Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Mérai Várhegy - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Mérai Várhegy

Mérai Várhegy | Hol van ez a hely?

Méra falu és a határában levő Várhegy, Kolozsvár környékének egyik érdekes kirándulóhelye. Méra Kolozsvártól nyugatra 13 km-re helyezkedik el a Nádas-mentén egy kis völgyben.

Cifra-Kalotaszeghez tartozik, amit díszes népviselete, a tisztaszobák berendezése és a házak gazdagon faragott faoromzatai is bizonyítanak. Méra az 1200-as években keletkezett, román stílusú temploma is ebben az időben épült. A templomot többször átalakították, mai formáját a 19.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A mérai Várhegy A Várhegy sziklái Méra látképével Kagylók a Várhegyen Kilátás a Várhegyről A Várhegy sánca Csorda a Várhegyről (bivalyokkal) Mérai cifra oromzat Bivalymúzeum Bivalymúzeum Mérai református templom Méra a Várhegy felől. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Mérai Várhegy fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Mérai Várhegy! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Mérai Várhegy közelében?
Római katolikus templom Szászfenes. 9.3 km-re. 1272-ben jelentkezik először oklevélben Fenes néven.
Református templom Magyarlóna. 1298-ban villa Louna néven jelentkezik az oklevelekben.
Szent Donát szobra Romulus Vuia Néprajzi Park. Jelenleg a Romulus Vuia Néprajzi Park szabadtéri részlegén tekinthető meg.
Várkastély Gyalu. Fekete nyár Rózsák parkja Kolozsvár. 9,45 m kerületű fekete nyár, a kolozsvári Rózsák parkjában.
Kolozsmonostori papírmalom. 10.1 km-re. Késett a repülőgép - Ismerőseim rokonait vártuk haza, de késett a repülőgép, így maradt értékes idő, amit nem unatkozással töltöttünk, hanem dobozkereséssel, és egyúttal próbáltam megfertőzni az ismerősömet is. (turisztikai hely geoládával) Park sportpályákkal Kolozsvár. Érdekes hely lett a rejtekhelyből - Az adatbázisunk karbantartásakor érdekes dolgok derültek ki a Sport Teacher rejtekhellyel kapcsolatban. Kálvária-templom Kolozsvár. Bencések - Sikerült bemennem! Nagyon egyszerű a belseje, majdnem reformátusos. Szászfenesi Leányvár. Legendák szerint tündérek építették és lakták, akiknek kincsei még a mai napig a vár pincéjében vannak. Elfelejtett megtalálás - Egy tavaszi túra alkalmával találtuk meg ezt a ládát, csak elfelejtettem bejelenteni. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kakasos templom Kolozsvár. A Kakasos templom, vagy felsővárosi református templom a Mócok utca 84. Kakasok mindenhol - Tipikus Kós épület.
Erdélyi Történeti Múzeum Kolozsvár. A Bástya utca 2 szám alatti Petrichevich-Horváth-házban kapott helyett az Erdélyi Történeti Múzeum.
Kőváry-ház Kolozsvár. Karolina-oszlop Kolozsvár. 1831-ben állították fel Páll Sámuel főbíró kezdeményezésére, Habsburg I Ferenc császár és felesége Karolina Augusta 1817-dik évi látogatásának emlékére.
Ferences kolostor és templom Kolozsvár. Agrobotanikus kert Kolozsvár.

Mérai Várhegy románul - in limba romana: Dealul Cetatii Mera


Természeti értékek - Kolozs megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Mérai Várhegy gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • megvan - Erdekes hely...
 • Mérai Várhegy - Szombati biciklizésem alkalmával találtam meg ezt a geodobozt is...
 • Mérai Várhegy - ...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Mérai Várhegy? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Reformatus templom
Reformatus templom
Magyarvista Kalotaszeg egyik jelentős települése, Kolozsvártól 20 km-re a Nádas mentén, a díszes népviseletéről ismert Cifra-Kalotaszegen.
Katolikus templom
Katolikus templom
A kisbácsi harapós kutyákA rejtés a kisbácsi római katolikus templomot mutatja be.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kolozs megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.