Dobollópatak település (Kovászna megye) Központ: Dobolló. Dobollópatak román elnevezése: Valea Dobarlaului.
Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után

Dobollópatak (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

- Lisznyópataki világvége 2,08 km-re. A világ kezdete vagy vége az az elhagyatott gyümölcsös?
- Nagy Piliske 2,92 km-re. A Nagy Piliske, az 1223 méterével, Brassó és Háromszék határán található és a Bodzai-havasok egyik jellegzetes csúcsaként ismeretes.
- Törökvár 3,38 km-re. Dobollópatak és Lisznyópatak között egy majdnem kelet-nyugat irányú hegyvonulat ágazik le a bodzafordulói hegyek legmagasabb pontjától, a Szeredő ponktól.
- Viadukt Keresztvár 5,56 km-re. 1924 és 1928 között a Brassó–Bodzaforduló vasút építése a fellendülés időszakát jelentette Keresztvár életében.
- Kockás tulipán-erdő Szacsva 6,21 km-re. Meli útmutatása szerint Szacsváról a templom mellett jobbra, a mezei úton tovább indultuk Magyaros irányába.
- Református templom Szacsva 6,31 km-re. A Szacsva patak felső völgyében egy dombtetőn, egy kivülről szerény, de belülről annál gazdagabb késő barokk templom található.
- Borzvára Kispatakon 6,62 km-re. Kisborosnyó részének tekintik Kispatakot, pedig bő 1,5 kmtávolság választja el a két települést.
- Kisvár Keresztvár 6,68 km-re. Brassótól kelet-északkeletre, a Csukás-hegység északi lábánál, a Barcaság síkságának keleti szélén, a Nyén-patak mellett fekszik a körülbelül 6 km hosszan elnyúló Keresztvár község.
- Nagyvár Keresztvár 6,73 km-re. Brassótól kelet-északkeletre, a Csukás-hegység északi lábánál, a Barcaság síkságának keleti szélén, a Nyén-patak mellett fekszik a körülbelül 6 km hosszan elnyúló Keresztvár község.
- Református templom Lisznyó 6,76 km-re. Lisznyó a Székelyföld déli részén, a Bodzafordulói hegység egyik völgytorkolatában, a Háromszéki medence keleti peremén található.
- Csere-tető Lisznyó 7,37 km-re. A Csere-teto, vagy a helybeliek szerint 718 m magas Lisznyo-teto, a Lisznyo-patak es a Beldi-patak festoi kornyezeteben, a Bodzaforduloi-hegyek labanal fekszik.
- Református templom Keresztvár 7,42 km-re. 1212-ben castrum Crucpurg néven jelentkezik a forrásokban.
- Mező-tető Sepsimagyarós 7,79 km-re. Sepsimagyarós Háromszék egyik kis települése a bodzafordulói hegyek előterében, a Cseretető alatt.
- Fergettyűvár Egerpatak 8,77 km-re. A Fergettyűvár hegytetőjén ma már majden semmi sem látszik, nyomai eltüntette az eke vasa.
- Hunárka Rétyi Nyír 9,4 km-re. A Rétyi Nyírbe hatolva déli irányba először egy kevésbbé látszó, majd egy feltűnően széles homoktöltés halad, amely néhol 2 m-es magasságot is elér.
- Kockás tulipán Rétyi Nyír 9,52 km-re. A kockásliliom, latin nevén Fritillaria meleagris, a liliomfélék családjába tartozó hagymás, egyszikű, évelő, fokozottan védett növényünk.
- Református templom Feldoboly 9,88 km-re. Feldoboly látnivalója a festett fastukkóval díszített mennyezetű, 1768-ban épített református temploma.
- Református templom Egerpatak 9,88 km-re. A Feketeügy felé siető Szacsva patak völgyében fekvő Egerpatak nyugatról a Rétyi-nyírrel határos, területét már az őskorban is lakták.
- SZNM 11 Uzon Református erődtemplom 10,22 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 11-dik stáció - Uzon - Református erődtemplom
- SZNM 10 Szentivánlaborfalva Szentiványi sírkápolna 10,79 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 10-dik stáció - Szentivánlaborfalva - Szentiványi sírkápolna
- Unitárius templom Szentivánlaborfalva 11,38 km-re. A szentivánlaborfalvi unitárius templom 1826 -ban épült.
- Magyar Honvéd Rétyi Nyír 11,52 km-re. A Magyar Honvéd szobor Réty községtől keletre, a Kovásznára vezető főut mellett, a Rétyi Nyír természetvédelmi terület szomszédságában található.
- Milleniumi fenyves Rétyi Nyír 11,61 km-re. A Rétyi-nyír egy több hektáros természetvédelmi terület, növény- és állatritkaságai miatt Európa egyik csodája, a környékbeliek kedvelt turisztikai célpontja.
- SZNM 12 Emlékoszlop Kökös 11,66 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 12-dik stáció - Kökös - A kökösi csata emlékoszlopa.
- Bölényrezervátum Bodzavám 11,94 km-re. Románia negyedik bölényrezervátumát hozták létre a Brassó megyei Bodzavámon.
- Református templom Réty 12,43 km-re. Réty református templomát az évszázadok során kétszer ujították fel.
- Vártemplom Prázsmár 12,59 km-re. A Világörökség részét képező prázsmári vártemplom a legnagyobb és a legkülönlegesebb az erdélyi erődtemplomok között.
- Komollói Nagyvár Réty 12,88 km-re. Komolló, Réty község egy része.
- SZNM 9 Római kasztrum Komolló 12,94 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 9-dik stáció - Réty - Római kasztrum Komolló.
- Várhegy Lécfalva 14,21 km-re. Lécfalvától délre, az árterület fölé emelkedik, a kelet-nyugat irányú 550 m magas Várhegy-domb.
- Székelybánja vára Lécfalva 14,21 km-re. A vár a Cófalva és Lécfalva között található, a Feketeügy jobb partján.
- Óriáskő Szotyor 14,45 km-re. Az Óriáskő Szotyor határában, a falu felső végén, a sportpálya fölötti terasz oldalában van, a Köveskert nevű helyen.
- Református vártemplom Illyefalva 14,86 km-re. A Sepsiszentgyörgytől néhány km-re délre fekvő Illyefalva látnivalója a 15-16-dik század körül épült várfallal körülvett, festett fapados, új kazettás mennyezetű református temploma.
- SZNM 8 Eresztevény Gábor Áron síremléke 14,89 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 8-dik stáció - Eresztevény - Gábor Áron síremlékeGábor Áron 1849 július 2-án hunyt el a kökösi csatában.
- Aldoboly 14,98 km-re. Aldoboly neve első ízben 1461-ben jelenik meg oklevélben, Feldobollyal együtt.
- Mikes-kert Zágon 15,24 km-re. Zágon Mikes Kelemennek a szülőfaluja.
- Óriáspincetető Eresztevény 15,4 km-re. Ereszteveny felett magasodik a Pincetető, az Óriáspincetetőn felépített térplasztika.
- Lécfalva 15,46 km-re. Lécfalva falu Romániában Kovászna megyében.
- Unitárius templom Kilyén 15,78 km-re. A templom a XV-dik században gótikus formát kap, szentélye ma is őrzi gótikus jellegzetességeit.
- SZNM 7 Maksa Református templom 15,95 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 7-dik stáció - Maksa - Református templom
- Sepsibesenyő régi temploma 16,87 km-re. A Csente-tető alatt, a Bodoki havas lábánál a Besenyő völgyében a nyolcvanas évek második felében a patak elzárásával víztárolót alakítottak ki  Azóta épülnek a hétvégi házak.
- Református templom Sepsiszentkirály 16,93 km-re. A falu neve is templomról tanúskodik, Szent István király tiszteletére szentelt templomáról nevezték el.
- Angyalos 16,94 km-re. Honnan a falu szép neve, ha nem a reformáció előtti templom védőszentjéről, aki a két arkangyal, Szent György és Szent Mihály volt?
- Faragott állatfej Sepsiszentkirály 17,04 km-re. Sepsiszentkirály környékét böngészve a neten, két érdekes fotóra bukkantam a Panoramio egyik oldalán.
- Unitárius templom Sepsiszentkirály 17,37 km-re. A falu neve is templomról tanúskodik, Szent István király tiszteletére szentelt templomáról nevezték el.
[ Fel ↑ ]
- Kádár László emlékplakett Kovászna 22,22 km-re. Dr Kádár László emlékplakett, Vargha Mihály - Kovászna.
- Ignácz Rózsa mellszobra Kovászna 22,27 km-re. Ignácz Rózsa mellszobra, Vargha Mihály 2007 - Kovászna.
- Kovásznai Pokolsár 22,29 km-re. Kovászna híres székelyföldi gyógyüdülőhely.
- Geometrikus kompozició Kovászna 22,31 km-re. Geometrikus kompozició, Gazdáné Olosz Ella - Kovászna.
- Erdeifenyők között Barcaszentpéter 22,55 km-re. Barcaszentpéter és Hermány közötti dombon, a rezervátum táblájától, ami ismerteti az itt fellelhető érdekességeket - tavaszi hérics, törpemandula, vadjácint, stb, a most viruló árvalányhajas réten felsétálsz az erdeifenyők közé.
- Unitárius vártemplom Sepsiárkos 22,63 km-re. A sepsiárkosi unitárius templom berendezéséből figyelemre méltó a gótikus orgona, a márványozott festésű, három faragott vázával díszített papi szék, valamint a késő klasszicista, díszítetlen padsor.
- Református templom Kézdimárkosfalva 22,7 km-re. 1332-ben villa Marci néven jelentkezik az oklevelekben.
- Maradvany Kovaszna 23,02 km-re. Maradvany Kovaszna 1986
- A Nap haza Kovaszna 23,03 km-re. A Nap haza Kovaszna 1987
- Bagoly Kovaszna 23,06 km-re. Bagoly Kovaszna 1988
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Sántatelek - Turisztikai látnivalók Csíkkozmás - Közeli települések: Dobolló 3,88 km-re - Lisznyópatak látnivalói 4,03 km-re.
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.