Kisvár - Keresztvár - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Teliu - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Brassó megye

Kisvár - Keresztvár

Brassótól kelet-északkeletre, a Csukás-hegység északi lábánál, a Barcaság síkságának keleti szélén, a Nyén-patak mellett fekszik a kb. 6 km hosszan elnyúló Keresztvár község. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kisvár Keresztvár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
28879 SZNM 12 Emlékoszlop. Székelyek Nagy Kincskeresése. 29080 Szacsva vára. 34326 Szacsvai panoráma. 35523 Csere-tető. A Csere-teto, vagy a helybeliek szerint 718 m magas Lisznyo-teto, a Lisznyo-patak es a Beldi-patak festoi kornyezeteben, a Bodzaforduloi-hegyek labanal fekszik. 35589 SZNM 11 Uzon. Székelyek Nagy Kincskeresése. 36568 Mező-tető. Sepsimagyarós Háromszék egyik kis települése a bodzafordulói hegyek előterében, a Cseretető alatt. 36594 Kockás tulipán-erdő. Meli útmutatása szerint Szacsváról a templom mellett jobbra, a mezei úton tovább indultuk Magyaros irányába. 37912 Református templom. A Szacsva patak felső völgyében egy dombtetőn, egy kivülről szerény, de belülről annál gazdagabb késő barokk templom található. 38879 Aldoboly. Aldoboly neve első ízben 1461-ben jelenik meg oklevélben, Feldobollyal együtt. 39661 Bölényrezervátum. Románia negyedik bölényrezervátumát hozták létre a Brassó megyei Bodzavámon. 41005 Borzvára Kispatakon. Kisborosnyó részének tekintik Kispatakot, pedig bő 1,5 km távolság választja el a két települést. 41338 SZNM 10 Szentivánlaborfalva. Székelyek Nagy Kincskeresése. 41589 Református vártemplom. A Sepsiszentgyörgytől néhány km-re délre fekvő Illyefalva látnivalója a 15-16-dik század körül épült várfallal körülvett, festett fapados, új kazettás mennyezetű református temploma. 43282 Kockás tulipán. A kockásliliom, latin nevén Fritillaria meleagris, a liliomfélék családjába tartozó hagymás, egyszikű, évelő, fokozottan védett növényünk. 43781 Evangélikus erődtemplom. Szászhermány Brassótól 10 km-re fekszik. 43951 Katolikus templom. 43957 Unitárius templom. A szentivánlaborfalvi unitárius templom 1826 -ban épült.

Természeti értékek - Brassó megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Nagyvár 0.37 km-re. Brassótól kelet-északkeletre, a Csukás-hegység északi lábánál, a Barcaság síkságának keleti szélén, a Nyén-patak mellett fekszik a kb.
Református templom 0.93 km-re. 1212-ben castrum Crucpurg néven jelentkezik a forrásokban.
Nagy Piliske
A Nagy Piliske, az 1223 méterével, Brassó és Háromszék határán található és a Bodzai-havasok egyik jellegzetes csúcsaként ismeretes.
Viadukt
1924 és 1928 között a Brassó–Bodzaforduló vasút építése a fellendülés időszakát jelentette Keresztvár életében.
Vártemplom
A Világörökség részét képező prázsmári vártemplom a legnagyobb és a legkülönlegesebb az erdélyi erődtemplomok között.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.