Kontumác - Gyimesbükk - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Popoiu Palanca - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Bákó megye

Kontumác - Gyimesbükk

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Az új templom Felújított romok Pihenőhely Kálvária... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kontumác Gyimesbükk rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
6264 Vasútállomás. A Gyimesbükki állomás épületét a szabványtól eltérően tervezték, hasonló stílusút Erdélyben máshol nem találunk. 6327 Ismeretlen német és magyar katonák tömegsírja. Ismeretlen német és magyar katonák tömegsírja a Bilibók tetőn, a csúcs alatt, az emlékhelytől kb. 6352 Bilibók-tető. 6459 Ismeretlen magyar honvéd sírja. Ismeretlen magyar honvéd sírja. 6641 Katonasír az Áldomás-pataka aljában. Négy magyar honvéd sírja felett felállított emlékkereszt, az Áldomás-pataka aljában, az út mentén, Antal Péter földjén. 7564 Két ismeretlen magyar honvéd sírja. Két ismeretlen magyar honvéd, a 32. 7668 Osztrák-magyar honvédek sírja. 64 osztrák-magyar honvéd és tűzér, valamint 3 ismeretlen orosz katona sírja a gyimesbükki vasútállomással szemben, jobbra egy magaslaton, Görbe Péter földjén. 7963 Magyar és német katonák sírja. Magyar honvédek és német katonák sírja a gyimesi római katolikus nagytemplom kertjében, a 12/A jelzésű út mellett. 8327 Gyimesi Kálvária. Dani Gergely esperes-plébános a hetvenes években (1974) római-katolikus templomot épített a csángóknak. 9505 Két ismeretlen orosz katona sírja. Két ismeretlen orosz katona sírhelye. 9586 Ámbrás cet-szikla a völgykatlanban. 11442 Hét német katona sírja. A Tarhavas-patak 12/a úti hídjánál kivégzett 6-7 német katona sírhelye, melyet még nem jelöl emlékkereszt. 13339 Harangláb. Még nem jelöli kereszt a cikolyai temető haranglábja mellett, a Tarhavas-patak hídjának közelében levő, ismert sírhelyet. 14312 Világháborús katonák sírja. Ötven, név szerint ismert I. 15603 Magyar katonák sírja. 18 magyar gyalogos, huszár, tüzér és honvéd sírja.

- Bákó megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Magyar honvédek sírja 0.06 km-re. 44 magyar honvéd sírja Gyimesbükk ősi temetőjében, a kontumáci (vesztegzári) temetőben, a kápolnától 200 m.
Kontumáci templom
A Kontumác helynév vesztegzárat jelent.
Régi mozdony a Gyimesi szorosban
Természeti szépségei mellett, a Tatros völgye felső medencéjénél, egy fontos földrajzi pontot találunk.
Gyimes vára
Gyimesbükk község után, a Tatros-völgyének gyimesi szorosánál ma már nem találunk várat.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Vesztegzár - Sokszor jártunk már itt, de újra és újra el fogunk még jönni...
 • Üres rejtek a pihenőhelynél - A pihenőhelyhez érkezve, nem volt senki a környéken, nyugodtan keresgélhettem...
 • A gyimesi szorosban - A délutáni rézsútos napsütésben talán még szebb volt most a szoros...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.