleontológiai védett terület, Betfia falu határában. A védett terület látványossága, a Betfiai kráter, amely 80 métert meghaladó mélysége miatt csak barlangászok számára látogatható.
Kocka alakú lombkoronák Nagyvárad 35,4 km-re.
Nagyváradon, a Zöldfa (Vasile Alecsandri) utcában tizenkét Carpinus Betulus fa lombkoronáját kocka alakúra alakították ki. Állítólag ez az első ilyen megoldás az országban, a nagyszebeni Acélmunkások utcában terveznek még hasonlót.
Kossuth Lajos mellszobra Bihardiószeg 9,3 km-re.
Kossuth Lajos mellszobra, 2002 - Bihardiószeg.
Fráter kastély Gálospetri 17,4 km-re.
Gálospetriben két Fráter kúria is van. Az egyikben az orvosi rendelő működik, a másik korábban a helyi termelőszövetkezet szolgálatában állt, majd annak megszűnése után egyes helyiek láttak elbontásához.
Megváltó Jézus-szobor Baromlak 32,7 km-re.
A Megváltó Krisztus (Cristo Redentor) szobra, a brazíliai Rio de Janeiróban? Nem! Bihar megyében, a Berettyószéplak községhez tartozó Baromlak falu szlovák iskolájában. A kitárt karjaival keresztet formáló műalkotás, a világ legnagyobb Jézust ábrázoló szobrának embernagyságú mása, Rudolf Docolonansky tanító alkotása 1938-ból.
Ördögárok Debrecen 34,4 km-re.
Debrecen határát a szarmaták által a 320-330-as években létrehozott sánc, az Ördög árkának két vonala is átszeli, ennek egyik szakaszát állították helyre eredeti alakjára. A nép által a Tiszántúlon Ördög árkának nevezett hatalmas földsáncok maradványai többfelé is megtalálhatók az Alföld peremén.
Kölcsey Ferenc-emlékház SződemeterKölcsey Ferenc-emlékház Sződemeter 32,3 km-re.
A Kölcsey Ferenc Egyházi és Kulturális Központ egy üde színfolt ebben az egykor szebb időket látott faluban. Sződemeter, Kölcsey Ferenc, a Himnusz költőjének szülőfaluja.
Sváb múzeum MezőpetriSváb múzeum Mezőpetri 34,8 km-re.
A sváb tájház tipikusan sváb stílusban épült 1881-ben Mezőpetriben, és szinte eredeti állapotában maradt fenn. Késő délután jutottam el Mezőpetribe, ahol kívülről tudtam megnézni a tájházat. Jellegzetes a ház homlokzata (gibli), az épület hosszában végighúzódó tornác, az utcára néző könyöklővel.
Termál strand MargittaTermál strand Margitta 17,8 km-re.
A város környékén több geotermális forrás is található. Megtaláltam a város közepén, esztétikailag nem volt élményszerű, ami látszott belőle. Margitta város fő turisztikai vonzereje a termálstrand, amely évente több ezer turistát csalogat el az egész országból, mivel geotermális vizet használnak a gyógyfürdőzésre.
Partiumi Keresztény Egyetem Nagyvárad 35,3 km-re.
Ezeréves tölgy Mikepércs 34,7 km-re.
Az ezerévesnek nevezett, más néven Rákóczi-tölgyfa Mikepércs község határában, a Hajdúbagosra vezető földút mellett áll. A magányos tölgy a szakértők szerint csak 250-300 éves, de a túlzásokra hajlamos, egyszerű falusi ember ezerévesre kerekítette életkorát.
Református templom MargittaReformátus templom Margitta 18,4 km-re.
Környékén gyakran találtak réz-, bronz- és vaskorból származó leleteket. Az általad megadott koordináták a gúgli térképe szerint a mező közepére mutatnak. Mi csak akkor vagyunk hajlandók megnézni valamit, illetve elmenni egy helyre, ha geodoboz is van oda rejtve. Pontos mérés. Margitta és környéke már a rézkorban is lakott hely volt.
Emanuil Gojdu Nemzeti Kollégium Nagyvárad 35,1 km-re.
Emanuil Gojdu Nemzeti Kollégium - Nagyvárad, 1895 1896, középület.
Dr Andrássy Ernő park ÉrmihályfalvaDr Andrássy Ernő park Érmihályfalva 19,3 km-re.
Érmihályfalva első írásos említése 1270 augusztus 20-áról származik, ekkor Michal néven írták. A park Érmihályfalva talán leginkább rendben tartott, gondozott része. A Turul nemzetségbeli Turul ispán birtoka volt, mely 1270-ben már két faluból álló település volt.
Református templom Sződemeter 32,3 km-re.
A nagyváradi várA nagyváradi vár 35,4 km-re.
Ezen a 150 000 négyzetméteren, 9 évszázadon át egyik itt álló építménynek sem volt nyugodt története. Régóta meg akartam látogatni ezt a várat, olyasmit is hallottam róla, hogy annyi ablaka van, mint ahány nap van egy évben. A Püspöki palótának van 365 ablaka. Ha ez egy másik játék lenne, egy másik játszótér, és nem én írnám ezt. 1241-ben földvár állt ezen a helyen faépítményekkel, 1247-1569 között egy kör alakú kővárról tud a történelem.
Zöldfa fogadó NagyváradZöldfa fogadó Nagyvárad 35,4 km-re.
Zöldfa fogadó, Nagyvárad, egykori vengéglátó egység, 1760.
Bocskai István mellszobra Bihardiószeg 9,3 km-re.
Bocskai István mellszobra, 2004 - Bihardiószeg.
Református templom Nagyvárad 31,3 km-re. Garasos hid emlektablaja Nagyvarad 35,1 km-re.
Szűz Mária katolikus templom - SzékelyhídSzűz Mária katolikus templom - Székelyhíd 300 m-re.
A Dietrichstein-Stubenberg-kastéllyal egybeépítették 1764-68 között Johann Nepomuk Dietrichstein, a székelyhídi uradalom birtokosa megbízásából. A római katolikus templom belülről megnézhető a rácson keresztül, az ajtót nyitva tartják.
Római katolikus bazilika NagyváradRómai katolikus bazilika Nagyvárad 33,9 km-re.
Egy nagyváradi séta első találata. Nagyváradi tartózkodásom alatt megejtett nosztalgikus séta alatt kaptam meg ezt a geodobozt. Római katolikus bazilika, Szűz Mária mennybemenetele római-katolikus székesegyház - Nagyvárad.
Élesd tavai 41,3 km-re.
Lovagvár NagykárolyLovagvár Nagykároly 46,2 km-re.
Ez a lakóházvár 1592-ben erődítménnyé válik, mikor Károlyi Mihály megerősítette a törökök ellen. Október utolsó napján, útban a temetők felé. Egy kis tatarozás ráférne a várra, nagyon szép lehetne. A kastély ekkor végvár jellegő, belső udvarházzal, külső várfalakkal, bástyákkal, lőrésekkel, ezeket körülölelő mély vizárokkal és külső paliszáddal.
CET Nagyvárad 33,8 km-re.
Első és legnagyobb problémája Nagyváradnak a CET, amely meleg vízzel és fűtéssel látja el a várost. Érdemes rákattintani a ládaoldalon, a gugli-térképre mutató hivatkozásra. Ha elég mélyre mész, látszik a rejtek-fa is. Igen, ez az úgynevezett Gugli Utcakép, vagy Utcanézet. A CET magas kéményeiből nem egyszer láttunk már előtörő, fekete, egybefüggő füstfelhőt, amely az éj leple alatt szürkére színezte a fehér havat vagy épp csak a fehér felületeket.
Stubenberg kastély - Székelyhíd 420 m-re. Kapuja nyitva volt, így benéztem a kastély udvarára is, utána pedig kívülről is körbejártam a kastély telkét.
II Rakóczi Ferenc emléktábla Székelyhíd Bihar megye 310 m-re. 1703 nyarán itt táborozott Székelyhídon II Rákóczi Ferenc fejedelmünk, miután Bercsényi Miklós vezetésével csapatainak másik része bevette Váradolaszit.
Mercurius apát szobra Szentjobb 10,5 km-re.
Mercurius apátról jobbára csak egyházi körökben hallottak. Magát a szobrot alig találtuk meg, hiába volt a főút mellett :) Jó mélyen be kellett nyúlni a növényzetbe, de jó érzés, hogy ezt ládát is én találtam (mi találtuk) meg először. Így nem kétséges, sokan felteszik majd a kérdést magukban, amikor a szerzetes szobrát megpillantják az erdélyi Szentjobb központi parkjában: Ki ez az ember?.
Római katolikus templom Érábrány 21,6 km-re.
Írásos dokumentum először 1234-ben említi, mint a pályi kolostorhoz tartozó egyházat. A XIII-dik században épült román stílusban, a templom a volt premontrei kolostor keretén belül működött, ma református templom.
Koporsó alakú tumba Élesd 39,2 km-re.
Élesd lakosai mintegy 300 éve temetkeznek a város északi részén lévő lejtős domboldalra. A római katolikus és a református felekezetek számára jól elkülönített parcellákból áll. Ritka latvany.
Szigligeti Ede emlektabla Nagyvarad 35 km-re.
Dubricsony-patak Doborcsány 49,1 km-re.
A Dubricsony-patak medre Doborcsány közepén egy boltozat nélküli cseppkőbarlang hosszú folyosójához hasonlít.

Történelmi-kulturális értékek - Bihar megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Halász adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Székelyhíd térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Szobrászalkotás Székelyhídon - Székelyhídon szombati napon piac volt, emiatt nagy közönség vette körül a szobrot. Az alkotás új, jellegtelen épületek mellett áll.
 • Zöld szín a természetben - Megtaláltam a geodobozot, Székelyudvarhely egyik nagyon szép parkjában. Talán ilyenkor a legszebb a zöld szín a természetben.
 • Rejtők napja a Mária-kő tetején - Miután lejárt a túra, és véget ért május elseje, jutott eszembe, hogy milyen nap is volt. Egy pár éve már, többé-kevésbé hagyományosan, május elseje a játszóterünkön a Rejtők napja.
 • Egészségetekre - Egészségetekre, remélem jó volt.
 • Nagyon szep a kilatas - Erdemes megkeresni a helyet. Sajnos a doboz sarka ki van torve, de remelhetoleg elegge vedett helyen van.
 • Egy masik Nagy-Ko farka - Mar van egy lada leteve (kb egy eve), "a masik" Nagy-Ko farkanal egy szikla kozeleben. Majd bejelentem, hogy meg menjetek vissza oda arra szep helyre.
 • Fent az egykori varnal - Ezt sem volt nehez megtalalni csak ahhoz el kellett erni a csucsot. Koszi a rejtest.
 • Ide GPS kell - Ezt már nem sikerült megtalálnom. S aztán rengeteg a szúrós bokor, van mit keresni.
 • Sikeresen megtalaltuk - Nagyon benotte a gaz a varrom kornyeket.
 • Opálbarlang - Nem találtuk meg egyből a barlangot, mivel a koordináták arrébb vittek egy kicsit, úgy 30 métert. Végül a fénykép alapján sikerült beazonosítani, megtalálni a barlangot.
 • 3 csúcs - Helyenként hófoltokon taposva jutottam fel az Öcsém csúcsára. A füzet sajnos szét volt ázva, úgy hogy nem tudtam beleírni.
 • Medve - A Ládás Háza-barlangtól visszatértünk az elágazáshoz. A gyerekek nem akartak már feljönni a kilátóhoz.
 • Dobozhoz szabott ajándék - Találtam elég sok dobozkát amelyekben üveggolyók voltak. Más dobozban, dobozka volt.
 • Sajnos épp zárva volt - Sajnos zárva volt, időnk nem volt a kulcsot keresni, nagyon megnéztem volna a belsejét, főleg hogy az ortodox vásárlás után hogyan alakították át. Valahol olvastam, hogy homlokzatán Bethlen címer volt, most nem láttam ilyesmit.
 • Aha, mar ertem a logikadat - Elnezest, en behasaltam a mozdony ala :-). Eleg gyakran jarunk Komandora, legkozelebb visszateszem.
 • Egyedül nevettem - Miután visszatettem a dobozt, csak akkor vettem észre az üvegkorongokat. Sajnos a doboz egy csomó szeméttel volt körbevéve.
 • Eltűnt doboz - Már rég kíváncsi voltam erre az ültetvényre. Most sikerült eljönni, de gondolom, hogy nem ez az ideális időpont.
 • Fatemplom - Aranyos kis templom. A fű éppen nyakig ért körülötte.

Sikerült eljutni Székelyhíd környékére? Tetszett a Halász? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.