Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Viadukt - Keresztvár - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Viadukt - Keresztvár

Viadukt - Keresztvár | Hol van ez a hely?

1924 és 1928 között a Brassó–Bodzaforduló vasút építése a fellendülés időszakát jelentette Keresztvár életében. Határában két alagutat is fúrtak, a Bodzafordulónál végződő a maga 4369 méteres hosszával ma is a leghosszabb vasúti alagút Romániában. A vasúthoz a Béldi- és Mikes-uradalmak erdeinek kitermelésére mellékvonalakat nyitottak.

Keresztvár kezdetben valószínűleg szász falu volt. A 15. században a prázsmári Teel család birtokközpontja.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Hamarosan jön a vonat Viadukt. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Viadukt Keresztvár fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Keresztvár és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Viadukt! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Viadukt Keresztvár közelében?
Törökvár. A láda jól van - Megtaláltuk. (turisztikai hely geoládával) Szacsvai panoráma. Egyik legszebb hely, erdemes felmenni - Kisse kicsi az odu, amiben a doboz van. (érdekes hely geoládával) Református templom. Lisznyó neve szláv eredetű és erdőt jelent. Nagytakarítás volt - Ismét meglátogattuk e helyet, pihenőül szolgált egy biciklitúrán.
Kockás tulipán-erdő. Az úttól balra van a csodálatos tulipánmező. Szép hely - Szép hely, könnyű megtalálni. (itt geodobozt is lehet keresni)
Borzvára Kispatakon. Kisborosnyó részének tekintik Kispatakot, pedig bő 1,5 km távolság választja el a két települést. A szaloncukrot kivettük - Jó mélyen volt, de megtaláltuk. (látnivaló és geodoboz)
Református templom. Sötétben - A sötétedés ellenére megtaláltuk a korhadt csutakot, benne a téglát és a köveket, de a doboz nem került ki. Vártemplom. A Világörökség részét képező prázsmári vártemplom a legnagyobb és a legkülönlegesebb az erdélyi erődtemplomok között. Elso kereses - Csodalatos hely, a doboz konnyen megtalalhato a leiras alapjan.
Csere-tető. Erőd. A jól látható tüzérségi erőd mellett további hét kisebb sánc, katonai barakk helye található a területen. Bodzavámi kilátó - Tényleg jól látszanak az erőd nyomai, kiváncsi vagyok, ha megásnák, mit rejt.
Kálvária-domb. Bodzavám végén régi templom romjai és egy újkori erőd maradványai ismerhetők fel. Romok - Az erőd felől közelítettem meg a templomromot.
Mező-tető. A falu határában található legmagasabb pontról, a 717 méter magas Mező-tetőről, jól látszanak a félhold alakban elterülő környező települések: Uzon, Szentivánlaborfalva, Réty, Egerpatak, Szacsva. Mező-tető újra - Ha már erre jártunk visszarejtettük a dobozt egy szív alakú mélyedésbe, kövek takarásába.
Rakodó források újratöltve. .. Itt egy kövülő víztömeggel van dolgunk, amelynek felesleges szénsava a léggel érintkezve elillan, mi által a feloldva volt szilárd részek lecsapódnak - írja Orbán Balázs. Mészkőtufa - Az igazság az, hogy itt GPS nélkül nem nagyon boldogulok.
Rakodó források. Bodzavám déli végétől egy földút halad a Nagy-Bodza-patak mentén. Öreges-üreges fa - Alapos keresgélés után két gyanús fa maradt, de egyikben sem volt doboz az üregben.
Kis-Üvöltő-patak vízesése. Forrás - Itt sem boldogultam GPS nélkül. SZNM 12 Emlékoszlop. Székelyek Nagy Kincskeresése - 12-dik stáció - Kökös - A kökösi csata emlékoszlopa. Kicserélt kerítés - Másodszor tértünk vissza, de ezúttal is sikertelenül kerestük a dobozt.
Fergettyűvár. Négyen kerestük - Fél órán keresztül kerestük de nem találtuk meg.

Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Keresztvár térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Viadukt gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Vártuk a vonatot - Többször megcsodáltuk már ezt a hídat átutazva alatta, ezúttal úticél volt...
 • Egy hid mint a meseben - Ugy nez ki , hogy nagyon nem tolongtak e rejtek korul...

Sikerült eljutni Keresztvár környékére? Tetszett a Viadukt? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Nagy Piliske
Nagy Piliske
A Nagy Piliske, az 1223 méterével, Brassó és Háromszék határán található és a Bodzai-havasok egyik jellegzetes csúcsaként ismeretes.
Lisznyópataki világvége
Lisznyópataki világvége
A világ kezdete vagy vége az az elhagyatott gyümölcsös? Valaki tud többet erről a völgyről? Mert csak sejtjük hogy hol vagyunk.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.