Óratorony - Marosvásárhely - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Targu Mures - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Óratorony - Marosvásárhely

Az egykori Városháza északkeleti részén levő Óratorony, díszes majolikacserepekkel fedett sisakjával Marosvásárhely majdnem minden pontjáról látható. Óráját Müller János, a harangokat Thúri Ferenc készítette. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Az Óratorony Az egykori Városháza teteje Grand szálló Tetők Zsolnay-zománccserepek Rózsák tere Harang 1 Harang 2 Belső lépcső Harang belseje Szinkavalkád... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Óratorony Marosvásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
207 Kereskedelmi és Iparkamara. Kereskedelmi és Iparkamara, 1912. 214 A zene allegóriái. A zene allegóriái, a Kultúrpalota déli, Rózsák tere felőli oldalán. 345 Román katona szobra. Román katona szobra, Izsák Márton 1964. 408 Egykori Avram Iancu román inasotthon. Egykori Avram Iancu román inasotthon, ma a Munkaügy székhelye. 418 Egykori tanítóképző. Egykori tanítóképző, ma a Szakszervezetek Művelődési Háza, épült 1902-ben. 487 Egykori inasotthon. Egykori inasotthon, ma az Avram Iancu Iskolaközpont bentlakása és étkezője. 521 Bernady Gyorgy mellszobra Marosvasarhely. 615 Bethlen Gábor-szobor. Bethlen Gábor erdélyi fejedelem egészalakos szobrát 2020 november 15-én avatták fel, Marosvásárhely főterén. 644 Egykori Albina Bank. Egykori Albina Bank, Federalcoop Bank, jelenleg irodaépület. 691 Csonka villa. Csonka villa, épült 1910-ben. 798 Zsinagóga. Zsinagóga. 801 Marosvásárhelyi középkori vár. Ez az első multi Marosvásárhelyen. 807 Radó-ház. A Mikszáth Kálmán, jelenleg Művészet utca 7. 1014 Főtéri hátsó udvarok. Marosvásárhely belvárosának szecessziós és késő barokk stílusú épületei meghatározzák a város főterének, az egykori Széchenyi-tér, ma Rózsák tere hangulatát. 1055 Szentgyörgyi István szobra. 1168 Toldalagi-palota. Az egykori Nagypiac középső részén áll Erdély egyik legszebb késő barokk épülete. 1199 Minoriták temploma. 1735-ben Udvarfalván minoriták telepedtek le Keresztúri József udvarházában.

Néhány székely szó jelentése:
Pötöl = Jő-megy. Pötörke = Kerítésoszlop felső részén levő, keresztben álló bevésett fa, mely nélkül sátoros kerítést nem lehet csinálni. Pözme = Száraz ághulladék. Prücsi = Szarvasmarha. Púja = Fiúgyermek. Putypurutty = Pitypalatty.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Egykori városháza
Egykori városháza, ma Kormánybiztosi hivatal és a Maros megyei tanács épülete - Győzelem tér 2 szám, Marosvásárhely.
Városháza
A marosvásárhelyi Főtér déli részén impozáns, tornyos épület hívja fel magára a figyelmet, amely 1907-ben épült szecessziós, eklektikus stílusban Komor Marcell és Jakab Dezső építészek tervei alapján.
A kultúrpalota homlokzatának alsó domborművei 0.02 km-re. A Kultúrpalota homlokzatának alsó domborművei a főhomlokzaton, a bejárat felett - Kallós Ede 1913.
Hódolat Hungária előtt
Körösfői Kriesch Aladár szecessziós stílusú, 1913-ban készült, mozaik kompozíciója a marosvásárhelyi Kultúrpalota főhomlokzatán látható.
A Tükörterem színes üvegablakai 0.03 km-re. A Tükörterem színes üvegablakai, a Kultúrpalota első emeletén, a Tükörteremben.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Újdonság - Ahogy másoknak is, nekem is ez volt az első alkalom, hogy fent jártam a toronyban...
 • Donggg - Feljutottunk végre, bár kicsit szédelegve a csigalépcső kanyarjaitol...
 • Múzeumok éjszakája -nappal - Most voltunk először fent a toronyban a családdal...
 • Majus masodikazas - Mi a majus 2-ot neveztuk ki kirandulo idonek, Vasarhelyre mentunk az allatkertbe, jatszoterre...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.