Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.

Korondi kilátó

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Korondi kilátó felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Korondi kilátó képtárból:

Szeretet Keresztútja
Szeretet Keresztútja
Tábla
Tábla
Keresztek
Keresztek
Keresztek
Keresztek

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Korondi kilátó fotóalbumba!

Korondi kilátó .. Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Korondi kilátó!

A legközelebbi település Korond, 1,27 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Korond és környéke
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Egykori kemping ZsögödfürdőEgykori kemping Zsögödfürdő 49,9 km-re.
Zsögödfürdőn, közel a kezelőközponthoz, egy régi kemping tönkrement faházait találjuk, a strand felé menet. Egy vizesárokkal körülvett földnyelven 7 plusz 1 kisebb házikó, és 6 nagyobbacska, emeletes faház maradványait láthatjuk még.
A Fekete-ügy völgyében Felsőlemhény felettA Fekete-ügy völgyében Felsőlemhény felett 93,5 km-re.
Felsőlemhényből indulva, a Fekete-ügy patak völgyében felfele gyönyörű erdőben sétálhatsz a patak mentén. A hely a Fekete-ügy és a Papolna-patak összefolyásától kissé feljebb, a Bécsi-bércre vezető erdei út kozelében található. Akkor jartam itt meg mikor kerestuk a sozok osvenyet, ami atvezet Moldovaba, Szalancfurdore.
Katolikus templom SzékelylengyelfalvaKatolikus templom Székelylengyelfalva 14,8 km-re.
Székelylengyelfalva temploma 1500-ban épült, amint egy 1776 május 9-én kelt összeírás megállapítja. Ugyanezen forrás szerint 1629-ben a templom boltozatát deszkamennyezettel váltják fel, mely deszkamennyezetről megörökített felirat tanúskodik: Hoc opus factum in anno 1629, tempore Gabrielis Bethlen. Minden lengyelfalvi ember tudja.
Vasúti megálló AndrásházaVasúti megálló Andrásháza 57,1 km-re.
Aki vonattal érkezik a helyszínre, annak Andrásháza lerobbant, gyászos állapotban levő vasúti megállójánál kell leszállni. A vonat ajtajából nem kis szintkülönbségről kell leugrani a talaj szintjére.
Árokalja váraÁrokalja vára 91,5 km-re.
A Mezőség északi felében, a Szamosmelléki dombvidék Sajói ágában, az itt északnyugatra tartó Sajó bal partján fekszik Árokalja község. Árokalja falutól délkeleti irányban, a Szeretfalva felé vezető út nyugati oldala fölött húzódó hegysor egyik észak-déli irányú nyúlványán áll a vár.
Szűcsök bástyája SegesvárSzűcsök bástyája Segesvár 40,8 km-re.
Az 1676-os tűzvész elpusztította, de később újraépítették. A Szűcsök bástyája a segesvári vár délnyugati oldalán található.
Zsinagóga Marosvásárhely 49,5 km-re.
Zsinagóga - Marosvásárhely, 1899-1900, szakralis építmény.
Pekri Lőrincz sírköve Kutyfalva 80 km-re.
A falu nyugati szélén, közel a Maroshoz, a Ripa nevű szakadékos oldal felett található a település református temetője. Itt, a Kripta lábok nevű dűlőn (Orbán Balázsnál Kőláb nevű domb) áll Pekri Lőrincz gróf négyszög formájú, kivehetetlen feliratú sírköve.
Oltszemi emlékparkOltszemi emlékpark 74,2 km-re.
A turulmadaras emlékmű 2006-ban készült a honfoglalás és hősi halottak emlékére. Elkészültekor nagyon sokan megálltak, és megcsodálták a szép székelykaput, a zsindellyel fedett emlékművet. A turulmadar emlékmű 2006-ban készült, a honfoglalás és hősi halottak emlékére. Sokszor eljártunk már itt, de a ládát még nem kerestük. Igaz en is sokat keresgeltem.
Tölgyeshát-gerinc kilátó SegesvárTölgyeshát-gerinc kilátó Segesvár 40,8 km-re.
A harmadik osztrák katonai felmérés térképén ez a hely Kalbertritt (Borjak útja) helynévvel szerepel, a város Goldberg (Aranyhegy) negyedében (elővárosában). A Tölgyeshát-gerinc (Tölgyerdő háta, németül Eichenrücken, Eichrücken, románul Lunca Postei) Segesvár déli szélén emelkedik a város fölé.
Essigmann-ház Segesvár 40,7 km-re.
Az Iskola utca 10 szám alatt található lakóház. Épült a XVII-XVIII-dik században, módosították a XX-dik században.
Magyarok hídja Békás-szorosMagyarok hídja Békás-szoros 62,2 km-re.
A Magyarok hídja, vagy befejezetlen híd a Békás-szorosban, a Pokol tornáca és a Pokol torka között, az Őrtorony alatt, a Kis-Békás-patak torkolatánál található.
Ortodox kolostor Bükkloka 56,7 km-re. Hirtelen előhúztuk a dobozt a rejtekből, és ugyanolyan gyorsan vissza is ültettük, amíg szabad volt a terep. Egy kétnapos kincskereső túrára, kirándulásra indultam.
Nyomáti sírkövekNyomáti sírkövek 37 km-re.
A legszebb ilyen sírkövek, amelyeken két egymással szembe hajló kígyó domborműves faragása látható, a nyomáti temetőben vannak. Érdekes a sírfelirat, manapság már csak adatokat írnak fel a csilivili márványra, és mindent körbebetonoznak. A két kígyó meg volt kövülve, úgyhogy bátran vettem elő a dobozt :-). A kígyót gazdag jelképi tartalma alkalmassá teszi arra, hogy helyet találjon a sírkövek ábrázolásai között.
Unitárius templom FelsőrákosUnitárius templom Felsőrákos 50,3 km-re.
A gótikus korból egy keresztelőkút maradt meg. Felsőrákosnak középkori gótikus temploma volt, teljesen újjáépítették.
FortyogófürdőFortyogófürdő 90,7 km-re.
Lehangoló látványt nyújtott az egykor fényesebb napokat is megélt fürdő. Aki csak reménykedik, általában a reménnyel marad. Reménykedjünk. Kézdivásárhely határában található a Fortyogófürdő nevű, egykori gyógyüdülőhely.
Unitárius templom KálnokUnitárius templom Kálnok 74,7 km-re.
Egykoron népi hagyományairól volt híres a falu, ebből mára már csak a díszítőfaragás maradt élőben. A famegmunkálás remekműve az itt látható két szép harangláb. Sajnos a zsindelyt megtaláltuk, de a doboz eltűnt. A regi valoban el volt tunve. A mai nap ujratelepitettem ezt a dobozt, a regi valoban el volt tunve.
Napozó nő Székelyudvarhely 18,8 km-re.
Napozó nő szobor, Székelyudvarhely.
Lobogó-borvíz KirulyfürdőLobogó-borvíz Kirulyfürdő 34,9 km-re.
Kirulyfürdő területén (Hargita-plató, Lövéte Közbirtokosság területe) öt ásványvíz előfordulás található. Négy természetes forrás és egy hidrogeológiai fúrás, amely 51 órás kitörési periódusával talán Erdély egyetlen hidegvizű gejzírjének mondható. Jól ismertem már a kirulyfürdői borvízkitörést, így nem volt szükségem gps-re, hogy eljussak a helyszínre. A Kalibás-kőtől folytattuk tovább az utunkat és megálltunk ennél a borvízforrásnál, ami régebb érdekesebb látványt nyújtott. Már jártunk erre, találkoztunk a hideggejzírrel, csak nem tudtuk róla, hogy az.
Panoráma kabin Gyilkos-kő 58,8 km-re. Fel nem tudom fogni, hogy miért okozott ez nehézséget neked. Hát, ide tényleg rengeteg munka kellett, hogy ezt felépítsék.
Szent István emlékkereszt Perkő 85,3 km-re. Megtaláltuk a dobozotokat a leírásnak megfeleő helyen. Ezt a geodobozt közösen rejtettük.
Régi Küküllő-fahíd SegesvárRégi Küküllő-fahíd Segesvár 41,6 km-re.
A segesvári Küküllő-híd a várostól 3 km-re állt, egy nyílásban hidalva át a Nagy-Küküllő folyót. Építésének idejéről nincsenek adatatok, a tordai híd után épülhetett.
Likaskő OlasztelekLikaskő Olasztelek 48,9 km-re.
Mely élénken kiválik a lapos rét füves, zöld színéből. Az eredeti rejtekhely a Likaskő falában volt. Sajnos eseslevi megjegyzését figyelembe véve sem jutottam eredményre. Először azt hittem, le kell másszak a lyukba, de aztán észrevettem a rejteket. Olasztelek határában, közel a felsőrákosi úthoz, egy lapos kőkúp tűnik az arrajáró szemébe.
Református temető MarosbogátReformátus temető Marosbogát 82,1 km-re.
A marosbogáti temető közepén van néhány kovácsoltvas kerítéssel körbevett, gyomnövényekkel benőtt, gondozatlan sírkert, néhai grófok sírhelye. Egyetlen bekerített sírkert van jobb állapotban, itt van az Ecken nemesi család sírköve, valamint a Tradíció síremlék.
Állatkert Somostető MarosvásárhelyÁllatkert Somostető Marosvásárhely 47,1 km-re.
Turisztikai szempontból a Tisztviselő-telepre és a természeti szépségét ma is őrző Somostetőre osztjuk. Egy fagyos, felhős márciusi vasárnap reggelen felsétáltam a Somostetőre. December 16. Megtalaltuk, kituno a rejtek, a geodoboz jo allapotban van. A Somostető és környéke magába foglalja a Marosvásárhely keleti részén levő magaslatot és annak lankás oldalait.
Ördögútja Rákos-Homoród Szén-HomoródÖrdögútja Rákos-Homoród Szén-Homoród 24,6 km-re.
Az Ördögútja székelyföldi töltésvonulat Rákos-Homoród pataktól Szén-Homoród patakon át terjedő szakasza. Rákos-Homoród - Nagykert kaszáló - Szén-Homoród - Borzlik-oldala - Bükkmocsár-árok - Cserés-kert.
Zirna-hágó menedékhely Fogarasi-havasok 99,2 km-re.
Zirna-hágó menedékhely, románul Curmatura Zarnei.
Kis-Békás-vízesésKis-Békás-vízesés 62,2 km-re.
Nagyon is jó helyen voltál. Elfelejtettem megírni, hogy a vízesés alatt állva megpróbáltam lemérni a koordinátákat. Így van, "jobb félni mint megijedni". Aki még nem mászta meg a Kis-Békás patakot az sürgősen pótolja hiányosságát! Annak ajánlom ezt a helyet aki szeret erős sodrású hegyi patakokban felfele mászni, vízben, zubogókon és kanyonokban.
Arborétum szigete ÁrokaljaArborétum szigete Árokalja 94,7 km-re.
Az árokalji Bethlen-kastélytól körülbelül 250 méterre, északnyugat felé, egy vizesárokkal körülvett szigetecskét találunk. A híd, vagy inkább palló könnyen meglett, ugyanígy könnyen a geodoboz is. A szigetre egy fából ácsolt palló vezet, közepén egy kulcslyuk formájú díszcserje bokorsor van.
Hétfák MarosszentgyörgyHétfák Marosszentgyörgy 49 km-re.
A Hétfák nevű hely valamikor Marosvásárhely közkedvelt fürdőhelye volt, magas, terebélyes fekete nyárfákkal. A kiszélesedett Maros-völgyben már messziről látszottak, mint valami városvédő óriások. A Cementlapoktól jöttem, hogy megkeressem az új csemetéket.
Templomerőd BerethalomTemplomerőd Berethalom 62,8 km-re.
Berethalom Medgyestől keletre, körülbelül 18 km távolságra található régiszász település. Köszönöm. Mar kesö bejuttni, de kivülröl is szep. De visszatérünk majd egy templomlátogatásra. Itt Erdély egyik legnagyobb és legszebb szász templomerődje emelkedik.
Református templom Mezőmadaras 60 km-re.
Vass kalapos ház SzékelyudvarhelyVass kalapos ház Székelyudvarhely 18,9 km-re.
Sajnos a gyerekek eladták, most a Demokrácia központ működik benne. A Vass Kalapos ház Székelyudvarhely központjához nagyon közel van, a Vár utcában, volt Ferencesek utcája, a Barátok templomával szinte átellenben.
Veres-kő GyergyótölgyesVeres-kő Gyergyótölgyes 73,1 km-re.
Érdekes vöröses-barnás színével hívja fel magára a figyelmet. Gratulálok a geodoboz megtalálásához. A ládát, dobozkát, sikerűlt TÚL JÓL elrejteni. Gyergyótölgyestől északra, a helység központjától 2 km távolságra emelkedik ki egy magányos sziklaszirt.
Jávárdi völgyeJávárdi völgye 57,7 km-re.
Legismertebb látványossága a 7 m magas Zúgó-vízesés. Jávárdipataka település házcsoportjai 3 km hosszúságban sorakoznak az azonos nevű patak mentén.
Mild-ház SegesvárMild-ház Segesvár 40,7 km-re.
Az épületen levő felirat szerint, ebben a házban lakott Johann Both polgármester. A XVII-dik század közepén ő építtette a fedett Diáklépcsőt és a Csizmadiák tornya melletti bástyát.
Evangélikus templom SzászkézdEvangélikus templom Szászkézd 34,4 km-re.
Erődtemploma 1496-ban épült, mellette áll az 1677-ben épült, a segesvári óratoronyra hasonlító díszes torony. Felkészültem már itthon a keresésre. A kérdésem, hogy a doboz benn a toronyban vagy a külső falban van? Most már látogatható a templom, fel lehet menni a padlásra is. Szászkézd Segesvártól 20 km-re fekszik.
Vármege bükkfái MáréfalvaVármege bükkfái Máréfalva 21,6 km-re.
Máré várától lefele, a meredeken ereszkedő ösvényt követve, a Vármege elnevezésű helyen, az erdőben egy vastag, legalább 3 m kerületű bükkfára bukkantam.
Turulmadaras emlékmű DisznajóTurulmadaras emlékmű Disznajó 56,7 km-re.
Középkori XIV-dik vagy XV-dik századi temploma ma is áll, egyesek szerint 1562-ben épülhetett, ami a gótikus kori átépítés idejét jelezheti. Kíváncsiskodókból itt sincs hiány, mivel a rejtekhely egy olyan helyen van, ahova jól oda lehet látni. Kicsivel sötétedés előtt érkeztem Disznajóra. Középkori emléke a szentségfülke és az 1888-as évi javításkor a vakolat alól felszínre került falfestmény-töredék.
Minimum Party KászonaltízMinimum Party Kászonaltíz 76,6 km-re.
Az Uz völgye fele vezető út mellett, a Tiszás patak torkolatánál, ott ahol csak a madár jár, a 19. Minimum Party művészeti alkotótábor helyére akadtunk. Kászon, illetve Lemhény környékére indultunk, kincskereső kirándulásra, így kapóra jött a két közeli, frissen bejelentett rejtekhely.
A százkarú bükkfa Farkasvész sarkaA százkarú bükkfa Farkasvész sarka 58,4 km-re.
A Csíki-havasok piros kereszttel jelzett túraútvonalából, a Kolos-tető és a Sándor dombja között, a Farkasvész sarkától észak-keletre, egy meredek oldalvölgy ereszkedik alá a Fenyővize-patak völgyébe.
Unitárius templom Székelykál 38,2 km-re.
Székelykál a Káli-patak völgyében fekvő Maros megyei falu, mely közigazgatásilag Nagyernyével képez egyazon egységet.   Nem messze, csupán 15 km-re található Marosvásárhelytől.
Fekete Bitka Hagymás-hegységFekete Bitka Hagymás-hegység 63,5 km-re.
A háromkúti útból kitérő, a Gyümölcsénes-tetőre vezető út pillanatnyilag kicsi kocsival is járható. Innen Lucs-kő irányába haladunk, de nem térünk majd le balra a kőhöz, hanem egyenesen folytatjuk utunk a gerincen, majd jobbra térve kimászunk a Fekete Bitkára.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Korondi kilátó adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Kivül pléh, belül üres kápolna és rejtek - Igazán különleges ez a település a hegy tetején, de talán a leglátványosabb az odáig vezető út. Megéri kisétálni, kibiciklizni, vagy kikocsikázni, már a látvány miatt is.
 • Az új év első magashegyi túrája - Az egyik barátunk kívánsága volt, hogy megmászhassa a Csalhó híres lépcsőit, melyről annyit lehet olvasni a médiában. 2018-ban készült el az új lépcső, azóta én sem voltam errefele, így az új év első magashegyi túrájaként a Csalhóra esett a választás.
 • Igen - Persze .
 • Nedves notesz - Maros forrása - Sajnos a tapasztalat azt mutassa, hogy ha egyszer egy notesz elázott, akkor annak annyi. Nem segít már rajta a jóakarat és senki sem fogja órákat szárítani.
 • Kedves kis falu - Kedves kis falu, rendezett iskolája sokat elmond.
 • Az újrarejtett ládát találtátok meg - Hát, ez volt a com-os láda. A rejtője nálunk (a román nyelvű webhelyen) is bejelentette a rejtését.
 • Hagyd abba a keresést, és akkor meglátod - Ez a rejtés megdolgoztatott. Szombaton, kora délután próbálkoztam első alkalommal.
 • Kukori - Nem gondoltam, hogy meg fogom találni a dobozt, mikor felértem a tetőre. Annyi függőleges repedés van az ösvény mellett, hogy csak válogatni kell.
 • 686 méter - Előre is köszönöm, ez volt az egyik eredeti elképzelés is. Hogy egymás rejtéseit közösen tartsuk karban.
 • Másodikra - Egyszer már megprobáltam, másodikra sikerült. A doboz a helyén volt, picit beázva.
 • Isten mint hatalom - Lehet igazad, bár azt írod, hogy felsőbb hatalom nincs. Isten nem egyenrangú velünk, nála van a hatalom, ez váltja ki a tehetetlenség érzetünket.
 • Még márciusban? - Jó lenne, ha összejönne. Megígérni nem tudom még, de talán számomra alkalmas lenne március 21-22 vagy március 28-29.
 • Második próbálkozás - Ez alkalommal a hivatalos bejárón, a falban kialakított gyalog- és kocsibejáróval ellátott kapun volt szándékom bemenni. A közelben az egyik szomszéd a háza előtt kaszálta a füvet, jobbnak láttam engedélyt kérni a belépésre.
 • Új helyzetkép a déli kilátón - A Mária-kő nyugati sziklafalán levő panorámás kabint indultunk megnézni, de menet közben ellenőriztem a déli kilátópont rejtését is. Négy év után a kidőlt fatörzsek más képet mutattak, a geodobozt sem sikerült megtalálni a sziklarepedésekben.
 • Marosvásárhelyi temetők - Érdekes, ahogy egymás felett sorakoznak itt a temetők. Református, katolikus, zsidó, szovjet, német temető.
 • Mar nem a regi - Mint mar a cimben is utaltam, mar nem a regi. Elvesztette szerintem minden varazsat ez a kohid.
 • Csend és nyugalom - Ide is kitértünk hazafele. Szép helyen fekszik ez a temető is.
 • Semmi kilátás odafentről és semmi rom - A történet viszont tetszett, no és persze az erdő alján kis panoráma is akadt a fürkész szemeknek.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Korondi kilátó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.