Várhegy - Vármező - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Várhegy - Vármező

Várhegy - Vármező

Várhegy - Vármező Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Várhegy NagyÁg Vulkánikus kőtömb a várban Hóvirág a gerincen. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Várhegy Vármező fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Vármező és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Várhegy! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Vármező közelében?
9935 Macska-tető Vármező Maros megye. A Vadmacska-csúcs a két Nyárád közötti gerinc egyik kimagasló pontja. (látnivaló és geodoboz)
10516 Likas-kő. A Görgényi-havasokban, a Meleg Sugó-völgyében található egy nagy sziklatömb, a Likas-kő, aminek a tövében tengermarta üreg található. (különleges hely geodobozzal)
12453 Római őrtorony. A Maros megyei római határszakasz kutatása során számos, a védelmi vonalhoz tartozó lelőhelyet azonosítottak. (látnivaló és geodoboz)
15395 Kisvasút állomás. A kis vonat egy keskeny-nyomtávolságú vasútra épített gőzmozdonyból és 2 zárt, valamint 1 nyitott, 11-12 m hosszú vagonból áll.
15822 Ozsváth-csorgó. A szovátaiak szívesen fogyasztják, és nemcsak ők, hanem mi, és más biciklitúrázók is, habár hosszabb száraz időben néha elapad a vize. (itt geodobozt is lehet keresni)
15976 Szakadát -. Szakadát Szováta északnyugati tartozéktelepülése a a központtól 6 km-re északra a Szakadát-pataka mentén.
16149 Tündérek útja. 5.1 km-re. 19261 Vityál vára. A Maros megyéhez tartozó Nyárádremetétől északra, 3 km-re fekvő, 800 m magas dombon Árpád-kori vár maradványait találjuk.
23506 Katolikus temető. Nyárádremete Szovátától 20 km-re fekszik.
23848 3739. Ez egy körülbelül 100x50 m-es mesterséges tó.
25324 Mosdókő. A Bekecs-tetőről a Hollós-tó felé vezető út mentén található egy nagy mohás kő, amelyet a helybeliek Moháskőnek, Oltárkőnek de leggyakrabban Mosdókőnek neveznek.
25462 Orsova-kő. 25613 Adrenalin Plus kalandpark Szováta Maros megye. Adrenalin Plus kalandpark - Tivoli tó, Szováta.
25990 Tivoli-tó. E tónak köszönhetően leülepítik az iszapot, és szabályozzák a Medve-tóba befolyó vízmennyiséget.
26458 4660. Jellemző a hely egyedien gazdag változatosságára, hogy amíg a Vörös-tó só-koncentrációja elég magas, addig a közvetlen szomszédságában található Piroska tó, amelyhez a felszínre bukkanó sótömbök mellett vezet az ösvény, édesvizünek számít, halak is élnek benne.
26696 Sóhegy. Sóhegy - Szováta.
26699 Kilátótorony. A kilátótorony melletti házikó ablakába kitett tájékoztató szerint a kilátó naponta 12 és 19 óra között látogatható, ingyenesen.
27020 Kilátó Vörös-tó Szováta Maros megye. 27092 4732. Nem az Írott-kő, más nevén Mosdó-kő, de hasonlít hozzá.
27101 Mezítlábas ösvény Szováta. A mezítlábas ösvény Sebastian Kneipp német természetgyógyász által kifejlesztett egészségmegőrző módszeren alapszik.
27400 Bökecs leve. A forrást 2013 ősszén kiépítették, betonlépcsőn lehet lemenni a forráshoz.
27663 1916-os honvéd emlékmű. 27770 Kisvasút állomás. A Marosvásárhely - Parajd keskeny-nyomtávolságú vasútvonalat 1912-ben kezdték el építeni, majd 1915-ben indul meg rajta a közlekedés.
27783 Medve-tó Szováta. 28147 Ökumenikus kápolna Bekecs-tető Maros megye. Itt valamikor egy vár állt, ma egy ökumenikus kápolna, amelyet közös összefogással építettek.
28386 Géra-csorgó Szováta. 29497 Mária-forrás Szováta. 9.4 km-re. Vizét vannak akik fogyasztják, annak ellenére, hogy időnként a forrás fölött tábla hirdeti, hogy emberi fogyasztásra nem alkalmas.
29883 Nádas-csorgó . 9.5 km-re. A Forrás-utcából a kanyarban egy sikátor vezet a Nádas-csorgóhoz.
32091 Óriások árka Nyárádselye. Az Óriások árka a Nyárádmente kistérség egyik fontos történelmi, természeti értéke.
32194 Tyukász-domb. 32417. 37262. 37576 Függőhíd. Sóvárad Szováta felőli kijáratánál egy fémből készült, deszka járófelületű függőhíd található.
37768. 38701 Rabsonné útja. 12.3 km-re. A Rabsonné útja Illyésmezőtől északkeletre található, északnyugat - délkelet irányba vonuló töltésvonal.
39435 Kripta a ferences kolostortemplom alatt. 12.6 km-re. A mikházai ferences kolostortemplom alatti, a főhajó és a szentély alatt húzódó kripta egyháziak és híres világiak, erdélyi nemes családok tagjainak nyughelye.
39442 Katolikus templom és Ferences kolostor. A mikházai ferences kolostortemplom a XVII.
39599 Suvadás. Nyárádselyéből közelítettem meg a suvadást, a katolikus templom irányából vágtam bele a suvadás kellős közepébe.
39621 Református templom. Az 1567.
39646.
Románul - in limba romana: Dealul Cetatii Campul Cetatii

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Égerfás-tó
Égerfás-tó 0.41 km-re. RH1734 Égerfás-tó Vármező
Tündérek forrása
Tündérek forrása - A Várhegy tövében, a Kis-Nyárád völgyében található a Tündérek forrása.
Katolikus templom
Katolikus templom - Vármezőn, a nagyrészt római katolikus lakosság hitélete a Várhegy előterében álló Jézus szíve-templomban zajlik.
Pálos kolostor romjai
Pálos kolostor romjai - Lestyán Ferenc írja, hogy Pázmány katalógusa Nyárád kolostorról is tud, de helyét nem ismeri.
Vármező
Vármező - Vármező Szovátától 20 km-re fekszik, halászcsárdáiról, több tucat tóból álló pisztrángtelepeiről híres.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Vármező térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Várhegy gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Kapaszkodó - A vármezői látogatásunkból nem maradhatott ki az Égerfás-tó megtekintése...
 • Husveti lazitas - Kellemes kis "udules" utan az Egerfas to partjan felsetaltunk a varhegyre...
 • Mogyoróbokrok között a Várhegyen - Jártam már a Várhegyen, pár évvel ezelőtt a régi rejtést is megtaláltam...
 • Nem találtuk meg - Alapos keresés után sem találtuk meg a geodobozt...
 • Sikerült eljutni Vármező környékére? Tetszett a Várhegy? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.